• Anonym (om kvinnan får välja)

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Läste en tråd på Flashback där någon kille diskuterade hur många killar som var ofrivilligt sexlösa i vårt samhälle och vad det berodde på? Han menade att så var det inte alls förr och att även de killar som var i relationer ofta också var ganska sexlösa och otillfredsställda.

    Som kvinna fick det mig att fundera på hur utveckligen har gått?

    Vissa menar att mäns bristande testosteronbrist (om det nu finns någon sådan) och jämställdheten haft en mer feminiserande påverkan på män och gjort dem mindre sexiga, manliga, initiativtagande de till sex?

    Andra menar att kvinnors självförsörjning och valfrihet är anledningarna?

    Men i så fall betyder det kanske också att kvinnor förr i tiden i väldigt stor utsträckning haft sex mot sin egen vilja (våldtäkt) och faktiskt inte har så stora behov av sex alls om de får välja själv och med vem de vill?

    Anledningarna till att män i alla tider  då kunnat ha ett regelbundet och för dem tillfredsställande sexliv med kvinnor är för att det tagit sig rätten att ha sex med dem? Detta är ju en skrämmande insikt?! Kan det vara så?

    Vad tror ni?

    Är det kanske först nu vi verkligen ser hur kvinnans sexualitet är funtad i sin egen fria form?

  • Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?
  • Anonym (Man 58 år)
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:21:05 följande:
    Jag tycker din sammanfattning är väldigt svår att förstå och jag kan inte relatera till det du skrivit för jag förstår knappt vad du menar. Om nu folk tycker att män har fel. VAD har mannen fel i? Du skriver att mannen inte kan definitiera vad som är viktigt i en relation för han anser ha fel. Vad är det han tycker som anses så fel menar du?
    Läs den här tråden igen med mitt inlägg framför dig så hoppas jag att du hittar exemplen, ser sammanhanget i det stora flödet av åsikter. De är många. Och man kan läsa i många andra trådar här på FL också, denna tråd är inte unik i det sammanhanget.
  • Anonym (om kvinnan får välja)
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:11:39 följande:
    Tja, man kan ju uppfatta det olika, men jag tyckte nog det lät som du svartmålade män i stor utsträckning.

    Du kan ha träffat dåliga män. Det säger jag inget om. Du har rätt till dina erfarenheter och dem säger jag inte emot. Jag tror bara inte det är generellt.

    Varför behövs "spänningen" för kvinnor kan man ju undr.... Kanske ibland för att sexet som sådant inte ger tillräckligt....
    Min bild av män är generell för mig. Även om de allra flesta jag har i min närhet inte är onda till min vetskap har de brister som gör att jag har svårt att respektera dem i mångt och mycket och ofta slås av deras för mig totalt ofattbara sätt att känna, fungera och resonera. Våra olikheter är bara så astronomiska. Sen högaktar jag många män och har älskat flera. Men alla har haft väldigt liknande brister varför jag bestämt hävdar att vissa av dessa egenskaper är och varit könsbetingade. Men det är en annan diskussion!

    Bra fråga?!

    Spänning är ju lika med "oförutsägbarhet! Något kvinnor behöver i stor utsträckning, och får mycket av från män inledningsvis, då de gör sitt yttersta för att vara lyhörda och intressanta. Sen tappar de flesta denna drivkraft och nyfikenhet och tror att de kan kvinnan, fort de etablerat en relation och känner sig säkra. Kvinnorna reagerar då instinktivt med att tappa lusten för den typ av sex som erbjuds, medan männen i större utsträckning fortsätter vara nöjda med vilken typ av sex som helst bra de tar dem till orgasm.

    För kvinnor är alla stegen före sexet, det viktigaste. Som att få känna sig sexiga och åtråvärda, prioriterade, längtade efter osv. Sex är bara efterrätten liksom eller kanske tom avec:en. Jag tror inte att det är enbart det tekniska delarna av sexet som män behöver bättra sig på, eller att ta större del av ansvaret hemma.

    De borde studera sensualism, och hitta sin inre sådan, läsa kvinnliga romaner, visa intresse för kvinnors kroppar och psyken  och sätta uppvaktning och förnyelse högst på agendan. Män blir tråkiga och är oftast väldigt osensuella och ospännande i sina relationer. Sen kan de vara världsledare, filmmoguler, sexiga rockstjärnor eller stjärnadvokater osv i sitt yrkesliv, men totalt ospännande inför sin kvinna.  Alltför många män söker ju också hellre spänning hos en lyxeskort, på fotbollsarenan eller gymet än att ge det till sin fru.

    Det finns mycket dolt som aldrig kommer fram i ljuset. Kommunikationen är en annan sak som kanske brister och är  genomgående kass eftersom man inte pratar samma språk. Jag tror inte att det egentliga anledningarna är så lätta att tala om alla gånger.


  • Anonym (kvinna)
    New Dawn skrev 2019-12-17 16:55:55 följande:

    Vad menar du när du skriver att män som saknar sex i relationen kan aldrig ha rätt?!?. Vad menar du?

    Hur kan du ens tänka att det handlar om rätt eller fel. Om mannen saknar sex är det ju hans uppfattning. Om kvinnan tycker det är onödigt med sex, eller att sexet är dåligt, är det hennes uppfattning. Handlar inte någonstans om rätt eller fel.

    Vad menar du med att sex aldrig får ha mer betydelse än annat? Det är ju individuellt vad man tycker. Du kanske tycker att sex är viktigare än allt annat och då hade du tex inte kunnat vara min partner för om du tyckte sex var viktigare än mig som person, eller viktigare än kärlek, hade det inte funkat. Då kunde sexet kvitta för mig och dig hade jag tröttnat på. Däremot tycker jag att sex är viktigare än städning, viktigare än träning och viktigare än semesterresor. Sömn är något som ibland måste prioriteras högre än sex, för jag funkar inte annars. Der här var bara några exempel och varje person kan tycka olika och det kan också variera över tid. Om du, tex, tycker att sex är viktigare än allt annat måste du hitta någon likasinnad.

    Nej, män är inte dömda att göra fel. De kan fokusera på både sin egen njutning och på kvinnans njutning, med gott resultat, massor av sex, och utan minsta kravkänslor. Däremot är det bra att tänka på att känslor som krav och prestationsångest ofta uppstår när man har problem med sexliv och lust.

    "ställas till svars"... *Ryser lite*. Vad är det för syn på sex? Ska hon ställas till svars för varför hon inte har lust. Ska en man "ställas till svars" om han inte får ett rejält stånd?

    Nej mannen ska inte följa kvinnans minsta vink och hans ska inte heller köra över henne, precis som hon ska göra mot honom.

    Klart att kvinnor ska ta reda på vad mannen vill, men ofta vet kvinnan att mannen är missnöjd med henne (i situationer där mannen är missnöjd med sexlivet och kvinnan har låg sexlust) och då kan det problemet överskugga allt annat.


    Med "ställas till svars" menar han antagligen att hon ska ta lika mycket ansvar för sexlivet som han, men du ska som vanligt märka ord och alltid tolka allt till det värsta. Jag håller med honom, förutom att det ofta är den som har mer lust som skuldbeläggs oavsett om det är en kvinna eller en man. Det är den som har mer lust som ska kommunicera och göra allt för att fokusera på behoven hos den som inte har sexlust, medan den senare knappt har något ansvar.
  • Postman
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 16:38:55 följande:
    Jo jag är född och uppvuxen i Sverige, men bott i i flera andra länder också.
    Visst är det så i vårt land en jag men vårt land är så liten del av världen och jag har sett, hört och upplevt för mycket manlig ondska i form av våld och sexuella övergrepp, auktoritet som missbrukats osv för att kunna se saker som du.
    Min bild som kvinna är helt enkelt totalt annorlunda och jag känner mig aldrig trygg. Ingen psykolog i världen kan ändra på denna realitet. Naivt att tro. Föredrar att pengarna läggs på förebyggande arbete och förändring av manlighetsnormer,  strukturer och vård och omsorg. Jag är knappast panikslaget rädd, men realist och uppmärksam och iakttar försiktighetsåtgärder.
    Ja jag kan förstå och respektera att du har varit med om och upplevt saker. Det som sker i många andra länder är fruktansvärt men jag känner att du vill lasta på din dåliga bild även på detta landet vilket är en bild som jag då inte alls håller med om.
    Känner man sig inte trygg med vardagliga män i Sverige då har man stora problem, det är min bestämdaste uppfattning.
  • Postman
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:07:21 följande:
    Postman skrev 2019-11-25 23:06:24 följande:

    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.


    Jag undrar vad du menar med "överdriven fixering vid kvinnans njutning" och att de är "sjukligt fixerade vid vad kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne" ?

    Jag skulle vilja veta några exempel på det.

    Jag har iofs läst vissa män som blir väldigt "fixerade" vid vissa saker, och vill prata om hur gärna de vill ge fontänorgasmer, eller hur gärna de vill att kvinnor ska komma av just g-punkts stimulering, av samlag osv.... Det jag tänker är dock att jag nästan får en känsla att det handlar lika mycket om deras egen njutning, triggers och deras roll som god älskare.

    Fast jag vet inte... Kanske skulle mitt engagemang för min mans njutning ses som "överdriven" eller "sjuklig" för dig, för jag vill verkligen ge honom riktigt, riktigt sköna upplevelser. Kanske skulle du se min man som sjukligt fixerad vid min njutning... Jag vet inte
    Ja just det, precis som du nämner...prat om fontänorgarsmer, g-punkter, slicka och det kvinnliga könet i allmänhet osv i all oändlighet som jag menade.

    Män gör inget annat än studerar kvinnors kroppar, pratar om sex och allehanda sätt att tillfredsställa en kvinna på och som jag skrev så är det nästintill en osund fixering. Ge dig ut på en chatt eller sexforum...det enda många män söker är en kvinna att tillfredsställa i all oändlighet. Det blir då lite konstigt när man här läser från kvinnor att många män inte är genuint intresserade utav att tillfredsställa sin kvinna. Det blir motsägelsefull i min värld för jag ser och hör annat.
  • Postman
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:07:21 följande:
    Postman skrev 2019-11-25 23:06:24 följande:

    Jag instämmer i detta, bra beskrivet.

    Jag vill påstå att män många gånger kan vara nästintill sjukligt fixerade vid vad kvinnan/kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne på allehanda bästa sätt.


    Jag undrar vad du menar med "överdriven fixering vid kvinnans njutning" och att de är "sjukligt fixerade vid vad kvinnor tänder på och hur han kan tillfredsställa henne" ?

    Jag skulle vilja veta några exempel på det.

    Jag har iofs läst vissa män som blir väldigt "fixerade" vid vissa saker, och vill prata om hur gärna de vill ge fontänorgasmer, eller hur gärna de vill att kvinnor ska komma av just g-punkts stimulering, av samlag osv.... Det jag tänker är dock att jag nästan får en känsla att det handlar lika mycket om deras egen njutning, triggers och deras roll som god älskare.

    Fast jag vet inte... Kanske skulle mitt engagemang för min mans njutning ses som "överdriven" eller "sjuklig" för dig, för jag vill verkligen ge honom riktigt, riktigt sköna upplevelser. Kanske skulle du se min man som sjukligt fixerad vid min njutning... Jag vet inte
    Många män är också superduperintresserade utav vad kvinnor tänder på eller hur kan tillfredsställa henne. Män går igång på alla cylindrar om en kvinnar outar den minsta lilla sexfantasi hon har eller om kvinnan är sugen på att prova något nytt osv.  Mäns har ju enormt många fetischer kring kvinnor med, jag tror inte kvinnor kommer i närheten av nåt liknade kring fetischer kring män.
  • New  Dawn
    Anonym (kvinna) skrev 2019-12-17 18:18:46 följande:

    Med "ställas till svars" menar han antagligen att hon ska ta lika mycket ansvar för sexlivet som han, men du ska som vanligt märka ord och alltid tolka allt till det värsta. Jag håller med honom, förutom att det ofta är den som har mer lust som skuldbeläggs oavsett om det är en kvinna eller en man. Det är den som har mer lust som ska kommunicera och göra allt för att fokusera på behoven hos den som inte har sexlust, medan den senare knappt har något ansvar.


    Jag tycker att "ställas till svars" låter väldigt jobbigt och negativt, och det är bla den tonen och inställningen som jag tror ställer till det. Precis som jag kritiserade allt för negativ syn på män nyligen. Svartmålande och generellisering av att män är så dåliga, är jag också emot.

    Jag tror att det behövs mycket mer förståelse för varandra. Dels individuella olikheter och dels mer könstypiska skillnader. Grunden för att lösa konflikter är en vilja att förstå den andre, och då funkar det inte med inställningen att någon ska ställas till svars. Då bakbinder man varandra.

    Jag tror att både den med mer och mindre lust brottas med skuldkänslor och rädslor.

    Hur man benämner saker säger en del om synen och problematiken. När jag läser orden "ställas till svars" blir det så tydligt hur de underliggande hur surdegarna, bitterheten och anklagelserna pyser fram. De som hindrar förening.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 18:14:43 följande:

    Min bild av män är generell för mig. Även om de allra flesta jag har i min närhet inte är onda till min vetskap har de brister som gör att jag har svårt att respektera dem i mångt och mycket och ofta slås av deras för mig totalt ofattbara sätt att känna, fungera och resonera. Våra olikheter är bara så astronomiska. Sen högaktar jag många män och har älskat flera. Men alla har haft väldigt liknande brister varför jag bestämt hävdar att vissa av dessa egenskaper är och varit könsbetingade. Men det är en annan diskussion!

    Bra fråga?!

    Spänning är ju lika med "oförutsägbarhet! Något kvinnor behöver i stor utsträckning, och får mycket av från män inledningsvis, då de gör sitt yttersta för att vara lyhörda och intressanta. Sen tappar de flesta denna drivkraft och nyfikenhet och tror att de kan kvinnan, fort de etablerat en relation och känner sig säkra. Kvinnorna reagerar då instinktivt med att tappa lusten för den typ av sex som erbjuds, medan männen i större utsträckning fortsätter vara nöjda med vilken typ av sex som helst bra de tar dem till orgasm.

    För kvinnor är alla stegen före sexet, det viktigaste. Som att få känna sig sexiga och åtråvärda, prioriterade, längtade efter osv. Sex är bara efterrätten liksom eller kanske tom avec:en. Jag tror inte att det är enbart det tekniska delarna av sexet som män behöver bättra sig på, eller att ta större del av ansvaret hemma.

    De borde studera sensualism, och hitta sin inre sådan, läsa kvinnliga romaner, visa intresse för kvinnors kroppar och psyken  och sätta uppvaktning och förnyelse högst på agendan. Män blir tråkiga och är oftast väldigt osensuella och ospännande i sina relationer. Sen kan de vara världsledare, filmmoguler, sexiga rockstjärnor eller stjärnadvokater osv i sitt yrkesliv, men totalt ospännande inför sin kvinna.  Alltför många män söker ju också hellre spänning hos en lyxeskort, på fotbollsarenan eller gymet än att ge det till sin fru.

    Det finns mycket dolt som aldrig kommer fram i ljuset. Kommunikationen är en annan sak som kanske brister och är  genomgående kass eftersom man inte pratar samma språk. Jag tror inte att det egentliga anledningarna är så lätta att tala om alla gånger.


    Vad är det för "brister" de flesta i din närhet har, som får dig att inte kunna respektera dem?

    Vad i deras sätt att fungera är ofattbart?

    Jag skulle inte palla att leva att liv där sex hela tiden var spännande eller oförutsägbarhet. Jag får ofta lust att ha sex av den enkla anledningen att det är så sjukt skönt. Behövs ingen spänning eller oförutsägbart alls. Bara vetskapen att jag kommer att få njuta kan få mig att längta efter sex.

    Däremot är annan närhet och bra kommunikation grunden för att överhuvudtaget trivas i en relation.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (kvinna)
    New Dawn skrev 2019-12-17 19:09:01 följande:

    Jag tycker att "ställas till svars" låter väldigt jobbigt och negativt, och det är bla den tonen och inställningen som jag tror ställer till det. Precis som jag kritiserade allt för negativ syn på män nyligen. Svartmålande och generellisering av att män är så dåliga, är jag också emot.

    Jag tror att det behövs mycket mer förståelse för varandra. Dels individuella olikheter och dels mer könstypiska skillnader. Grunden för att lösa konflikter är en vilja att förstå den andre, och då funkar det inte med inställningen att någon ska ställas till svars. Då bakbinder man varandra.

    Jag tror att både den med mer och mindre lust brottas med skuldkänslor och rädslor.

    Hur man benämner saker säger en del om synen och problematiken. När jag läser orden "ställas till svars" blir det så tydligt hur de underliggande hur surdegarna, bitterheten och anklagelserna pyser fram. De som hindrar förening.


    Du anstränger dig verkligen för att läsa in sådant som inte finns där. Jag tror inte att alla brottas med skuldkänslor eftersom jag i andra trådar läst flera inlägg av personer utan lust som inte känt sig ett dugg skyldiga.
  • New  Dawn
    Postman skrev 2019-12-17 18:54:56 följande:

    Ja just det, precis som du nämner...prat om fontänorgarsmer, g-punkter, slicka och det kvinnliga könet i allmänhet osv i all oändlighet som jag menade.

    Män gör inget annat än studerar kvinnors kroppar, pratar om sex och allehanda sätt att tillfredsställa en kvinna på och som jag skrev så är det nästintill en osund fixering. Ge dig ut på en chatt eller sexforum...det enda många män söker är en kvinna att tillfredsställa i all oändlighet. Det blir då lite konstigt när man här läser från kvinnor att många män inte är genuint intresserade utav att tillfredsställa sin kvinna. Det blir motsägelsefull i min värld för jag ser och hör annat.


    Jo jag förstår vad du menar. Jag tänker på en man som skrev i en tråd att han ville stimulera sin kvinnas bröst i flera timmar, och blev brydd och störd att hon inte gillade det. Han tyckte att hon "borde" gilla det, eftersom att han gillade det. Kanske var det tillspetsat, eller rent av ett troll, men det är väl lite sådana typ.

    Det som gör det osunt, är ju inte fascinationen i sig. För om en kvinna gillar det mannen vill göra, kan det ju leda till bra och skönt sex för båda, men ibland känns det som att, (trots all iver att tillfredsställa kvinnans kropp) så verkar det nästan mest handla om hans egen kåthet. Vissa män kommer med en flod av alla dessa förslag trots att kvinnan är ointresserad. Då blir det ju bara negativt och det kommer tillslut inte ens att handla om kvinnlig njutning. Precis som att analsex inte handlar om njutning om man inte njuter av det.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?