• Vildbi

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    Frågan gäller det kommande COVID-19-VACCINET!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?
  • Anonym (K)

    Nej, vi kommer inte att vaccinera oss. Har inte tagit de tidigare trend-vaccinerna heller.

  • Fliselisan
    Anonym (Inget vaccin) skrev 2020-07-27 09:40:15 följande:

    Jag tror det mer eller mindre blir en icke fråga, vaccinet kommer Inte räcka till alla. Barn tror jag är extremt lågt prioriterade såvida de inte är i en riskgrupp. Tror att de räknar med att 4 miljoner människor ska kunna få vaccinet i Sverige.


    Precis, riskgrupper och hälsa-sjukvårdspersonal. Till en början.
  • Anonym (avvaktar)

    Om jag inte tvingas av jobbet att vaccinera mig (tekniskt sett tvingades vi inte när det gällde svininfluensan heller men inga semestrar beviljades förrän ALLA var vaccinerade) kommer jag inte att vaccinera mig direkt.

    Barnen kommer nog heller inte att vaccineras direkt men mannen bör kanske eftersom han är gränsfall till riskgrupp av flera anledningar. Ironiskt nog är det antagligen jag som kommer att erbjudas vaccin om någon av oss får erbjudande (jobbar på en region)

  • FDFMGA
    Vildbi skrev 2020-07-27 12:56:01 följande:
    Alltså jag säger inte emot dig. Vi är på samma sida i den här frågan.
    OkejGlad

    Intressant att det är så pass stor andel som svarar "nej" eller "annat" på dina svarsalternativ.
  • hawthorne
    Anonym (mamma) skrev 2020-07-27 09:03:15 följande:
    Jag tänker inte riskera att mina barn får narkolepsi eller annan hemsk biverkning av detta nya vaccin som tas fram i rekordfart och inte helt har hunnit testas (varken på vuxna eller barn)

    Det spelar ingen roll vilken statistik du hittar eller vilka belägg du har för dina påståenden.
    Jag vägrar låta mina barn ta första vågen av vaccin för det finns inga som helst bevis på att de är helt och hållet säkra.
    Historiskt sett har det aldrig varit bra.

    Mina barn kommer att få vaccin senare men inte nu och ja de har fullt skydd från vaccinprogrammet från bvc inkl några andra pga resor.

    Förstår du nu?
    Precis samma säger de som vägrar använda cykelhjälm.

    För dem spelar vetenskap, fakta och statistik ingen som helt roll.
    Det ENDA man tittar på är de eventuella biverkningar som kan uppstå, tex skavsår från remmarna.
    '
    Den minimala risken att drabbas av tex en genetiskt latent sjukdom (eller skavsår) väger alltså mycket tyngre än den mycket större risken att avlida eller få oerhörda medicinska komplikationer.

    OM du verkligen lever som du predikar, att du aldrig någonsin utsätter dina barn för något som eventuellt skulle kunna utsätta dem för minsta lilla fara så kan du aldrig någonsin släppa ut dina ungar utanför ditt eget hem.

    Visa fakta på ditt påstående: "Jag vägrar låta mina barn ta första vågen av vaccin för det finns inga som helst bevis på att de är helt och hållet säkra.
    Historiskt sett har det aldrig varit bra."

    Du har rätt många vaccin att bevisa att de aldrig varit bra...

  • hawthorne

    Ja, jag kommer att vaccinera mig.
    Därför att för varje människa som är immun, desto fortare kommer pandemin att ebba ut.

    Man kan alltså inte tänka egoistiskt när det gäller pandemier som är dödlig för stora grupper i samhället utan man måste ta sitt ansvar som samhällsmedborgare.

  • Anonym (Kvinna)

    Nej, verkligen inte.
    Kommer inte ta det.
    Mina barn ska inte ha det.
    Inte heller min mamma eller min man.

    Skiten är så otestat som det kan bli.

  • jrockyracoon
    Anonym (Givetvis) skrev 2020-07-27 19:11:46 följande:

    Min sambo är docent i epidemiologi, och har medverkat i en massa läkemedelsprövningar, kliniska prövningar, haft artiklar i de stora internationella tidskrifterna etc. När hon säger att vi ska vaccinera oss så litar jag på hennes omdöme.


    Precis när svininfluensan började bryta ut i Sverige gick det ett program i serien "Debatt" som handlade om huruvida man skulle vaccinera sig för svininfluensan eller inte. I det ena lägret fanns vaccinmotståndarna. I det andra lägret fanns de som propagerade för vaccination där särskilt en man i grå kostym utmärkte sig.

    De som var för vaccinering pekade på all den forskning som gjorts om vacciner och den kunnige mannen i grå kostym sade att risken att det skulle gå fel var minimal.

    Vaccinmotståndarna hade inte alls forskningen på sin sida verkade det som utan framställdes lite som virriga i stil med gamla tant Agda som inte hade forskningsstöd, och det var ju lite lustigt att lyssna på de där tokarna. De mumlade lite om att det här vaccinet var väldigt oprövat, men mannen i den grå kostymen försäkrade oss att man hade gjort många tester tidigare på liknande vacciner utan att det var någon fara alls.

    Efter programmet så drog jag slutsatsen att jag skulle ta vaccinet, men jag var så lat så jag tog det aldrig ändå.

    Efteråt så visade det sig, vilket väl alla vet nu, att vaccinet var farligt och orsakade ett livslångt lidande hos många barn som fick sjukdomen narkolepsi. Det ville man först inte erkänna från myndigheternas sida trots att det fanns tydliga tecken på det.

    Jag blev förvånad över att mannen i den gråa kostymen fick behålla sitt jobb, trots att han verkligen hade trampat i klaveret och övertygat många om att ta ett farligt vaccin och därigenom bidragit till att så många barn blivit sjuka. Mannen i den gråa kostymen hette Anders Tegnell. 

    Vis av denna erfarenhet så är det enda omdöme man egentligen kan lita på ens eget.
  • mari123

    Minns medias hysteriska rapportering när svininfluensan var på tapeten. VARJE DAG kunde man läsa om VIP som fick vaccin medan BARN kunde bli utan och bla bla bla bla. VIP var politiker, läkare och *typ* fotbollslag på turnering. Kommer det låta likadant om det kommer ett vaccin mot covid 19? Jag HOPPAS vi är förbi det!....

  • Vildbi
    Anonym (H) skrev 2020-07-27 06:20:32 följande:

    Nej, det är du som missat poängen. Inga vaccin har någonsin gett fler skador än de räddat liv.


    Eh, jo, svininfluensavaccinet skadade fler.
Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?