• Anonym (1234)

    Höstlov- bonusar vill vara här

    Nästa vecka är det höstlov och min makes barn vill inte vara på fritids. De är 8 och 10 år. Det är mammans vecka men hon tyckte att de kunde få vara här för att jag ändå är hemma. Jag är hemma och sover på dagarna för att jag jobbar natt. Under höstlovet har jag tagit två extra nattpass och ska kliva på söndag kväll och går av fredag morgon. Så 5 st 12 h pass är inplanerade. Hade de varit tysta och självgående hade det varit en sak men så är inte fallet. Jag vill inte bli väckt och få min sömn störd och det har jag sagt. Igår skickade hon ett sms till min man och skrev att hon tyckte det var riktigt dålig stil av mig som inte ville ställa upp för barnen. Jag fick lite dåligt samvete men vi har provat ha dem här när det varit stängt på skolan för planeringsdagar och det har inte fungerat. De väcker mig för minsta fråga och kan inte ens bre smörgås själva. De leker inte direkt tyst och de springer och härjar inomhus. Barn är barn men det känns inte okej att ha dem här när vi vet att det inte fungerar. De kan väl vara på fritids som sina klasskamrater?

  • Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här
  • Mrs Moneybags

    Konstigt att de antyder att du är ledig bara för att du är hemma och sover mellan dina arbetspass! 

    Vilken otroligt tråkig ledighet för barnen att vara hemma med en sovande person. Har föräldrarna aldrig tänkt på att barnen faktiskt är deras ansvar?! 

    Så otroligt fräckt att lämpa över barnen på dig bara för att de själva inte orkar planera något kul med sina barn på höstlovet. 

    Stackars barn. 

    Säg bara NEJ. Jag skulle flytta hem till min mamma under tiden och sova och bo där medan föräldrarna fick lösa barnens omsorg på egen hand. 

  • Tappadstekspade

    Men vad i... De får fan fint gå till fritids hur mycket de än motsätter sig det. Vad är det för bortskämda ungar?

  • Anonym (Hell no)

    Det är bioföräldrarna som ska fixa passning av sina ungar. Det är absolut inte ditt problem. Om bioföräldrarna jobbar så får de lösa passning via fritids eller släktingar. Inget snack. Det är självklart. Du kan lugnt sova vidare med gott samvete. Det är inte dina barn eller ditt ansvar.

  • Ess
    Anonym (styvförälder) skrev 2019-10-22 14:45:54 följande:
    Hur gamla var dom då?
    Trodde din man att du skulle fixa mat åt dom eller vad hade han för åsikt om 
    vad du skulle göra för hans barn?
    Sa han till dom att dom skulle fixa sin mat själva om dom ville ha något?
    Det är ju lika mycket din mans fel som deras biomammas om dom förväntade sig att du skulle fixa för dom om dom var tillräckligt gamla att klara sig själva.
    16-17 år ca Det var kravet för att de skulle få va här när han jobbade, att de skötte sig själva. Det var helt förankrat hos honom och han tog upp det med dem också. Men dom trodde nog ändå att jag skulle väcka dem med frukost osv, men där bedrog de sig för jag stack iväg på mitt.
  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-22 14:45:53 följande:
    Har du någonsin sökt hjälp vid din fixering vid att hata barn? Det verkar ta upp otroligt mycket av din tankeverksamhet och det kan varken vara hälsosamt eller speciellt roligt liv för dig. 
    Har du någonsin sökt hjälp för att du anser att andra ska dansa efter ungarnas pipa och att alla som inte gör det är själviska!?
    Hade folk lagt lite tid på att uppfostra sina ungar istället för att sitta här och komma med präktiga pk åsikter om hur andra ska göra och tänka, så hade de där ungarna kanske fått något uns av fostran och inte behövt bli illa omtyckta.
  • Anonym (Föräldraansvar)

    Jag är mamma och mina barns pappa är gift med en ny kvinna. Jag är förundrad över hur föräldrar, både mammor och pappor, kan förvänta sig det ansvaret av den nya partnern.

    Säg nej, med gott samvete. Din mans barn är hans och barnens mammas ansvar. Kan leda till något positivt också, nämligen att någon av föräldrarna tar ledigt och barnen får extra tid med dem. Och gör de inte det denna gången så kanske nästa lov när de vet att du inte är back up.

  • Anonym (styvm)
    Ess skrev 2019-10-22 17:00:43 följande:
    Har du någonsin sökt hjälp för att du anser att andra ska dansa efter ungarnas pipa och att alla som inte gör det är själviska!?
    Hade folk lagt lite tid på att uppfostra sina ungar istället för att sitta här och komma med präktiga pk åsikter om hur andra ska göra och tänka, så hade de där ungarna kanske fått något uns av fostran och inte behövt bli illa omtyckta.
    Så du har alltså aldrig sökt hjälp.. varför? Är det inte otroligt dränerande? Vill du inte bli lycklig någon dag?
  • Anonym (C)
    beccagranen skrev 2019-10-22 15:49:35 följande:

    Hur kul får barnen hemma hos TS då? Dels ska dom klara sig själva då TS måste få sin sömn, men vad ska dom göra hela dagen, sitta med tv-spel, mobil? Det är väl mycket bättre att gå till fritids och få träffa kompisar, bli aktiverad och leka. 

    Min syster är arbetslös och har sina barn hemma till lovet, kommunen har inga roliga aktiviteter så det blir mest att bara sitta hemma framför tvn och spel för dem barnen. Mina barn går på fritids hela lovet, dom ska göra massa halloween pyssel, skräckbio med popcorn, skridskoåkning och avsluta på fredagen med halloween party där alla barnen syr, pysslar och målar sina egna masker. Så jag ser inte att det är synd om barn som går på fritids, dom får roligare där än hemma..


    Föräldrar brukar ju annars kunna aktivera sina egna barn. Man kan ju pyssla hemma, baka, spela brädspel, åka på utflykter, till skogen, åka skridskor, 4H, museum, hälsa på släkt och vänner.

    Låter väldigt konstigt att barnen bara ska sitta framför tv:n för att de är hemma på lovet.
  • Anonym
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-22 17:11:31 följande:
    Så du har alltså aldrig sökt hjälp.. varför? Är det inte otroligt dränerande? Vill du inte bli lycklig någon dag?
    Men lägg av.
    Bara för att alla inte tycker och känner som du så behöver de söka hjälp?

    Kanske är du själv som behöver hjälp att lära dig att acceptera andras åsikter?
  • Anonym (Smilla)

    Vet inte vad det är med en del föräldrar. Bara för att ex partnern träffar en ny så blir denne automatiskt extraförälder. Sambons ex är likadan eller nu har hon väl gett upp tror jag.

    Hon bestämde att varannan helg skulle bli varannan vecka och det var mitt ansvar att det funkade. Att jag jobba skift med tidiga mornar, nattpass och sena eftermiddagar var inte så noga. Sambon och jag när jag har förmiddag börjar innan det fanns barnomsorg var inte så noga, nån av oss kunde ju vara ledig lite. Vara uppe efter nattpass när man är helt slut gjorde väl inget.

    Vart inget med det, jag sa upp mig som bonusmamma och blev pappas sambo utan nåt ansvar för hans barn.

    Och man kan ju undra vad en som inte gjort ett handtag på arbetsmarknaden på (då 6 år och nu 11 år) inte kan göra med sitt eget barn utan måste lämpa över på andra.

Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här