• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Wonderstruck skrev 2020-11-05 19:57:34 följande:

    Var i Riga den 30/10 gjorde FET med en 5-dagars blasto. Trodde det skulle vara krångligt att resa men det var ingen som kollade något förutom att de frågade om jag hade QR-koden i telefonen. På kliniken fick jag ta ett Covid-test innan de gjorde återföringen. Idag blev det ett .  På måndag och onsdag blir det blodprov.

    Enkelt att åka till Lettland trots Covid, jag åkte via Oslo (vågade inte chansa på Amsterdam).


    Stort grattis! Härligt med ett plus och skönt att det gick bra med resan!
  • GrodanS77
    Steeph skrev 2020-11-07 15:44:12 följande:

    Hur gamla är ni i tråden på ett ungefär?

    Jag har precis fått veta att jag har högt fsh och ska få domen på måndag. Är bara 28 år så jag känner mig så ensam i att vara ung och kanske inte kunna bli gravid med egna ägg. Kram till er!


    Hej!

    Jag är 43 o försöker få till ett syskon till vår äd dotter. När jag var 34-35 fick jag höra att jag hade lågt amh. Då hade vi försökt få barn sen jag var 31. Och redan gjort 3 ivf men innan dess så hade de inte pratat om amh och hur det påverkar chanserna så det kom lite som en kalldusch för mig med.Trodde bara problemet låg i att jag inte hade några äggledare kvar efter 2 utomkveds. Har alltid haft regelbunden mens o ägglossning. Det är först sista året som det har börjat hoppa lite i cyklerna.

    Förstår att det är tungt att få det beskedet i så unga år. Men i dag finns det bra hjälp att få. Bäst för ivf är dock att vända sig utomlands om man har låg reserv för de har en helt annan behandlingsplan än svensk sjukvård. Annars finns det bra hjälp att få i Sverige också. Sen äd blivit tillåtet på privata kliniker så har köerna sjunkit rejält. Ni borde dock bli beviljade äd via landstinget. Äd privat är dyrare än ivf privat. Så vill ni testa ivf skulle jag föreslå att testa det privat o använda landstingsförsök till äd om inte ivf lyckas.

    Stort lycka till och hoppas att du får bra svar på måndag!
  • GrodanS77
    OrangeOrange skrev 2020-11-08 16:44:30 följande:

    Stort tack, GrodanS77! Grattis till dottern!  Skönt att även höra erfarenheter från andra kliniker. Var det din svenska klinik som ordinerade dubbel dos av progesteron och östrogen när du fick en blödning? Ja, efter jobbiga missfall är man ju jätterädd för blödningar och det skulle kännas bättre om man visste att det finns något att ta till om det händer. 


  • GrodanS77

    Det blev något knas när jag skulle svara.

    Tack !

    Jag gick hos Umeå då när jag fick dubbel dos men det var inte de som skrev ut det utan det var linnekliniken i Uppsala. Jag gjorde vul där i samband med försöket eftersom det var för långt att åka upp till Umeå och det var deras samarbetsklinik.

    Min klinik som jag går på nu har sagt att Linné kliniken var med i en studie förut där de testade dubbel dos progesteron men att de drog sig ur då de inte såg någon skillnad i resultat med mer progesteron. Kanske sammanföll det med mitt besök där och det var därför jag fick det.

    Tre lutinus som är standarddosen är egentligen 1 mer än vad FASS säger. Så man får egentligen redan mer än vad man behöver.

    Men viss vill man alltid ha möjlighet att lägga till mer för att vara på den säkra sidan.

    Men mellan V6-8 verkar det nästan vara mer standard att blöda lite när man gör äd än att inte göra det. Har rannsakat mitt minne lite och gamla meddelanden osv. När jag väntade dottern så tror jag att alla som gjorde försök i samma vecka som mig hade nån form av blödning. Allt mellan färgad flytning till större blödningar. Och här verkar det ju faktiskt också vara så, att de som är gravida har/har haft en blödning.

  • GrodanS77

    Tack! Känns helt overkligt samtidigt som jag inte direkt kan ignorera graviditetssymtomen som bara blir starkare. Sååå trött nu och i morse var jag riktigt illamående. Att jag var illamående kan ju ha att göra med att jag var riktigt nervös innan ultraljudet.

    Tänkte fira med att köpa ett par mammabyxor på hm när jag ändå var på stan. Vet att jag snart kommer vilja ha det då jag hatar när det spänner över magen som gravid. (Förra graviditeten började jag med det i v9 o där är jag i morgon) De jag har hemma var förstora. Väger ju mindre denna gången. Men nä...då har den butiken inte kvar några mammakläder längre...Finns på nätet blev svaret när jag frågade...Grrr...

  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-11-10 13:49:25 följande:

    Usch, det där hemska illamåendet.

    Jag vet, helt sjukt! HM har flyttat ut det till Gränby. Jättesvårt att hitta mammakläder på stan så har kört på nätet. Lever mest i mammatights och en vid klänning (som inte ens är en mammaklänning haha).  


    Ja omöjligt att hitta kläder här i stan. Så då är det bara hm i Gränby centrum som har mammakläder nu då...suck! Det kan ju vara trevligt att få prova innan man köper... Jag tycker också om klänningar men eftersom jag typ är beroende av att ha fickor på mina kläder så blir det mest jeans eller svarta byxor.
  • GrodanS77
    IrisEir skrev 2020-11-11 18:14:49 följande:

    Underbara nyheter!! Så himla skönt, då kanske du kan slappna av lite mer?

    Jag gjorde ett till UL i måndags och först hittade gyn inte rätt så jag hann få en puls på 160 och typ ge upp men sen gjorde han om och rätt och då hade bönan växt som den skulle och hjärtat slog. puh puh. Ha ha jag klarar inte heller vanliga jeans längre. Eftersom jag mest håller mig hemma använder jag främst mina skönaste tajts 


    Åå va skönt att det såg bra ut för dig med! Det är alltid jobbigt innan man får det där ?okejet ? från läkaren att allt ser bra ut.

    Ska kolla in sellpy. Har inte hört talas om det tidigare. Ska kolla asos också som peewee tipsade om. Kan vara kul att ha något annat än bara h&m. Kollade blocket också men allt säljs ju paket och jag är inte så intresserad av en massa toppar. Inte än ivarjefall. Tyckte det funkade ganska bra med de flesta vanliga under förra graviditeten.
  • GrodanS77
    OrangeOrange skrev 2020-11-12 00:38:00 följande:
    Vilka mediciner bör jag be om vid ÄD? Jag har inte fått någon behandlingsplan från någon av de kliniker som jag har varit i kontakt med än, men jag vill vara förberedd så att jag har en känsla för om det som presenteras är okej.
     
    Följande mediciner har jag uppfattat att andra som gör ÄD har fått:
     
    Progesteron: hur mycket är tillräckligt?
    Östrogen: namn på medicinen?
    Kortison: Prednisolon
    Två olika sorters blodförtunnande: Trombyl och Fragmin/Clexane
     
    Något mer som jag ska be om/kräva?
     
    Vilka doser har ni fått? Jag förstår att det kan vara individuellt, men vill ändå fråga så att jag kan få en ungefärlig uppfattning om vad som är vanligt.

    Hälsningar från en newbie 
    I Sverige är medicinerna och standarddoserna följande

    Progesteron: lutinus 1st 3ggr/dag eller 2st crinone per dag

    Östrogen: progynon 1st 3-4ggr/dag 2mg per st.

    Kortison: prednisolon 10mg per dag 1-3 veckor med utfasning där man minskar med 2,5 per vecka sen. Om man får kortison överhuvudtaget. Inte säkert.

    Blodförtunnande: trombyl brukar det vara i Sverige. 75mg per dag. Inte alla som får det första försöket.

    Har du bestämt dig för vilken klinik det blir?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020