• Clemmentina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Dhalia skrev 2020-10-18 10:56:14 följande:

    Skönt att allt kommit ut, GlitterLina. Var själv förra veckan för kontroll och var samma här att allt kommit ut som de ska. Tog grav test idag som kan mäta väldigt tidigt och det var negativt så tror allt är bra. Jag hade efter cytotec nästan varje dag i en vecka fick jag plötsligt jätteont i magen och därefter kom någon klump men allt emellan hade jag typ ingen blödning. De var lite jobbigare med ett MA så här tidigt jämfört när jag fick senare för då kom allt ut ordentligt med cytoec kuren, hade inte alls ont efteråt. Nu blev de ganska långdraget av någon anledning, men nu blöder ja inte alls mer vilket är skönt.

    Nästa blir IVF på Sahlgrenska men det kommer bli efter nyår för vi hinner inte innan jul eftersom ja ska få göra en kavusundersökning mensen kommer. Ska prata med dem om ja kan få trombyl och progesteron till v12 eftersom Livio går med på de vid FET (hoppas att det blir får bli ett syskon då).


    Skönt att allt kommit ut! Vad är en kavusundersökning? Hoppas det ger effekt och att de går med på medicinen.
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-10-20 19:18:17 följande:

    De är undersökning av livmoderhålan, dem spolar med vätska och kollar samtidigt med ultraljud så syns det tydligare hur de ser ut. Ja hoppas det också, annars har ja läst just trombyl kan man själv ta tex aspirin och dela tabletten så den motsvarar trombyl 75mg. Men ja skulle ju föredra att dem vet om de så man inte smyger med sånt... känner mig ganska desperat vid de här laget.


    Då är jag med! Var det läkaren som förslog det eller fick du själv komma med förslaget? Hoppas du får trombyl utskrivet. Förstår din känsla där!
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-11-12 19:32:07 följande:

    Idag var jag på Sahlgrenska för undersökning av livmoder en annan läkare gjorde istället för en som jag brukar ha. Men hon kändes som en surkärrning jag berättade att jag gjorde privat IVF så frågar hon först varför jag gjorde de?! Corona för fan ni stängde ju.. sen berättade jag att jag blev gravid men fick ett MA och om jag vid nästa IVF kunde få extra progesteron att fortsätta att ta om ja blir gravid. Så säger hon "man överdoserar så mycket med det redan de ska man bara ta i början inte fortsätta med". Men kollegorna märker att jag blev lite paff och de frågade snällt om jag testat sköldkörteln men de va ju så länge sen jag gjorde de så de satte dem att de kan dem testa igen. Blir trött att dem inte tänker lite längre fan utan bara kör på utan att förändra. Men ja skulle få prata med den läkaren jag brukar så ska ta upp de igen. Stor skillnad när de privat alltså!!


    Usch vad tråkigt att höra. Önskar så att de kunde individanpassa lite mer och vara mer tillmötesgående. Jag ville ha progesteron vid fet men fick såklart nej på det. Bra i alla fall att se testar sköldkörteln igen. Startar ni nästa behandling i januari?
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-12-08 19:02:36 följande:

    Någon som vet varför man vill kolla ultraljud innan sprutstart? Får nämligen inte starta innan. Men har fått hem schema att börja under dessa dagar. Det är tänk att jag ska börja runt 29 dec när mensen kommer. Men det är ju såklart stängt 31/12- 3/1. Vilket gör de mer problematiskt för mig! Har för mig barmmorskan sa dem ändå hade öppet under helgen lördag och söndag för ultraljud, ska ringa dem imorgon igen, men suck allt detta klaffande plus om mensen inte kommer som förväntat.


    Jag har aldrig gjort det innan sprutstart. Funderar om det kan vara för att du gjort en undersökning/ingrepp av livmodern? Minns inte vad det kallades nu. Kanske vill de kolla att allt ser bra ut? Skönt att ni snart är igen. Håller tummarna att det klaffar med sprutstart, ultraljud och öppettider. De har säkert någon inne de flesta vardagar gissar jag även om de inte gör några äggplock och återföringar!?
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-12-08 19:02:36 följande:

    Någon som vet varför man vill kolla ultraljud innan sprutstart? Får nämligen inte starta innan. Men har fått hem schema att börja under dessa dagar. Det är tänk att jag ska börja runt 29 dec när mensen kommer. Men det är ju såklart stängt 31/12- 3/1. Vilket gör de mer problematiskt för mig! Har för mig barmmorskan sa dem ändå hade öppet under helgen lördag och söndag för ultraljud, ska ringa dem imorgon igen, men suck allt detta klaffande plus om mensen inte kommer som förväntat.


    Kommer du köra på Menopur den här omgången? Gör de några andra förändringar? Jag blev gravid nu i november men misstänker ma/ofostrig graviditet eller utdraget missfall. Ska göra vul på torsdag men har ställt in mig på dåliga besked och tänker redan på nästa behandling. :(
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-12-09 20:27:49 följande:

    De är de ju säkert. De hette hysteroskopi. Läste lite på nätet heter baseline ultrasound, förstår ändå inte riktigt varför de nödvändigt nu men aja, ja e lite bitter eftersom jag annars hade ju börjat med sprutor då. Jag ringde dem idag och de va stenhårt att ultraljud ska ske innan sprutstart. Så min mens måste komma 29 eller 30 på morgonen för att hinna göra ett ultrljud sen är de stängt och jag får isf starta nästa cykel :( Läste annars att de inte gör något om ultraljudet sker innan mens någon dag, de va inte så kinkigt men men dem håller sig inom ramen.

    Vi kommer köra igen med Menopur samma dos som med Livio, så hoppas verkligen att vi får något till frys igen. Åh nej hoppas verkligen de ska gå bra för dig :( men vet själv hur de va ja va så orolig och hade någon känsla att de inte skulle sluta bra men ibland kanske man inte har så mycket symptom heller och de går bra. Har du några blödningar?


    Ja just det ja! Visade hysteroskopin något? Så himla surt att det är så tajt med dagarna och att du ska behöva oroa dig för det under julen. :( När bör mensen komma?

    Tyvärr fick jag tråkiga besked idag. Det är ett missfall. Testerna är fortsatt positiva så de tog blodprov för att följa upp så det inte är utomkveds. Så tom och ledsen nu! :( Blir ny behandling nästa år. Jag ska fråga om Menopur.
  • Clemmentina
    AndraSladdis skrev 2020-12-05 15:16:38 följande:

    Jo och sen var det andra saker, som att de satte mig på Levaxin, Q10, melatonin, D-vitamin. Och jag gjorde akupunktur också.


    Blir nyfiken på det akupunktur. Vad för någon typ? Ska det kunna förbättra äggkvaliteten?

    Jag kommer fortsätta med q10 och d-vitamin. Vad fick du för doser?

    Kommer ev lägga till melatonin och inositol. Har läst om att inositol ska kunna ha positiv inverkan på äggkvaliteten men framför allt är det bra av andra själv för personer som har pcos.
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-12-10 18:27:56 följande:

    Beklagar skickar massa styrkekramar :( :( de jobbigt när de äntligen visar positivt att de ska sluta upp så :( hur många försök har ni kvar? Ja de kan va värt att prova om de gör skillnad.

    Ja det är en bit kvar av skiljeväggen som specialisten tycker att man kan ta bort lite mer av medan andra tyckt de ser okej ut. Men först så skulle vi köra på IVF nu i januari för de va så lång väntetid på operation dvs hysteroskopin, de blir som ett litet ingrepp. Men idag så ringde dem och sa ja fått tid redan i början på januari, blev omprioriterad eftersom dem gör den nu för tredje gången och att jag fått vänta så länge hela tiden. Kanske lika bra att ha ännu bättre förutsättningar fast problemet troligen inte ligger där. Lite segt känner man att igen behöva vänta tills man kommer igång med IVF plus att jag förmodligen får äta progynon i 6 veckor igen efter operation, där känner jag att de tar emot som fan, tiden bara tickar på och som toppen av berget ska man blöda som en gris av dem sen... ja hatar så mycket den här tiden att vänta tills man är igång med en IVF :(


    Tack, precis så är det/känns det. Vi har ett försök kvar på Sahlgrenska. Med andra ord vill vi maximera chanserna. Vi får se vad läkaren säger.

    Har du en skiljevägg i livmodern? Förstår verkligen att det känns dubbelt men tänker att det nog ändå är bra att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt. Och positivt att du blev prioriterad. Vet du varför man äter Progynon så länge? Hur lång tid efter operationen måste ni vänta på att starta nästa behandling? Hoppas innerligt att 2021 blir ett bättre år för oss båda.
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2020-12-10 23:37:51 följande:

    Ledsen att det blev missfall :(

    Hoppas bara det inte är ett utomkvedshavandeskap

    Kram


    Tack! Jag tror inte det är utomkveds då hcg sjunkit bra men är glad för noggranna läkare. Blöder lite mer idag och har kramper så hoppas det är kroppen som tar hand om det sista.

    När kommer du göra nästa återföring? Hoppas 2021 blir bättre för oss alla! Kram
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2020-12-11 10:04:52 följande:

    Bra att det sjunker ändå.

    Jag vet inte när vi ska göra ny återföring me den sista i frysen. Blöder ju än me sista misslyckandet


    Förstår! Då blir det nog först nästa år då som för oss. Skönt du har en till i frysen!
  • Clemmentina
    Lunaymar skrev 2020-12-11 13:49:08 följande:

    Kramar till dig, jag beklagar verkligen :( hoppas fin kropp kan ta hand om det utan några komplikationer.


    Tack snälla! Det verkar den göra. Idag både kraftigare blödningar och ont. Ska på uppföljning imorgon för att kolla hcg. Vi får kämpa vidare ihop nästa år! Kram
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2020-12-11 18:12:51 följande:

    Samma för oss. Får ni vänta till efter nyår för ett möte inför sista behandlingen?

    Jag har haft de, nu är de snarare tjockare i taket på livmodern. Så dem tyckte man kan ta bort lite till så kanske vi förbättrar. Men jag har ju blivit gravid naturligt med skiljeväggen och då fick jag konstaterat ett MA i v11 och den hade stannat i v8. Denna gången så stannade grav. I v5 så antagligen ligger ju felet någon annanstans vilket känns värre för DNA t kan vi inte påverka :( eller om de blodproppar eller något annat vi inte vet. Vi har ju haft svårt att få bra blastocyster. Ja får äta för att slemhinnan ska sprida sig över delar där dem klippt upp väggen, blir typ att man boostar extra mycket men de råder delade meningar om de nödvändigt eller inte vad ja läst. Typ de kommer sprida sig utan progynon också. Vi får starta efter dem gjort ett återbesök men i praktiken blir det typ 8 veckor efter operation ett återbesök plus sen tills man får tid för IVF. Men oftast blir de på Sahlgrenska att de fullt att börja direkr nästa cykel utan man blir planerad ytterligare en cykel senaee så typ mars eller april med min tur haha. Så jäkla segt när ja nu tänker på de, får panik över tiden!!


    Vet inte det. Läkaren skulle återkoppla efter att jag tagit hcg imorgon men misstänker att vi får vänta till efter jul med ett möte. Fast det skulle vara lite skönt att göra en planering framåt redan nu.

    Ok, men då är jag med. Verkar ju jobbigt att behöva äta såpass mycket Progynon och få massa slemhinna som ska ut sen. Och det låter segt att behöva vänta så länge men förhoppningsvis blir det ändå i mars! Jag får panik över tiden för jämnan men tyvärr går det ju inte att påverka. Vi hoppas det är vår tur 2021!
  • Clemmentina
    AndraSladdis skrev 2020-12-11 20:49:58 följande:

    Beklagar så! Hoppades att det skulle gå bra för dig den här gången. Tur att du/ni har försök kvar.


    AndraSladdis skrev 2020-12-11 20:53:12 följande:

    Kinesisk. Jag vet inte om den förbättrar äggkvalitet men ville testa. Man blir avslappnad. Dyrt bara!

    Jag tog 300 q10 och 50 mikrogram D-vitamin.


    Tack, vad gulligt av dig. Ja nu hoppas vi på sista försöket! Men måste tillbaka och ta nytt hcg nästa vecka då det sjunker lite för långsamt.

    Ok, låter rimligt. Att bli avslappnad är ju bra. :) Har läst både de som fått bättre resultat och de som inte märkt någon skillnad. Finns kinesisk här där vi bor. Får se om jag tar kontakt!

    Jag äter 200 mg q10 men hela 125 mcg d-vitamin men tar inte d-vitamin varje dag.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet