• Anonym (Kanel)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-03-28 20:46:42 följande:

    Tack för förklaringen med otrivelle, tycker det är så mkt att ta in på en gång :)

    Tråkigt att du fått missfall så många gånger, mentalt jobbigt. Detta är min första ivf, men har haft 5 missfall. Om jag börjar känna tydliga gravidsymptom nästa vecka kanske jag testar före men vågar inte hoppas för mycket även om hoppet alltid finns där förstås:) Har väl byggt upp en skyddsmur vid det här laget för att ev landa lite mjukare.

    Hoppas det håller i dig för dig nu! Hur länge har du gått som längst?


    Jag har faktiskt lyckats hela vägen en gång, efter många år och alla ivf och alla insättningar och frysta embryon som dör och missfall och skit så gick det plötsligt och vi fick ett barn till slut... (Inga symtom då innan magen började växa, seriöst.) Vet att det kan kännas som ett hugg i magen då man kämpar med ivf själv, så kommer nån som har ett barn och man önskar de kunde hålla käften, dedär som ?bara lyckas?... men som du ser gick det verkligen inte lätt för oss, och vi kunde ha gett upp många gånger. Ta det som hoppingivande att det kan lyckas också efter många år och mycket skit. Jag trodde jag skulle bli den där som aldrig lyckas, då alla andra lyckades på första eller andra eller senast på tredje IVfen.

    Du har också haft det tufft med 5 missfall... Det är inte lätt att glädjas och falla ner i gropen igen. Hoppas det går hela vägen för er nu!!
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-03-28 22:57:08 följande:

    Ja livet kan vara tufft och kännas orättvist ibland, men det inger ju hopp att ni lyckats :)

    Jag har inte känt illamående någon gång, men haft andra symptom. De säger att inte alla mår illa men att det egentligen är bättre eftersom det är ett tecken på att allt är som det ska


    Fast det stämmer inte heller, att illamåendet skulle visa att graviditeten är normal, eller ens att graviditeten fortgår. Man kan må illa länge trots att embryot redan avstannat.

    Hur långt har du gått innan dina missfall? Rakt ut tror jag inte att bristen på illamående för dig skulle ha samband med missfallen, eller att den skulle kunna förutspå hur det sedan gått. Antingen har missfallen kommit så tidigt att illamåendet ändå inte nödvändigtvis börjat, eller så har embryot slut växa tidigt men det har uppdagats först sent och därför har du inte hunnit få illamående. Då syns det på VUL, som man gör tidigt om man blir gravid efter IVF. Om embryot vuxit normalt och sedan plötsligt avstannat och det blev missfall, då mår du ju lika illa eller mår inte illa, som du hade gjort om allt gått bra. Eller hur? Men visst förstår jag tanken att man säkert skulle känna sig mer gravid om man mådde riktigt illa...
  • Anonym (Kanel)
    Astrid40 skrev 2020-03-29 21:06:08 följande:

    :) det är ju inte så att jag längtar efter illamående direkt, så om allt funkar så slipper jag gärna. När jag gick som längst (v9) mådde jag så jäkla bra, har nog aldrig mått så bra faktiskt- kände mig som superwoman! De andra ggr har missfallen kommit tidigare, redan typ v 5-6. Då har jag inte hunnit bli superwoman än :). Första missfallet hade jag inbokad vul hos kvinnohälsovården men han aldrig dit innan missfallet kom tyvärr. Detta är min första ivf så de andra graviditeterna har kommit spontant.


    Min gissning är att du knappast kommer må så illa när du lyckas, dvs snart ;) Om du inte mådde illa i vecka 9 så kanske du inte är sån som mår illa? Jag tror inte det hade med det att göra att du råkade få missfall. Är ju ingen specialist men kan inte se något logiskt samband, kroppen visste knappast att det skulle bli missfall. Men detta är min gissning. Hoppas ni får plus som hålls hela vägen!
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-30 22:07:23 följande:

    Testdag den 4.4 :) så lite tidigt tycker jag det är. Men svagt är det ju: hoppas att det blir starkare!


    Det var tidigt, svagt plus med 9 dagars embryo! Grattis! Hoppas det håller i sig :)
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-30 22:19:19 följande:

    Vågar inte tro det själv ännu! :) är detta ens möjligt?


    Om du hade tagit Ovitrelle så skulle jag säga att det absolut är Ovitrelle, mina svaga plus (utan Ovitrelle) har kommit då embryot är 12 dagar. Så ja jag tycker också det är väldigt tidigt, men ett streck ser vi ju :) Det kan inte vara nåt sämre test som ger spökstreck till höger och vänster....? Om strecket dock har lite rosa färg så ska det vara korrekt. Du får testa om i morgon och se om det blir starkare! Håller tummarna!:) Det här har jag själv kollat på, men tydligen kan det gå snabbare också:

    3-Day Transfer

    Days Past Transfer (DPT) - Embryo Development

    One - The embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula

    Two - The cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst

    Three - The blastocyst begins to hatch out of its shell

    Four - The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus

    Five - The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation

    Six - Implantation continues

    Seven - Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop

    Eight - Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream

    Nine - Embryo development continues and hCG continues to be secreted

    Ten - Embryo development continues and hCG continues to be secreted

    Eleven - Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-30 22:41:03 följande:

    Tack för den infon! Vad intressant!! Det är med one step test och har läst lite olika om dem. Men flera har sagt att de är bra och inte ger spökisar, men man vet ju aldrig. Får se hur det blir :) skall testa pånytt imorgon.


    Jag tror ?one step? är samma som RFSU som jag brukar använda, tycker de är bäst, har inte fått spökstreck och stegringen syns bra (iaf om man testar några dagar i rad). För mig gick det lite svajande framåt, men när man testat typ 4 dagar i rad så ser man vartåt det går, starkare eller svagare. Spännande!:) Det kan inte vara tvillingar??:D Försökte ni själva samtidigt som FET?
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-30 23:12:31 följande:

    Ja de är liksom billiga stickor. Köpte på ebay.

    Du ger mig så mycket hopp!!! Och grattis till ditt plus! Hur långt gravid är du? :)

    Vi har inte försökt på allvar du denna cykel. Men man vet ju aldrig! Jippiii så spännande!


    Jag är helt i början... Pussat för ca en vecka sen officiellt. Har varit gravid några gånger (tyvärr) så jag har sett många streck i mina dar :P Var precis en som lyckats själv samtidigt som FET i naturlig cykel, tvåäggstvillingar alltså, så det är helt möjligt ;)
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-31 07:48:46 följande:

    God morgon! Tog ett nytt test i morse rd 7 (ostimulerat FET) och tycker att där igen är ett streck :) iiik!

    Hur sannolikt är det att man får två spöksteck i rad?

    www.bilddump.se/bilder/20200331074535-37.219.170.252.jpeg


    Oja, starkare tycker jag. Grattis igen :) Och tack för gratulationerna, man ligger väldigt lågt och hoppas bara allt ska gå bra... Och oroar sig lite för Corona och vad det ska bli..
  • Anonym (Kanel)
    Mudcakemonster skrev 2020-03-31 09:49:01 följande:

    Va spännande att du tycker det ser starkare ut! Angående Corona sa min läkare att det enligt studier som gjorts på gravida kvinnor som haft corona är så att viruset inte tar sig genom livmoder väggen. Men läkemedlen man eventuellt får kan ju förstås påverka. Så detär ju bra att man håller sig lågt.


    Ja jag vet, men det är ju mycket man inte vet, de som var tidigt gravida i Wuhan har inte ens hunnit föda sina barn än, vi vet ju inte allt än. Och som du säger läkemedel osv. Men det är bara att vänta och se.

    Funderade förresten på det där med enäggstvillingar, är det verkligen vanligare vid ivf? Ibland sätts ju två ägg in och så tar sig båda, särskilt utomlands sysslar de ju mycket med det, i USA särskilt sätter de ju in ännu fler än två ägg också. Men att äggen skulle dela på sig särskilt vid IVF har jag inte stött på, har du läst nån studie på det..? Låter spännande i så fall!
  • Anonym (Kanel)
    GlitterLina skrev 2020-03-31 21:56:46 följande:

    Japp, pratade med ivf & de ville jag skulle till gynakuten. Hemma därifrån nu. jag hade blivit rejält överstimulerad. Massor med vätska i buken :( massa blodprover tagna. De övervägde att lägga in mig men då proverna låg på gränsen & jag ej hade smärta så testa de att skicka hem mig. Men det kunde bli värre under natten så måste jag ju åka in å få hjälp. De va rädd för att jag kunde få propp i lungorna så är tvungen att ta Fragminsprutor i 10 dagar mot proppar. Fick absolut inte arbeta, bära tungt eller röra mig hastigt så de sjukskrev mig i 14 dagar! Men det positiva va att jag va gravid :) väldigt positivt gravtest


    Grattis! Jag skulle precis skriva att risken för Överstimulering stiger om man blir gravid, särskilt om symtomen kommer sådär sent så låter det som att det kom pga graviditet ;) Ta det försiktigt och hoppas det lugnar ner sig snart!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet