• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Alex1992 skrev 2020-08-02 15:42:08 följande:

    Då kör vi fet nummer 2, smygstartade med provera 2 dagar för tidigt när man längtat så mycket och jag brukar alltid få blödning dag 13-14 och för första gången kommer den på dag 10, så typiskt! Men det innebär förhoppningsvis tidigare återföring :). Imorgon öppnar kliniken upp så blir att meddela dom att vi är igång :D

    Glitterlina är ni också på gång?


    Åh vad spännande att du är igång igen. Ska du göra insättning i stimulerad cykel? Vad ska du ta för medicin? Vid vår förra insättning tog jag progynon men skulle vilja testa letrozole denna gång (mådde illa av progynonet). Själv ska jag göra nästa insättning i september.
    GlitterLina skrev 2020-08-03 00:05:42 följande:

    Åh va spännande för er :) har du börjat med letrozol nu?

    Jag skulle ju börjat med provera tidigast 27 juli stod det i våra papper. Men jag valde själv att faktiskt skjuta fram det 2 veckor av lite olika anledningar.

    Nervös e man såklart


    Spännande! Då kommer vi nog vara i fas ungefär. Ska väl börja med Provera om någon vecka om mensen inte kommer igång spontant innan dess.
  • Clemmentina
    Alex1992 skrev 2020-08-03 09:43:23 följande:

    Okej ja förstår snart är ni igång, nej det blev faktiskt progynon igen. Läkaren tyckte vi skulle köra samma eftersom det lyckades sist men inte hela vägen så ja lyssnade :).Ja äntligen! Japp kör med progynon igen, ville inte de först för jag har hört och läst att det kan öka risken för missfall och vi fick missfall på första försöket men det behöver ju inte vara därför då progynon är vanligt under ivf. Men läkaren tyckte inte vi skulle ändra, problemet är att letrozol funkar inte på mig så jag skulle behöva sprutor och med min pcos så skulle de va knepigt att hitta rätt dos då ja antingen blir understimulerad eller överstimulerad så de skulle ta sin tid och hitta rätt men de får bli sista alternativet om det skulle behövas :) som tur är så känner jag inga biverkningar av progynon. Tiden går så fort så snart är det er tur med :D


    Det har jag också hört om progynon men det behöver ju verkligen inte bero på det. Tror inte att det skulle användas om risken för missfall var mycket större. Jag svarar jättebra på Letrozole (ätit en tablett varje cykel i 7 månader och fick ägglossning varje månad) så skulle vilja testa det men får se vad läkaren säger. Ringde du idag? Hur ser planen framåt ut?
  • Clemmentina
    Alex1992 skrev 2020-08-04 13:24:56 följande:

    Vad skönt att de funkar, då kommer ni nog köra på de nästa gång :). Jag har fått tid för vul 14/8 sedan bestäms datum för återföring beroende på hur slemhinnan ser ut :) längtar!!


    Åh spännande, det är snart! Lät som jag kan få köra på Letrozole den här gången. Ska börja med Provera imorgon.
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2020-08-31 12:09:05 följande:

    Ni som tagit Provera. Fick ni några biverkningar? Jag har tagit 7 tabletter av 10 & har sån huvudvärk var å varannan dag. Har problem me migrän då å då, så kanske har lättare för att få huvudvärk..

    Är det nån som vart med om att mensen ej kommit igång alls med Provera?

    Om mensen kommer igång innan man ätit 10 tabletter, ska man ändå fortsätta ta dem?


    Spännande att du är igång igen GlitterLina! Jag har inte haft ont i huvudet av Provera men har hört att det en vanlig biverkning.

    Min mens har alltid kommit men ibland mer ibland mindre. Sist kom dem dag 9 på Provera-kuren och jag fick då uppmaning att fortsätta med dem som planerat. Jag har ätit Letrozole och enligt barnmorskan på kliniken blir det ibland så att man får äta båda parallellt.
  • Clemmentina
    Anonym (Anonnym) skrev 2020-08-30 11:52:22 följande:

    Jag har testdag imorgon, men testade igår pga fått lite blödningar och känns verkligen som att mensen är på gång. Tyvärr var det negativt, men jag har pyttelite hopp kvar inför testdagen imorgon. Men annars får vi börja om igen, vi fick inga till frysen :( känner mig jättedeppig.  Men men detta var första IVF:en och vi får väl hålla på ett tag, hade hoppats man skulle ha tur när de sa att det var en himla fina blastocyst. 

    Är det någon som fått prednisolon vid insättning? Jag har sett att vissa kliniker ger det... jag har överaktivt immunförsvar så funderar på att be om det nästa gång på Sahlgrenska, men vet ej vad deras inställning är till detta...


    Hur har det gått för dig? Min bild av Sahlgrenska är att de inte testar så mycket som avviker från vad de brukar göra men hoppas det inte stämmer i ditt fall om du måste göra fler behandlingar.

    Jag ska snart göra återföring i stimulerad cykel (Letrozole) och frågade om jag kunde ta Lutinus för att stötta upp progesteronet men det fick jag nej på. Nu hoppas jag kroppen löser det på egen hand.
  • Clemmentina
    bellis2 skrev 2020-08-31 20:15:18 följande:

    Är nyfiken, hur motiverar de när de nekar er progesteron?

    Finns ju stora studier, den senaste från Norge (Crinone-studie) om hur viktigt det är. För vissa till och med fram till vecka 32.


    Så himla konstigt! Jag frågade bm om jag kunde få ta Lutinus eftersom jag känner mig orolig över att min kropp producerar tillräckligt med progesteron (jag har till och med kvar sen förra omgången) och hon kollade med läkaren. Svaret från läkaren var att det ej behövs när man haft egen ägglossning (stimulerad med Letrozole) och att hen inte såg någon anledning till att göra ett undantag i mitt fall.

    Jag har aldrig testat mina progesteronnivåer. Skulle gärna vilja ta ett blodprov nu för att se så att jag har tillräckligt. Ska fråga om det vid återföringen men antar att det är något jag får göra privat i så fall.

    Du har möjligtvis inte en länk till studien? Borde inte läsa kanske...kommer bli orolig att detta försök är förgäves.
  • Clemmentina
    bellis2 skrev 2020-09-01 13:16:31 följande:

    Tyvärr inte, det var min gynekolog här i Sverige som sa det. Söker man så kommer det upp studier som stöder det och studier som inte gör det.

    Nej, jag tycker det är så märkligt att hormonnivåerna inte testats så att man vet.


    Ska kolla på det och fråga läkaren idag. Det är mycket som är märkligt. Det känns liksom som att Sverige ligger långt efter andra länder när det gäller detta.
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2020-09-01 22:29:45 följande:

    Ikväll kom mensen :) :)


    Spännande! Ska du göra återföring i stimulerad cykel?
  • Clemmentina
    bellis2 skrev 2020-09-02 11:06:17 följande:

    Det däremot kan man tyvärr definitivt konstatera. Sverige är väldigt efter när det kommer till IVF-behandlingar och utredningar. De förklarar saker som man gjorde för många år sedan. Det envisas med att upprepade missfall beror på inte livsdugliga foster men sedan när patienter får hjälp i utlandet så blir det ju inte missfall.

    Man har en bild i Sverige av att man har den bästa vården när så fallet inte är. När patienter ifrågasätter och lägger fram vetenskapliga argument blir man avfärdad som att man vore dum i huvudet.


    Så himla tråkigt att det ska vara så. Speciellt det sista, att bli dumförklarad. I mitt fall sa bm att de skulle diskutera lutinus vid sitt nästa möte. Bra, men det hjälper ju inte mig.
  • Clemmentina
    Grustradgarden skrev 2020-09-02 12:21:57 följande:

    Av 5 embryon klarade sig bara 1 till frysen.. känns så tråkigt! :( hoppas på det lilla livet som jag ruvat på i 6 dagar nu.


    Håller med Dhalia! Givetvis hoppas man alltid på fler men en del får ju inget till frysen. Förhoppningsvis är det du ruvar på eller det i frysen ett guldägg. Det behövs ju inte mer än ett bra ägg. ;)

    När har du testdag? Idag fick jag tillbaka en blastocyst så nu är även jag ruvare. Testdag 14/9.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet