• Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 18:27
  4093 visningar
  435 svar
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  4093

  Fruns älskare

  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 18:08:33 följande:
  Men jösses du är ta mig fan dummare än vad jag tidigare trott. Tror för ett ögonblick att du med en liten länk från Wikipedia kan tala om för mig att du har rätt moral och att jag har fel moral så borde du nog söka vård.
  Haha, ser att du kör med samma gamla taktik att slänga dig med fjantiga uttryck  men inte kunna styrka dina egna påståenden med någonting... om wikipedia inte duger så får du gärna lägga fram belägg för att dina märkliga teorier om att var och en hittar på sin gen moral som det passar dem stämmer...  var så god, ska bli jättespännande att läsa.

  Om du inte kan styrka dina påståenden så utgår jag från att du faktiskt är så dum som du låter Flört
 • Anonym (sådär­)
  Tor 15 okt 2020 13:22
  +3
  Anonym (Nja) skrev 2020-10-15 12:35:18 följande:
  Att våldta barn är ett grovt brott oavsett var eller när på dygnet det sker. Att ha sex med en person som vill ha sex är ett helt friskt beteende. Huruvida jag kan hantera att människor inte är hundraprocentigt öppna och ärliga med mig är upp till mig, men som regel är det inget jag förväntar mig, och för det allra mesta passar jag mig för att döma människor för hur de känner och tänker. Hittills har ytterst få haft för avsikt att just såra mig, deras tankar, känslor och vilja handlar extremt mycket oftare om dem själva, inte om mig. Förstår att det blir jobbigt om man går runt och tror att allt handlar om en själv. Det är verkligen något att jobba med, så blir smällar i livet lättare att ta, för de kommer att komma.
  Och så har vi då samma klassiska falska argumentation som vanligt.

  Man tar tar otrohet som innebär härlig sex för den som bedrar (ena sidan av myntet) och ett stor vidrigt jävla svek för den som bli bedragen (andra sidan av myntet). Och så skalar man av den fula sidan (svek, lögner och manipulation) och lägger fram frågeställningen som att den BARA handlar om sex... och alla som då tycker att det är fel med otrohet är då såklart är emot att folk har skön sex.

  Alltså, kan det bli mer patetiskt?

  Och så har vi nästa klassiska argument... otrohet är inte fel om man inte haft för avsikt att såra. Dvs man kan göra hur fan man vill mot andra människor fullt medveten om riskerna, och det är heeeelt ok så länge avsikten inte var att såra. Att du visste att det skulle såra och förnedra personen något enormt när skiten kom fram spelar ingen roll, bara din avsikt var att få dig ett knull så är det helt ok.

  Ibland undrar man hur fan vuxna människor kan resonera såhär snett?
 • Anonym (sådär­)
  Tor 15 okt 2020 13:33
  Anonym (Nja) skrev 2020-10-15 12:50:58 följande:
  Så den dag din vän berättar att hen haft en affär de senaste åren ... ja, vad gör du då? Är det skillnad på folk och folk även i ditt liv?
  Är det verkligen så svårt för dig att förstå att det existerar människor (ganska många faktiskt) som har integritet och bryr sig om andra på riktigt?

  Eller tror du på allvar att alla har lika skeva moraliska värderingar och är lika falska och egoistiska som du?
 • Anonym (sådär­)
  Tor 15 okt 2020 14:15
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-15 13:57:08 följande:
  Det är ett intressant moraliskt dilemma, speciellt om man får reda på det i förtroende och den som är otrogen är otrogen med en annan vän eller väns partner. I det läget är det väldigt skön att vara rätt avspänd i sitt sätt att se på vad man skall lägga sig och vad som är de berörda parternas sak att reda ut. Har hamnat i den situationen några gånger i swingerskretsar och kan lova att det är skön att inte känna ett behov av välja var man har sin lojalitet.
  Jo det är alltid skönt att vara egoist och skita i andra, iaf till den dagen man själv sitter i skiten för då vill man ju såklart att alla ska rusa till ens undsättning Drömmer

  Har sett många såna människor genom åren, som tycker att sköt dig själv och skit i andra är en finfin livsfilosofi. Men av någon lustig anledning är det just dessa som sen gnäller högst av alla när de känner sig orättvist behandlade. Tyvärr får det ju oxå all uppmärksamhet de kräver eftersom det som tur är för dem finns andra som inte har samma egoistiska livsfilosofi och gärna hjälper andra. Och så går de omkring och tycker synd om sig själva ett tag och när känner sig bättre så återgår de till sin gamla vanliga egoism.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:18
  +1
  Anonym (Nja) skrev 2020-10-15 21:40:21 följande:
  Nu förstår jag dig inte. Jag har enorm integritet och bryr mig om andra till den grad att jag många gånger tagit hårda smällar för mina nära. Jag hoppas att väldigt många har samma välvilliga inställning till sina medmänniskor som jag har, ditt aggressiva, dömande och otrevliga sätt är knappast ett föredöme.
  Intressant att du säger att du bryr dig om dina närmsta samtidigt som förvarar att svika, ljuga för och manipulera sina närmsta.

  Fast nu gäller iof inte frågeställningen enbart sina närmsta utan även folk man inte känner där du och vissa andra anser att man absolut inte får hjälpa människor man inte känner utan det är sköt dig själv och skit i andra som gäller då.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:31
  +2
  Anonym (Jobbigt läge) skrev 2020-10-16 10:36:20 följande:
  Bra då vet vi att snacket om att vänner sviker man inte var tomt snack. Det finns alltså lägen där det är ok att göra något som står i strid med sina moraliska värderingar för att följa en värdering som man tycker står högre. Tycker du då att det är så konstigt att människor som har värderingar om att inte lägga sig i andras liv och att inte skvallra väljer att se mellan fingrarna om man vet om att någon är otrogen väljer den moraliska värdering som dom sätter högre.
  Mmm intressant vinkling, men att likställa att avslöja sanningen med att dölja sanningen håller inte. Att avslöja sanningen är en moralisk korrekt handling. Att dölja sanningen är en omoralisk handling. Du försöker göra en moralisk och en omoralisk handling till en och samma sak vilket inte håller.

  Båda gör ett val, men där slutar likheterna. Vad man sen väljer avgör om man agerar moralisk eller omoraliskt. Båda följer sina värderingar men den enes värderingar är moraliska och den andras omoraliska.

  Dessutom tycker jag inte ens man kan påstå att Molly svek sin vän eftersom hon gav vännen en chans att själv berätta.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:36
  +2
  Anonym (Jobbigt läge) skrev 2020-10-16 10:03:27 följande:
  Det är ju det självklart sättet att börja på. Men om man skall följa den gängse uppfattningen hör på FL om personer som är otrogna så är det ovanligt ondsinta individer som aldrig kommer att erkänna, inte ens under pistolhot om dom så blir tagna på bar gärning. Så valet kommer att stå mellan att svika en väns förtroende i att inte berätta eller att lätta det egna samvetet med att avslöja en otrohet. Du skrev i ett annat svar att vänner sviker man inte. Hur långt är du beredd att gå i detta.
  Att tro att en person som är otrogen inte kommer berätta självmant är inte konstigt alls eftersom det är precis så det är i 99.9999999% av fallen. Det är en rationell slutsats.

  Dessutom har du inte alltid möjlighet att be personen berätta själv. Möjligen med vänner men inte med personer du inte känner.

  Att be en vän berätta sanningen är inte att svika sin vän. 
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:41
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-16 11:35:56 följande:
  Ja men nu gör du misstaget att tro att din moraliska skala är universell och det kan jag garantera dig att den inte är. Att Molly svek en vän och ett förtroende är självklart.
  Den är universell, faktum är att stor del av vår demokrati bygger på att sanningar avslöjas, det är tex det som är journalister gör och är anledningen till att de är så viktiga för en demokrati och varför de oxå är de första diktatorer ger sig på.

  Det är snarare du som (precis som alla omoraliska människor gör) lever i inbillningen att du kan hitta på din egen moral lite som det passar dig förs stunden och tror att det kommer accepteras av omvärlden.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:56
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-15 21:41:57 följande:
  För det första handlar tråden om huruvida man anser att det rätt eller fel att springa som en så kallad skvallerkärring eller inte vid otrohet. Våldtäkter på barn har inget med detta att göra. För det andra så är våldtäkter på barn och andra liknande liknande aktiviteter polisärenden och inget man springer hem till någon partner och berättar om för partnern skall få veta vad det är för en typ man har ett förhållande med. Frågan är så larvig i sammanhanget att jag inte tänker lägga mer energi på detta hur många gånger du än upprepar den.
  Våldtäkt på barn eller vilken annan handling som helst är absolut relevant om liknelsen används i syfte att belysa vikten av att avslöja sanningen.

  Att du sen slugt hela tiden snackar bort liknelser och genom att tolka dem bokstavligen är snarare ett argumentationsfel du gör. För liknelser är liknelser inte och bör absolut inte tolkas bokstavligen. När man säger att man fick äta en bajsmacka så menar man givetvis inte att man bokstavligen åt en skitkorv mellan två bröd.

  Så varken frågan eller liknelserna är larviga, det som onekligen är enormt larvigt är ditt cyniska och väldigt falska sätt att argumentera.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 16 okt 2020 11:58
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-16 11:47:52 följande:
  Ja, du är bra rolig du. Hoppas bara att du inte drinkar i din egen självgodhet för det skull ju vara en jätteförlust för mänskligheten.
  Ja du är rolig du Stina, för du snackar hela tiden bort sakliga argument med bulshit utan grund.

  Din egen omoral är i allra högsta grad en förlust för mänskligheten. 
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem