• Ons 10 jun 2020 16:18
  71347 visningar
  3231 svar
  3231
  71347

  Letrozol, PCO

  amandakollb skrev 2020-06-10 16:13:21 följande:

  Tror att om man blir överstimulerad så fryser de nog allt, eller så kan de ha med Corona att göra kanske? Har hört om fler som har gjort äggplock men där de pausat insättningar. Men ni får ju veta mer på fredag så då får du fråga!:)

  Hur blir cyklen om man tar fyremadel och skjuter upp ägglossningen? Tillbakabildas äggblåsorna och sen får man mens eller hur börjas en ny cykel?:) ivf känns som en hel djungel!


  Har inga svar :/ Sitter nu och googlar runt om IVF. Men vad jag förstod på läkaren så skulle man få en blödning om man tog Fyremadel i minst fem dagar. Så om vi avbryter helt och fortsätter med sprutor så borde jag få ta den onsdag-söndag. Förhoppningsvis har man fler svar på fredag kring allt detta.

  Hur går det för dig? Känningar av mens ännu? Du skulle testa imorrn eller på fredag om du inte fått den, eller hur?
 • Ons 10 jun 2020 16:22
  amandakollb skrev 2020-06-10 16:15:57 följande:

  Ovitrelle+15.. borde ha bim imorgon. Tidigare har tempen sjunkit samma dag som jag ska ha mens så känns nervöst inför att vakna imorgon och ta tempen, om den sjunkit eller är fortsatt hög. Har fortf inte fått några spottings alls så är jätteglad över det, men har säkert med lutinus att göra. Kan ju va så att lutinus skjuter upp min mens också, så ska inte ta ut något i förskott om mensen inte kommer imorgon. Så nervöst!!


  Visst skrev du att Lutinus innehöll progesteron som höjde tempen? Då borde det bara finnas två utgångar... Antingen sjunker tempen när du slutar ta dem eller så fortsätter den vara hög av att du är gravid, right?
 • Ons 10 jun 2020 16:57
  amandakollb skrev 2020-06-10 16:25:06 följande:

  Jag slutade faktiskt ta lutinus i måndags redan för vill inte att den ska skjuta upp mensen, tydligen går det ur kroppen rätt fort så nu idag och igår tror jag att de är min egen kropps progesteron som höjer tempen. Men tänker att de är normalt att den är hög fortf innan mensen kommer så vågar inte hoppas på att jag är gravid ännu :(


  Men det låter ju faktiskt väldigt positivt så vi andra får hoppas ordentligt för din skull! <3

  Har kollat upp hur många landstingsfinansierande IVF-försök (hela processen inkl. äggplock) man får och det är tre stycken. Så skulle detta försök konverteras till IVF så kommer troligtvis det räknas av från dem tre.
 • Ons 10 jun 2020 18:22
  Russin112 skrev 2020-06-10 17:10:10 följande:

  Oherre... 11 st :O

  Det här är verkligen en helt egen vetenskap med alla behandlingar och hormoner... man förstår ju ingenting.

  Jag tänker att på något vis är de väl ändå positivt för nu vet vi att du verkligen reagerar på sprutorna :D vilket är bra ifall ivf blir aktuellt.

  Håller tummarna för lite glädjande besked på fredag och en plan som fungerar för er <3


  Det är verkligen en djungel! Men visst är det bra att veta att jag reagerar på nåt, absolut. Får se hur det blir med Menopur om det ev. blir det. Kanske kan läkarna veta hur man ska dosera den utifrån hur jag reagerat på Bemfola.

  Tack för pepp och hållna tummar! Hur mår du? Har ni hunnit smälta beskedet, du och sambon? Har ni berättat för någon eller väntar ni ett tag?
 • Ons 10 jun 2020 22:06
  Russin112 skrev 2020-06-10 18:43:19 följande:

  Ja men hoppas att de har gett dem något att gå på :D Tänker att även fast resan känns lång så ha i åtanke att jag endast fått en enda ägglossning och blev gravid så de är de enda som krävs :)

  Jag mår bra, jag har berättat för min familj men han vill vänta några veckor så missfallsrisken sjunker. Förstår honom men jag tänker samtidigt att ?nu är vi gravida, nu är vi glada och delar med oss? sen om de går åt skogen så får man ta det då.

  Oron för missfall är fanimej ännu värre än längtan efter graviditeten...


  Jamen, just det! En ägglossning så blev du gravid! I WISH! Haha ;) Men det är ju verkligen det man vill nu, precis som akalei skrev, ha en ägglossning och en ärlig chans.

  Jag förstår båda sidor av det där myntet. På rtt sätt är det så skönt att få stödet och förståelsen om det skulle bli en dålig utgång. Jag kommer berätta för mina vänner för att få stöd och pepp (mina närmsta vänner har båda barn varav en har gått igenom flera missfall) och min mamma men sen vänta lite grann med resten av familjen och allra längst med jobb och så.

  Usch ja, kan inte tänka mig det där...nu bara längtar man efter plus. Men ja, risken finns ju, inte konstigt att tänka på det och oroa sig. Men viktigt att balansera det med glädje och njutning också!

  Se nu till att dokumentera så mycket du kan om din graviditet - det är guld värt sen att se tillbaka på :)
 • Fre 12 jun 2020 09:38
  amandakollb skrev 2020-06-12 09:05:11 följande:

  Har läst att de ska försvinna rätt fort men så typiskt att de inte gör de på mig haha..om det nu är det

  Ja nu siktar på in oss på nästa omgång och en marsbebis :)))


  Tråkigt att läsa att tempen gått ner! Tänker precis som du skrev att det kanske var Lutinus som "fucka upp". Alla reagerar ju olika på olika läkemedel! Hoppas nu att mensen kommer snabbt och du kan börja om.

  Hur är planen inför nästa försök? Dubbel dos? Är tanken att du ska ta Lutinus även nästa försök så kanske man ska ha lite is i magen när det gäller BIM?
 • Fre 12 jun 2020 09:42

  Hej, hörrni!

  Har lämnat blodprov nu på morgonen och inväntar nu VUL 10.30. Har alltså tagit Fyremadel (som ska förhindra ägglossning) två dagar i rad så vi får se hur det ser ut. Förhoppningsvis har det stannat av lite?

  Har haft SÅ ont i bröstvårtorna de senaste dagarna (på grund av superhögt östradiol no doubt) och igår började jag få halkiga flytningar som idag är straight up ägglossningsflytningar. Är faktiskt lite nervös för vad man kommer säga idag :/

  Uppdaterar här senare idag!

 • Fre 12 jun 2020 13:19

  Hallå, igen!

  Dagens fynd visade att östradiolvärdet sjunkit rejält från nästan 13000 till 2000 på två dagar vilket innebär att sprutorna fungerat bra, lite FÖR bra till och med. I äggstockarna fanns ca 20 stycken äggblåsor över 10 mm (OJ!) och nästan hälften av dem var över 14 mm (ÄNNU MER OJ!) De största tror jag låg runt 17 mm. Jag förstod det som att östradiolet sjunkit för mycket och det var alldeles för hög risk för överstimulering om man gör äggplock och IVF i detta läget. Dessutom har vi inte hunnit lämna våra smittprover så allt detta tillsammans gjorde att man valde att avbryta helt idag.

  Har fått ut Fyremadel för fem dagar framåt. Dessa ska alltså förhindra för tidig ägglossning och en makalös flerbördsgraviditet. Vi hade sex senast natten till tisdag och spermierna kan ju leva ett tag. Ska ta dem t.o.m 16/6 och ska sen vänta in mens som beräknas komma senast 26/6. Det finns liksom slemhinna som måste komma ut så behövde inte ta Primolut-Nor. Har den dock inte kommit då blir det ett test för att utesluta graviditet (vilket skulle bli en riktigt knivig situation, yikes!).

  Men därefter då? Ja, sen måste vi ta en paus. För planen är sen att starta stimulering med Menopur (och ev. Metformin) och eftersom risken för att det blir många äggblåsor som utvecklas oavsett (jäkla AMH!) så måste vi vara beredda på att konvertera till IVF när som och den planen funkar inte under semesterveckorna. Jag känner mig helt klar på allt och planen är ju faktiskt kanon. Är så trygg och tacksam över den men FAN vad tråkigt ändå att pausa en månad till. Det hade ju varit najs att fortsätta och sysselsätta sig med något under semestern ;)

  Men tills nytt försök i augusti får jag alltså lämna lite extra prover och sen bara fortsätta med min LCHF-kost och kanske hoppas på att kroppen ägglossar av sig själv i juli. Ska fortsätta tempa och hålla koll på sekret och livmoderhalstapp så man inte missar något.

  Har haft 7 besök på kliniken inkl. blodprovstagning på 10 dagar så är helt slut nu. Nu blir det att smälta detta och ta helg.

 • Fre 12 jun 2020 13:20
  Russin112 skrev 2020-06-11 13:24:36 följande:

  Ringde och bokade om min vul tid till den 25/6 så jag är i vecka 7 istället.


  Så bra! Hoppas ni får se ert lilla foster då <3
 • Fre 12 jun 2020 13:37
  amandakollb skrev 2020-06-12 13:30:20 följande:

  men wow vilka intensiva 10 dagar ni haft alltså! som du säger, nu är ni verkligen välförtjänta av att ta helg!! :) 

  vad skönt att de har en plan och att ni blir så bra omhändertagna, det är väldigt viktigt! förstår att det känns jobbigt att vänta tills i augusti med att starta igång men samtidigt kanske skönt med en liten paus i sommar och få låta kroppen vila lite, och som du säger, det kanske blir en egen ägglossning tom i juli så kan ni försöka på egen hand innan ni kör igång! :) 

  så planen är att ta menopur (istället för letrozol) och sedan hoppas på en fin äggblåsa och sedan ovitrelle? och om det blir många äggblåsor så kör ni en ivf istället? :) 


  Precis! Letrozol har vi helt lämnat sedan ett tag tillbaka, tog ju Bemfola-sprutor nu senast. Men ja, Menopur blir det nästa gång och blir det en till två fina äggblåsor så kör vi Ovitrelle och blir det många fler så blir det IVF.

  Super om du får dubbel dos igen då eftersom du reagerat bra. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem