• Fre 5 jun 2020 17:48
  72011 visningar
  3231 svar
  3231
  72011

  Letrozol, PCO

  amandakollb skrev 2020-06-05 17:23:50 följande:

  nej vad tråkigt att höra:/ skönt att cystan hade blivit mindre iaf! sa de något om att de vill punktera den igen? 

  jaa vad märkligt.. kroppen är ju så konstig ibland! men skönt att få fortsätta med en högre dos och komma in på måndag och kolla om de kanske växt :) 

  skönt också att ni får fortsätta under sommaren! min klinik är stängd tyvärr men skulle ändå få fortsätta med letrozol om jag ville (men inte ovitrelle då jag inte kommer kunna göra något ultraljud) så det är ju lite segt, skönt dock som du säger att kunna fortsätta och inte ha en paus, hade också tyckt det var jättejobbigt.. vart bor du? är det en privatklinik? 

  skönt också att det finns andra sorts sprutor man kan börja med om inte detta skulle fungera. mm vi får hålla tummarna för att det ska gå för oss tillslut! men det är jag övertygad om att de kommer göra:) 


  Näe, inget snack om punktering igen. Det vill jag i så fall inte lyssna på! ;) Jag bor i Malmö och går genom landstinget. Verkligen så skönt att inte behöva ta en paus utan kämpa på. Så kanske man kan filura lite mer på preparat och dos utan att för mycket tid försvinner.

  MEN...det verkar som att Menopur är krångligt att administrera. Det kommer tydligen med vätska och pulver som man själv ska blanda ihop innan man sprutar in. Det finns en väldigt lång manual på FASS. Är spontant inte supersugen på det nu när jag läst om det...

  Men vad kommer man inte göra, prova och acceptera för att få ett barn. Det får vi veta under processen. Nån gång ska det gå!
 • Mån 8 jun 2020 12:23

  Hej! Mina aviseringar för den här tråden har klöddat men gick in idag och då har mycket hänt! Har varit och lämnar blodprov för en stund sen och väntar nu in mitt besök med ultraljud kom 14.00 idag.

  Russin112 - så skönt att du fått bekräftat även med digitalt test! Spännande att läsa om dina gravidsymptom, fortsätt gärna uppdatera oss om allt du känner, tänker och upplever så länge du känner för det. Grattis än en gång!

  amandakollb - hoppas SÅ att du får ett positivt test här i veckan! När man blir gravid ökar ju oftast HCG väldigt mycket i starten så det kan nog skilja mycket från dag till dag? Fortsätt testa nu! Kommer mensen så är det såklart tråkigt men då har du i alla fall en ägglossning och ett bra försök i ryggsäcken innan du startar om igen. Visst skulle det hinnas med innan din klinik stänger i så fall?

  Anonym1Ha - tack för peppen!

  Zamaso1 - har förstått att en hjärtformad livmoder räknas som en riskgraviditet med bl.a. låg födselvikt, förtidig födsel eller kejsarsnitt. Jag tycker det är väldigt beklagligt att du fått läsa om det här i din journal utan att någon vårdpersonal berättat och haft en dialog om det med dig. Om jag hade varit du hade jag tagit upp det så fort som möjligt och krävt information så du kan få förståelse för situationen och förbereda dig på eventuella konsekvenser! Hoppas såklart att allt går bra för dig. Lycka till!

 • Mån 8 jun 2020 14:55

  Hej!

  Äntligen kan jag komma med lite bättre nyheter! :) Blodproven visade idag på skyhöga östradiolvärden, alltså händer det faktiskt något! VUL visade att slemhinnan börjat växa och att en äggblåsa nu tagit sig över spärren. Den var typ 11-12 mm och man kan anta att den fortsätter växa med rätt stimulans. Ska ta två sprutor till, samma dos på 100 IE idag och imorrn och sen in för nytt blodprov och VUL på onsdag morgon.

  Eftersom östradiolet var så högt (antar att det var därför) så finns risk för överstimulering och det är därför man fortsätter på samma dos i några få dagar så att man hinner avbryta om det blir en explosion.

  16 dagar med sprutor har äntligen gett något och jag känner mig lite mer hoppfull idag!)

 • Mån 8 jun 2020 15:38
  akalei skrev 2020-06-08 15:11:14 följande:

  Åh vad kul med lite glada nyheter!

  Med över spärren menar du att den blivit dominant? Hur vet man om den tagit sig dit, är det vid en viss storlek? :)


  Vad jag har förstått sedan tidigare är att en äggblåsa behöver ta sig över 10 mm för att man ska räkna med att den reagerat på stimulans och kommer fortsätta att växa. Så det är verkligen glada nyheter för mig! Dominant vet jag inte om den är, just idag kanske ja, eftersom ingen annan verkade ligga över 10 mm men skulle det bli en äggblåsa till som växer till sig hade det varit bra! Fler än så vill vi inte att det ska bli dock ;)
 • Mån 8 jun 2020 15:43
  amandakollb skrev 2020-06-08 15:26:03 följande:

  åh toppen, vad kul att höra :D förstår att du känner dig hoppfull!! nu får vi hålla tummarna för onsdag och att äggblåsan har växt sig perfekt :) får du ovitrelle då? 


  Ja, verkligen! Så glad man kan bli över en 11-12 mm äggblåsa är jag, haha! Perfekt vet jag inte om den hinner bli till på onsdag men den borde åtminstone ha blivit typ 15 kanske? Förhoppningsvis blir det bara den och kanske någon till som reagerat bra. Det hoppas vi på! Hade varit så underbart att kunna få en ägglossning och ett ordentligt försök <3
 • Mån 8 jun 2020 15:53
  Russin112 skrev 2020-06-08 14:40:51 följande:

  Hej! Vad är det blodprover mäter denna gång?

  Håller verkligen tummarna för att de har vuxit rejält nu på vul!

  Ja men verkligen, trots positiva test varje dag (testar fortfarande varje dag) så tror jag inte riktigt på det... och nu har ju paniken för eventuellt missfall tagit fart. Aldrig kan man vara lugn ha ha ha.


  Mätte östradiol och progesteron bland annat. Östradiol var skyhögt och progesteron jättelågt.

  Klart man kan testa varje dag nu, måste vara underbart och bara bli mer verkligt efter varje plus så varför inte? :) Usch ja, missfall är ju verkligen det värsta utfallet men du får försöka acceptera att de tankarna och känslorna finns där och sen bara njuta.

  Har ni funderat på KUB och sånt förresten?
 • Mån 8 jun 2020 16:42
  amandakollb skrev 2020-06-08 16:14:03 följande:

  ja wow så kul ju!! :D min äggblåsa växte ju från 11 till 18 mm på tre dagar så de kan ju växa fort med! och när du tar sprutorna så får de säkert en extraskjuts med :) vilken tid är vul på onsdag? 


  Men oj, just det! Det hade jag glömt att du skrev. Det hade ju varit helt magiskt om det kunde hända mig med ;) Oavsett så hoppas jag bara den fortsätter växa! Jag ska vara där redan kl. 9.15 så uppdaterar där på förmiddagen :)
 • Ons 10 jun 2020 08:43
  Russin112 skrev 2020-06-10 08:19:25 följande:

  Aaah... :/

  Ja men precis. Att se de bli starkare och starkare gör mig lugn.

  Efter att ha förstått hur sjukt vanligt de är så är de svårt att inte tänka på det, varje gång jag går på toa kollar jag efter blod liksom.

  Fick ultraljud den 18/6 för att se efter hjärtslag men som jag har förstått de nu så är de nog för tidigt för att se hjärtslag (5+5) ....

  Kub gör vi nog men bara för att kunna förbereda oss :)


  Men om det är för tidigt för att se hjärtslagen då borde du väl få ett nytt en vecka senare eller så? Tänker att det är så man "bekräftar" graviditeten? I vilken vecka borde man se hjärtslag förresten?
 • Ons 10 jun 2020 10:30

  Hej, allihopa!

  Inte så goda nyheter idag som jag hoppats på. Istället för att en eller två äggblåsor växt ordentligt så hade 11 (!!!) stycken utvecklats över spärren. På två dagar! Inte konstigt att mitt östradiol visade på tredubbla värden sen i måndags.Risken för överstimulering är alltså överhängande!

  Så självklart fick vi avbryta och jag fick ta en spruta för att förhindra ägglossning direkt på kliniken, Fyremadel heter den. Ska även ta en imorrn mitt på dagen. Enligt läkaren är mina östradiol-värden så höga som vid IVF och trots att vi nu fick avbryta och behöver förhindra ägglossning började vi prata om möjligheten att konvertera till IVF denna omgång.

  Ska lämna nya blodprover på fredag och har fått en längre tid för att diskutera hur vi ska göra, om vi avbryter helt för att sen starta ny omgång med Menopur efter nästa mens eller kanske 'rädda' detta med IVF.

  Spontant så känner nog både jag och min man att vi vill få möjlighet att försöka själva (1-3 gånger åtminstone) men ja, eftersom saker oftast inte blir som man vill ändå så får man väl bara acceptera och köra på. Dessutom vill vi inte bara vänta för sakens skull. Men på fredag vet vi mer om vilka möjligheter och vägar som finns att tillgå så tills dess så får vi bara vara tacksamma att den här hjälpen finns <3

 • Ons 10 jun 2020 11:50
  amandakollb skrev 2020-06-10 11:03:39 följande:

  nej men vad typiskt!! men det kanske vore super att få omvandla det till en IVF-omgång nu när du ändå hade så många äggblåsor? man skulle inte kunna köra en ivf-omgång och testa med det om det blir några befruktade ägg och annars övergå till några letrozolkurer igen? men förstår att ni vill testa själva iaf några omgångar själv! 

  vad är det de ska kolla imorgon? och vad är det för blodprover du ska lämna på fredag? :) 

  exakt, ibland får man bara köra på och lyssna på vad sin läkare tror blir det bästa, det kommer ju gå bra till slut <3 


  Jag har ingen aning om det är möjligt att köra IVF nu, frysa in ev. befruktade ägg och ändå fortsätta med annan hormonstimulering. Läkaren menade på att det ändå är omöjligt att köra färsk IVF, i så fall skulle de frysa in allt. Vad det nu betyder...? Får läsa på lite mer om IVF känner jag och sen få mer information på fredag om detta och hur den resan skulle se ut. Om vi ska börja om med ny stimulering så blir det ju i så fall inte Letrozol utan Menopur-sprutor som jag förstått det. Kanske i kombination med Metformin som också nämndes idag.

  Ja, alltså...rekommenderas vi IVF i detta läget kommer vi inte tacka nej. SÅKLART. Men blir det inte så är vi ju glada för att få ett eget försök med Menopur då, om det funkar.

  Både blodprov och VUL ska göras på fredag. Imorrn tar jag bara Fyremadel. Blodprovet är ett så kallat E2, som visar östradiolvärdet. I måndags var mitt värde 4000 och idag 12000. Har fått berättat för mig av en läkare på kliniken att man i en vanlig fungerande menscykel, utan stimulering, har ett värde på kring 1000-1500 vid ägglossning. Så det är ju supermycket mer.
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem