• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Hej) skrev 2020-02-02 17:23:20 följande:

    Hej igen!! Tack för era peppande svar! Jag hoppas att det tar sig andra gången! Läkaren kunde inte säga vad det berodde på, läkaren tala om att det va fina spermier iallafall. Slöa ägg kanske? Han talade även om att jag kommer få en annan dos och överstimulerade mig, heter det så? :/

    När får man börja igen, är det direkt efter när mensen kommer igen?

    Tack för att ni svarar!!!


    Det håller vi tummarna! Om du blir överstimulerad blir det ofta totalfrys (det vill säga alla befruktade ägg fryses). Eftersom du inte fick något ägg återfört borde du kunna börja direkt (om kroppen mår bra) vid mens. Annars väntar man en mens.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2020-02-03 08:14:26 följande:

    Det blev världens finaste plus igår! :)

    Finns inga ord, är bara helt helt fantastiskt!


    Åh vad roligt! Stort grattis!
  • Clemmentina
    Reflexgarn skrev 2020-02-09 09:56:40 följande:

    Hur går det för alla er som ruvar? Jag har sån värk i magen, är lättirriterad och illamående  


    Spännande! Hoppas det är bra tecken för dig. Jag har mensvärk idag och har haft lätt ömma bröst sedan äggplock. Annars inga direkta symptom. Detta är mitt första försök så har ingen aning om när mensen kan tänkas komma om det inte tagit sig.
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-02-09 11:10:59 följande:

    Spännande! Vilken ruvardag är du på? Jag är på rd 9. Har inte så mycket symptom som då de varit negativt i tidigare försök. Hehe så hoppas att detta med nästan inga symptom är ett symptom på att det lyckats :)

    Är lättirriterad, gasig i magen och täppt i näsan.


    Hoppas på att det är bra tecken. Fick mensvärk idag så det känns sådär. Är på ruvardag 10 med ett endagars. Testdag nästa söndag! Vilken dag har du testdag? :)
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-02-09 13:34:22 följande:

    Mensväek kan också vara ett bra tecken :) jag har testdag på onsdag alltså rd 12 iiiik. Har ett tvådagars som dom kallade top embryo (det har dom inte sagt förut). Dom gav en 50% chans så det lät ju bra iaf.

    Tänker du tjuvtesta?


    Spännande! Snart onsdag ju. Låter väldigt positivt med toppembryo. :) Inget tjuvtestande här...sambon vill vänta.
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-02-09 15:09:45 följande:

    Du har will power :) jag hade icke det. Gick och smygtestade idag.. vet inte vad jag ska tro. Inbillar jag mig ett streck?


    Svårt att avgöra om där är något. Kvaliteten på FL blir ju kass. Håller tummarna för att det är ett svagt plus! Ska verkligen försöka hålla mig men får se hur det går... ;)
  • Clemmentina
    Reflexgarn skrev 2020-02-11 05:46:18 följande:

    Jamen testdag idag! Blir å ringa in å meddela till Livio när de öppnar :)


    Vad roligt! :) Stort grattis!
  • Clemmentina
    Mudcakemonster skrev 2020-02-11 21:05:05 följande:

    Analyser tas gärna emot


    Jag tycker mig kunna ana ett streck på det översta testet. Hoppas det blir starkare.
  • Clemmentina
    Anonym (Hej) skrev 2020-02-12 20:10:04 följande:

    Hej alla fina,

    Vet någon av er varför man får olika dos av Gonal f? Min första ivf gjorde jag i januari med en dos på 100 fick ut tre ägg (endast) ett delades sig med avtag dagen efter. Blev ingen insättning. Nu har jag fått min mens, det ska ju gå en mens imellan innan man börja på näst. Och då fick jag reda på att de höjt min dos till 125. Är det någon av er som har samma erfarenhet? Jag tycker att 125 är lågt?


    Man får nog olika dos lite beroende på hur lätt de tror det kommer vara att få ägg att växa. Om de tror det finns risk för överstimulering (tex pga av pcos) tror jag de generellt ger en ganska låg dos. Läkaren sa till oss att första omgången är lite av ett test för att se hur man reagerar på medicinen. Jag fick 112.5 enheter Gonal-F men reagerade inte så mycket på det varpå de höjde till 150 enheter inom samma cykel. Tyvärr fick vi bara ut ett ägg som befruktades och som jag ruvar på nu.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet