• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Kiiwii90 skrev 2020-03-10 01:04:26 följande:

    Första äggplocket avklarat. Var det värsta jag någonsin upplevt så hoppas jag slipper göra om det...

    7 st ägg fick jag ut och imorgon får jag veta hur många som kan växa vidare. Blir 5 dagars odling + totalfrys samt återföring när jag haft mens 2 gånger.

    Denna eviga väntan


    Åh nej vad jobbigt att det gjorde så ont. Nu hoppas vi att det är 7 bra ägg och att många kan frysas. Du får uppdatera hur det går med. Blir det återföring i maj då?
  • Clemmentina
    Kiiwii90 skrev 2020-03-10 15:34:41 följande:

    Fick svar ang äggplocket idag. 5/7 äggblåsor var omogna och de andra 2 var dålig kvalitet. Fyfan vilket bakslag... Imorgon får jag svar hur vi ska gå vidare och det lär bli i Maj om 2 månader (först en mens efter sprutorna och en "vanlig".)

    Blir så stressad över att det sen är sommarstängt juni-aug...

    Vet någon om man själv kan påverka kvaliteten på sina ägg?


    Åh nej vad ledsamt. Lider verkligen med dig!

    Jag har också hört gått om akupunktur. När det gäller kosttillskott hittade jag en tråd där det tipsades om melatonin och q10 (tråden i sig handlar om missfall och ivf men läs lite längre in i tråden): www.familjeliv.se/forum/thread/75885236-missfall-efter-ivf-kan-nagon-ge-hopp/2

    Det ska också finnas en bok som heter It starts with the egg. Den är jag nyfiken på och vill läsa!
  • Clemmentina
    Clemmentina skrev 2020-03-10 19:15:23 följande:

    Åh nej vad ledsamt. Lider verkligen med dig!

    Jag har också hört gått om akupunktur. När det gäller kosttillskott hittade jag en tråd där det tipsades om melatonin och q10 (tråden i sig handlar om missfall och ivf men läs lite längre in i tråden): www.familjeliv.se/forum/thread/75885236-missfall-efter-ivf-kan-nagon-ge-hopp/2

    Det ska också finnas en bok som heter It starts with the egg. Den är jag nyfiken på och vill läsa!


    *gott ska det vara såklart
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2020-03-11 08:26:23 följande:

    Ni som gjort återföring av fryst embryo, när kom riktiga mensen innan insättningen? Och hur räknade ni eran cykel? Räknar man att bortfallsblödningen är CD1 så skulle jag haft min mens igår egentligen. Men om man räknar som vanligt ( Alltså att vi inte gjort IVF) så borde mensen komma nästa vecka! Jag räknade ju från bortfallsblödningen och sa till läkaren att mensen skulle komma 10/3. Men tror att jag fick ägglossning som vanligt i denna cykeln, precis när jag skulle fått den om jag inte gjort IVF och att det är därför mensen är sen. Borde jag ringa till läkaren och säga att min mens inte kommit än? Allt är liksom försenat med 1 vecka och blir orolig att dom inte har tid för mig och en återföring pga av detta!


    Jag har inte gjort fet men vet ju att det kan vara lite tajt med tider på Sahlgrenska. Jag hade ringt barnmorskorna och informerat om att mensen blir sen så att de kan planera in dig en vecka senare.
  • Clemmentina
    Astrid40 skrev 2020-03-14 23:02:10 följande:

    Tror dock att jag har tabbat mig tidigare när jag ätit mix med gravidvitamin, tror inte det varit bra för mig utan snarare motverkat att jag blir gravid.

    Har haft cysta x 2 oxå på hö äggstock och det har oxå spelat in.


    För mig var också spolningen värre än plocket. Hoppas det är så för dig med!

    Varför tror du att du har tabbat dig med gravidvitaminet? Blir lite nojig eftersom jag själv äter det.

    Lycka till imorgon! :)
  • Clemmentina
    Astrid40 skrev 2020-03-15 10:26:20 följande:

    Vitaminer räknas som antioxidanter och det stärker immunförsvaret. Det kan vara så att om immunförsvaret är för starkt så kan kroppen se embryot som inkräktare och därför motarbeta det.

    Sedan några v tillbaka har jag skippat min multivitamin och tar istället endast folsyra och d-vitamin. Läste att q10 är bra för äggkvalitet och började ta det för drygt en v sedan. Skulle börjat tidigare om jag vetat. Melatonin också bra för äggen men det fås endast på recept så det fick bli q10.

    Lite surt det där när man får bekosta själv eftersom det verkligen känns som att 1a ivf-behandlingen är ett test för att se hur kroppen svarar. Varför får ex inte alla menopur om det nu är bättre för äggkvalitet? Och varför får inte alla embryo glue när det ökar chans att embryo fäster med 30%?

    En annan anledning att vi inte köpte ett paket om 3 försök är både den psykologiska biten och tidsfaktorn; skulle vi hinna med 2 försök till i år?

    Idag spänner brösten rejält:). Väldigt nojjig att äggblåsorna inte innehåller ägg och att äggen inte blir befruktade... verkligen mycket som kan gå fel..


    Tack för svar! Det låter logiskt. Jag blir lätt förkyld och liknande så hoppas inte jag har samma problem. För min del är jag mer orolig för att kroppen är inflammerad. Har astma och en del problem med magen. Kör på multivitamin tablett för gravida från Thorne, extra d-vitamin, q10 och omega3. Jag har också läst om q10 och melatonin. Q10 blir dock dyrt om man ska ta den rekommenderade dosen.

    Håller helt med dig. Varför experimentera när det är så dyrt. Vi fick bara ut ett ägg, som befruktades. Jag blev gravid men fick en kemisk graviditet. Jag fick för låg dos Gonal-f enligt läkaren. Vi gör ett försök till med Gonal-f (när det nu kan bli) men sen vill jag byta till Menopur. Ökar chansen såpass med embryo glue!? Då låter det märkligt att det inte används mer.

    Vi hoppas de ömmande brösten är ett gott tecken (jag får ofta ömmande bröst när ägglossning närmar sig...). Du får uppdatera hur det går imorgon! Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Astrid40 skrev 2020-03-17 15:35:14 följande:

    Nationellt beslut att de kör återföringar som vanligt om kvinnan är frisk :)

    3 naturligt befruktade ägg så vi kör återföring enligt plan imorgon onsdag


    Vilket härligt besked! :)
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2020-03-31 21:56:46 följande:

    Japp, pratade med ivf & de ville jag skulle till gynakuten. Hemma därifrån nu. jag hade blivit rejält överstimulerad. Massor med vätska i buken :( massa blodprover tagna. De övervägde att lägga in mig men då proverna låg på gränsen & jag ej hade smärta så testa de att skicka hem mig. Men det kunde bli värre under natten så måste jag ju åka in å få hjälp. De va rädd för att jag kunde få propp i lungorna så är tvungen att ta Fragminsprutor i 10 dagar mot proppar. Fick absolut inte arbeta, bära tungt eller röra mig hastigt så de sjukskrev mig i 14 dagar! Men det positiva va att jag va gravid :) väldigt positivt gravtest


    Fy vad läskigt! Hur mår du nu? Grattis till plusset! Håller tummarna för att allt går bra. :)
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-04-01 11:56:14 följande:

    Jepp! Några spöstreck har jag inbillat mig under vår resa. Men aldrig såhär! Känns helt overkligt! Hoppas att det stannar och blir starkare :)


    Wow, så spännande och kul! Grattis :) Jag hade väntat någon dag med det digitala. Mina test var lite starkare när jag fick 1-2 veckor med CB.
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-04-01 14:26:33 följande:

    Vet inte om jag vågar tacka ännu! Men det ser ju nog positivt ut :) jihhuuuuuuu! Jo jag tror jag väntar till testdag på lördag med att ta cb. Om jag orkar hålla mej! Hihii helt otroligt känns dethär redan!


    Tycker absolut att det ser positivt ut! Mitt var svagare än ditt på testdagen. Tror på att du får gravid på lördag. Håller tummarna för att allt utvecklas bra nu!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet