• Anonym (Trådstartaren)

    Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?

    Folk har nog olika uppfattning av vad ?många barn? barn innebär, så vid hur många barn i en och samma familj tänker du att ?det är många barn i den familjen?? Och vad har du för fördomar om de som har eller vill ha många barn?

  • Svar på tråden Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?
  • Anonym (laserkvinnan)
    Embla twopointoh skrev 2021-06-11 16:04:52 följande:
    Resonemanget att "vi har inget annat val, det är för allas bästa" är typ det varenda auktoritär stat ursäktat sitt förtryck och sin förföljelse med. Grattis, du är fullfjädrad fascist om du verkligen står bakom den typen av resonemang. Sedan kan du klä det i "för allas bästa" hur mycket du vill, det är fortfarande ett grovt brott mot mänskliga rättigheter.
    Eller så vill man att även ens barnbarnsbarn ska få äta sig mätta? Du kan yla hur mycket du vill om fascism, när resurserna tar slut blir det tredje världskriget och ingen kommer att bry sig då om vem de trampar på eller äter upp.

    Är det verkligen dumt att försöka förebygga det?
  • Anonym (laserkvinnan)

    Fler än tre barn tycker jag är många.

    Fick jag bestämma hade man fått extra straffskatt för utsläpp och miljöslitage från och med tredje barnet. Och de som avstår helt från barn borde få utsläppsrättigheter att sälja på en global marknad.

  • Embla twopointoh
    Anonym (laserkvinnan) skrev 2021-06-11 16:53:55 följande:
    Eller så vill man att även ens barnbarnsbarn ska få äta sig mätta? Du kan yla hur mycket du vill om fascism, när resurserna tar slut blir det tredje världskriget och ingen kommer att bry sig då om vem de trampar på eller äter upp.

    Är det verkligen dumt att försöka förebygga det?
    Nej, det är inte dumt att försöka förebygga det, men du verkar förutsätta att det enda sättet man kan förebygga det på är via totalitärt/fascistiskt/auktoritärt samhälle, och det är helt enkelt inte sant.
  • Embla twopointoh
    StudierKemi skrev 2021-06-11 16:44:22 följande:

    Ledsen om jag trampat någon på tårna här inne. Alternativet att bygga fler planeter finns också så alla par kan skaffa 5 barn vardera :) Det ska nog gå och fixa.


    Lägg av med härskartekniken.

    När jag ser sådana skrämmande resonemang så svarar jag emot. Jag vill inte leva i ett auktoritärt/fascistiskt samhälle, helt enkelt.
  • lövet2
    Anonym (Sorgligt) skrev 2021-06-11 05:33:14 följande:
    Jag upplever att papporna i stor familj aldrig tar halva föräldraledigheterna. Kvinnan föder en massa barn för att hon vill ( vill slippa jobba och bara gå hemma) Mannen vill egentligen inte ha ungarna men går med på det. Pappan tar ingen föräldraansvar alls. Efter en 10 år och en större kull med barn så lämnar mannen familjen och kvinnan blir ensamstående med usel ekonomi. Mannen har dålig relation till sina barn. Han skaffar en ny liten familj med en ny kvinna och då har han lärt sig av sina misstag och tar halva ansvaret för dom nya barnen.

    Kvinnan släpar fram sin stora kull genom bidrag( sjukskrivningar ) alt ett dåligt betalt jobb. Kvinnan tvingas till långa dagar och barnen får växa upp med sena dagar i barnomsorg. Detta trots att kvinnan när hon var gift ansåg att alla mammor som sätter barn långa dagar på dagis/ fritids är dåliga mammor. Barnen växer upp i relativ fattigdom vilket ökar risken för dålig psykisk och fysisk hälsa. Barnen får npf-diagnoser, dåliga betyg och känner sig bortvalda av sin pappa..

    Detta är vad jag tänker i mitt huvud. För att jag sett det tusen gånger hos de barn med problembeteende som jag möter i jobbet. Statistiken säger samma sak.

    Men någon familj ska väl alltid vara undantaget som bekräftar regeln.
    Jag har också stött på några sådana familjer, men jag ser det kanske ur en annan synvinkel. Så här ser jag det:

    Pappan känner sig manlig och viril när han gör sin kvinna gravid. Det ger honom också bättre kontroll över henne, eftersom hon inte gärna kan ränna runt med stor mage och småbarn i släptåg. Det viktiga för honom är att visa upp för alla att han kan göra barn. Resten - allt praktiskt kring barnen - överlämnar han åt mamman. Den dagen då mamman är helt utsliten och barnen inte längre är små och söta, då drar han vidare utan att se sig om. Kvinnan, som mest varit hemma med barn, har usel ekonomi och en kropp som är sliten. Hon är ensam om ansvaret för barnen och orkar inte i längden jobba för två. Hon blir sjuk, försöker jobba ändå för att försörja familjen och blir då ännu sjukare.

    Det lustiga är att omgivningen gärna skuldbelägger kvinnan, precis som du gör här. Hon har gått genom graviditeterna, hon har fött barnen och tagit hand om dem, hon står där och ska försörja dem, och ändå är det hon som kallas lat och arbetsskygg. Inte pappan.
  • Anonym (Vet inte)

    Dom skaffat stora familjer så slipper dom sitta ensamma i åldern höst?(Barn och barnbarn).

  • Anonym (Lo)

    Jag drömde själv om många barn även fast det inte blev så. Jag är både ganska extrovert och samtidigt ganska blyg. Gillar att ha mycket folk omkring mig men obekväm med att mingla. Att alltid ha en stor familj nära tänkte jag var idealiskt. Men det blev inte så som sagt. Jag jobbar med barn istället.

    Vet inte om jag har några fördomar. Har inte träffat så många storfamiljer alls.

  • Anonym (Önskar)

    Tänker kanske inte så mycket, eller jo, funderar om mamman kanske är hemma på heltid då och hur de har det ekonomiskt.

    Önskar nog mest att det var jag....hade gärna haft 8 barn, varit hemmafru och fixat med allt.

    Jag har 2 barn som jag älskar oerhört, men skulle ha plats för flera till också! Dock för gammal nu och lever med en man som är nöjd med de vi har :)

  • Anonym (Barnmissbrukare)

    Att de är en av dem som tycker det är SKÖNT att föda, en av dem som känner eufori under förlossningen.

    De blir därför som besatta. De vill ha fler och fler barn besinningslöst och kan inte låta det sluta. Barnmissbrukare

    De står där sedan med 10 barn, de blir gravida igen så snabbt som möjligt efter en förlossning för att säkerställa att det blir ännu en. De blir besatta av födslarna och alla barn är en "bieffekt".

Svar på tråden Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?