• Anonym (Lizzie)

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Gör man såhär?

    Pojkvän sen 4 månader tillbaka, kom till mig ikväll. Jag har fixat och donat. Bjöd på en mustig fisksoppa med räkor i (alla mina vänner älskar den). Han dyker upp, vrålhungrig för han har visst tränat på gym innan och typ ätit kass lunch.

    Han hällde i sig soppan ganska snabbt och undrar när maten kommer? Jag sa att detta var maten (hade en stor kastrull) men jag har tilltugg och snacks etc. Han blev besviken, säger att soppa är förätt och ingen huvudrätt. Börjar rota i skafferiet och rostar mackor.. så där sitter jag och äter soppa med vin medan han har ätit upp och krasar mackor..

    Jag förstår ju att han är hungrig om han tränat! (Visste inte) men blev ledsen över bemötandet när jag lagt ner tid och köpt fina ingredienser och så...

    Vet inte hur jag ska känna för detta.. hur hade ni känt?

  • Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..
  • Anonym (W)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 23:18:53 följande:
    Absolut, helt fel beräknat av mig. Men det var ju inte illa menat. Det var i all välmening och jag tror att jag blev ledsen för att han inte hade känsla här och höll minen bättre. För jag blev lite sårad. Såklart gäster inte ska gå hungriga från bordet, men själv så äter jag mig aldrig mätt. Lagom har alltid varit det jag mått bäst av och är inte van vid dessa jätteportioner som jag märker att min kille behöver. Jag lär mig! Men jag hade väl önskat lite finkänslighet bara..

    Det låter som att ni kommer att behöva ha en del diskussioner kring hur ni ska kommunicera för att få det ni behöver utan att såra. För ett förhållande där man inte får sina behov tillgodosedda, eller där man ständigt får hård kritik, håller inte i längden. Det måste vara okej att tala om att man fortfarande är hungrig, men det kan ju uttryckas på olika sätt. Igår kväll gick det nog snett mycket på grund av att han faktiskt trodde att där skulle serveras mer mat. Hans fråga om huvudrätten var inte menad att vara oförskämd (eller?) men den blev det eftersom den blottade det faktum att den mat du hade att bjuda på inte var tillräcklig för honom.
  • Almavivas
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 23:21:04 följande:
    Nu är jag ingen fin dam men jag är nog liten i maten. Jag äter mig nöjd, aldrig mätt. Så jag tänkte mig nog inte för här utan körde i gamla hjulspår. Var inte illa menat mot honom. Men som du säger, han borde varit artigare- det var nog det jag blev lite ledsen för.
    Om man är artig i ett förhållande så är det nog svårt att lära sig.
    Nu har du ju garanterat lärt dig att om du ska bjuda honom på mat, så får du bjuda på mer. Han ratade ju inte maten, som du skrev i din Trådstart. Han tyckte bara att det var för lite.

    Jag är kvinna, och jag känner faktiskt ingen kvinna som blir nöjd på 1 skål soppa.
    Vanligtvis brukar man servera bröd till.

    Var med om en värre sak i början med min man. Han tränar också, och ringde och sade att han var påväg till mig på kvällen, han skulle bara åka och köpa mat.
    -Jag har gjort middag! Svarade jag. (har alltid fått beröm för min mat av andra)
    - jaha, vadå? Svarade han. 
    -En pastarätt, svarade jag.
    -Jag kommer köpa mat ändå ifall det inte är gott, svarade han. 
    DÄR blev jag rätt sur. Att han förväntar sig att min mat skulle vara äcklig. 

    Han kom hem till mig, smakade på min mat, och åt den och lämnade den köpta maten i kylen. 
    Idag när jag känner honom så förstår jag honom. Han är en stor människa. Alltså lång och vältränad, och måste hela tiden tänka på att få i sig mat, och att äta de mängderna han äter är rätt jobbigt, då han måste äta trots att han inte är hungrig ofta, och då är det viktigt att det är gott. 
  • Anonym (S)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 23:21:04 följande:

    Nu är jag ingen fin dam men jag är nog liten i maten. Jag äter mig nöjd, aldrig mätt. Så jag tänkte mig nog inte för här utan körde i gamla hjulspår. Var inte illa menat mot honom. Men som du säger, han borde varit artigare- det var nog det jag blev lite ledsen för.


    Tror att det är vanligare att hemma/med sin partner/familj vill man äta sig mätt och känna sig bekväm.

    Men som sagt man beter sig ändå artigare. Men kanske inte låtsas att maten räcker om man är fortfarande hungrig.,

    Är det en fin bjudning då äter man efteråt om man inte blir mätt.

    Vad är skillnaden för dig mellan nöjd och mätt?

    Jag menar att det är nog samma sak för många.
  • Ess

    Tur det inte var mig du bjöd, för jag blir inte heller varken mätt eller nöjd på soppa. Dessutom äter jag varken fisk eller skaldjur, det är så äckligt att jag inte ens kan smaka lite av artighet. 
    Så hade han inte gått ut i köket och fixat mackor så hade det nog blivit ett rätt kort besök.

  • Anonym (Undrar över folk)

    Klart soppa kan vara huvudrätt. Visst, gärna bröd till men att det inte skulle vara mättande är ju bara nonsens. TS bry dig inte om att lyssna på de här som tycker att (manlig) hunger ursäktar vilket beteende som helst och att det skulle vara du som gjort fel. Är väl upp till honom också att meddela att han kommer träna och antagligen vara hungrig. Vad är du hans tankeläsnande mamma?

    Och som nån skrev, att vara hungrig är inte att vara döende. Att agera som ett djur är inte okej bara för att man är hungrig. Du är inte alls överkänslig, förstår dig mycket väl.

  • Anonym (Trötter)

    Om man varit och tränat så kan man väl trycka i sig en shake eller något annat innan man går på en middagsbjudning? Det är på gränsen till efterblivet att komma till en middag vrålhungrig, kasta i sig maten och sedan börja rota runt efter mer i en annan persons kök, som en ouppfostrad gris.

    Vad hände med att gå på en middag för den sociala interaktionen och sällskapet?

  • Kentaur
    Anonym (Trötter) skrev 2021-02-20 10:15:36 följande:
    Om man varit och tränat så kan man väl trycka i sig en shake eller något annat innan man går på en middagsbjudning? Det är på gränsen till efterblivet att komma till en middag vrålhungrig, kasta i sig maten och sedan börja rota runt efter mer i en annan persons kök, som en ouppfostrad gris.

    Vad hände med att gå på en middag för den sociala interaktionen och sällskapet?
    Så du anser på allvar att man alltid ska uppföra sig som att man är på middagsbjudningar med den man har en relation med?

    Tror snarare att du är en sådan där som mår lite bra av att uttrycka dig nedlåtande mot andra.
  • rocker

    Varför äter du dig inte mätt? Så du går runt med lite konstant hunger? Om du känner sig nöjd så borde du väl vara mätt?

  • Hellishen

    Nej så beter man sig verkligen inte! Det där är en oförskämd tölp som bara kommer behandla dig sämre och ta dig för givet. Att så många som svarar i tråden tycker att "du ska anpassa sig efter att han tränar och vill äta på ett visst sätt" kan ju ställa sig själva frågan om de tycker att män bör anpassa sig på samna sätt när de lagar mat till sina flickvänner utifrån deras olika dieter och önskemål? Svaret är troligen nej. Så mycket förakt mot kvinnor och den kärlek som ligger i att fixa en middag och mys till någon. Att hon bara ska hålla käften och låta honom bete sig som en ouppfostrad barnunge. NEJ. Träffa en socialt kompetent kille som uppskattar dig istället. För vad jag läser mellan raderna så var det inte så att han tackade för den goda maten och visade uppskattning för att du fixat mysig middag och sen ursäktade sig att han var så löjligt hungrig att han gärna ville ta en macka till nästa portion soppa? Vilket hade kunnat vara lite förmildrande.

  • Anonym (Jösses)

    Hade inte fortsatt dejta en så ohyfsad människa. Vem har mage att sitta där och gnälla när du bjuder på middag!? Och ansträngt dig som du säger.

    Hur gamla är ni? Han låter som typ 17?

Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..