• Anonym (Lizzie)

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Gör man såhär?

    Pojkvän sen 4 månader tillbaka, kom till mig ikväll. Jag har fixat och donat. Bjöd på en mustig fisksoppa med räkor i (alla mina vänner älskar den). Han dyker upp, vrålhungrig för han har visst tränat på gym innan och typ ätit kass lunch.

    Han hällde i sig soppan ganska snabbt och undrar när maten kommer? Jag sa att detta var maten (hade en stor kastrull) men jag har tilltugg och snacks etc. Han blev besviken, säger att soppa är förätt och ingen huvudrätt. Börjar rota i skafferiet och rostar mackor.. så där sitter jag och äter soppa med vin medan han har ätit upp och krasar mackor..

    Jag förstår ju att han är hungrig om han tränat! (Visste inte) men blev ledsen över bemötandet när jag lagt ner tid och köpt fina ingredienser och så...

    Vet inte hur jag ska känna för detta.. hur hade ni känt?

  • Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..
  • Anonym (Lizzie)
    Steven01 skrev 2021-02-19 21:19:31 följande:

    Nej soppa är inte mat, det är en typisk tjejgrej att tro att man kan äta varmt vatten till middag. Hon borde ha kunnat räkna ut detta innan.


    Fisk,räkor,rotfrukter,ärtor
  • Anonym (S)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 19:32:17 följande:

    Ja kanske det. Visste inte, jag och väninnorna har ofta finare soppa och därför jag valde det. Ville bjuda på något som jag vet är gott. Jag brukar inte själv dyka upp utsvulten till en bjudning så har aldrig upplevt det själv :)

    Men det klart att han behöver mer mat än mig..


    Det är nog vanligast att vissa ( självutnämnda ) fina damer går mätta på bjudningar och låtsas att de är väldigt lite i maten.

    De flesta förväntar sig att de blir mätta om de får middag.

    Fisksoppa blir många inte mätta på .

    Men killen borde ha varit artigare.
  • Anonym (kvinna)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-19 23:12:42 följande:
    Tack! Jag har försökt sätta fingret på varför jag tog illa vid mig och det du skriver träffar rätt. Man är inte döende bara för att man är hungrig och jag tycker väl han kunde ha skött det snyggare. Sist hos honom så lagade han en rätt som blev på tok för salt, jag åt och höll god ni först inte såra. Det är liksom så jag är van vid, man håller minen.

    Men absolut skulle jag ha sett till att det var mer mat! Här krockade nog manligt och kvinnligt, jag är själv inte stor k maten.
    Fast varför ska man hålla minen i ett förhållande? Man får vara smidig men oj, detta var lite salt, har du något som jag kan spä ut det med? Jag hade aldrig pallat att vara hungrig för att inte råka såra min partners ego.
  • Anonym (Lizzie)
    Steven01 skrev 2021-02-19 22:26:18 följande:

    Om man bjuder på middag är det väl en rätt viktig del att gästerna ska kunna bli mätta? Det spelar liksom ingen roll (alla mina vänner älskar den) om gästen är hungrig efter maten?


    Absolut, helt fel beräknat av mig. Men det var ju inte illa menat. Det var i all välmening och jag tror att jag blev ledsen för att han inte hade känsla här och höll minen bättre. För jag blev lite sårad.

    Såklart gäster inte ska gå hungriga från bordet, men själv så äter jag mig aldrig mätt. Lagom har alltid varit det jag mått bäst av och är inte van vid dessa jätteportioner som jag märker att min kille behöver. Jag lär mig! Men jag hade väl önskat lite finkänslighet bara..
  • Anonym (Lizzie)
    Anonym (S) skrev 2021-02-19 23:16:21 följande:

    Det är nog vanligast att vissa ( självutnämnda ) fina damer går mätta på bjudningar och låtsas att de är väldigt lite i maten.

    De flesta förväntar sig att de blir mätta om de får middag.

    Fisksoppa blir många inte mätta på .

    Men killen borde ha varit artigare.


    Nu är jag ingen fin dam men jag är nog liten i maten. Jag äter mig nöjd, aldrig mätt. Så jag tänkte mig nog inte för här utan körde i gamla hjulspår. Var inte illa menat mot honom. Men som du säger, han borde varit artigare- det var nog det jag blev lite ledsen för.
  • Anonym (oinoiy)

    Jag älskar soppa. Hade familjen varit gladare i soppa skulle vi nog äta det flera gånger i veckan. 


    För mig är det dock inte 'fint' att servera soppa utan bröd till, bara om det var en förrätt. 

  • Anonym (måjjs)

    Visst kan soppa serveras som förrätt till middagar eller rentav adagens osv, men samtidigt kan soppa MYCKET väl vara en huvudrätt. Bara kolla hur många som t ex serverar ärtsoppa som dagens lunch på torsdagar.
    Fisk- och skaldjurssoppa är en typisk sån där, som lätt kan vara en middag (och det är faktiskt nästan en av mina favoriter. Om jag ser att det är dagens lunch i närheten så tar jag mig dit.)

  • Räkan77

    Om du är en kvinna som inte är så stor i maten och din kille tränar på gym så behöver du träna på att tänka om när det kommer till måltidsplanering. Men det är svårt, jag har ännu inte helt lyckats efter 23 år. Jag kan fortfarande tänka att han borde bli mätt på en omelette till lunch till exempel.Då påpekar han det och tar rejäla mackor till (eller kanske lite fil och flingor till efterrätt).

    Det ni behöver göra är att prata mer kring vad ni ska äta för måltider och mindre tänka att du ska ha en bjudning för dina kompisar. Sen kan du ju absolut överraska honom med en god middag, men planera då att han behöver minst dubbelt så mycket mat som dig. Det gäller även frukost, mellanmål osv.

  • sextiotalist

    Klart oartigt och på gränsen till oförskämt.

    Soppa kan mycket väl vara en huvudrätt och behöver inte alls vara vattniga.

    Vi har ofta soppa hemma, som är matiga och man håller sig mätt på.

    Jag har haft fisksoppa som huvudrätt när vi har haft gäster och nog sjutton har folk blivit mätta

Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..