• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Carina82 skrev 2021-08-02 19:32:59 följande:
    Åh tack för fina orden <3 Jag skrev till henne på FB och i vanliga fall svarar hon på 2 minuter, så jag är rätt säker på att det är medvetet (hon har skrivit massor med andra på FB). Tror hon blev förnärmad. Men jag försöker lämna det bakom mig och fokusera på mer positiva saker :) Om hon går omkring och pratar om det här så får jag det iaf bekräftat att hon inte ska vara i mitt liv!

    Vad skönt att din kompis tog det så bra, låter som en riktigt fin vän som förstår vad du går igenom <3 Kommer ihåg att du skrev om din bror och sambo, usch vad jobbigt.. Visst hade du berättat för familjen om er resa? Jag tänker att du inte ska behöva göra nåt du mår dåligt av; om det betyder att det tar lite tid tills du träffar deras barn så får det göra det. Ibland får man tänka på sitt eget bästa <3

    Ah okey :( tråkigt!.. Tycker du har helt rätt inställning där! Du har ju verkligen inte gjort något fel, och beter hon sig så, så är det hennes problem helt enkelt. Som du säger, går hon runt och pratar om detta så visar det bara på vilken vän hon INTE är.


    Aa är tacksam för att hon tog det så, att det inte behöver ligga någon ytterligare press.


    Ja precis, har berättat för mamma, hennes man och min bror. Mm förmodligen kommer jag bli tvungen att göra så för att inte bryta totalt ihop, men kommer kännas jättejobbigt oavsett. Min bror kommer bli jätteledsen tror jag. Han kommer nog inte säga det, men jag känner sånt. Så hur jag än gör, så kommer situationen bli jättejobbig. Så många tunga stenar skulle falla bort från mina axlar om jag blev gravid innan dess. 

  • Soff
    Steeph skrev 2021-08-02 19:28:49 följande:

    Läst igenom senaste inläggen och jag känner med er som nyss fått minus eller fått mens. Jag är på samma plats jag också, det suger!! Testade minus idag på äl+14 (helt okej, redan inställd på det). Verkar ha fått en fin lutealfas efter den medicinska aborten och imorgon ska min första mens komma. Känns ändå skönt att ägglossningen kom på dag 25 och att min lutealfas är på minst 14 dagar med höga temperaturer.

    Nästa cykel väntar letrozol och så ska jag till Fertilitetsplus i Sthlm på missfallsutredning och lämna immunprover. Blir 2 ordentliga försök för oss i aug och september sen blir det med största sannolikhet ivf hos Linné i Uppsala.

    Kram till er alla!


    Ledsen att du fick minus igen :(( <3 men skönt att du ändå känner dig ok, och att du har massa framför dig nu som kan ta dig framåt!! <3


    Kramar!!  

  • Soff

    Äl förbi för min del nu då, så 17:e gången av väntan nu då! 


    Hade hoppats på att vi hade fått till en gång till efter äl, likaså förra gången. Men förra gången fick min sambo ångest så det gick inte att få till. Denna gången hade vi besök och min sambo var inte bekväm med att ha sex då (det var morgon och gästerna var redan uppe och vakna). Kan bli jävligt less ibland på att jag försöker ge lite extra och blir bromsad... men men... vi ska ha haft sex tillräckligt. Så bara hoppas. 


    På fredag ska jag ta fsh/östrogen/progesteron-prov! Det blir spännande att se vad det säger. Och så väntar jag på svaret på mitt kortisolprov! 


    Kram!

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-08-03 17:42:01 följande:

    Håller tummarna för att det är er tur nu! Förstår verkligen frustrationen, men som du säger så ska det ju räcka :)

    Blir spännande att se vad provsvaren säger då! Jag har bokat in mig på zonterapi nu så ska dit på fredag :) 


    Tack <3

    Åh va spännande! :) då är vi några här som testar det just nu! Blir spännande och se vad det kan ge.
  • Soff
    Steeph skrev 2021-08-03 19:14:27 följande:

    Förstår helt vad du menar! Fasen vad tråkigt när man bara vill köra på och så kommer något i vägen. Vi hann bara med 1 gång förra äl och det var på grund av sjukdom och att han inte orkade. Det är klart att man blir besviken, men det är ju också för att man vill detta så gärna. Man vill ju ha kunnat göra allt. Men jag tror verkligen att vi alla gör så gott vi kan med allt och att mycket handlar om tur och att finna det där guldägget <3

    Ska du ta fsh och östrogen på cykeldag 2-4? Det är nämligen de enda dagarna då fsh kan mätas och vara tillförlitligt. Menar inte att komma och låta gnällig eller så. Säger det bara med kärlek och ren välvilja <3

    Håller alla mina tummar för er Soff. Vi är många som kommer jubla när ni får erat plus!!


    Aa kan verkligen kännas otroligt frustrerande!.. när man bara har några dagar på sig liksom!...

    Tack för att du påminner en trött hjärna <3 absolut inte gnälligt<3 Ska ta progesteron på fredag iallafall, så får jag vänta med östrogen/fsh då. Hade bara för mig att om man vill kolla balans mellan progesteron och östrogen så ska man ta det vid samma tillfälle? Förvirrad av allt...
  • Soff

    Fick svar på mina kortisolprover. Dom visade totalt tvärtom mot vad jag trodde(!), nämligen rätt låga kortisolvärden! Men har tydligen missförstått att kortisolet skulle ligga högt under en lång tids stress/utmattning, då ligger det med största sannolikhet lågt! Det är skillnad om man tillfälligt blir stressad, då blir det kortisolpåslag. 


    Mina värden låg både inom referens och under referens (man mäter flera gånger på en dag). Men man skulle helst ligga "inom det gröna" i en graf, inte i det orangea ovanför eller nedanför det gröna. Jag låg i det orangea fälftet nedanför hela tiden förutom den sista mätningen (där låg jag inom det gröna). Vid ett tillfälle vad mitt kortisol nästintill obefintligt (vid 17:00-tiden). 


    Detta kan faktiskt vara väldigt intressant, då man med stor sannolikhet har hormon-obalans vid lågt kortisol. Det KAN vara svar på saker.. men ska vänta tills jag får svar på det andra innan jag eventuellt en läkare angående detta. Tänkte kanske kontakta Her Care isåfall.


     

  • Soff
    RH93 skrev 2021-08-04 11:18:35 följande:
    Åh hoppas verkligen att det kanske visar på nåt som du kan få hjälp med som gör det lättare att bli gravid! Spännande med de andra proverna också, men makalöst ändå att dessa saker inte kollas när man gör en utredning.

    Åh tack, ja hoppas! <3 Vore ju fantastiskt om man kan få reda på saker som man kan påverka. Verkligen..! Vore en självklarhet att dessa tester ska ingå i en utredning tycker jag. 


     


    Steeph skrev 2021-08-04 11:41:47 följande:
    Härligt och bra med progesteron!! Då ser man lite hur väl man ägglossar

    Ja alltså om du vill kolla progesteron och östrogen balansen så absolut, då är du helt rätt ute . Men ta inte fsh då, utan köp isåfall till ett östrogentest och ta tillsammans med fsh på cykeldag 3 så kan du se lite mer om du har högt, normalt eller lågt östrogen i början. Fsh mäter lite hur mycket eller lite kroppen måste jobba för att få fram folliklar! Jag tycker att mina test har varit väldigt bra på att visa när jag varit i balans och inte. Mitt ena fsh värde var förhöjt medan 4 månader efter var det helt i det normala spannet.

    Spännande med ditt kortisoltest. Jag låg inom referens när jag tog det på morgonen. Har inte tagit några under en hel dag som du har. Jag trodde också att det var bättre att ligga lågt än högt, men det är alltså tvärtom? hm. Vad man lär sig nya saker hela tiden

    Ja precis! Blir spännande! Speciellt med tanke på mina kortisol-provsvar. Kortisolet påverkar ju bland annat progesteronet liksom. Aah okey! Man får lägga alla sina besparingar på detta alltså haha! Men ja, då tror jag nog att jag vill köpa till ett östrogentest utöver de andra. När jag ändå ska testa!.. Tack för att du uppmärksammade detta! Vilken tur att jag har dig/er på forumet! <3 Ahaa intressant!! :O ..


    Vad jag förstår så är det inte bra att ligga högt, och inte heller lågt, helst lite mittemellan, utifrån den graf jag fick med i analysen av testet. Och tydligen så ska salivtest (som jag valde att ta) vara mest tillförlitligt. Dels för att man samlar in saliven under flera gånger på en dag (7 gånger) eftersom kortisol varierar under hela dagen, och sen för att blodprov kan vara ett stresspåslag i sig och påverka värdet (utifrån vad jag läst).  På morgonen ska man ligga som högst, och sen sjunker det under dagen. Min kurva låg ganska jämnlågt under hela dagen, när den borde starta rätt högt och sedan ganska drastiskt gå nedåt. 


     


    apan95 skrev 2021-08-04 12:59:31 följande:
    Gud va intressant!! hur/var tar man dessa proverna? Hade gärna velat veta hur man låg där. Får man någon information i hur man ska hantera detta och förbättra värdena också eller är det endast genom medicinering? :)

    Eller hur!? :D Man får ju lite hopp ändå faktiskt. Jag beställde på gettested.se, så får man hem ett testkit. I analysen står det mest hur det kan påverka med höga resp. låga kortistolvärden, och förstås dina resultat. Sen om man vill ta det vidare så får man kontakta en läkare helt enkelt, så inget om vad man kan göra för att förbättra. Men har googlat mig till lite förstås haha. Mycket handlar ju om att stressa mindre, men även att äta regelbundet, bra sömn, inte träna för hårt och för länge etc. Sen läste jag lite om Ashwagandha-tillskott. Det ska ha en positiv effekt på stress och oro. Som vanligt så vet man förstås inte, men jag blev nyfiken och beställde :P haha herregud vad man håller på. Men vad gör man inte.. 


     


    Ericky skrev 2021-08-04 13:05:09 följande:
    SPÄNNANDE!!! Har en vän som varit SJUKT nöjd med deras vård. Hoppas, hoppas, hoppas detta kan vara en ledtråd till något som kan hjälpa dig u att bli gravid <3

    :D!!! <3 jättespännande känns det! Åh, kul att höra! Har också hört positivt om dom! Tänkte att det kan vara bra att ha lite "kött på benen" också innan jag hör av mig, så väntar in mina testresultat, så får man se vad dom säger om dom, och vad man eventuellt kan göra. Åh tack <3 Kramar! 

  • Soff

    Nu har jag tagit mitt progesteron+östrogentest. Jag beställde ett östrogen+fsh separat som jag kommer ta senare (om det blir aktuellt:)). 


    Jag mätte aldrig tempen vid ägglossning, men tog äl-test. Jag kan naturligtvis inte vara helt säker på då när min äl var, men jag fick äl-smärta på fredagen, så jag gissar att den var då. Jag hoppas det, för tog mitt prog/öst.-test idag och man ska ju helst ta det exakt 7 dagar efter äl. Nu är det bara vänta på svar då! Spännande!


    Lyssnade förövrigt på en pod med Jenny Koos förut på hundpromenaden om menscykeln och fertilitet. Jäklar vad hon är kunnig och intressant att lyssna på. Många av er känner ju säkert till henne, men om ni inte gör det så borde ni verkligen gå in och lyssna på henne. Man lär sig så mycket! 


    Kram på er! 


     

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-08-06 13:36:30 följande:
    Åh, så spännande! Så intressant att få resultaten sen då!

    Jag lyssnar också mycket på Jenny Koos, var lite skeptisk först men jag håller med dig, hon kan så otroligt mycket. Jag köpte hennes videopaket på Boon som heter "Barnlängtan" och lärde mig väldigt mycket genom det, hennes instagram och poddar som hon varit med i.

    Btw, var på zonterapi idag och det var inte så skönt som jag hade tänkt mig haha. Men troligtvis välbehövligt haha. Kram!
    Steeph skrev 2021-08-06 15:17:42 följande:
    Åh vad spännande Soff!! Du borde få svar inom ett par dagar

    Ja Jenny Koos är fantastisk! Jag tycker att hon ger en så mycket information som man aldrig haft någon aning om. Har hennes videopaket på Boon och ska faktiskt lyssna lite i helgen igen för att peppa mig själv inför nästa försök. Imorgon kör jag letrozol igen och 5 dagar framåt.

    Har faktiskt redan fått svar! Sjukt snabbt! 


    Östradiol ligger på 694pmol/L och progesteron på 59nmol/L.


    Det är alltså inom referensintervallen. Men vad säger det egentligen? det vet jag inte än. Har inte fått någon läkarkommentar än. Vet inte hur östrogenet och progesteronet ska stå mot varandra liksom. Någon som har koll? 


    Verkligen! Otroligt bra! Och lite skrämmande, att man inte fått lära sig dessa saker tidigare! 


    Janni91: Haha näe det kan göra rejält ont ibland! >< ... men som du säger, det är kanske välbehövligt!.. och kanske därför det gör ont >< 

  • Soff
    Tildasafira skrev 2021-08-06 19:03:45 följande:
    Hej soff!

    Vad jag förstår så omvandlar man ditt värde på östradiol till nmol/L som då borde bli 0,694. Sedan delar man ditt progesteron med detta, alltså: 59/0,694= Ca. 85, vilket jag förstår tyder på östrogendominans och progesteronbrist. Kan ha helt fel, men min källa till uträkningen; medisera.se/vad-innebar-hormonell-obalans-mellan-progesteron-och-ostrogen-kan-man-rakna-ut-det/

    Hoppas du får ett tydligt läkarsvar och lita inte på min hobbyuträkning hihi <3

    Åh tack för ditt svar <3 och för att du ränkar ut och delar denna länken! <3 Jag får det till samma sak. Förstår dock inte helt vad siffran ska bli när man har delat, dvs. vad som är referensintervallet för vad som är östrogendominans eller progesterondominans resp. bra balans. Dock efter deras beräkning på prog. 52 och östro. 378 så är =137 lågt progesteron i förhållande till östrogen, och då borde jag ju ha ännu mer progesteronbrist?! eftersom jag har bra mycket högre östrogen, och snarlikt progesteron. Blir ju spännande detta... 


    Aa jag ska förstås också kolla med en läkare och se vad dom säger :) tänkte kontakta Her Care nästa vecka. Kram!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet