• Semlan3

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Haft känningar inatt och känner av ena äggdticken mer och mer nu på morgonen. Tror ägglossningen är på g. Har fortfarande kvar lite bruna flytningar efter avslaget så är glad om kroppen kommit igång. Detta innebär att jag ev får mens om ett par veckor och efter det kan börja försöka igen. Får dock lite ångest över att alla gravidkilok inte är borta än. Vill helst gå ner till min normalvikt innan jag blir gravid.

  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-07 10:23:45 följande:

    Så skönt att ägglossningen verkar ha kommit igång igen! :) har du många kg att gå ner? Jag har några kg övervikt men egentligen syns de inte supermycket, men gillar inte att ha för högt BMI inför graviditeten så försöker gå ner genom att inte äta godis osv på vardagarna och även jogga några gånger i veckan. Men hinner jag inte gå ner så är det inte hela världen tror jag, kan inte du tänka så med? Viktigt att vara snäll mot sig själv <3 vikt är inte allt, du verkar vara en jättefin person!


    Tack <3 vet inte exakt vad jag vägde innan graviditeten. Bröt benet i januari i år så har inte kunnat motionera ordentligt förrän typ juni. Vilket jävla skitår jag har haft rent utsagt. Men min normala vikt annars har jag 6 eller 7 kg. Har gått upp enormt mycket under mina fullgångna graviditeter men har gått ned utan problem med amningen. Nu försöker jag tänka på vad jag äter och röra på mig varje dag. Det viktigaste är väl att man är hälsosam tänker jag :) dock är det svårt om man mår illa i tidig graviditet. Jag kan liksom inte äta någonting nyttigt utan att må illa. Vill bara ha sockrad Yoghurt eller vitt brö...
  • Semlan3
    AnnaU1991 skrev 2021-08-10 13:35:05 följande:

    Följer gärna denna tråd (mitt första inlägg på familjeliv). Jag och min man har försökt skaffa barn i 9 månader. Jag behöver be om råd? Jag har tid bokat för första dosen vaccin imorgon men är orolig för att det ska påverka kroppen negativt i och med att vi försöker skaffa barn. Hur ska jag tänka? Läste någonstans om att de som ska påbörja IVF behandling måste vänta två månader efter vaccindos..


    Spontant tänker jag att det är skönt att vara vaccinerad och klar innan. Tog min första dos innan jag blev gravid. Ville inte ta under graviditeten men fick tyvärr avbryta efter halva graviditeten. Tog andra sprutan direkt efter för att vara klar inför att vi ska försöka igen. Ev kanske man inte behlver vara lika prolog att bli sjuk när man är gravid. Men alla gör ju som man vill :)
  • Semlan3
    Kiwikiwi skrev 2021-08-14 20:32:09 följande:

    Tänkte börja med mina CB ägglossningstest imorgon men blir osäker då jag tidigare läst att man ska ta på morgonurinen men i instruktionen står de att man kan ta testet när som. Någon som testat och vet när testet varit som mest pålitligt?


    Längesen jag höll på med ägglossning ateist. Men tror mig minnas att man skulle ta på eftermiddagen? Men kan ljuga :) kanske är olika för olika test? Men fick för mig att det är bäst på em.
  • Semlan3

    Fick tillbaka mensen igår, fem veckor efter avbrytande. Skönt att kroppen är back on tack men också läskigt. Kändes som att det gick fort. Får se om nästa cykel blir "normal". Tänker väl att vi har oskyddat sex och så får det bli som det blir. Vet fortfarande inte om jag känner mig redo.

  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 17:07:24 följande:

    Ja det var samma här. V11 men fostret dog v8. Jätte svårt att ställa om tankarna. Jag känner mig helt klart desperat nu. Men tror blödningar är slut snart. Knappt kommit något på hela dagen. Men ja vi får väl se. Men jag känner också att det nog kommer bli bättre när det slutar blöda som en konstant påminnelse.


    Jag skulle varit i vecka 25. Börjat gå på kontroller hos barnmorskan med mera. Tänker att sannolikheten att samma sak händer mig igen är rätt liten. Men kan ju råka ut för massa annat under graviditeten. Känns som att det skulle ta hårdare nu än innan.
  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 19:52:33 följande:

    Säkerligen. Men jag kan ju inte låta bli att anklaga mig själv hellre. Man får ju hoppas att det går vägen nästa gång


    Nej jag vet. Undrar också om det var mitt fel, om jag kunde gjort något annorlunda. Troligtvis var det inget varken du eller jag gjorde. Men tankarna spökar.
  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 20:19:58 följande:

    Men gud fick inte din man vara med på ultraljudet? Det är ju helt sjukt. Jag trodde dom hade släppt på allt det där vid ultraljuden nu.


    Nej var ensam på kub och rutinultraljudet. Vidrigt att få ett dåligt besked. Han fick följa med dagen efter när vi skulle träffa läkare. Kommer inte se fram emot ett ultraljud igen. Vill inte heller gå själv.
  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 20:28:47 följande:

    Tankarna spökar verkligen. Hoppas det blir bättre med tiden. Men man får nog bra ge det tid. Men jag känner att min bästa medicin nu skulle vara att bli gravid igen.


    Tror också det! Att några av såren kan läka då.
  • Semlan3
    Meemelie skrev 2021-08-23 22:42:06 följande:

    Jag är mest glad om jag får en bebis, bryr mig inte om vilket kön. Tror nog inte riktigt på att man kan påverka det själv heller. Har en son sedan innan så på ett sätt hade det väl varit kul med en tjej nästa gång, men samtidigt så känner jag att jag vet ju hur det går till med en kille och har ju såklart sparat massa saker som en eventuell lillebror hade kunnat ärva. Men en tjej som gillar att leka med bilar hade också funkat!


    Håller med. Typ hatar mig själv så mycket för att jag ens gick och funderade över kön innan rul. Hade ju inte spelat någon roll utan önskar bara att allt såg bra ut och att jag hade fått behålla min lilla flicka.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?