Inlägg från: Anonym (Carpe diem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Tisdag den 25/1 kl 18.30 2022
     
    Kära dagbok --  COVID SKIT

    Idag är det min tur! Tur är fel ord att använda. Kände mig konstig i magen igår under dagen på jobbet. Bubblig i magen, lätt ont i huvudet.
    När jag vaknade i morse så killade det i halsen, fortsatt bubblig i magen, ont i lederna, lätt huvudvärk. Har två olika självtester hemma, och tog båda testerna. En för näsa och en för saliv. Nästest visade negativt för covid 19 men salivtestet visade positivt. Har ingen feber, inte ont i halsen. Pyttelite hosta, pyttelite nästäppa. Ska göra riktigt test imorgon. Har tagit tre sprutor. Den sista för ca en vecka sedan. Fick moderna sista gången. Inga biverkningar, bara ont i armen i ett par dagar.
    Hoppas jag inte blir sjukare än så här. Känner flera som blivit jättesjuka. Någon har fått lungförändringar. Jäkla skitpandemi!
    Tror inte jag haft det förut, trots att jag har ett jobb med mycket kontakt med andra människor.
    Så det blir hemkarantän resten av veckan. Får se vad jag hittar på. Städa kanske..

    Slut för nu. Kl 18.38

    Ha en fin kväll och ta hand om er.

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Lördag den 29 januari 2022 kl 17.40

    Jag fick lindrig covid 19. Tog även pcrtest (drive - in station) och fick svar. Positivt. Jag har haft lätt feber, lite nästäppa, lite ledvärk och huvudvärk. Inget mer. Ska jobba på måndag. Blev egentligen sjuk förra måndagen, men jag förstod inte att det var Covid 19. Bara jättebubblig i magen. Hoppas jag inte smittade för många. Särskilt min kollega som har fått konstaterad KOL.
    Kan inte grubbla för mycket på det. Verkar vara en lömsk sjukdom som drabbar så olika. Jag vet ju inte vem som smittat mig. Antagligen någon annan på jobbet. Har inte haft så mycket privata kontakter. Jag har faktiskt haft munskydd när jag te x har handlat. Ytterst få som haft det på sig. 
    Vad har jag gjort... tja... tvättat, dammsugit, lagat mat (!), surfat, slö kollat på tv.
    Alltså.. en vanlig helg, inget speciellt. Börjar varva ner känner jag. Har tendenser till utmattningssyndrom. Har haft det förut. Det har tagit lång tid att komma till insikt att jag börjar trilla dit igen. Jag lever för att jobba. Sakta, sakta börjar jag tänka att jobbet är inte allt..Helst av allt skulle jag vilja byta bransch. Men det är helt omöjligt vid 57 års ålder. Är i för dåligt skick för att t ex jobba inom hemtjänsten. Nack och ryggutslitna, ständig värk. För tungt för mig. Även mitt nuvarande jobb är för tungt. Men inget val. 
    Nä nu gjorde jag det igen. GNÄLLDE. Sluta!
    Och det gör jag nu.
    Slut för nu. Kl 18.00
    Ha en trevlig lördagskväll.
    Hoppas det är fler som skriver här. Det är intressant, rörande, gripande, roande att titta in i andra okända människor liv.

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära Dagbok Torsdag den 3 februari 2022 kl 19.31

    Fortfarande sjuk men det är på bättringsvägen. Typiskt mig. Gick tillbaka till jobbet för tidigt efter Covid 19. Sjuk förra veckan. Kände mig bättre på söndagen (hade ingen feber varken lör el sön) och jobbade måndag och tisdag. Kom hem med feber på tisdagen och blev förkyld och febrig. Så det har varit som vanligt, lugna dagar med tv och surf och sovit.

    Snart börjar favoritprogrammet, Antikrundan. Önskar att jag hade någon rik släkting som man kunde ärva massa fina saker. Men nä, fel fattig släkt.
    Inga fynd har jag gjort på loppis heller.

    Nä inget nytt att berätta.

    Slut för nu kl 18.36.

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära Dagbok Måndag 21 februari 2022 kl 20.05

    Det var ett tag sedan jag skrev. Tiden går fort och livet är snurrigt, krångligt.
    Vet egentligen inte vad jag vill skriva om, känner mig underligt tom. Helt galet på jobbet, har tappat arbetsglädjen. Byråkrati, dokumentationshets och inkompetenta chefer är en stark bidragande orsak. Om jag ska kunna byta jobb så måste jag få hjälp med smärtorna. Vilken arbetsgivare vill anställa någon med hög frånvaro?
    Kärleken... har insett att trots attraktion är vi inte kompatibla. Jag skulle bli galen på honom efter  en vecka.  Han är så negativ och pedantisk. Om jag inte gör saker på hans sätt blir han irriterad och suckar. Han är medveten om det. Och vi är egentligen överens om att vi inte ska bo under samma tak. Får se hur det utvecklar sig. Vi har känt varandra i flera år. Finns fler saker som gör det invecklat, orkar inte skriva om det nu.
    Ja, vad händer annars.. Träffat lite kompisar när jag orkat, legat däckad av smärta i omgångar. Tål inte smärtstillande och det hjälper inte. Vill inte ta typ morfin eller liknande. Har inte lust att bli tablettberoende också. Är jag tacksam över något? Tja, är i övrigt frisk. Är väl lite tacksam över det.

    Känner mig fortfarande underligt tom. kanske det taskiga urusla vädret som härjar utanför som påverkar. Snöslask storm.
    Vill inte skriva mer nu.
    Slut för nu kl 20.22

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Fredag den 25/2-22 kl 18.30

    Hjärtat sitter i halsgropen. Ryssland har invaderad Ukraina! Hur ska det här utvecklas sig? Hur kan EN människa (Putin) ha en sådan makt att man av oklara anledningar bestämmer sig för att invadera ett annat land.

    Har han blivit paranoid? Fått storhetsvansinne? Återupprätta det gamla ryska riket? Tänk om Erdogan i Turkiet blir lika inspirerad och vill ha tillbaka det osmanska riket?

    Har människan inte lärt sig någonting av historien? Galningar vid makten! Som en liten människa har man knappt något att säga till om. Tänker på vad en amerikanska författaren Birgitte Gabriel beskriver den lilla människan i en värld av galningar oavsett religiös eller politisk bakgrund. För vad kan vi egentligen göra?





    Slut för nu. kl 18.40. Tungt i hjärta och sinne

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok tisdag den 1 mars 2022 kl 21.35

    Jaha, vad ska jag skriva idag? På tv:n gammalt avsnitt av Solsidan. Kul serie, tillfällig förströelse. Orkar inte lyssna på mer om Ukraina. Känner mig och är maktlös. Swishat pengar till Unhcr. Känns som om man sitter och lyssnar på orkesterns som spelar under tiden Titanic går under. Ja, ja, lite överdramatiskt. Världen är konstig eller rättare sagt - människan är en fel länk för denna planet. Enda däggdjuret som medvetet gör allt för att förstöra sin boplats. Helt sjukt.

    Vad har hänt idag? Tja, jobbat, shoppat = preppat  lite. Köpt lite konserver,torrvaror, sovsäck, vattenrenare. Knäppt. Som "dom" säger. Förbereda sig på det värsta men hoppas på det bästa. Man kan knappast lita på att myndigheterna är till stöd vid kris. Man ska ju klara sig upp till en vecka utan hjälp.  Vad har jag gjort mer? Käkat middag med en kompis. Trevligt, länge sedan vi sågs. Vi brukar ses ca en gång i månaden. Men har inte setts sedan före jul.
    Nä nu är det dags att sova.
    Ha en fin kväll.
    Slut för nu. Kl 21.45

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok lördag den 5 mars 2022 kl 18.40

    Skit också, börjar bli förkyld. Nyser och nyser. Har inte lust att bli sjuk igen. På måndag ska jag ha medarbetarsamtal med chefen och det har blivit uppskjutet flera gånger pga att jag varit sjuk.
    Han kommer att tro att jag undviker honom om jag ställer in igen pga sjukdom. Faan. En del sanning finns i det resonemanget. Jag har inte förtroende för chefen. Lynnig, ljuger, kan inte lyssna, egocentrisk. Jag vill inte hamna i konflikt med chefen. Ska försöka hålla mig lugn. Får se hur det känns imorgon. Hoppas att jag är friskare. Jag ska försöka hitta ett annat jobb, men det är inte lätt. När jag började arbeta på den här arbetsplatsen, fanns det en kompetent, kunnig, erfaren chef som tyvärr flyttade från staden och fick nytt jobb. Valde jobbet lite pga att chefen gav ett så bra intryck. Sen så får man den här inkompetenta människan. Undrar verkligen om rekryteringen gick rätt till!
    Vad har jag gjort idag? Ingenting, snorat och kollat på tv. Känslan av overklighet ligger och lurar. Krig! Vad kommer att ske? Jag kan inte oroa mig hela tiden. Det hjälper inte.
    Ikväll blir det att zappa på tv och snyta mig. Mello och andra program.
    Ha en trevlig kväll.
    Slut för nu Kl 18.50

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Tisdag den 8 mars 2022 kl 18.40

    Denna dag intet nytt. Snörvlat i två dagar och jag ska vara hemma imorgon också. Tråkigt men jag är faktiskt tacksam över att jag sitter här i mitt trygga hem och kan snörvla. Det kunde vara värre! Jag påminner mig själv om att jag är född i rätt land i rätt tidsperiod och att jag behöver uppskatta det jag har. Inte bara sukta efter det jag inte har.
    Det är en lyx att kunna duscha i varmt vatten, ha tak över huvudet, och mat i magen. Det är inte självklart. Annars så är jag expert på att gnälla över allt och alla. Nä känner inte för att skriva mer, det skulle bara bli gnäll. Och jag är trött på mitt gnäll. 
    Så slut för nu. Kl 18.47.
    Ha en fin kväll.

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok fredag den 11 mars kl 23.15 2022

    Mörka tankar. Hur ser framtiden ut? Varför håller Putin på som han gör? Jag har en massa konspirationsteorier i huvudet. Vad är det egentliga målet? Är det Kina som ligger bakom?
    Är det Kina och Rysslands mål att krossa EU och USA? USA är försvagat, likaså vi. Och vi är så beroende av öst (Kina) för vår dagliga livsstil. Kina verkar ju ha köpt upp mycket runt om i världen. Mycket i Afrika.
    Vad händer med oss i Europa om det blir brist på el, olja, mat och vi tar emot mängder med flyktingar? Flyktingar både från Ukraina, Afrika, Afghanistan? Vi har inte bostäder, jobb, mat, social service, skola etc för oss alla. Svälter folk så blir människor desperata. Vi är inte vana vid dåliga tider. Är det ett "Mad Max samhälle" som ligger framför oss?
    Romarriket gick inte under på en dag utan vittrade sönder under många år. Är det så det kommer att bli för oss? 
    En maktförskjutning från väst till öst? Inte i dag men om säg 5-10 år?

    Som sagt mörka tankar. 
    Hur har dagen varit? Tja. varit på miniutbildning under förmiddagen. Det handlade bl a om att skapa goda team och hur man leder team. Innan föreläsningen googlade jag på föreläsaren.
    Utbildningen som föreläsare gått på inom ämnet räknas som pseudovetenskap. Suck! Visst, det var väl inga djupa saker som togs upp. Det var väl hyfsat vettiga saker, men inga djupare insikter. Kanske tur det. Hade det varit djupdykning i ämnet så hade väl bristerna i kopplingen till vetenskapliga rön varit påtagliga. 


    Men hur kan en arbetsgivare inom utbildningssektorn köpa in en utbildning som inte är vetenskapligt baserad? Och hur mycket kostade den? Säkert dyr, vi har varit flera stora grupper som varit och lyssnat under veckan. För mig var det en mycket enkel sökning som gjorde att hittade jag informationen. Det blir utvärdering nästa vecka på veckomötet. Föreläsare tyckte i och för sig att det är bra med medarbetare som är "besvärliga" och som man möter motstånd med. Ska jag vara den medarbetaren? Ska jag fråga min inte så sympatiske chef, varför man valde den här föreläsaren och varför? Ska jag tala om vad jag hittade på min googling?

    Får se nästa vecka. Den spännande fortsättningen följer.

    Slut för nu kl 23.48. God Natt.

  • Anonym (Carpe diem)

    Kära dagbok Söndag den 13 mars 2022 kl 20.40

    Så var den här helgen förbi. Gjorde ingenting igår. Hade ont i huvudet, idag med. Men det var ok ändå. Jag blir stressad över att jag inte gör något, att dagarna bara går när jag har ont. 
    Men det får vara så, jag börja acceptera att det är ok. Det går över. Tar så mycket av krafterna och energi att må så dåligt. Och det blir inte bättre att jag "skäller" på mig själv eller blir frustrerad. Jag har inte spytt i allafall, alltid något.
    Lite har jag gjort, diskat, kört några tvättmaskiner och kors i taket. Lagat mkt enkel mat. Avskyr att laga mat.
    Men jag känner att jag har någon slags infektion i kroppen. Tog självtest för covid men det var negativt. På nåt sätt undrar jag om jag ändå har en pågående covid infektion. Jag har konstiga symptom. Jag "fryser" inombords, men har ingen feber. Har konstiga känningar i hjärtat fortfarande. Känner mig sjuk. Inte konstigt i så fall. Jag har ju varit sjuk-förkyld. Ska jobba imorgon. Seegt.  Behöver ändra mitt tankemönster. Jag försöker faktiskt känna tacksamhet och uppskatta: Jag har ett boende, kan duscha varmt, har mat på bordet, inga skulder, har jobb. Tack att jag är här.
    Ukraina. Jag vill inte se för mycket. Känslan av maktlöshet är för stor. Jag såg på utländska nyheter. Tror att Kina på något sätt ligger bakom. Det kommer att bli ett ekonomiskt krig. Enligt den här nyhetskanalen så exporterar Ukraina stora mängder kol till Kina. Deras huvudleverantör av kol. Tar Ryssland över, får Kina billig kol.. Jag tycker det är fel att helt stänga av allt i Ryssland. Hur ska det ryska folket som är emot Putin kunna förmedla sig eller känna stöd? Men jag vet för lite hur internet sköts. 


    Det har varit oroväckande många hemsidor mm som legat ner sista veckan. Är det ryska hackare som är i farten?


    Nä, nu vill jag inte skriva mer för ikväll. Ska upp tidigt imorgon bitti. 04.30 står klockan på. Fast jag behöver inte gå upp förrän kl 05.00. Avskyr att gå upp på en gång, ligger och kollar på tv en stund. Sen upp och irra runt...
    Ha en fin kväll.
    Slut för nu. kl 20.59

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit