• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-06-16 09:20:06 följande:

    Nu är fostervattenprovet taget. Nervös väntan 1 vecka för snabbanalysen och 2 v för utvidgade.

    Jäääättelång nål, hua. Ska ta det lugnt idag.

    Enda positiva är att man fick se lilla pyret på skärmen :)


    Åh håller tummarna för att allt ser bra ut! Låter klokt att ta det lugnt idag. :)
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-16 18:37:00 följande:

    Återföringen var idag så nu ruvar jag! Det gick supersnabbt och jag fick se det lilla embryot på skärmen. Testdag 29/6. Spännande med återföring nästa vecka för dig! Är det din första?


    Åh vad spännande! :) Nej det är min andra ivf/återföring. Gjorde en i januari. Fick då bara ut ett ägg och blev gravid men fick missfall i vecka 6-7.
  • Clemmentina
    Hunny B skrev 2020-06-19 06:11:05 följande:

    Det gör ont fortfarande men inte lika mycket och feber är borta så jag mår betydligt bättre. Hade ingen aning om att sånt här kunde hända, när jag ringde kliniken två gånger innan jag åkte in akut så nämnde dom inte det heller utan ställde sig frågande till det hela. Lite konstigt kan jag tycka, dom borde ju veta om risken.


    Usch vad konstigt! Skönt att du mår lite bättre. När jag gjorde äggledarspolning fick jag någon penicillin (1 tablett) i förebyggande syfte för det var inte helt ovanligt med infektioner där inne efter ett sådant ingrepp. Så helt ovanligt kan det ju inte vara. Märkligt att kliniken var så frågande!
  • Clemmentina
    Astrid40 skrev 2020-06-23 13:54:50 följande:

    Fick efter ett nervöst telefonsamtal reda på att resultatet på snabbtestet från fostervattenprovet var OK :D

    Inga avvikelser, dvs ingen DS. Nu avvaktar vi en vecka till för den fördjupade kromosomanalysen, men en stooor lättnad såklart att allt är ok såhär långt. Har tid för ultraljud inbokad 9 juli. Fick också reda på att det är en liten tjej :D


    Skönt att få bra besked så här långt! Och mysigt med en tjej! :)
  • Clemmentina
    Gosan28 skrev 2020-06-23 11:26:30 följande:

    Varit på vul nu! Vi såg ett hjärta som slog så fint. 9 mm bebis men en blödning kvar utanför fostersäcken. Så vi ska tillbaka nästa fredag för att kolla igen. Det finns en risk för att det är ett missfall på g men det är omöjligt att säga. Än så länge så ser allt normalt ut i alla fall förutom blödningen i livmodern utanför fostersäcken.


    Åh vad nervöst! Skönt ändå med hjärtslag. Håller tummarna!
  • Clemmentina

    Nu är jag ruvare igen. Fick tillbaka en blastocyst (fet) igår. Någon annan som ruvar just nu? Har i princip inte känt något sedan återföringen.

  • Clemmentina
    Anonym (Hej) skrev 2020-06-25 12:37:12 följande:

    Jag är just nu 29 men fyller 30 iår. Blir så ledsen för alla prover har visats normala! Så fattar inte. Har testat q10 i tre veckor bara. Men ska göra som du säger ta en högre dos. Hur får man tillgång till Melatonin ifall läkaren inte skriver ut eller gör de sådant?


    Jag hade bara ett moget ägg (av 6) efter min första behandling. Till nästa höjdes min dos av Gonal-f från 112,5 till 175 enheter. Samtidigt hade jag ätit q10, d-vitamin (samt multivitaminer) och någon enstaka gång melatonin. Andra behandlingen gav 12 äggblåsor, 8 mogna ägg varav 4 befruktades och två kunde frysas in. Tycker också du ska fråga om dubbel ovitrelle. Melatonin skrivs ut vid sömnsvårigheter så kanske kolla med din läkare på vårdcentralen. Det går också att köpa receptfritt i många andra länder men det är ju svårt att göra nu...
  • Clemmentina
    Anonym (Hej) skrev 2020-06-25 13:38:10 följande:

    Hej... nu har vi haft våra tre försöker från landstinget nu är valet om man ska köpa äggdonation eller försöker med ivf? Tror ni man kan bli gravid på enhet hand om man skulle ta q10 och försöka? Äggen blir väl bättre där också?


    Det är ju himla svårt att veta! Fick ni någon återkoppling från landstinget? Rekommenderade de donation? Jag hade nog sökt mig utomlands, tex till Olga Fertility Clinic i St Petersburg och kollat vad de rekommenderar vidare.
  • Clemmentina
    Anonym (Ivf) skrev 2020-06-30 09:28:14 följande:

    Hej alla!

    Jag har inte följt tråden helt men lite emellanåt.

    Tänkte kolla om någon orkar svara på detta

    Hur länge fick ni vänta från remissen är mottagen fram till första besöket? Och hur länge fick ni vänta efter första besöket till start?

    Framförallt Sahlgrenska men alla svar är välkomna:)


    Vår remiss skickades till Sahlgrenska i mitten av oktober och sen hade vi första uppstartsmötet i februari men hade då turen och fick en kortvarseltid som vi kunde ta. Hade nog blivit kallade någon månad senare annars.
  • Clemmentina
    Malicon skrev 2020-07-02 19:07:31 följande:

    Men tack vad du är gullig!! :)

    Ibland tappar man fokus lite men du har helt rätt i att vi är krigare och vi får inte ge upp! Pratade dessutom med min läkare idag som såg positivt på nästa behandling vilket också peppade mig. Jag ska byta från Bemfola till Menopur så det känns nästan lite spännande!

    Massa kramar till dig och stort lycka till på din resa!


    Vill bara säga att du inte är ensam! Testade negativt efter återföring av blastocyst och får vänta på nästa återföring till i september. Bra att ni gör en förändring inför nästa behandling. Snart är vi där!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet