• Mon 28 Nov 2022 11:05
    362679 visningar
    3955 svar
    3955
    362679

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2022-11-28 09:23:24 följande:
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-23 18:06:58 följande:
    Det är clearblue fertilitetsmonitor som jag har. Första månaden jag använder den. Jag har börjat blöda lite nu också. Även fast man är inställd på det blir besvikelsen total varje gång. 
    Hej tjejer! Hur går det för er? Hur mår ni? Hjärta

    Heeej Vickan! Jag är just nu inne i en "kommer aldrig få barn"-period :P

    Hur går det för dig?? Gjort proven än?
  • Wed 30 Nov 2022 07:54

    @julkula ååhh stort grattis, ger hopp till oss andra <3 

    @AllGoodnamesrgone jag har precis lämnat mensen bakom mig, kul vi ligger hyfsat lika i cyklerna...Bara invänta ÄL nu! 

    @mirabilis89 åhh jag beklagar :( Man tycker ju det är så nedrans orättvist när ett par som försökt länge, gått igenom IVF osv och så händer något sånt där. Men så skönt att ni har två blastocyter kvar...Ni får vila upp er och äta och dricka gott under jul och nyår och sen POFF kommer det vara januari och insättning...Om det inte blir ett litet christmas-miracle innan såklart!!!

  • Fri 2 Dec 2022 10:10

    @MalinJ Välkommen in i tråden! tycker det är så skönt att få kunna få ventilera med andra som är i samma sits. Jättetråkigt med missfallen men skönt ändå kanske att veta att kroppen fungerar och att du kan bli gravid? Jag har lite ångest att jag aldrig någonsin varit gravid så känns som min kropp inte kan bli det, men förhoppningsvis går det vägen någon gång <3

    @Vickan31 vad är det för prover du ska lämna den 22a? Jag har också lämnat prover för en månad sen på CD 2 men inte fått besked än hur de proverna såg ut, men dom har inte sagt något om prover CD 22, vad kikar dom på då?? :) 

    @julkula åååh drömmen att få kunna avslöja något sånt på julafton ju! Så avis på er <3

  • Fri 2 Dec 2022 12:17
    Vickan31 skrev 2022-12-02 11:32:07 följande:
    Som jag förstått det lämnar man prover efter förväntad ägglossning för att kolla progesteronet samt att blodprovet kan bekräfta att man faktiskt ägglossat, men jag kommer att veta mer på måndag vad det faktiskt är de kollar efter Glad När jag gjorde utredning på en annan klinik med mitt ex tog de bara prover en gång också och sa att det inte spelade någon roll när, men som jag förstått det gör vissa kliniker två prover i ens cykel för att kunna jämföra före och efter ägglossning. Har du fått någon inbokad läkartid, eller väntar de in prover från din kille först kanske? Jag gick in på 1177 och kollade provsvaren de tog för mig på CD2, men är det en privat klinik kan man inte se provsvaren där tror jag.
    Ahaa det är ju väldigt smart faktiskt. Jag har dock progestoron utskrivet för har lite brist på det, så kanske är därför... Men är ju skönt veta att man ägglossar ordentligt, jag har kört cykler både med spruta för att få ägglossning och utan. Min man har redan lämnat spermaprov och det var normalt men lite trögflytande :P har din sambo fått svar på sitt prov? 
  • Mon 5 Dec 2022 07:33
    MalinJ skrev 2022-12-02 17:38:43 följande:

    Tack för ditt svar 😊

    Smärtan är inte otålig men den liknar verkligen mensvärk förutom den där stickande värken jag hade förut.
    Har lagt mig med en varm vetekudde nu och det hjälper faktiskt lite granna.

    Har en vit krämig/klibbig flytning fortfarande också, lite mer klibbig idag än igår. Får givetvis ringa om det blir värre :)

    Glömde svara på en sak kom jag på nu, minns inte om det vet du eller inte som frågade men ang hjälp, vi ska få gå en utredning och kommer bli kallad i Januari.

    Jag är kollad med ultraljud i maj i år också då jag lyckades ha ägglossning just vid det tillfället också, lr han såg två fina ägg, en på var sida och allt annat såg bra ut så det borde inte vara några konstigheter.

    Sen är jag ultraljuden 3ggr nu med senaste graviditeten som inte gick vägen då.


    Be om att få progestoron utskrivet pronto om du inte redan har det? Inte med tanke på denna ägglossningsvärk utan med tanke på dina missfall tänkte jag <3
    Förhoppningsvis är det inget konstigt med denna cykel, ibland är kroppen lite annorlunda, stress, mat osv påverkar ju mkt! Jag brukar också få rätt ont när jag har ägglossning, är många som får det så tror inte du behöver oroa dig!

    @Vickan31 Nej har inte blivit kallad till något besök än, får se när vi får komma! Vi har ju gått privat hittils men ska gå över till landstinget nu, här i Östergötland där vi bor är det rätt långa kötider tyvärr :/ Har kikat på mina värden på 1177 men jag förstår ingenting av dom :P Ska försöka googla lite om det ser bra ut eller ej! 
  • Mon 5 Dec 2022 08:36
    MalinJ skrev 2022-12-05 08:01:01 följande:
    Okej, jag gissar att det kanske kommer på tal i januari när jag ska in på första besök för utredning?

    Ja jag får alltid värk vid ägglossning, alltid fått så därför jag alltid haft koll på den, vilket är skönt. Men har aldrig känt något efteråt liksom. Mellan ÄL och mensen.
    Första värk jag får den är samma dag som mensen kommer.

    Jag är idag på +8 mindre molvärk, mindre flytningar men inga ömma bröst. På fredag är mensdagen, får se om den kommer.
    Tog ett babyplan testa tidigt i morse som var blankt som satan.

    Iof var inte mitt positiva streck så synligt sist jag jag var gravid, och då testade jag mig på mensdagen. Så får vänta någon dag och testa igen, om mensen inte hinner före vill säga. 
    Ja det kommer dom nog ta upp....Ska försöka se om jag kommer ihåg det hela rätt, meeeeen. Jag har har en dålig slemhinna och/eller gulkropp (minnet sviker lite var länge sen jag fick detta förklarat för mig) vilket betyder att min kropp producerar dåligt med progestoron...Dålig slemhinna kan missfall..Jag tar progestoron direkt efter ägglossning och är det så att jag blir gravid ska jag ta det fram till v 12. Har dock aldrig blivit gravid..Vissa tar progestoron från den dagen dom plussar :) Jag har vagitorer men sett att hannatheorin (på insta) har köpt progestoronkräm, det verkar vara väldigt smidigt så har faktiskt beställt hem det! 

    Åh hoppas det kanske är tidiga gravsymptom då <3 . Dom där testa tidigt blir man ju galen på, du får hålla dig några dagar och testa igen :D 
  • Mon 5 Dec 2022 10:07
    MalinJ skrev 2022-12-05 09:57:16 följande:
    Okej, ja jag har så himla dålig koll faktiskt.

    Men jag gick hos en privat i våras men avbröt den eftersom jag blev gravid efter deras sommarvila som var lång.

    Men dom han göra tester och kollade mig med ultraljud och dom sa att allt ser väldigt bra ut och att det kan ta tid ändå att bli gravid.
    Sen blev jag Som sagt gravid men det slutade med tidigt missfall sen blev jag gravid direkt efter det missfallet och nu har vi försöker vi igen då.

    Ja vi får se hur det går, tycker bara det är jobbigt.

    har lite krampor idag med faktiskt, och nyss skrämde min sambo mig över en sak som han sa och jag började gråta, vet inte alls varför 🤣
    Har dom sagt allt ser bra ut så kan det ju bara vara ren och skär jäkla otur med dina missfall, att det var något avvikande bara som gjorde att det blev så....MEN då är ju chanserna extremt stora att det ska gå vägen denna gång :D 

    Detta med att skaffa barn är verkligen en karusell upp och ned. Jag är med inne i en depp-period just nu, och så får jahg dåligt samvete över det och bara "nu är jag deppig så då kommer jag absolut inte bli gravid"...Suck
  • Tue 6 Dec 2022 10:21
    Vickan31 skrev 2022-12-05 13:41:23 följande:
    Usch vad jobbigt med långa köer, man önskar ju att man inte skulle behöva vänta så länge. För mig när jag tjuvkikat på mina provsvar på 1117 står det något om referensvärden, alltså en slags radie som det ska vara normalt att hålla sig inom, men ja man kan behöva googla lite också Glad  Vart i cykeln ligger du nu? Dags för ÄL?
    Ja det stod referensvärden på några, men inte på alla! Har ni fått ett datum än som ni ska dit?  Jag har ÄL ons eller torsdag, så nu är det bara påt igen :P Du inväntar BIM? Några symptom? 

    @MalinJ Åh så hemskt med missfall lider verkligen med dig. Men som sagt så kommer förhoppningsvis nästa lilla frö att fastna <3  Hur gammal är du om du känner dig för gammal? jag känner mig lastgammal med, är 34 :P 
  • Tue 6 Dec 2022 12:48

    @vickan31 skönt att veta att det blir i februari iaf! Är det samma ställe som du var på med ditt ex? Skönt att progestoronet såg bra ut iaf :D Vet du vad du har för AMH värde? 
    Ja nu blir det ligga av, var så osugen igår men man fick offra sig haha..Vad gör man inte :P Köpte en progestoronkräm som jag smörjt lite med nu innan äl, dag 7-14 (är på cd 12 nu) men annars inositol som vanligt. Ingen letrozol eller övriga läkemedel denna cykel :) 

    En fråga till er alla: Hur gör ni med kaffe?? Jag älskar kaffe, dricker inga mängder men 1-2 koppar om dagen...Vissa verkar ju tycka det kan påverka fertiliteten väldigt mkt?

  • Wed 7 Dec 2022 07:55
    @MalinJ så spännande att du och vickan är ungefär på samma ställe i cykeln, snacka om att ni kan följas åt :D Visst var BIM på typ tors-fre? Har du testat något tillskott eller dylikt? eller kör ni som vanligt?:)

    @Vickan31 Jaa igår orkade jag verkligen inte ligga dock, fick lite dåligt samvete....men enligt min app är det ÄL idag så får hem och vara lite piggare idag:P 

    AMH hade jag 1,4, så inte superlågt men inte heller högt... FSH var 10,0, tror gränsen för "dåligt" ligger på 10 så den är ju lite seg...Mitt progestoron har jag aldrig testat, bara att dom sett det på ultraljud att min slemhinna osv varit dålig, är tydligen kopplat till progesteronet. Ja iaf inositol kan jag starkt rekommendera till er båda, det tkr jag funkar superbra, har fått mer (ursäkta) fertila flytningar av det, innan har det varit lite mer törrt där nere haha. 

    ja det där med kaffe är så svårt alltså, jag har riktigt svårt att ge upp mitt morgonkaffe...men tänker en kopp kaffe om dagen kan väl inte vara så farligt eller?? jag dricker i princip aldrig mer än en kopp..
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet