Inlägg från: Anonym (fet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fet)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-11 20:01:49 följande:
    Åh vad kul, grattis! {#emotions_dlg.flower}

    Själv har jag haft sämsta möjliga skitdag idag. Hade semester för att vandra med ett vänpar, och efter bara 1 mil trail ringer vår son från skolan och meddelar att ett fall från i fredags har lett till fler sjuka och alla i hans klass rekommenderas att testa sig för covid. Han åkte raka vägen och gjorde snabbtest och är positiv men symptomfri...

    Vi fick alltså avbryta vår vandring efter 16 km där det gick att få taxi och missar middagen ikväll, har inte sett vännerna sen förra året.

    1. Vi har redan haft ett års elände med covid.
    2. Jag har ett jätteproblem med jobbet för jag får inte besöka kund på x dagar om jag har någon smittad i mitt hem och jag skulle leda aktiviteter hos kund nästa vecka.
    3. Vi får för umpfte gången ställa in att träffa min mor och min mans far under kommande långhelg, som nu fått en spruta vardera men så klart inte ska träffa oss när sonen är smittad.

    2021 suger fasen i mig lika mycket som 2020 och det trodde jag knappt var möjligt!
    Oi, hoppas det går bra för alla i familen, utan allvarlig sjukdom!
  • Anonym (fet)
    Anonym (Mortill4) skrev 2021-05-12 18:26:47 följande:
    Anonym (fet) skrev 2021-05-09 07:32:44 följande:

    Vad kul! Grattis till er båda!


    Tackar!

    Detta är nu SISTA gången jag vägt tresiffrigt, det ska jag se till!

    Jag var nere i 92 kg innan min senaste graviditet så bara jag kommer dit igen så kommer jag att känna att jag är på spåret igen! Lite liksom du med 86 ;)
    Det kommer du att klara med bravur! 
  • Anonym (fet)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-15 13:49:17 följande:

    Min vikt går bara åt fel håll, då jag inte mår bra.

    Jag tror jag får sluta ätnka att jag håller diet för det verkar bara slå dubbelt bakut.

    Men nu sa jag nej till vidare inköp av godis och glass idag åtminstone, och ska försöka att bara "leva" en vecka så får vi se hur det blir.

    Veckans mål = att inte gå upp mer.


    Hur går det med sonen och resten av familjen?
  • Anonym (fet)
    nnnnnnnn skrev 2021-05-16 21:54:54 följande:
    Jo, jag har testat båda varianterna.
    16:8 funkar något bättre, men jag måste vara på alerten på jobbet vilket jag inte klarar på fastande mage = måste äta ca 7-8 för att funka på förmiddagen. Då blir det tyvärr rätt litet fönster för att äta, så redan kl 15-16 måste jag sluta för dagen.
    Då klarar jag inte av att ta 1-2 h rask promenad vid 19-21 utan att bli matt och yr, utan blir kall och orkeslös och vill lägga mej vid 19.
    Sen är jag darrig och utmattad redan före frukost dagen efter, så att köra såhär dag efter dag funkar inte alls.

    Har jag semester så väntar jag gärna med att äta tills det är lunch och då kan man ju äta fram till 20-21 beroende på när man lunchar. Men det är ju bara några veckor här och där som man har semester, så det blir inte någon bra rutin!

    För mej funkar Lifesum bäst. Jag äter med jämna mellanrum och håller mej varm och klar i huvudet.

    Tack för pepp!

    Hur länge har du testat? När jag börjar med att inte äta 1-2 dagar (ibland 3) i veckan, är det oftas så att jag känner mig svag och får huvudvärk de första 2-3 av mina icke-ät dagar, men sedan går det bra. Min kropp behöver nog vänja sig.


    Fast om det funkar bra för dig med appen, är det ju utmärkt! Det finns inget "one shoe fits all".

  • Anonym (fet)

    Woooohoooooo, 86.8kg blev det idag, minus 1,2kg sedan förra veckan!
    Nu börjar jag mäta igen, ca. en gång/månad. Förutom höften (+2cm) och lår2 (+1cm) har jag samma mått som när jag slutade mäte mig (och började gå upp i vikt igen) vid 86kg (skrev inte upp decimalen då, bara hela kilon) i oktober 2020.
    I parentesen m
    åtten när jag började mäta mig nästan exakt ett år sedan (30.05.2020) - där vägde jag 95kg:


    Midjan: 90 (96)
    Höften (höftbenet, inte rumpan): 115 (120)
    Överarm (finns ett ställe där jag har ett födelsemärke): 34 (37)
    L
    år1 (tjockaste ställe, ganska långt upp): 48 (51)
    L
    år2 (ca. 5cm övanför knäet, även där ett födelsemärke): 63 (68)

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-18 14:47:56 följande:
    Ja! Vad kul! Du nådde ditt mål på 86, grymt! Nu måste det kännas extremt motiverande att fortsätta neråt. Kul med måtten också :D
    Ja, verkligen kul! Jag är lite rädd inför imorgons vägning ... jag hade mens förra veckan och då känner jag mig alltid dålig och svag, därför tillåter mig att strunta i mina träningspass under mina mensveckor. Och så blev det tonåringens och min årliga Eurovision Song Contest tittande vilket, som vanlig, blev ackompanjerad av massor med chips och dylik (och sedan var vi "tvungen" att ta itu med resterna igår Flört).
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-05-24 11:38:26 följande:

    Dagens vikt 72,4 kg. Som sagt viktmässigt har det inte hänt så mycket men kroppen har ändå minskat i omfång.

    Men vore kul att gå ner lite på vågen med :p


    Men det är ju utmärkt att det minskade med 2cm överallt. Då har du säkert tappat mycket fet och byggd upp muskler istället - bra jobbat!

  • Anonym (fet)

    Usch ... 87,7kg idag, ett plus på 0,9kg sedan förra veckan. Jag räknade ju med ett dåligt resultat, men DET var nog mycket värre än jag hade väntat mig.
    Men okej, inget att göra 
    åt det nu, det blir bättre nästa veckan.

  • Anonym (fet)
    September1518 skrev 2021-05-25 10:24:10 följande:
    Åh nej vad tråkigt att det blev en sån uppgång! Men tänk på stunden du hade med din tonåring, kanske det känns värt det. Nästa vecka blir det stort minus istället!

    Jag är också redan nervös inför fredagens vägning, har ätit mycket dålig mat, godis och fika nu igen. När jag väl börjar är det svårt att sluta. Men jag har några dagar på mig att skärpa mig så ska verkligen försöka nu. Så jäkla nervöst och jobbigt att inte väga mig varje dag!

    Ja, vi hade i alla fall rolig! Skrattande


    Du kommer strax att vänja dig, men om det känns jobbig, kan du ju börja med att väga dig två gånger i veckan och sedan dra ner till en gång.

  • Anonym (fet)
    oWillSelfo skrev 2021-05-25 20:24:07 följande:

    Heja alla!

    Har halvt följt tråden, har själv gått ner från en pappakropp á 107 kg i augusti, till mina 83 nu. Periodisk fasta (har jag iofs kört i tio år, lyckades lägga på mig 25kg trots att jag bara äter på kvällen:)), noggrann kaloriräkning och träning.

    Måste bara (ödmjukt, hoppas jag) fråga: Har aldrig riktigt fattat grejen med så sporadiska invägningar, en gång i veckan verkar de flesta köra? Själv väger jag mig nästan varje dag, tänker att ju fler parametrar man har koll på desto bättre? Jag väger mig innan middag (mitt första mål mat) varje dag och tar sen medelvärdet för veckan som ny vikt. Då kommer man undan vattenfluktuationer, förstoppning eller vad det än må vara som gör att vikten förändras. Om man tidigare brottats med ÄS fattar jag att man är restriktiv, men då borde man väl redan gå och få hjälp med detta. Hoppas ingen tar illa upp, jag är genuint nyfiken.

    Lycka till alla!


    Wow, 24kg, bra jobbat! Jag hoppas jag kan följa dig i din framgång :)
    Att väga sig dagligen funkar nog för några, men för många är det för mycket. Precis för att, som du skrev, det går upp och ner ganska mycket, speciellt hos kvinnor. Om man då väger sig varje dag kan man lätt bli frusterad och hamnar i ett onyttigt beteende och/eller tänkande. Man får en bättre överblick öber framgången om man inte väger sig så oftas.
    Förre året satsade jag mer på träning, mindre på ätandet. Där vägde jag mig enbart 1 gång per månad. Jag började med varje vecka, men eftersom jag gick ner så långsamt var det väldig frusterande och det hjälpte inte med motivationen, men vid invägning en gång per månad blev skillnaden synligare.
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-29 08:40:45 följande:

    Fattar inte var veckan blev av, men har troget följt min diet.
    Igår 6.5 km promenad på kvällen då det var jättefint väder men nu är det mulet och trist.


    Men att gå ut i friska luften hjälper med stämmningen, så det är en bra idé att tar sig ut precis för att det är trist ute ... för då blir det mindre trist :D
    Anonym (50) skrev 2021-05-29 10:04:23 följande:

    1kg ner sen förra veckan! Plötsligt gick det fortare! 53.1 nu så bara 3.1 kg kvar


    Vad kul, du är nästan framme nu!


  • Anonym (fet)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-31 17:48:31 följande:

    Mupp. Fått provsvar och jag hade D-vitaminbrist för tre veckor sen när jag lämnade det. Kan ju bli så när man radikalt måste ändra sin diet och inte kan använda mjölkprodukter som innan. Men sen dess har jag börjat äta multivitamin för jag kände att något var lite off, och nu vill de att jag ska lämna nya prover nästa evcka så får väl se om det då blir någon skillnad eller inte. 

    Till dess ska jag försöka sola 20 minuter om dagen. Vilket är svårare än det låter med känslig hy som inte tål solkräm alls mer och har risk för soleksem ovanpå alla mina "vanliga" eksem.


    Multivitaminer är för det mesta rätt meningslösa. Om du redan har en brist, är det högdoserad som gäller.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.