• Vildbi

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    Frågan gäller det kommande COVID-19-VACCINET!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?
  • Anonym (mamma)
    Anonym (H) skrev 2020-07-27 06:20:32 följande:
    Nej, det är du som missat poängen. Inga vaccin har någonsin gett fler skador än de räddat liv.
    Jag tänker inte riskera att mina barn får narkolepsi eller annan hemsk biverkning av detta nya vaccin som tas fram i rekordfart och inte helt har hunnit testas (varken på vuxna eller barn)

    Det spelar ingen roll vilken statistik du hittar eller vilka belägg du har för dina påståenden.
    Jag vägrar låta mina barn ta första vågen av vaccin för det finns inga som helst bevis på att de är helt och hållet säkra.
    Historiskt sett har det aldrig varit bra.

    Mina barn kommer att få vaccin senare men inte nu och ja de har fullt skydd från vaccinprogrammet från bvc inkl några andra pga resor.

    Förstår du nu?
  • Anonym (Inget vaccin)

    Jag tror det mer eller mindre blir en icke fråga, vaccinet kommer Inte räcka till alla. Barn tror jag är extremt lågt prioriterade såvida de inte är i en riskgrupp. Tror att de räknar med att 4 miljoner människor ska kunna få vaccinet i Sverige.

  • Anonym (46 åring)

    Jag kommer givetvis propsa på att mina gamla föräldrar och svärföräldrar vaccinerar sig. Min man troligen.
    Själv tror jag inte jag kommer köa för vaccinet.
    Tonåringarna får nog bestämma själva.
    Från en familj där 2 st hade svinan och var sjuka i flera veckor.

  • Vildbi
    FDFMGA skrev 2020-07-27 08:16:55 följande:

    Så 3-5 gånger fler drabbades av narkolepsi än antalet som överlevde. 

    Det var främst barn som drabbades och de kommer att få leva med det hela livet medan det självklart till stor del var äldre som överlevde tack vare vaccinet.

    Jag skulle inte tveka vad gäller mig själv eller mina barn, hellre dö som 78-åring efter ett liv som frisk än som 82-åring efter ett liv som präglats av narkolepsi.

    Ur mitt perspektiv gjorde Pandemrix större skada än nytta - och då bortser jag ändå från att den kanske största skadan var att det ökade på det allmänna vaccinmotståndet väsentligt.

    Det är sällan särskilt lyckat att försöka skjuta myggor med kanon - det hade räckt gott och väl att enbart vaccinera riskgrupper mot svininfluensan och förmodligen gäller detta också ett eventuellt vaccin mot covid-19.


    Alltså jag säger inte emot dig. Vi är på samma sida i den här frågan.
  • Anonym (Riskgruppare)

    Jag kommer att vaccinera mig själv eftersom jag tillhör en riskgrupp. Det gör inte min dotter och hon är stor nog att bestämma själv.

  • mari123
    Anonym (Riskgruppare) skrev 2020-07-27 14:01:19 följande:

    Jag kommer att vaccinera mig själv eftersom jag tillhör en riskgrupp. Det gör inte min dotter och hon är stor nog att bestämma själv.


    Samma här. Jag kommer vaccinera mig då jag är äldre men döttrarna tror jag inte kommer göra det. De vaccinerade sig inte mot svininfluensan heller när den var på tapeten medan jag köade i timmar
  • Anonym (mamma)

    Någon fick tråden städad från trista kommentarer. Tack för det Hjärta

  • mari123
    camomill skrev 2020-07-27 08:38:52 följande:

    Jag tillhör en riskgrupp och kommer nog att vänta med att vaccinera mig tills det finns statistik på hur vaccinet påverkar kroppen. Tills dess får jag helt enkelt leva vidare med att vara hemma så mycket som möjligt och bära runt på handsprit när jag behöver gå ut. Jag har även fördelen att jobba natt och behöver inte träffa andra personer under någon längre stund.

    Generellt sett är jag inte motståndare till vaccin som funnits under många år på marknaden och som har visat sig funka utan allt för många biverkningar.


    Man kan ju tveka inför nya vaccin och inget konstigt med det, tänker jag. Jag ÄLSKAR vaccin så jag tar allt men jag kan förstå de som är tveksamma inför de nya oprövade. Jag föddes ett år efter att poliovaccinet kom. Jobbade i unga år med en man som var poliodrabbad. Han hade en arm som var obrukbar. Han hade TUR! "Bara" en arm!
  • Anonym (teknator)

    Annat: Vi har redan haft covid och nu får man se hur viruset utvecklas.

    Om viruset förändras så mycket att det blir som ett säsongsvaccin så skulle jag och familjen ta det om 2-3 år, och då lär det finnas rätt mycket data angående biverkningar efter godkännande.

    Att vara sjuk i eländet igen är helt uteslutet. Varken jag eller min man vill återuppleva dödsångesten med andnöd vecka 2 eller den förlamande tröttheten efteråt i så många veckor igen. Vi var sjuka i mars-april och kämpar fortfarande för att återfå normal kondition.

  • Anonym (Givetvis)

    Min sambo är docent i epidemiologi, och har medverkat i en massa läkemedelsprövningar, kliniska prövningar, haft artiklar i de stora internationella tidskrifterna etc. När hon säger att vi ska vaccinera oss så litar jag på hennes omdöme.

Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?