• Anonym (Frustrerad)

    Är träningen egentid?

    Behöver andras syn på det här. Anser ni att tid på gymmet räknas som egentid? Blivit tjafs här om att den ena föräldern vill ha mer egentid och vi är inte överens om ifall gymmet räknas. Det är två timmar varje vardagsmorgon (6-8) och ibland på helgerna också, men oftast inte.

  • Svar på tråden Är träningen egentid?
  • korngryn
    Ascendere skrev 2020-02-06 19:46:45 följande:

    Så att spendera tid med barnet är en förlust, och att spendera tid utan barnet en vinst? 


    Ja, i alla fall om barnet är en jobbig typ och skriker hål i huvudet på en, aldrig sover och måste bäras hela tiden.

    Om ungen är ett genmodifierat Instagrambarn som ler hela tiden, sover flera timmar i sträck och äter när det är hungrigt i stället att gallskrika och bitas, är det förstås enklare. Men då brukar diskussionen om egentid inte behöva uppstå.
  • Anonym (Ja det är det.)

    Ja det är egentid. Men det är väldigt trevlig egentid. Det är för mig guld, min gubbe tar ungen själv 2h onsdagkväll och lö+sön fm. Känns helt underbart att bara få gymma ostört även om vi har ett hemmagym.

    Jag tränar mer än så, men med småbarn blir det annars  korta pass lite ostrukturerat, så de där tillfällena är riktigt trevliga. När jag liksom vet att jag bara blir störd om huset brinner eller liknande, och vet att jag har 2h på mig, det ger en enormt skön känsla.  

  • Anonym (Haha)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-05 19:30:12 följande:

    Det är för viktnedgång och för att orka med ett väldigt stillasittande jobb.


    Det är självklart egentid
  • Pilsner
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-05 19:15:35 följande:

    Behöver andras syn på det här. Anser ni att tid på gymmet räknas som egentid? Blivit tjafs här om att den ena föräldern vill ha mer egentid och vi är inte överens om ifall gymmet räknas. Det är två timmar varje vardagsmorgon (6-8) och ibland på helgerna också, men oftast inte.


    Tar personen med sig barnen till gymmet? Om inte så är det givetvis egentid.
  • Anonym (J)

    Vilket jävla problem. Ni har förmodligen större problem än detta om ni är så otroligt sugna på att vara borta från familjen flera timmar i veckan. Låter inte helt sunt.

  • Anonym (Klok)

    Klart det är egentid. Men det säger inte att det är fel. Om en förälder har mer behov av att träna och även lägger träningen på så pass bra tider är det inget fel att ha 10h träning + annan egentid som att läsa en bok eller kväll med vänner ibland.

  • Fiona M

    OK, kala det vad ni vill, men har båda samma möjlighet till friskvård, och går det inte att göra på tider när den andre inte blir fast i en stressig situation med barnen?

  • Jemp

    Kan vi släppa skammandet? Nej man behöver inte ha stora problem, ångra sina barn eller vara en dålig förälder för att vilja ha egentid. Nej, det är inte osunt att vilja träna.

    Det kan vara jätteskönt med en paus, att få komma iväg eller tänka klart en tanke utan nån som kräver omedelbart svar, uppassning eller gallskriker om nåt går fel.

  • Anonym (Snygg förälder.)

    Jisses...ilandsproblem.
    Kanske ett schackur skulle behövas så det blir lika.

Svar på tråden Är träningen egentid?