• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Lilla Lunis skrev 2019-11-23 01:39:13 följande:

    Hej igen. Mitt kub gick bra ....var nervös då man vet den ökade risken med ålder... kändes lika märkligt att se den lille i magen som tidigare graviditet.

    Så tacksam att jag fått bli gravid igen efter 2 missfall. Min 6 åring e överlycklig att få ett syskon....


    Grattis! Så härligt att kunna ge sina barn syskon.
  • Daphodil

    Nu imorse kände jag bäbisen utanpå för första gången. (Ja om det inte var en rejäl tarmrörelse då, men det kändes inte så )

  • Daphodil

    Startar ett ny BF-inlägg nu då, med de som skrivit nu senast. Fyll på!

    27/4 - Daphodil

    1/5 - Heilena

    14/5 - LinneaWookie

    22/5 - Andreaaaa

    24/5 - Charlieellerså

  • Daphodil

    Idag var jag på gynakuten pga lätt smärtsamma sammandragningar i vila, och ett tryck i underlivet. Men allt var bra! Tappen var lång och det fanns inga tecken till infektion. Så nånstans börjar jag mer och mer lita på att det ska gå vägen denna gång.

  • Daphodil
    Lillfina skrev 2019-11-23 22:53:55 följande:

    På måndag går jag in i vecka 18. Bara jag som känner mig jävligt fet och inte ens känner "gravidmagen" ? (Har lite kvar sen första graviditet). Magen blir större för de märker jag på vanliga kläder men de som stör mig att den är" mjuk". Jag tror jag är nästan 100 säker att jag känt bebis några ggr så de får ju en såklart och bli lite lugn. Vet ej vad jag ville med detta inlägg haha. Känner mig väl bara fet och inte gravid..


    Ja, jag känner igen mig. Det är egentligen bara under sammandragningarna som jag känner hur högt upp livmodern ändå har kommit. Annars känner jag mig också mest bara bukfet!
  • Daphodil

    Hej hej!

    Jag mår också bra. Nu efter veckor av rosa flytningar och sammandragningar gjorde det mycket att få komma på undersökning och se att allt var bra. Nu börjar jag tro att det faktiskt blir bäbis i maj!

    RUL om en vecka. De gjorde en organscreening i v 16 så är inte orolig för otrevliga överraskningar, och eftersom jag känner bäbisen är jag inte heller orolig för att den ska ha dött. Däremot spänd att förhoppningsvis få veta könet. Så detta blir första ultraljudet som inte känns ångestfyllt, bara roligt! Drömmer

  • Daphodil
    Trostar skrev 2019-11-25 11:44:59 följande:

    Det här med influensavaccin. Det rekommenderas att man tar det efter 16 veckor. Jag tänkte ta det på fredag eftersom det passar bäst med jobb. Då är jag i vecka 16+6.

    Men de säger ju EFTER vecka 16. Menar de det som vi kallar vecka 16 (alltså 15+0) eller menar de efter vårdens vecka 16 (16+0)????


    Jag tolkar det som 16+0. Men det är ju inte superpetigt, tidsrekommendationen är ju för att både du och bäbisen ska få så god effekt som möjligt. Inte skadligt att ta det tidigare, och några enstaka dagars diff lär inte heller ha betydelse för effekten.
  • Daphodil
    Stenbocken93 skrev 2019-11-25 18:19:02 följande:

    Vet att det är långt kvar till BF men jag har redan börjat se över att köpa barnvagn nu när det kommer en julrea om en månad. Är det helt tokigt att köpa barnvagn innan årsskiftet eller? Visst ska man inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken (fött barnet) men man kan väl få våga tro att det kommer gå bra?


    Jag tycker inte det känns tokigt. En bit in i andra trimestern måste man ju få börja planera på riktigt. Vi hade vagn sen innan, men köpte ny liggdel rätt tidigt.
  • Daphodil
    Siggy skrev 2019-11-25 18:55:40 följande:

    Hej!

    Är i vecka 17 och tycker nu att min mage slutat växa... och känner mig inte längre gravid. Inte lika andfådd. blir så orolig trots jag hört och läst tusen gånger att man kan må ?oförskämt bra? dessa veckor. Kräktes var dag fram till vecka 12/13 och såg en sprattlande filur på KUB för några veckor sen. Kände mig då lugn... Kan magen gå lite fram och tillbaka? För någon vecka sedan syntes den så tydligt. Nu känns det mest som jag bara gått upp i vikt utan ?poppande? mage. Tre veckor kvar till RUL och känns som hundra år... ville bara skriva av mig!


    Känner igen mig. Är i v 19 och är också minskat andfådd, och tycker magen slutat växa sen v 16. Men när jag får sammandragningar märker jag att livmodern går strax nedanför naveln nu! Med största sannolikhet är allt som det ska.
  • Daphodil
    Fladdriga svansen skrev 2019-11-26 12:46:57 följande:

    Igår sa BM att remiss är skickad till läkaren för snitt. Allt känns plötsligt så nära. Efter jul kommer de ju bara braka till med tiden. Försöker njuta då de är vår sista, sen ska vi båda sterilisera oss, men njuta innebär väl symtom också, mår helt som vanligt så jag ibland undrar vad de är som sparkar där inne, bebis eller Alien :D


    Ja, jag tror också det kommer gå snabbt efter nyår. Då är man plötsligt inne på året man ska få sin bäbis. Vi får passa på att njuta innan eventuell foglossning och andra krämpor smyger på.
Svar på tråden BF MAJ 2020