• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Imorse fick jag en blödning. Var så ledsen och rädd hela förmiddagen, men hade iaf ett planerat tillväxtultraljud på eftermiddagen. Där fick vi se en studsig bäbis med normal tillväxt och organscreening. Fick för första gången ett BF; 27 april väntas liten titta ut. Hoppas det är ok att jag följer denna tråd ändå, för det är så trevlig stämning här och det lär väl bli en majbäbis oavsett.

  • Daphodil
    viljaa skrev 2019-11-05 20:14:02 följande:

    Klart du ska vara kvar! Skönt att höra att allt såg bra ut med lilla pyret :) hur kommer det sig att du var på tillväxtultraljud? Bara nyfiken, du behöver inte svara! Min verkar också bli en aprilbebis trots att jag enl mens och ägglossning var beräknad till 1 maj. BF 29 april här!!


    Vi fick ju MA i v 16 i våras där fostret hade dött i v 15, och obduktion visade tillväxthämning. Så är jätteglad att det såg bra ut denna gång. Kul med fler aprillisar
  • Daphodil

    Idag var jag på spec-mvc. Det kändes lite onödigt att komma på fysiskt besök, för det enda de ville säga var att jag ska göra några till tillväxtultraljud. Men jag är såklart tacksam att man gör allt detta, det känns tryggt att veta att jag blir tätt övervakad.

  • Daphodil
    Stenbocken93 skrev 2019-11-06 17:40:40 följande:

    Ja vissa besök känns mer onödiga än andra men skönt att de har ett vakande öga över din graviditet  Det mest "onödiga" jag upplevt var när jag blev remitterad till ett sjukhus 1,5h bilfärd från min arbetsplats där läkaren kunde konstatera att en pigmentfläck skulle tas bort - om ett halvår...Totalt blev det 3 besök på vc/sjukhus där alla påverkade min arbetsnärvaro.

    Har efter 1 veckas försök äntligen lyckats boka RUL över telefon. Spec mvc har bara 1h telefontid varje dag där jag bor och nu när deras linje varit stängd 4 arbetsdagar på raken (oklart varför) blir man lite trött på det ständiga jagandet. 


    Vad trist! Men blir du inte automatiskt kallad till RUL menar du?
  • Daphodil
    2020bebis skrev 2019-11-06 21:11:37 följande:

    Gått in i vecka 13 och syns INGET på magen, inte ens när jag ligger ner o kollar på magen utan tröja. När såg ni tecken på att magen börjar växa??


    I första graviditeten började jag ANA en kula v 14, när jag låg på mage. Började synas bra först v 20. Nu i andra graviditeten tyckte jag magen kom över en natt i v 13. Kom ihåg att det verkar vara väldigt individuellt.
  • Daphodil
    2020bebis skrev 2019-11-06 21:24:53 följande:

    Menar du låg på rygg? annars svårt att förstå hur du såg kulan? Längtar efter en kula! Får hålla ut lite till


    Nej, jag kände alltså kulan när jag låg på mage. Men tror inget sågs än då.
  • Daphodil

    Idag fick jag första gravidkommentaren, av en person på kliniken som jag aldrig träffat förr. (En vänlig kommentar, inte påflugen.) Vilket liksom känns som att magen är tydlig nog att inte misstas för en kalaskula. Det kändes fint

  • Daphodil
    Heilena skrev 2019-11-08 15:13:08 följande:

    Åh, vad mysigt! Man blir så glad och stolt över att man bär på ett barn när man möter fina människor! :)

    Jag och min sambo skulle hämta ut vår barnvagn via postombud för någon vecka sedan och då står en äldre dam bakom oss. Hon ser paketen och säger -Ååh, är det en barnvagn? Jag känner igen namnet Emmaljunga!

    Sen tittar hon på mig med berörd blick och jag blir helt fnittrig och säger stolt att det är vårt första barn!

    Både jag och sambon blev så glada och allt kändes helt plötsligt så verkligt! Gulliga tant! :)


    Vilken härlig känsla det måste ha varit
  • Daphodil
    Heilena skrev 2019-11-09 09:25:14 följande:

    Vecka 16 idag och jag vaknar upp med en bulle på magen! Äntligen har mina svullna tarmar lagt sig så jag är platt på resterande delen av magen och äntligen får jag se och känna en liten bebisbula längst ner. På min födelsedag dessutom! En födelsedag jag kommer minnas! :)


    Grattis på födelsedagen!

    Ja visst är det kul när magen kommer snabbt. Min gjorde ett första ryck i v 13 från "platt" (nåja) till lite rund, och nu ett till i v 16 så att jag ser gravid ut på riktigt.
  • Daphodil
    Charlieellerså skrev 2019-11-09 09:46:21 följande:

    I går var jag på kubultraljud. Bebis levde och sprattlade på. Allt såg fint ut med näsben och nackmått. Ändå fick vi 1:22 risk för trisomy 21 och strax över 100 på t 13,18. På något vis blev jag så överraskad att liten levde att jag inte blev så stressad. Men nu i efterhand så ältar jag förståss. Fyller snart 40 så det drog upp risken liksom blodprov. Gör nipt å måndag och hoppas på snabbt och bra svar. VÄgrade börja med fostervattenprov och de gick med på att ge mig nipt först. Försöker tänka att det är 95 % chans till friskt barn. Vill kunna börja glädjas nu.Är ledsen för er som nu fått bekräftat kromosomrubbning på era små. Så tufft.


    Det låter jättetufft. Skönt att ni fick nipt och hoppas allt ser bra ut på det.
Svar på tråden BF MAJ 2020