Inlägg från: Anonym (fet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fet)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    September1518 skrev 2021-04-22 13:45:26 följande:
    Jag känner så väl igen det där! När man gör på ett sätt som tidigare resulterat i "viktras" och sen fungerar det inte nästa gång, galet frustrerande! Jag har jojobantat i flera omgångar tidigare och det känns ofta som att det är en viss vikttröskel som är svår att ta sig över! Eller under kanske jag ska säga... Din kanske ligger på den frustrerande siffran 90kg när allt du vill (kan jag tänka mig) är att äntligen få komma över till 80-strecket. Kämpa på lite till, så fort du kommer dit kommer du säkert känna dig mer motiverad igen! Skrattande
    Ja, jag vill definitivt komma under 90kg gränsen. På min längd motsvarar ett vikt på 89,78kg ett BMI på 30. Det betyder när jag har nått 89,7kg har jag officiellt lämnat kategorien "fetma" bakom mig och är "enbart" överviktigt. Det är ju såklart ingen så stor skillnad om jag nu väger 89,7kg eller 89,8 (eller 90,1 som jag gör just nu), men i mitt huvud är det än stor skillnad, det kommer bli som ett stort steg framåt att har bytt kategorier. Kanske når jag den nästa veckan, jag hoppas på det.

    Dessutom vill jag tacka dig för dina positiva och peppiga inlägg! Jag kände det som extremt motiverande och hjälpsam att läsa alla dina svar idag (inte bara till mig, men till alla! 
  • Anonym (fet)
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-04-22 18:03:36 följande:

    Hej,

    Jag har läst hela tråden och skulle gärna komma med :)

    Jag är 170 cm lång och sockerberoende, 35+ mamma.

    Jag var rund redan som barn och gick över 70 kg som 13 åring. Sedan har jag gått upp och ner som en jojo under större delen av livet. Var nere i 65 kg i 20 års åldern men levde inte direkt ett hälsosamt liv så det höll inte länge. På 70-nånting har jag mått superbra och känt mig smal, men har ändå haft 62 kg som målvikt. Har inte lyckats komma under 70-strecket de senaste 15 åren...

    Nu har jag då satt åt mig en ny målvikt: 57 kg, med strategin "sikta mot stjärnorna om du vill nå trädtopparna" haha! XD Fast skulle jag komma till 68 vore jag nog nöjd. Redan något på 70- skulle göra mig överlycklig... Vet att vägen dit är lång så behöver nog dela upp lite delmål åt mig... :/

    Som mest vägde jag förra sommaren då vågen visade 112 kg. Har fått två barn de senaste åren och inte riktigt märkt hur kilona smugit sig på. Sömnbrist och sockerberoende = viktuppgång, iaf för mig... :P

    Nu var jag nere i 97,1 i mars, så visst har det ju gått åt rätt håll. Men så kom påsken och kalas och lite dålig hälsa på köpet och nu visade vågen 101,5 igen, suck!

    Har satt nytt startdatum 30.4 som jag klistrat upp på alla speglar hemma (ett bra sätt att få in nåt i mitt undermedvetna) för jag orkar inte börja om var och varannan dag hela tiden.

    Så om någon vill läsa kan jag uppdatera hur det framskrider? :) Och kul att läsa om Er med! Härlig tråd!! :D


    Det kan jag förstår att det är deprimerande om man har redan varit under ett "magisk" märke som 100kg och sedan gick över det igen. Men du klarade det en gång, du kommer att klara det igen!
  • Anonym (fet)
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-04-23 13:48:38 följande:
    Anonym (fet) skrev 2021-04-22 19:22:01 följande:

    Det kan jag förstår att det är deprimerande om man har redan varit under ett "magisk" märke som 100kg och sedan gick över det igen. Men du klarade det en gång, du kommer att klara det igen!


    Kan ju lätt bli så att man vill "ta farväl" av allt som man sen inte får äta... :P
    Sådant gör du? Förvånad Aldrig i livet skulle jag göra det, aaaaaaaaaldrig Oskyldig Skrattande
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-04-23 13:59:56 följande:
    Och så har jag börjat med att fila på en "belöningsplan", som inte involverar ätbart! :D Vid varje delmål jag når så ska jag belöna mig med något kul jag ser fram emot :)
    Det är en underbart idé! Får jag fråga vilka saker du har tänkt på som belöning?
  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-04-23 22:52:24 följande:

    När har alla invägning och hur ofta?

    Jag kan inte låta bli att väga mig varje dag men jag har fredagar innan frukost som min officiella invägningsdag som jag antecknar och jämför med varje vecka.


    Jag väger mig en gång i veckan - måndagar har jag mina icke-ät-dagar och tisdagar blir det dags att väga mig. På morgnonen, innan frukosten, innan jag druckit någonting men efter toan ;) Så det blir minsta möjliga vikten.
    September1518 skrev 2021-04-24 11:01:51 följande:

    Imorse vägde jag 63,8, så skönt att vara tillbaka på 63. Nu är jag väldigt motiverad till att hålla mig från allt onyttigt så jag inte pendlar upp och ner mellan 63 och 64 som jag brukar. Vore trevligt med en stadig nedgång. Som jag skrivit tidigare är den vikt jag ligger på nu den vikt som jag alltid stannar på innan jag tappar greppet och går upp allt igen. Så nu gäller det laserfokus så jag kanske kan ta mig förbi dom här sega siffrorna någon gång!

    Drömmen vore att nå och passera 62 innan sommaren drar igång ordentligt. Sen i sommar se till att utnyttja varma dagar till snabba promenader och goda sallader och grillade grönsaker så jag fortsätter neråt.


    Denna gång klara du att gå ner under 62kg! Om du peppar och motiverar dig själv bara 10% så mycket som du gör med oss här, kommer du att klara det galant Skrattande

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-04-25 16:14:15 följande:
    Åh tack! Behöver höra det där! Om det bara vore lika lätt att peppa sig själv som andra men när man peppar sig själv behöver man faktiskt utföra det själv också hahaha lite svårare. Men den här tråden känns som vad jag behöver för att fortsätta kämpa mig nedåt nu.
    Haha, ja, det kan jag förstå att det är svårare att göra det själv. Jag tror det hjälper mig att vara med här, inte bara för att bli peppat, men mest eftersom jag skulle tycker det är pinsamt om jag skriver här ett tag och plötsligt går upp i vikt igen eller inte skriver mer .... även om ingen bryr sig, JAG bryr mig så att dela med mig här hjälper mig att tvinga mig själv att fortsätter även under perioder där jag inte är motiverad. Hoppas jag åtminstone ... Flört
  • Anonym (fet)

    89,2kg blev det idag - 0,9kg mindre än förra veckan. Är väldig nöjd Skrattande

  • Anonym (fet)
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-26 10:57:36 följande:

    Jag var på PT möte igår och då handlade det om träning.

    Om man ska gå på högintensiv träning (pulshöjande) så måste man fylla på med energi innan. Tar energin slut under tiden så tar kroppen då ifrån musklerna då kroppen behöver energi fort och protein som finns i musklerna går fortast att ta energi ifrån. Även då viktigt att fylla på efteråt, framför allt protein.

    Lågintensiv så som promenader etc, där du orkar länge, tar energi ifrån fett när energin är slut. Så är väl därför som det är bra att gå ut på promenad innan frukost. Då tar kroppen energi direkt från fettet.

    Promenader bränner inte så mycket kalorier så om man äter en stadig frukost innan så tar ju kroppen energi ifrån frukosten i första hand.

    Tänker man gå ut på långpromenad på kvällen så tänk detsamma där. Ät efter istället för före. Måste du äta något så ta bara något litet.

    Jag kan tex inte äta frukost tidigt på morgonen utan äter runt 10 tiden. Så de dagar jag jobbar dag så hinner jag jobba 3 h innan jag äter något. Jobbar i hemvården mitt i centrum så blir mycket rörelse. Dessutom går eller cyklar jag till jobbet.


    Det är fantastisk att läsa! Jag har hört detta (att det är mest lågintensiv träning som förbränna fet) någonm vecka innan påsk, men visste inte om det var sant. Men eftersom jag älskar att gå och oftas ser till att gå längre sträckor, och eftersom det är ju i alla fall bra att röra på mig ännu mer, har jag lagt till en rask promenad dagligen (måndag-fredag, för det mesta även en dag på helgen) på ca. 5km. Det hjälpte mig även med min stämning - jag jobbar enbart vid datorn så det visade sig att jag mår jättebra av en timmed promenadspaus under dagen och jag ser fram emot mina promenader.
    Men att läsa nu igen att det ska hjälpa med fetförbränningen gör mig verkligen glad, det ökar ju chansen att det verkligen stämmer :D


    September1518 skrev 2021-04-27 10:58:18 följande:
    Otroligt roligt!! Grattis, du är under 90 kg, vilken milstolpe! Bra jobbat! Då har du även ett stort hopp upp om du skulle öka lite i vikt till nästa vecka men vi hoppas på fortsatt nedgång.
    Tack! Nej nej, upp ska ja definitivt inte. Det var hemsk nog när jag under en vecka bara gick ner 100g, att går upp kommer inte på tapeten Flört
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-27 13:09:56 följande:

    Undrar om det kanske är någon som är intresserad utav att mäta sig med? För även om man inte går ner så mycket på vågen så kan ju kroppen minska i cm iaf..

    Mina mått: midja(smalaste ställe): 85 cm.

    Navel: 93 cm.

    Höft: 100 cm.


    Det har jag gjort förra året, där satsade jag mest på träning och mycket mindre på att minska maten (förutom sötsaker). Eftersom jag bara gick ner i vikt ganska långsamt (inte konstigt) började jag mäta mig en gång i månaden, för att se resultat. Jag gick då ner från ungefär 96kg till 86kg mellan februari och oktober. Men sedan var jag tvungen att ta en paus från träningen (jag ökade intensiteten, vikter och träningstillfällen för snabbt, eftersom jag var så motiverad, och då fick jag problem med leden) och blev frusterad och åt massor med sötsaker och gick upp dem 10kg igen till februari :(
    I alla fall har jag bestämmt mig att börja mäta igen när jag har nått vikten jag slutade på i höstas, alltså 86kg. 3kg har jag kvar! Jag har tagit mått på midjan, höften, överarmen och två ställen på låren.

    Och kul att allt var bra vid din läkarbesök! Om du forstätter s
    å bra med din motion och kost som du har gjort hitills, kommer du förhoppningsvis att sänka blödtrycket tillräcklig för att slippa mediciner .... kämpa på!

  • Anonym (fet)
    Anonym (fet) skrev 2021-04-22 13:02:51 följande:
    Känner någon till en viktminsknings "app" som man kan använda utan mobil .... dvs. ett program som funker på en vanlig dator?
    Och har ni tipps på en fitnessklocka som inte är dyrt och som kan göra enkla saker som att ränka steg och kalorieförbrukning utan att vara kopplad till en mobil? Jag kan teoretisk koppla den till en mobil, men jag kan inte ha mobilen med mig.
    Någon som vet? Speciellt gällande klockan?
  • Anonym (fet)
    nnnnnnnn skrev 2021-04-29 17:51:02 följande:
    Tror de flesta aktivitetsarmband har den funktionen, att de funkar självständigt och sedan synkas med mobilen.
    Har haft en Denver liknande de 3 billigaste här på elgiganten:

    www.elgiganten.se/catalog/wearables-och-traning/se-aktivitetsarmband-wearables/aktivitetsarmband%26%40QueryTerm%3D*%26ContextCategoryUUID%3DoxasGQV52uMAAAFXfQ2MYEar%26discontinued%3D0%26ManufacturerName%3DDenver%26online%3D1%26%40Sort.ProductListPrice%3D0%26%40Sort.name%3D0&PageSize=12&ProductElementCount=&searchResultTab=Products&CategoryName=se-aktivitetsarmband-wearables&CategoryDomainName=store-elgigantenSE-ProductCatalog#filter-sidebar

    Den funkade utmärkt tills jag råkade tappa den och trampa på den...
    Tack så mycket! Det är bra att höra att även dem billigaste kan vara okej och erbjuda dem enkla funktionerna jag vill ha.
  • Anonym (fet)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-02 08:19:04 följande:

    v 16 64.7
    v 17 63.6

    Det funkar. Men frågan är hur länge jag orkar vara envis den här gången.


    Mer än 1kg, vad kul! Är du nöjd nu, eftersom du skrev i början att du vill gå ner till 63kg, eller ska du gå ner en bit till?
    nnnnnnnn skrev 2021-05-02 09:39:13 följande:
    SOm räknat... Plus idag... Inte kul, men det är bara att ta nya tag.
    +9 hg är ett rejält steg tillbaka. Hela månadens nedgång försvann. Hoppas på att en del av detta är extra vätska i kroppen...
    Oh nej, vad tråkig :( Fast ibland måste man ju kunna unnar sig någonting också. Du har redan kommit så långt, du ska nog snabbt kommer på spåret igen - kämpa på!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.