• Tbinesh

    Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF

    Anonym (NOVA) skrev 2019-11-19 12:40:17 följande:
    Asså fy fan vad sjukt?!?! Inte nog med att du redan fått vänta och utstå massor redan som det är :( .. det går inte att åka till angränsande sjukhus? ????..eller typ få en tid där? Alltså det är väl fan farligt att ha kvar rester osv?? :( lider med dig och skickar styrkekramar!
    Åh tack, det värmer!! <3

    Hittade ett privat sjukhus som gör det, men det kostar 32000 kr, vet inte om jag känner att det är värt det samtidigt som jag känner att jag kan betala hur mycket som hest för att få skiten klart!

    Hur är det med dig? Hur går det med äl-testerna? Visar dem negativt nu?
  • Tbinesh
    Viennah skrev 2019-11-11 19:51:25 följande:
    Hej!

    Tack för frågan <3 jag mår ok. Verkar ha läkt samt fått igång första mensen sen skrapningen. Så hoppas kroppen återgått till det normala nu. Vi kommer sätta igång och försöka igen så får vi se hur det går. Måste också meddela vår IVF-klinik om allt. Det har vi glömt bort mitt i allt, skulle ju bara ta en paus över sommaren men så blev vi ju gravida. Å sen gick det som det gick. Vill höra lite hur det funkar, om våra 2 försök kvarstår eller ej.

    Hur mår du? Kram!
    Åh sorry, missade att du svarat!

    Så skönt att din kropp verkar ha kommit igång, ett steg i rätt riktning!
    Har du pratat med kliniken? 

    Här är det inte så bra, trodde allt var okej men nu väntar jag på en hysteroskopi då jag har rester kvar som de trodde skulle ha kommit ut med förra mensen.. Suck!

    Kram 
  • Tbinesh
    Kallamakka skrev 2019-11-20 07:54:18 följande:
    Hej!

    Jag har läst lite i tråden men inte skrivit innan om jag minns rätt.

    Jag beklagar det ni alla går igenom. Gick igenom mitt senaste i april och var då i vecka 20. Fick sedan vänta på att göra genetisk utredning av vårat barn och oss eftersom man såg avvikelser, den utredningen blev klar nu i september. Så jag vet hur frustrerande det är med att vänta.

    Ville komma med ett tips, när jag fått läkartid som jag tycker har varit för långt bort i tiden -då har jag ringt dem och satt upp mig på en lista för "avbokade läkarbesök" för det finns personer som avbokar besök hela tiden, och således har jag fått komma in tidigare. Vet inte om det gäller överallt, men kanske värt att kolla upp?
    Hej!!

    Åh beklagar, det är så hemskt!

    Hur gick er utredning, vad var det som hände om man får fråga? :(

    Men taack för tipset, ska verkligen rings dit, blir tokig på att vänta längre!
  • Tbinesh
    Anonym (S) skrev 2019-11-20 17:09:10 följande:
    Ja va konstigt att det inte visar hcg när du har rester! Lider med dig! 32000 är mkt pengar, förstår om du tvekar! Lustigt att det ska va så mkt! Hoppas verkligen de kommer ut nästa mens!

    Tack för grattis hälsningen :). Vi var ute och åt och det blev så bra det kunde bli. Också mkt för jag drömde mig bort!! Ja vi försökte! Jag har inte tid att förlora ngn chans eftersom jag har låg äggreserv! Pjuh! Stressigt värre!
    Jag förstår!! Håller tummarna för att du snart ska skriva att du plussat <3
  • Tbinesh
    Kallamakka skrev 2019-11-21 15:35:55 följande:
    Det upptäcktes att bebis dött under rutinultraljudet. Ett missed abortion.

    Man hade inte sett något avvikande under kub ultraljudet innan heller.

    När jag sen födde ut bebis på sjukhuset så såg man att det var en hel del missbildningar, i ansikte, händer och organ. Därför misstänkte läkarna ett syndrom som var ärftligt. Vet ej namnet.

    Att göra en genetisk utredning är inte så invecklat för en själv, det krävs en obduktion av barnet. Samt ett blodprov på mig och ett på sambon. Sen ska det analyseras, och det kan ta olika lång tid.

    Det krävs bara ett läkarbesök, där man får information och tar alla prover.

    Jag bad om beskedet på utredningen via telefon, orkade inte åka dit för det. Och vi fick veta att man inte hittat några avvikande kromosomer på någon av oss. Så det är ju skönt. Det var helt enkelt otur. :)
    Men så hemskt, beklagar igen! :(
    Så himla skönt dock att det inte hittades avvikande på er! 

    Vi ska snart tillbaka till fostermedicin, hoppas på lite info då! De skulle obducera..
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-21 23:00:07 följande:
    Ursäkta att det dröjde med svar, jag har inte orkat logga in här..

    Önskar dig iallafall all lycka, hoppas verkligen att du får hjälp fortare! Ja det är otroligt mycket pengar, gör det som känns rätt för dig och er.

    Av egna erfarenheter så funkar det inte att bita ihop och låssas. Inte för mig iallafall. Jag försökte det i början men det slutade i någon typ av panikattack typ varje kväll när jag skulle sova och inte hade något att bli distraherad av framför mig. Om du känner att det inte blir bättre, ta ledigt och tillåt dig själv att vara ledsen. Det har hjälpt mig, att låta mig själv gråta när jag vill. Bara tips <3

    Jag tror att jag hade ägglossning förra veckan, har inga tester utan jag har bara försökt räkna lite.. Jag vill bli gravid nu på en gång för att Förhoppningsvis bli mindre ledsen men det var otroligt jobbigt att försöka. Första gången började jag gråta för det kändes inte avslappnat på nått vis.. vi båda var stressade och jag blev så ledsen av tanken att vi försöker igen. Det skulle vi inte behöva göra nu. Jag skulle ha varit gravid nu. Men det släppte lite resten av veckan men tankarna fanns ändå kvar. Jag har aldrig känt mig stressad över att måsta ha sex, det är en jobbig känsla.

    Jag håller med dig, jag är också rädd. Jag kommer inte kunna slappna av förens barnet är ute och jag är 100% säker att allt är bra. Men mitt hopp ser förbi det, jag vill bromsa mig själv å säga att det inte är säkert att det går bra nästa gång heller samtidigt som jag inners inne tänker att allt kommer gå bra nu. Så tänkte jag förr också, och det slutade ju verkligen inte bra. Så jag är rädd för den tanken jag har, så nonchalant..
    Nä, jag har dagar när jag inte heller orkar logga in här.. Eller någonstans för den delen! Instagram osv bojkottar jag nästan pga all gravidchock överallt!

    Jag tänker att jag ska avvakta till måndag sen får dom iallafall ge mig ett datum även om det ligger längre fram.
    Håller med om att det inte funkar, ska ta ledigt i december och försöka ta in, ä hela tiden uppe i varv då jag inte får det här överstökat. Men på kvällarna kommer alla känslorna ut, ibland mer och ibland mindre.. 

    Förstår, vi har inte försökt än (såklart iof) men känns redan nu konstigt, just för att jag känner att vi måste och inte för att man bara vill. Jag tänkte hela tiden att jag ville bli gravid igen innan året är slut, känns helt kört för mig, nu vill jag bara att det här skitåret ska ta slut och hoppas på ett bättre nästa.. 

    Jag tror ändå din inställning är bra, att du ser positivt på det och inte bromsar dig själv. Även om du alltiid kommer ha det här i bakhuvudet såklart. Det är så orättvist att vi ska behöva vara såhär rädda, enda tanken jag hade innan var rädsla för mf typ, nu är jag rädd för ALLT. Saker jag inte ens visste kunde hända!
  • Tbinesh
    Anonym (S) skrev 2019-11-28 10:59:35 följande:

    Hej tjejer! Hur mår ni alla nu? Jag är tebax i stor depression! Ska ha mens på lördag och känner att mensvärken kommer och går! Hade naturligtvis hoppats och drömt om att de skulle ta sig direkt. Vet inte hur jag ska klara att fira jul ogravid! Kan inte för mitt liv förstå hur det ska gå! Antar bara att bita ihop och ta sig igenom det :/


    Hej!!

    Åh samma här, det är deppigare än någonsin!

    Jag fick äntligen en tid för hysteroskopi nu på torsdag, som sjuksköterskan igår avbokade och idiotförklarade mig för att jag undrade varför jag inte kunde få behålla min tid, då det finns andra som är mycket mer prioriterade än mig! 
    Hon gav mig en ny tid 19:e december, och då frågade jag om jag är garanterad den tiden.. Då svarar hon " Och du tror jag kan garantera att ingen spränger sjukhuset?" Alltså så jävla elakt och sjukt, orkar liksom inte riktigt mera nu, vill bara dra täcket över huvudet och försvinna!

    Tycker synd om dig, känns som att vi inte får göra annat än att bita ihop! =( Hoppades på att det skulle ta sig för dig nu sist, håller tummarna att det går efter denna mensperiod! 
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-29 13:43:19 följande:
    Ja alltså det är helt sjukt men, jag har JÄTTEsvårt att likea en bild på en bebis eller när någon gått ut med en graviditet. Det är ju inget emot dom, men det gör så fruktansvärt ont. Jag får en stor klump i bröstet.

    Hur har det gått?

    Skönt med ledighet, ta varje dag som den kommer och försök skippa alla tråkiga måsten och vila.

    Det är precis samma för mig. Jag har bitit ihop några dagar för jag är så trött på att gråta men då slutade det ju såklart i en hel dag bara med tårar. Från att jag vaknade tills jag äntligen kunde somna. Vi är starka som orkar allt detta.

    Jag håller med! Ja jag hoppades ju på att det skulle ta nu första gången eftersom det gjorde det sist men nu har jag fått min mens så det är bara att försöka igen. Men som du sa, det känns så fel att göra det för att man måste. Jag hoppas verkligen att nästa år blir bra också. Jag får min mens i slutet på månaden så jag hoppas verkligen att jag kan njuta och vara glad på nyår och början av året och slippa mens. Längtan till barn blir så mycket större då man förlorat det. Fy vad ont det gör.

    Ja så känner jag med. Nu på slutet har jag börjat tappa all glädje till livet också. Allt känns så meningslöst. Allt jag gör och att jag ens finns.
    Jag vet, det är inget emot dom, men man vill inte se nu! Har så svårt att glädjas för andras bebislycka nu och känner mig hemsk! 

    Jag fick äntligen en tid för hysteroskopi nu på torsdag, som sjuksköterskan igår avbokade och idiotförklarade mig för att jag undrade varför jag inte kunde få behålla min tid, då det finns andra som är mycket mer prioriterade än mig! 
    Hon gav mig en ny tid 19:e december, och då frågade jag om jag är garanterad den tiden.. Då svarar hon " Och du tror jag kan garantera att ingen spränger sjukhuset?"

    Jag förstår din känsla, det känns helt meningslöst att ens existera just nu, jag känner att jag snart ger upp om allt. Just nu känns det som ett jävla skitliv trots att allt annat runt omkring mig är bra, så förstör allt med denna situation min förmåga att uppskatta något alls. Jag ÄLSKAR egentligen julen, i år vill jag inte ha jul alls! =(

    Hoppas det blivit bättre för dig sen du skrev här sist <3 
  • Tbinesh
    Kallamakka skrev 2019-11-29 19:05:50 följande:

    Hej tjejer!

    Läser att ni är många som verkar ha det tufft just nu, skickar lite extra tanke, styrka och ljus till er.

    Jag vet inte om ni försäkrade er när ni var gravida? Eller har en annan försäkring att använda??

    Det är verkligen en bra idé att få träffa en psykolog och prata med om det ingår i försäkringen, kanske värt att kolla upp? Det är såå skönt, jag var inte vän med tanken men gick ändå och det har verkligen hjälpt mig.

    Annars hur det är med mig? Det är bra. Jag ska få tillbaka ett befruktat ägg på måndag, har kämpat med mina känslor sedan missfallet i april. Att inte trycka undan dem för att jag är rädd, rädd för besvikelse, rädd för sorg.

    Så jag är glad, upprymd och ser positivt på att jag får en chans att bli gravid igen. Och blir jag inte det, så suger det men det är inte slut förrän jag säger att det är klart.


    Hallooj!

    Åh vad fint av dig, all styrka behövs just nu, deppigare än någonsin!

    Men OJ vad kul!!! Då har du satt in det nu? Jag är så okunnig när det gäller ivf, när man satt in det så är det "klart"? 
    Hejar på dig, hoppas allt går vägen, det förtjänar du verkligen! <3
  • Tbinesh
    Kallamakka skrev 2019-12-04 07:27:43 följande:

    God morgon! :)

    Jajamen, nu har jag ett befruktat ägg i livmodern och ska ta ett graviditetstest om några veckor.

    Man blir inte gravid för det, ägget ska vilja stanna och börja utvecklas där inne. Så det är ingen graviditets garanti. :)

    Tack för lycko önskningarna.

    Önskar också lycka till såklart!

    Hur går tankarna hos dig nu, när du känner dig väldigt deppig?


    Åh, hoppas det går vägen!

    Fick en tid i torsdags för att ta bort resterna, om allt går som det ska så är jag klar med detta eländet och kan förhoppningsvis börja landa lite igen, men vågar inte ropa hej än!
Svar på tråden Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF