• Sat 24 Jul 2021 08:01
    794853 visningar
    8602 svar
    8602
    794853

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hänger gärna på. Har två barn, 2,5 och 4 år. Blev oplanerat gravid i mars. Fick efter rutinultraljudet i början på juli avbryta graviditeten pga att det inte fanns något fostervatten. Fruktansvärt hemskt och en djup sorg. Vi har i alla fall bestämt att vi vill ha ett barn till, tror att om jag blir gravid kommer såren läka lite snabbare. Blöder fortfarande och måste vänta en mens innna vi får börja försöka :)

  • Sat 24 Jul 2021 11:34
    #6
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-24 10:54:16 följande:

    Hej, du är så välkommen! :) Vad hemskt det måste ha varit att behöva avbryta graviditeten så där! Skickar en stor kram <3 Tror också att ett barn till kan läka såren, jag hoppas att det ska gå superbra den här gången! Hur tänker ni göra för att få till en graviditet? Tänker på ägglossningstest, appar och sånt. Jag har appen Maya och ägglossningstest, men kanske är det lite överkurs, jag vet inte! Jag tar folsyratsbletter redan, det är väl bra?


    Tack så mycket!! Ja folsyra är bra. Jag äter apotekets vitamintablett för gravida. Tog bara ren folsyra innan. Jag känner av min ägglossning. När jag blev gravid sist låg vi dagen efter jag hade ont i magen. Annars tänker jag att vi bara kör på och hoppas att det blir. Jag brukar alltid bli sugen just runt ägglossning. Så hoppas det bara blir. Ägglossning test är ju jättebra för att kunna följa sin cykel! :) har du haft barn längtan länge? Jag hade noll sug på bebis efter andra barnet. Men nu var jag så inställd på en liten, och gör så ont i mig att se alla gravidmagar och bebisar. Trodde aldrig jag skulle känna så nu med tanke på att jag redan har barn. Men är jobbigt.
  • Sat 24 Jul 2021 17:47
    #9
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-24 15:06:12 följande:

    Vitamintabletter kanske är ännu bättre än bara folsyra? Jag har faktiskt börjat märka att jag också känner av ägglossningen, särskilt sen jag tog ut spiralen. Hade kopparspiral innan och då kunde jag få ont lite när som helst (ska inte ha det mer) men nu när jag började med testen la jag också märke till att jag får ont i äggstockarna (tror jag iaf) och får ömma bröstvårtor. Och blir också mer sugen just då!

    Jag har längtat efter barn till och från sedan sena tonåren egentligen. Men har haft otur i kärlek, fram tills för lite mer än två år sedan då jag träffade min sambo. Längtan har blivit mycket starkare senaste halvåret skulle jag säga. Jag blir typ grön av avund så fort någon blir med barn, oavsett om det är någon jag känner, en bekant eller kändis! Blir nojig att det ska ta lång tid, att något ska gå fel osv. Så förstår dina känslor!


    Min barnmorska sa sist att när man är gravid under hösten är det bra att ta allvitamin då det innehåller d vitamin som man rekommenderar till gravida. Jag vill också fylla på med järn och så så tänkte att jag lika gärna kan börja nu! Ja jag förstår, är ju inte lätt när allt ska klaffa i livet, härligt att ni har hittat varandra. Och det är ju någon speciellt med första barnet. För oss tog det nio månader att då till första barnet. Andra blev till snabbare än vi tänkt och tredje nu blev till på ett slarvigt ligg. Är så nervös att det kommer ta tid nu bara för att jag vill så mycket. Väntar du in nästa mens och ska börja efter det i augusti? Jag vill att min kropp ska komma igång så fort som möjligt. Tog ett gravtest igår som var negativt, vilket känns skönt. Då är alla hormoner ute ur kroppen och förhoppningsvis slutat jag blöda snart och få ägglossning igen!
  • Sat 24 Jul 2021 21:41
    #15
    Gabriella33 skrev 2021-07-24 17:39:40 följande:

    Förstår dig precis!! Det enda jag tänker på är bebis bebis bebis? inbillar mig massa symtom oxå bara för att man egentligen bara vill så mycket haha!

    Självklart är det lite jobbigt med pandemin, min man fick tex inte vara me på ngt ultraljud ( fick på ett tidigt i v6+3 samt v 12 när vi fick reda på ma) vilket känns jobbigt för båda men mest för han då han inte får ta del utav ngt liksom?. Vet inte hur läget ser ut nu på bb osv men min bror fick sitt andra barn igår ( skit jobbigt o träffa svägerskan när man gick igenom allt fastän jag är skitglad för deras skull) o han fick va med på förlossning samt bb. Får se hur det blir framöver men jag tror nog det lättar mer o mer:)


    Ja tänker ringa och gråta tills min mm får följa med på ul nästa gång. Tänker aldrig gå igenom ett sånt jobbigt besked ensam igen. Hoppas de kan ha förståelse för en sån situation när mna varit med om ett jobbigt besked.
  • Tue 27 Jul 2021 11:48
    #34
    Gabriella33 skrev 2021-07-27 09:38:00 följande:

    Nejdå, du kan analysera på toapappret oxå:) haha där ser man! Du har ju lagt märke till de, de är en analys i sig:D


    Ja en kompis sa att när pappret glider upp på ryggen så är det ägglossning på g. Stämmer faktiskt xD
  • Thu 29 Jul 2021 09:40
    #52
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-28 12:53:31 följande:

    Vad ser ni mest fram emot när det kommer till att bli gravid och sen att få barn?

    Förresten, jag har börjat med paracetamol nu istället för Ipren, det är väl bra? Finns det något annat man ska tänka på att inte äta/använda när man planerar en graviditet? Jag har slutat med min pollenallergimedicin, men vet inte hur jag ska klara mig utan den sen som gravid? visst finns det några sorter man ändå får ta?


    Jag känner vissa dagar att jag bara vill bli gravid så fort som möjligt. Andra dagar känner jag att jag inte vet om det är värt det eftersom jag redan har två, friska barn. Graviditeten är så sjukt lång och att ha kommit halvvägs och börja pusta ut för att sedan behöva avsluta är så sjukt orättvist och snopet. Är rädd att nästa gång endast kommer kantas av konstant oro och att jag inte kommer kunna ta in graviditeten för rädslan att förlora den. När de tankarna kommer undrar jag om jag vill igen. Sån himla känslomässig bergochdalbana det här....
  • Thu 29 Jul 2021 16:27
    #58
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 14:17:24 följande:

    Så jobbigt att du ska behöva känna så! <3 Livet är så orättvist ibland :( får du någon hjälp att bearbeta dessa känslor, t.ex av en terapeut?


    Har varit hos kurator men tyckte inte det tillförde så mycket. Mådde mest dåligt av att dra upp allt igen. Pratat med min man... Angående kafé får man dricka 3 koppar kaffe eller 6 koppar te. Motsvarande 200 gram koffein.
  • Thu 29 Jul 2021 20:01
    #63
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 19:54:30 följande:

    Okej, kan förstå det. Skönt att du kan prata med din man iaf. <3

    Tre koppar är mer än jag brukar dricka så det var bra :)


    Menar dock milligram koffein. Gram hade varit ganska mycket. Haha
  • Fri 30 Jul 2021 08:19
    #69
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-30 07:11:39 följande:

    Haha! Jag tänkte det nog som milligram :D

    Har du eller någon av er andra hört talas om tillskottet Inositol? Är det något man borde prova för att öka chansen till en lyckad graviditet?


    Nej, har inte hört! Vad är det?
  • Thu 5 Aug 2021 16:42
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 16:32:34 följande:

    Tycker clearblue är enkla och bra, provade förra perioden bara för att se så att jag faktiskt har ägglossning (min vanliga noja). Kissar också ofta, är lite jobbigt att behöva hålla sig när man vaknar typ kl fyra på morgonen (klockan ringer 6.30 och man ska ju helst ha hållit sig i fyra h då) alternativt gå upp och kissa på stickan och vänta, fast man kan faktiskt läsa av resultatet när man vaknar igen sen! XD

    En fråga till er alla i tråden: Är det många i er närhet som vet att ni ska försöka skaffa barn? Jag känner att det känns konstigt att berätta om det, vet inte riktigt varför (för privat kanske, eller ev läskigt att jinxa), men känns samtidigt lite ensamt. Är därför glad att jag har er här :) mina systrar har barn och det känns konstigt på något sätt att umgås med dem och som att de antar att vi inte försöker (kanske t.o.m tror att vi inte kommer försöka) skaffa barn. Eller de tror ju att allt är som vanligt. När (eller om) det väl blir en graviditet kommer jag nog berätta

    ganska tidigt. Ush, känns som att jag blir ledsen av att snart få mens. Har varje mens känt att det känns fel att få mens (fastän vi inte ens börjat försöka än) och att jag mycket hellre vill vara gravid. Besväras så av mensen också, med kraftig värk, nedstämdhet och trötthet. Är det någon som känner igen sig eller säger jag konstiga saker? Behövde få ur mig det här bara?


    Fattar, är det ingen vän som du misstänker också är i startgroparna med att skaffa barn som du kan prata med? Tänker att det kan bli åt båda hållen. Om man berättar kanske folk förväntar sig att man snart är gravid och då är det kanske många som tar för givet att man snart är gravid, vilket kan bli jobbigt om det tar tid. Samtidigt kan det vara skönt att slippa frågor om när man ska skaffa barn osv. Jag vet inte. Jag tror att mång AI vår närhet tag för givet att vi kommer bli gravida igen. Har berättat för två vänner att vi tänker försöka igen. När jag har barn slipper jag ju dock frågor om när vi ska skaffa barn osv. Vad jobbigt med mensen. Är så skönt att slippa den som gravid. Jag upplever också att jag slipper mina humörsvängningar som jag har annars. Klart jag är lynnig som gravid med det svänger inte lika fort som det gör annars.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?