• Tbinesh

    Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF

    Anonym (S) skrev 2019-11-06 12:06:28 följande:
    Ja näe det är för sparsamt för att va mens och inget ont alls. Brukar känna litegrann ändå vid mens. Jag tror bara det va att vi börjat för snabbt innan såret läkt ordentligt och sen när jag var hos gyn så eskalerade det. Han kunde se vart det blödde ifrån. Nu har det i stort sett slutat men ska ändå vänta nu med att försöka så det inte går upp igen såret. Näe jag har inte tagit ngt mer gravtest men tog rätt många ältest förra veckan men de var väldigt svaga så tror inte gravtest visar ngt heller nu.

    Förstår precis vad du menar med deppet, känner mig också väldigt ostabil i humöret. Svårt att känna ngn livsglädje! Har också svårt att träffa släkt och familj vid sammanhang, hade födelsedagsfest förra veckan för min dotter och kände mig helt urblåst på energi efter att det vart massa folk hemma hos oss. Ville bara få det överstökat! Alla vill ju väl, det vet man ju men man orkar inte va social och glad! Hoppas alla rester försvinner med mensen nu, känns ju så eftersom du blöder så rikligt! Cystor brukar i regel också försvinna vid mens va?
    Hoppas du läker ordentligt nu, skönt att du inte hade rester kvar!

    Stackare, jag har hittills lyckats undvika alla jag inte orkar träffa, men känns lite dumt samtidigt som jag faktiskt inte orkar.
    Jag har bokat en gynundersökning till imorgon för att kolla angående resterna, och hoppas även cystorna försvunnit men har fått en kallelse för att kolla just cystorna i januari. Så tröttsamt!
    Läst om så många som blir gravida direkt efter osv, blir så avis även om det är jättekul för dem!
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-06 12:38:53 följande:
    Jag hade bruna flytningar i två dagar sen gick det över till blod och det höll i sig i ca 4 dagar och nu har jag varit blödningsfri i 6 dagar så jag tror att det var mensen! Är så lycklig över det men jag törs inte slappna av än förrens jag plussar.. inget har ju bevisat att allt är som det ska än.

    Hoppas det är mens du har! Klokt av dig att boka en tid, än om det är något eller inte så är det skönt att ha gjort de man kan! Håller tummarna för dig! Vet hur du känner<3

    Nä jag har inte fått någon tid för återbesök, de va inget dom pratade om heller. Skulle bara höra av mig om jag hade några symtom på infektion. Något jag tycker är konstigt är att man inte fick en tid för återbesök efter avbrytandet. Hade jag fått det typ 2-3 veckor efter hade ju att gått så mycket fortare. Nu har flera månader gått till sorg och sjukhusbesök.. jag vill bara börja om på nytt..

    Nä vi väntar fortfarande på sista svaren från obduktion. Funderar på att ringa dit och fråga så dom inte har glömt bort oss. Nu har det ju gått snart tre månader..

    Ja vi hade tänkt åka dit hur som helst men då fick vi hem ett brev från kyrkan på torsdagen. Så du kan absolut gå dit om det känns bra för dig utan att du fått svar. Jag vet inte hur det funkar där du bor men vi valde sjukhusets rutiner om kremering och så men sen sa jag till att jag ville veta när askan fanns i minneslunden. Tänkte bara så du vet det, att i vanliga fall får man inget brev om man inte sagt till men det beror ju somsagt på var man bor också säkert <3

    Hoppas det känns bättre snart! Jag känner mig lite bättre nu men det är som att all glädje och sånt bara sitter på ytan, på utsidan. Inombords har jag världens klump i bröstet jämnt och det gör så ont samtidigt som man skrattar och ler utåt.. kram!
    Jag förstår det, hoppas din kropp verkligen är igång nu! Känner du av när du har ÄL? Jag känner typ inte av sånt alls..

    Ja men tack!! Jag har faktiskt bokat en gyntid redan imorgon för att få veta om det ser bra ut, vill kunna slappna av och börja försöka nu!!

    Eller hur, jag fattar inte heller varför man inte får återbesök, man ska gå runt och oroa sig helt i onödan och i både ditt och mitt fall hade vi ju rester!!

    Ja ring dit, har läst om flera som ringt och då hade dem svar från obduktion men glömt skicka det vidare!
    Vi har fått tid för återbesök på fostermedicin 2a dec, vet inte alls vad dom ska prata om, blir svimfärdig bara av tanken på att gå dit.. Funderar på att ringa innan och fråga. Kanske är helt onödigt men detta ovetande hela tiden om allt gör mig galen!

    Jaha.. jag minns inte alls vad som sades, förutom vilken minneslund.. För mycket information på kort tid, har inte koll på något känns det som.

    Vad skönt att det är bättre för dig, det går så upp o ned för mig med.. Vi får kämpa på! kram <3
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-08 12:40:12 följande:

    Nä jag känner inte heller när jag har ägglossning.. har försökt räkna via någon hemsida men vet inte om det är att lita på.. enligt den har jag ägglossning typ nu snart och jag blir så stressad. Det är bara på kvällarna vi har tid att försöka igen och det är även på kvällarna jag är som mest ledsen under dagen.. jag har längtat så mycket till den här tiden då vi kan försöka igen men jag blir så arg på mig själv att jag jämnt är ledsen och då är det inte riktigt läge att försöka.. sen blir det så känslosamt allting. Det gör så ont i mig att vi måste försöka igen d vi redan har plussat en gång.. vi kan ju vänta tills jag mår bättre psykiskt men jag vill bara bli gravid igen, det känns som att det hade dämpat sorgen lite. Men då det är så svårt.. nä jag vet inte.

    Bra gjort av dig! Lycka till!!

    Jaha ojdå, ja men då ska jag verkligen ringa! Det är ju så frustrerande att måsta vänta ifall allt är klart.. Ja men det kan ju vara skönt för dig, så du kan förbereda dig lite om vad ni ska prata om och så, då hinner du ju fundera om du har några frågor eller så. Då man är ledsen brukar de vara ganska svårt att vara delaktig i samtalet och tänka efter vad man undrar över på samma sätt som annars. Då kan det va bra med lite extra tid innan att få fundera på<3

    Om du vill veta kan du ju fråga någon på sjukhuset så hjälper dom dig säkert att ta fram vad som blev sagt och hur det ligger till. Men hur som helst så tycker jag att du ska åka dit om det känns bra för dig. Känns det bara fel så vänta en stund, det är bara du som kan bestämma.

    Ja.. i veckan har det verkligen varit upp och ner. Både i förrgår och igårkväll var jag helt förstörd. Det känns som att jag håller på att bli knäpp eller något. Jag är så trött på att vara ledsen och ha en klump i bröstet hela tiden..

    kommer inte ihåg om jag frågat det, men jobbar du eller är du sjukskriven? Hur funkar/känns det för dig?

    kram!


    Jag håller på att få ett psykbryt på riktigt nu, är så sjukt besviken på svensk vård att jag inte finner några ord!

    Hade en egenbokad tid hos gyn i fredags där dom konstaterade att resterna INTE kommit ut med mensen, fick en tid hos gyn på sjukhuset igår som bekräftade samma. Det dom ska göra då är en hysteroskopi, mildare än skrapning som jag förstår.. och nu till det värsta, jag kommer få en tid om några VECKOR!! Det är så långa köer och då är jag ändå prioriterad.. det går inte att göra denna privat heller.. det känns som psykisk misshandel!

    Jag har inte varit sjukskriven en enda dag utan bitit ihop och försökt vara positiv och se framåt men nu bryter jag ihop tror jag! :(

    Hur går det för dig? Hur mår du? Jobbar du?

    Förlåt för mitt otroligt negativa inlägg :(
  • Tbinesh
    Anonym (NOVA) skrev 2019-11-11 15:53:45 följande:

    Hejsan tjejer!

    Känner mig helt knäckt och behöver någon att prata med! Läst lite i tråden och tror att jag passar in här.

    Fick MF i torsdags 7/11, var då i v 7+1. Vi är så himla ledsna men vill givetvis försöka igen så fort det går. Den 8/11 kom det lilla grynet ut i trosskyddet... helt sjuk ipplevelse, fy fan asså så hemskt, önskar ingen något sådant här! :(

    Hur går det för er?

    Min blödning började direkt avta efter klumpar kommit ut. Har endast lite kvar av blödningen, brunt smått i trosskyddet. Äl-tester börjar också bli mindre och mindre positiva. HCGnivån i torsdags när allt började var 1317 och i lördags var det 291. Så det minskar snabbt... vill bara ha tillbaka äl igen. Vågar man köra på direkt är frågan? Hur har ni resonerat?


    Hej!! Beklagar det som hänt men välkommen hit!

    Det är så skönt att vara ett litet gäng som följs åt och peppar varandra! <3 det är vidrigt vad vi alla behövt gå igenom!

    Vi var tvugna att avbryta vår första graviditet 2/10 pga avvikelser på kub som inte är förenligt med liv.. :/

    Jag blödde 2 veckor ca, har fått boka privat gyn efter för att följa upp och fick nu konstaterat att jag har rester som måste tas bort.. då har det ändå gått 6 veckor idag och jag har mått bra! Nu måste jag vänta några VECKOR pga vårdköer för att ta bort det :(

    Jag tycker du kan köra på när du är redo MEN rekommenderar dig att boka en gynundersökning för att se att allt är ute så du vet till 100%!
  • Tbinesh
    Ungamammor skrev 2019-11-11 16:49:57 följande:

    Jag valde att avbryta min graviditet då vi fått veta att barnet hade kromosomfel 22q12 och ett väldigt ovanligt hjärtfel. Jag är rädd att mitt nästa barn skall få samma fel... hur snabbt blev ni gravida igen ?


    Hej tjejen!! Beklagar! <3

    Vi var fick avbryta pga att vår bebis led av acrani, skallbenet saknades.. det finns en liten chans att det händer igen men den är inte stor!

    Gjorde ni en obduktion? Vilken vecka var du i och när avbröt ni?

    Vi har inte kunnat försöka än då jag har rester kvar fortfarande! Men vi vill ju försöka så fort som möjligt.. har ni börjat försöka igen?
  • Tbinesh
    Ungamammor skrev 2019-11-13 15:02:14 följande:

    Usch vad hemskt!! Så jobbigt att inte allt bara kan gå som det ska! Så tråkigt att höra att allt inte kommit ut.. man blir så frustrerad då man bara vill fortsätta försöka. Jag var i vecka 21, så det var en väldigt hemsk upplevelse att behöva gå igenom.. dom har gjort obduktion och skall skicka mig och min man på genetisk testing eftersom jag är 23 och detta var mitt första barn blir man ju rädd att man har detta syndrom i sina egna gener.. vi håller på att försöka men jag har inte någon ägglossning ännu.. och det har gått 16 dagar sedan jag gjorde avbrytandet.

    Jag mår psykiskt dåligt över vad som skett, jag har sådana skuldkänslor för att jag avbrutit graviditeten och sen att få se mitt barn så mänsklig och stor.. jag är så ledsen att allt detta hände mitt lilla barn.. önskade allt hade gått som planerat..


    Ja jag håller på att bli galen!

    Fy, då hade du gått långt.. det är så himla orättvist! Man har ju hunnit planera och glädjas och så tas allt ifrån en!

    För att inte prata om alla som är gravida överallt!

    Har du tagit gravtest efter? Eller gjort en gynundersökning för att vara säker på att du inte har rester? Är så trist om man tror allt är bra om det inte är det!

    Kunde er bebis fel inte upptäckas tidigare eller ni kanske inte gjorde några ul innan?

    Förstår att du är ledsen! <3
  • Tbinesh
    Anonym (S) skrev 2019-11-13 21:06:17 följande:

    Men Ååå stackare! I veckor? Då hinner du med en till mens el? Hoppas de försvinner då. Asså sjukt att din kropp kommit igång med ÄL och mens för den kan ju inte va redo för bebis denna cykel eftersom du har rester. Sånt mysterium alltså! Förstår mig inte alls på kroppen! Förstår att du blir galen! Förstår 100%, jag känner mig likadan! Jag har tagit ÄL test några dgr nu och strecket är obefintligt. Helt sjukt, har aldrig tidigare haft så svagt i hela mitt liv! Tänk om jag är inne i förklimakteriet :O. Har inte blött på en vecka nu iaf. Men något annat verkar inte gå framåt! Fyller år om några dgr oxå och känner paniken över det!!


    Ja, jag ska lämna blodprov imorgon för s-hcg och kolla gravidhormonerna, om det är för högt måste dem göra en skrapning istället för hysteroskopi vilket dom inte vill då min livmoder är superkänslig nu pga resterna..

    Det är liksom bara skit på skit hela tiden känner jag! Man kan inte heller göra hysteroskopi privat vilket jag hade kunnat betala hur mycket som helst för nu, vill bara komma vidare..

    Men va? Vafan finns det ingenstans du kan vända dig för att få hjälp? Vissa verkar ju dock inte komma igång med äl så snabbt så det är nog inget ovanligt alls, jag hoppas det sätter igång snart för dig!!

    Nä fattar också att det inte är kul att fylla år just nu, inget känns riktigt kul liksom, och så blir man äldre och mer stressad..

    Jag börjar undra om jag ens hade äl, dem såg säkert fel! I journalen står det att jag har mycket rester så hur skulle jag kunnat ha äl då..
  • Tbinesh
    Ungamammor skrev 2019-11-14 05:18:01 följande:

    Ja man hinner föreställa sig sitt liv med detta barn och sen poff så försvinner allt.. nästa graviditet skall vi göra fostervattenprov eller modekaksprov innan så man inte går så långt. Jag gjorde en skrapning dagen efter aborten då moderkakan inte helt kommit ut, så då borde ju allt vara borta tänker jag? (Hoppas) vill bara få igång min ägglossning men allt visar bara negativt :(


    Men så bra att ni har en plan inför nästa graviditet! Hoppas på att ens oro blir tagen på allvar och att man får lite bättre kontroller, har en känsla av att jag kommer vara ett nervvrak då, saker man inte ens visste att man ska oroa sig för kommer spöka..

    Men så bra att du gjort en skrapning efter, då är det nog helt fritt fram! Vad skönt!! Ägglossningen kommer nog igång snart för dig hoppas jag.
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-14 11:08:02 följande:
    Men gud..jag lider verkligen med dig!! Beklagar verkligen<3 vet inte vad jag ska säga för att få dig på bättre tankar.. jag fick inte reda på resterna förrens 7 veckor efter avbrytandet men de var ju egentligen min kropps ?fel? att jag inte märkte av dom förrens då men jag blödde så himla mycket så de blev akut då jag väl blev undersökt.. Jag förstår dig ilska.. jag har haft tur med nästan alla besök på sjukhuset men jag har läst många som är i samma sits som du.. man själv ser det akut men inte vården. Kram på dig, vet som sagt inte vad jag ska säga..

    Vad stark du är! Läkarna jag träffade när jag blev inlagd för skrapning bad att få sjukskriva mig. Jag ville inte det för jag tänkte att då kommer allt bli ännu värre, jag skulle bara sitta inne och övertänka ÄNNU mer än vad jag redan gjorde/gör. Tänkte samma sak efter avbrytandet då dom började prata om sjukskrivning. Men tillslut insåg jag själv efter att fått prata om det med min kurator att det nog skulle vara bra att va lite ledig ändå. Så jag sjukskrev mig 2 veckor efter skrapningen för det tog så hårt på mig psykiskt. Nu i efterhand är jag jätteglad att jag valde det men ångrat att jag inte sjukskrev mig efter avbrytandet också för då kanske jag hade hunnit bearbeta känslorna bättre och mått mindre dåligt idag. Min kurator och jag bestämde att jag inte skulle ligga på soffan hela dagarna under sjukskrivningen. Jag skulle försöka göra något varje dag så jag kände att jag gjorde någon ?nytta?. Och sen kanske försöka sova en stund på dagen och verkligen vila upp mig. Inte stänga mig inne men ta det försiktigt.

    Men nu är jag tillbaka på jobbet, jobbar inte heltid i vanliga fall och det kanske är bra just nu. Men det är fortfarande så att jag biter ihop och är glad hela dagarna sen på kvällarna kraschar jag totalt. Jag är så trött på att vara ledsen. Tack och lov är det inte varje kväll just nu men det går verkligen i vågor.
    Gullig du är! Skönt att du haft tur med vården, jag har så blandade besök. Har ännu inte fått en tid, vill bara få det avklarat!
    Hittde ett ställe där man kan göra det privat, 32 000 kr! Det är väldigt mycket pengar lixom.. 

    Nä håller med dig, känner nu i efterhand att jag kanske borde ha sjukskrivit mig men vill bara låtsas som att allt var som vanligt, inte för att det hjälpte att låtsas ens..

    Förstår också det med känslorna, vissa dagar känner jag mig bättre och sen kommer alla känslorna och jag känner bara att jag inte orkar mer! Det är så himla orättvist!!

    Hur känner du med att försöka igen? Börjar du känna dig redo? 
    Jag tror hela tiden att så fort vi kan försöka kommer jag vilja men vet inte om jag vågar än. Är rädd för typ allt nu!
  • Tbinesh
    Anonym (S) skrev 2019-11-15 20:36:30 följande:
    A verkligen lustigt att ha ÄL trots rester, men kroppen är ju helt klart ett mysterium! Idag har jag lite hopp om livet iaf. Fått positivt på ÄL test idag, på min födelsedag. Självklart kommer de inte ta sig första ggn när det tog 1,5 år innan avbrytet men idag väljer jag att drömma mig bort om det. En slags överlevnadsinstinkt! Hur skulle man annars klara sig igenom allt det här om det inte vore för en gnutta hopp och drömmarna?

    Hur gick det igår med blodprovet? Har du fått ngn klarhet i vad som blir härnäst? Skrapning el hysteroskopi? Styrkekramar till dig!
    Ja blodprovet visade typ noll gravhormoner så därför har jag fått mens och äl tydligen, då blir det en hysteroskopi som jag måste vänta flera veckor på, hittade ett privat sjukhus som gör det men det kostar 32000 kr och vet inte riktigt men det är så himla mycket pengar! Blir galen snart tror jag.. OM jag har tur kommer resterna med nästa mens men inget kom ju ut med förra och tur är verkligen inget jag har just nu...

    Grattis i efterskott!! Vet att du inte var så glad över födelsedag men hoppas den var lite mysig och att du fick tänka på annat! <3

    Och wow vad kul att äl-testet visade positivt, då är kroppen igång iallafall, lite ljus i tunneln! Jag hoppas verkligen det tog sig för dig om ni försökte!!
Svar på tråden Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF