• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Alex1992 skrev 2020-05-14 07:49:56 följande:

    Lycka tjejer!! Tog ett nytt test imorse och strecket är starkare!!! Är jag verkligen gravid?...är i chock...första gången jag har plussat. Så har bestämt mig för att ta ett digital test på söndag då det är min officiella testdag så ingen mer test tills dess :)


    Åh vad roligt! Grattis :)
  • Clemmentina
    AndraSladdis skrev 2020-05-19 11:31:53 följande:

    Testdag med 2-dagars embryo (i dag är embryot 16 dagar). Glad!! Såklart orolig också, det går ej att undvika.

    Testen har stigit märkbart i styrka sedan i fredags, även om RFSU-stickan verkar segare än de övriga. Den i mitten är klinikens teststicka.


    Superfina plus! Grattis! :) Har själv upplevt att RFSU kan ge lite svagare/segare resultat/plus än övriga så inget konstigt.
  • Clemmentina
    Alex1992 skrev 2020-06-04 15:54:09 följande:

    Det var missfall...Visste det eftersom jag blöder mycket och känner inga symptom längre! Hur skulle jag kunna få den turen att vara gravid hela vägen efter ett ivf försök...när man i flera år aldrig blivit gravid naturligt. Jag är oerhört glad att jag nu vet att min kropp kan bli gravid och att vi har 8 blastisar kvar i frysen och där ligger vårt framtida barn som redan är så oerhört älskad. Planen är nu att vänta ut blödningen och ta ett gravtest som ska visa negativt och sedan gör vi upp en plan för nästa återföring. Blir nog i Augusti med tanke på att dom har sommarstängt. Jag ska däremot be läkaren ändra på stimuleringen, ska be om sprutor inför återföringen då jag fick veta av min ivf läkare att progynon har visat ha en ÖKAD chans för missfall...jag åt ju progynon och det är inte säkert det var därför men risken finns ju där och det tänker jag inte göra om...så glitterlina tänker på dig inför din återföring att du vet om detta just med progynon! Sen är det många som inte får missfall med progynon men risken finns!


    Usch stackars dig! Det är verkligen fruktansvärt jobbigt att få missfall och i synnerhet när man kämpat så länge. Men tror du tänker rätt i att tänka att du nu vet att du kan bli gravid. Så tänkte jag när jag fick missfall och tyckte det hjälpte lite i alla fall! Däremot får jag ångest av att läsa om Progynon. Precis fått en blödning idag och ska börja med Progynon imorgon inför fet. Fick som du missfall efter min första ivf (färskåterföring) så det här var ingen rolig läsning. Dock gör sent att ändra nu så jag får hoppas på det bästa. Ta nu hand om dig!
  • Clemmentina
    Alex1992 skrev 2020-06-04 16:24:12 följande:

    Det behöver verkligen inte sluta med missfall för progynon! Ville inte skrämma upp någon utan bara dela med mig av info! Det är jätte många som lyckas med progynon, jag hejar på er!! Håll oss uppdaterade :)


    Tack för att du delar med dig och hejar på oss! Håller tummarna för dig. Jag uppdaterar här allteftersom.
  • Clemmentina
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-06-06 09:34:26 följande:

    Jag fick min mens dag 13 efter äggplock, öppnade brevet pch fick info om att inget gick till frysen. Det känns som ett totalt mörker just nu, inga av våra ägg har blivit till blastocyster på två ivf-omgångar och just nu känns det som att detta aldrig kommer att fungera :(


    Lider med dig, så ledsamt! Hoppas ni kan få återkoppling från läkaren och att de kan göra några förändringar inför nästa omgång! Styrkekramar
  • Clemmentina
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-06-07 19:26:31 följande:

    Tack :) Hoppas!! Vid första försöket gjordes det hälften ICSI/ivf. Inga ägg blev befruktade med ivf, och ingen klarade sig till 5dagar. Den här gången gjorde dom ICSI på alla, gav tillbaka en 3-dagar och odlade resten. Ingen klarade sig. Vid båda tillfällena har de fått ut 15st ägg, varav 14 mogna.

    Kan en annan medicin vara en metod?

    Om inte det sista försöket fungerar så har vi bestämt oss att gå vidare privat i Uppsala i höst.

    Tack för all pepp!!


    Jag håller med Kanel! Jag har fått sagt till mig att livmodern är den naturliga miljön för ett ägg och att det ibland är så att ett ägg därför överlever bättre där och man blir gravid. Problemet är att det är så svårt att veta.

    Vilken medicin och vilket protokoll har ni haft? Kanske testa Menopur om ni tidigare haft Gonal-f? Hört att det kan ge bättre kvalitet på äggen men färre.

    Så svårt att veta varför äggen inte klarar sig till dag 5. Det skulle också kunna vara något med spermierna. Vid vanlig utredning görs inte så många test. Men i Malmö gör de DFI: www.lu.se/article/extra-analys-av-spermier-kan-hjalpa-ofrivilligt-barnlosa

    Du kan testa att äta tillskott för att eventuellt förbättra äggkvaliteten (om det skulle vara problemet). Q10 ska vara bra och melatonin. Läste en tråd här på FL om det som jag dessvärre inte hittar nu.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-09 14:14:16 följande:

    Jag var på kliniken idag för att göra ultraljud och se hur slemhinnan byggts upp och allt var bra så nu blir det återföring av en av våra frysta blastocyster nästa vecka. Spännande! Någon mer som snart ska ruva? Jag gör stimuerat med progynon pga svårigheter att få till ägglossning.


    Spännande! Jag är på gång här med stimulerat fet jag med. Vul i början av nästa veckan för att kolla slemhinnan.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-10 18:01:30 följande:

    Åh kul! Vart går du?


    Sahlgrenska. Och du? :) Hoppas nu bara allt ser ok ut på vul för mig.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-10 18:21:31 följande:

    Livio Fertilitetscentrum i Stockholm. Vi blev hänvisade dit under vår första IVF som var landstingsfinansierad och eftersom det gick bra då så fortsätter vi där privat nu med syskonförsök. Håller tummarna för att allt ser fint ut på ditt vul!


    Åh härligt! Gick det på ert första försök då? Tack, jag är nervös.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-12 16:59:18 följande:

    Ja precis, vårt första försök och första insättning, blev lite överstimulerad så blev totalfrys. Hoppas det går lika smidigt den här gången men sån tur är kanske för mycket att hoppas på...


    Hur har det gått för dig? Ruvar du nu?

    Jag har gjort vul och slemhinnan såg fin ut. Återföring i nästa vecka! :)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet