Inlägg från: Anonym (fet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fet)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Ukklavek skrev 2021-05-01 15:08:13 följande:

    Jag har gått upp i muskelvikt de senaste 4 mån ca 3kg. Riktigt nöjd faktiskt. Kläderna sitter bra, jag är mkt starkare ffa i axlar och armar, rumpan är fastare. Löpningen går sämre dock pga mera muskler som behöver syre men btter fokus till mera konditionsträning efter maj månad och lättar då samtidigt på styrketräningen. Jag äter ca 1500kcal fördelat på p40/f40/k20%

    Helt slutat äta bröd, godis och fika, vid ev sug så blir det nötter.

    Jag är 172cm och väger 65kg, blir 47 i år.


    Vill du även gå ner i vikt, eller är det "bara" att forma kroppen du är ute efter? Och vad betyder "p40/f40/k20"?
    Vasilisat skrev 2021-05-02 10:17:22 följande:

    Följer tråden :) 

    Började  när jag var runt 106kg..... I know :( 

    Just nu ligger på 90.4kg och målet är långsiktigt att gå ner till 65-70kg .
    Fram till midsommar planeras att 10kg till får smälta bort :) Krävande jobb och mycket disciplin som krävs, kring kosten och aktivitet , och det får gå då :) 

    OOOh vad kul att hitta denna tråden :) 


    Wow, redan 16kg! Bra jobbat! Hur länge har du hållit på hittills och vad gör du för att tappa kilon?
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-05-02 18:18:20 följande:
    Hehe ;) ja tyvärr blev det en massa frosseri typ fram till torsdag.

    Nu har jag flera belöningar som jag planerat ut på de första delmålen i vikt, samt andra mål jag har. T.ex. när jag klarat en vecka, en månad etc samt klarat att springa 1 km osv... Det är olika kroppsvårds grejer, gå på massage, hårfärgning, inpackning löshår och liknande. Tänkte ev laga gelnaglar (har aldrig haft såna förr)... Nya skor, jacka och andra kläder... Gå ut o dansa med bästa väninnan hoppas jag kunna göra vid något skede. :)

    Har börjat på en "tabell", där jag målat min planerade vikt kurva, där syns inte tid utan bara kg. Och lite extra utrymme där jag vet från förut att det brukat vara segt...

    Ska rita den klar och även lämna rum för nya belöningar som jag möjligen hittar på längs vägen... Har delmål varje 5 kg, så mitt första är <100, sen <95 osv..

    Vågen visade 102,8 i fredags morgon och nu är det tredje dagen på mitt nya liv :)
    Bra idé med dem där belöningar! Kanska något att "stjäla". Hur gör du med den där tabellen? Markera du när du har nått vilken vikt?
  • Anonym (fet)

    89,1kg blev det idag. Minus 100g sedan förra veckan ... inte alls nöjd Gråter

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-04 09:17:12 följande:
    Jättekul med en nedgång även denna vecka! Bra jobbat!! Tror man får räkna med att det blir lite varannan gång, har man gått ner nästan ett kilo ena veckan får man räkna med mindre veckan efter. Men det var ingen uppgång så jag tycker du ska vara stolt! :D Hoppas mer släpper till nästa vecka och sen när du ser tillbaka på en månad kommer det säkert kännas roligare.

    Ja, jag vet att det blev ju 1kg på två veckor ... men ändå. Jag hade stora förhoppningar inför dagens vägning, eftersom bältet satt mycket bättre de sista dagarna. Och så kör jag även två icke-ät-dagar per vecka istället för en, sedan påsken. Egentligen hade jag bara planerad det under två veckor innen/efter påsk, för att kompensera sockerätandet under den tiden. Men så var jag väldig motverad och fortsatte med det, så att det går lite snabbare Rynkar på näsan
    Nu hoppas jag att ja f
    år mens inom de närmaste dagarna. Det händer inte oftas att jag hoppas på mensen, men nu skulle det ju ge mig en förklaring Flört


    Jag har även beställt en fitnesstracker igår. Dyrare än vad jag hade tänkt mig (och vad någon här vänligen rekommenderade), men den verkar bra och har inbyggd GPS, så förhoppningsvis blir jag ännu mer motiverad att röra på mig. Jag ska i alla fall inte ger upp! En normal BMI ska det i alla fall bli - BMI 25 motsvarar 74,8kg för mig, minst 15kg viktminstning till får det alltså bli och jag tänker inte ge upp innan jag har nått detta målet!

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-04 15:22:22 följande:
    Åh men då har säkert måtten minskat, tror du inte det? Mäter du dig? Låter rimligt att det kan vara mensen på ingång! Kvinnokroppen alltså

    Jättebra inställning! Det fixar du! Det måste få ta sin tid bara.
    Jag hoppas att åtminstone måtten har minskat. Just nu mäter jag mg inte - jag har gjort det förra året en gång per månad, med sedan gick jag upp i vikt igen för jag struntade i allt (träning, kosten). Nu tänker jag börjar mäta mig igen när jag har nått 86kg, vilket är vikten jag slutade på i höstas.
    September1518 skrev 2021-05-05 09:38:33 följande:

    Vågen lurades lite idag, visade först 63.0 men jag väger alltid fler gånger för att vara säker. Då gick den upp till 63,4 hehe men men det är priset man får betala för att väga sig varje dag! Två dagar kvar till invägning, hoppas jag inte går upp mer bara.


    Hur såg det ut idag? Blev det bättre? Min våg gör samma sak. Det brukade vara så att den visade mer första gången och sedan mindre från andra gången och så stannade det på den mindra vikten även om jag vägde mig 10 gånger och flyttade runt vågen på golvet. Nu visar den samma dem förste 3-5 gånger och sedan konstant visar mer. Så nu testar jag max 3 gånger ;)
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-05-06 08:00:05 följande:
    Jag har förresten vägdag på fredagar (försöker hålla mig) men minns nu att jag drömde inatt att jag gick på vågen trots att det bara var torsdag! Och nu känns det väldigt frestande att bara stiga på för en kvick kg koll... :P (och i drömmen vägde jag betydligt mindre :D den visade bara 85... Fast jag väntar mig MINST 99 eller så på riktigt..) . Haha ;)
    Hahaha, ja, man håller nog på att bli lite galen, om en så stor del av ens liv kretsar rund viktnedgången. Du har väl drömt om din framtid om någon månad Skrattande

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-06 13:55:45 följande:
    Tycker du kanske ska ta vikten en gång nu även om det känns tufft. Om några månader vill du kanske veta och jämföra hur långt du kommit. Men snart är du på 86 kg så det kommer bli kanonbra!

    Ja det var trevligare idag, 63,2 så vi får se imorgon på själva invägningsdagen om jag går upp eller ner hihi
    Menar du att jag ska ta måtten en gång? Nej nej, jag väntar lite med det, jag hoppas ju att det inte tar så långt till att komma ner till 86kg :) (decimalen ränknade jag inte då, alltså allt från 86,9kg neråt går bra)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-06 18:04:52 följande:

    Nu har jag spårat ut helt, väntar på besked om nytt jobb efter tre intervjuer och kan inte hålla munnen i styr medan jag väntar, är alldeles för nervös.

    FAN! 


    Lycka till! Hoppas du får positiv besked snart Glad
  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-06 21:54:28 följande:
    Bara typ 3 kg kvar då, du är nära! Definitivt till midsommar tror jag! :D Hejjar på dig!
    Ja, inte så långt kvar tills jag är tillbaka där jag slutade. Fast denna gång tänker jag inte sluta. Jag hoppas nog att det blir tidigare än midsommer ..... ja, jag lär mig nog inte att vara nöjd om det går långsamt Flört. Fast denna veckan blir nog inte så bra, jag åt jättestora portioner till lunch på fredag och igår (risotto .... mums) och en påse chips i fredags kväll. Men jag hoppas att det går neråt ändå. 
    September1518 skrev 2021-05-07 09:19:20 följande:
    Jäklar vad roligt att det går så snabbt nu! Galet att så fort jag bestämmer mig för att låta det ta sin tid och gå långsamt så sätter viktnedgången fart. Kanske bara behövde släppa pressen och stressen lite. När det gått fyra veckor räknar jag om  eftersom jag ligger nästan 3 veckor fram i tiden Skrattande
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-05-07 18:43:38 följande:
    Vågen visade 99,4 kg, så har gått ner 3,4 kg på en vecka, kan det stämma....??? :O Är nog mest bara vätska, har inte sovit en enda natt utan att springa på toa, haha..
    Vad kul! Grattis till er båda!
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-05-07 11:11:06 följande:

    Ganska nyligen hemkommen efter ett corepass. Tog cykeln dit idag då jag nu har fixat iordning punkteringen. Lite skönt att kunna börja cykla nu igen istället för att gå.

    Även komma ut på lite cykelturer när man känner för det :)

    Senare i em blir det promenad i spåret med några vänner.


    Du verkar ju vara ganska aktiv, enligt dina inlägg. Imponerande! Det är något att sträva efter Glad
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-07 18:46:14 följande:

    HAHA jag blir knäpp, nu är ena chefen sjuk så de kan inte ge besked om jobbet förrän måndag säger dom.

    Jaja, får väl försöka röra på benen istället så länge.


    Neeeeej ... hur går det? Klarade du att avstå från att äta hela tiden?




  • Anonym (fet)
    Anonym (fet) skrev 2021-05-09 07:32:44 följande:
     Fast denna veckan blir nog inte så bra, jag åt jättestora portioner till lunch på fredag och igår (risotto .... mums) och en påse chips i fredags kväll. Men jag hoppas att det går neråt ändå. 
    Efter detta frästande och även en stor lunchportion i söndags var jag rädd att jag gick upp i vikt. Men nej, jag gick ner 1,1kg (88,0kg nu)! Det är någon som ska förstå sig på min kropp Obestämd
    Är jättenöjd, s
    åklart! Skrattande
  • Anonym (fet)
    Anonym (50) skrev 2021-05-09 11:08:08 följande:

    55.5 idag så 0.3 ner på en vecka. Väldigt besviken men jag åt inte så nyttigt igår kväll så jag undrar kan det ha med det att göra, kan ju vara vätska också. Får kämpa på helt enkelt!


    Oi, jag kan förstå att du är besviken Rynkar på näsan Det kan säkert vara pga ätandet kvällen innan, antar jag. Men samtidigt är du ju redan ganska långt ner med din vikt - jag tror att det går långsammare då. Men är inte säkert. 
    Hoppas det går bättre för dig denna veckan!
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-05-09 11:55:07 följande:
    Ja, jag tycker ju det är kul att vara aktiv.. har väl alltid varit det mer eller mindre :)
    Ja, det handlar ju också vad man är van vid. Om man är van vid att röra på sig mycket känner man att man behöver det. Är ju en bra förutsättning om man vill gå ner i vikt Skrattande

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-11 08:20:56 följande:
    Vad roligt! Sådär är min kropp också! Ibland är jag supernyttig men går knappt ner ett gram, sen har jag en dålig ätardag och tappar direkt massa vikt haha! Svårt att veta hur man ska tänka då. Wow snart på 87! Du är väldigt nära 86, då får du ta dina mått och sen börjar det påriktigt! Kul :D

    Haha, ja, man blir ju nästan sugen att på en påse chips till Skrattande Jag har ju haft det såhär från början - nästan varannan vecka bra och varannan dålig, men jag blir fortfarande förundrad nästan varje vecka.


    Ja, jag hoppas jag kommer till 86kg snart! Det var ju väldig frusterande att jag åt mig upp så mycket, när jag redan förra året har tappat 10kg. Så det kommer att kännas skitbra att vara tillbaka, speciellt eftersom jag känner mig minst lika motiverad som i början (februari) och därför vet att jag kommer att gå ner många kilo till.

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-11 14:51:43 följande:

    Jag har nu fått mitt besked som jag nervöst har väntat på. Jag är gravid och så glad! Hoppas det går vägen.

    Jag hänger gärna kvar i tråden om det är ok. Mitt fokus kommer att ligga på att inte gå upp för mycket. Förra graviditeten gick jag upp över 30 kg varav 10 kg första 12 veckorna! Hua! Det är några år sen nu och jag har hunnit både ner och upp och nu ner igen hehe sen dess.

    Jag har läst att dom flesta egentligen inte behöver gå upp alls första trimestern. Så målet är att inte börja gå upp förrän efter 3 månader. Sedan hålla koll på viktuppgången så jag endast ökar rekommenderade 15 kg eller vad det nu är! Planen är att fortsätta som jag gör, hålla mig borta från godis och socker, träna, ta promenader och äta god och bra mat som jag är sugen på. Men inte småäta massa hela tiden om det inte är absolut nödvändigt för eventuellt illamående :D


    Vad kul, grattis!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.