• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Idag har jag otroligt ont i tuttarna. Har inte haft det så mycket hittills, och brukar inte ha det inför mens osv heller. Men det känns bra, liksom. Får mig att hoppas att det ska gå vägen, detta.

  • Daphodil
    LinneaWookie skrev 2019-10-30 08:28:02 följande:

    Någon fler som fortfarande mår sjukt illa..? Jag är i vecka 11+6 nu och trodde för några dagar sedan att det avtagit lite, men nu har jag kräkts två dagar i sträck, var tvungen att panikspy i en jävla buske på väg hem från jobbet igår, haha  

    Är dock fortfarande "glad" att jag mår illa, då det känns som det mest säkra tecknet på att krypet fortfarande mår bra och utvecklas som hen ska.

    Har UL för KUB imorgon! 


    Är i vecka 15 och mår fortfarande lite illa. Har inte haft så intensivt illamående som du, men senaste 4 veckorna är det oförändrat, vilket förvånar mig. Lycka till med kub!
  • Daphodil
    Trostar skrev 2019-10-30 17:05:57 följande:

    Ska också på KUB imorgon. Tyvärr inte ett dugg glad utan bara nervös.

    Hoppas hoppas hoppas att allt ser bra ut. Klarar inte ett missfall till :(


    Förstår ångesten. Hatar att göra ultraljud! Men vi håller alla tummar att det ser alldeles fint ut för dig
  • Daphodil
    viljaa skrev 2019-11-02 08:50:42 följande:

    Känner mig skitlöjlig och vill absolut inte trampa någon på tårna med min oro, men jag måste höra med er. Jag är nu i vecka 15 och fick några små ljust ljust bruna flytningar under dagen igår. Inte många, typ 3 st små. Någon annan som haft flytningar som ser annorlunda ut? Nu verkar det ha stannat av och flytningarna ser ut ungefär som vanligt igen, men jag blir ju skitorolig att något ska vara fel. Har inte haft några konstigt färgade flytningar innan vad jag vet men brukar ju ha svarta trosor och nu hade jag vita.

    Kanske ska nämna att jag troligen åkt på uvi och äter penicillin, tror ni att det kan ha med det att göra?


    Jag upptäckte också mystiska flytningar typ v 14, först lite orangea och sen en endaste brunaktig. Det var nog för att jag skulle gå i taket, och min BM lät mig göra ett ultraljud för att stilla min oro. Jag hade också haft vita trosor hela den veckan, men nu kör jag svarta för att minska alla orosmoment!

    Tror alltså inte att det är någon fara, särskilt inte som du gjort ett fint ultraljud rätt nyligen (har jag för mig).
  • Daphodil
    Charlieellerså skrev 2019-11-02 14:01:07 följande:

    Jag är inte så aktiv här. Ska på kubultraljud den 12 nov och är då i v 12+4. Jag har kommit till kub-ultraljud förut och fått veta att fostret dött några veckor tidigare. Har haft alla symptom kvar och inte en droppe blod då. Nu är det bara ångest kring detta. Då såg vi hjärtslag v 7 men det gick ändå galet. Nu såg vi hjärtslag i v 8 och jag har symptom men dum som jag är började jag leta hjärtslag med doppler hemma för en v sedan . I v 10+2. Med mina fullgångna graviditeter har jag hört i denna vecka men nu hörs inget. Är säkerligen inställd på att fostret dött. Väntan känns så hemsk. Det blev inget positivt inlägg från mig men hoppas våga hänga lite mer här om det ändå går bra.

    Grattis till alla små bebisar. Så härligt att det sett fint ut för många. För er som väntar på moderkaksprovets resultat håller jag mina tummar så hårt att ni får positiva besked <3


    Jag känner med dig då jag är lite i samma situation. Förra graviditeten gjorde jag tidigt ul och kub som alla såg fina ut, för att sedan få missed abortion i v 16. Denna gång har jag också gjort kub med fint resultat, och magen växer och illamåendet är kvar då och då. Men jag kan någonstans inte tro till fullo att det ska få gå vägen, det är så psykiskt påfrestande. Men jag håller tummarna för oss båda!
  • Daphodil
    Hejåhå skrev 2019-11-03 16:06:34 följande:

    Vårt barn född - 12 (nu mellanbarnet) föddes med en svår njursjukdom som visade sig ligga i våra gener. Varje barn vi får, har 25% risk att ha sjukdomen. Den är obotlig och de flesta barn dör första månaden pga underutvecklade lungor och andra komplikationer som sjukdomen medför. Vår son föddes i vecka 36 och dog när ahn var en månad. Inget vi visste medan han låg i magen. Är detta barn sjukt kommer vi göra abort då jag känner att barnet har ett plågsamt liv framför sig.

    Vårt mkp gällande kromosomer tog 3 dagar. Vi gjorde testet en måndag och resultatet gick att läsa på nätet redan på onsdag eftermiddag. Vi gjorde mkp på ks I Solna. Håller tummarna för er!


    Usch vad tungt, jag beklagar. Bör ni inte få rätt till preimplantatorisk genetisk diagnostik då?

    Jag fick nyligen reda på att jag har en okänd nervsjukdom med 50% risk att föra den vidare till barnen. Inte alls lika tungt, men också nåt som jag var helt ovetande om för ett år sen...
  • Daphodil
    Hejåhå skrev 2019-11-03 19:47:41 följande:

    Det barn vi fick gjorde vi med pgd/IVF (2014), men detta barn kom till trots skydd och var inte planerat. Jag hade en spiral I och maken tyckte direkt att vi skulle göra abort.


    Förstår. Då håller jag tummarna för er.
  • Daphodil

    Jag var ju gravid i våras, så jag har vagnen köpt och klar. Det är en Stokke trailz, som för mig är den finaste vagnen som finns. Hade en rätt ful (och dålig) vagn med dottern tills trånandet blev för stort och jag köpte min Stokke.

  • Daphodil
    EmmaAF skrev 2019-11-04 19:50:27 följande:

    Mödravård finns inte med i sin journal på 1177.. Tror även psykvården inte syns där


    Psyk syns, (har patienter som anmärkt när saker inte står rätt) men mödravården syns inte för mig heller. I Stockholm sker viss mödra-journalföring i annat journalsystem, vet inte om det påverkar.
  • Daphodil
    nypan78 skrev 2019-11-05 09:01:50 följande:

    KUB resultatet bekräftat på moderkaksprovet, trisomi 21. Vi är helt förstörda...


    <3 Instämmer i det viljaa skriver.
Svar på tråden BF MAJ 2020