• Semlan3

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-04 11:36:30 följande:

    Hej!

    Fått hem detta kosttillskott idag: conceice plus (bifogat bilder). Någon som använt dessa? Jag har tidigare frågat om just kosttillskott när man försöker bli gravid, men hade gärna fått fler svar från er med erfarenheter. Finns det risk att få i sig för mycket av något ämne man verkligen inte har brist av? Är de isf farligt eller kan ha motsatt effekt?


    Jag tänker att många människor i västvärlden tar kosttillskott trots att man ej har någon brist. Man kissar ut överskottet. Så länge man tar den dosen som står så är det inte farligt.
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-04 18:11:19 följande:

    Tack. Vet du om det verkligen förbättrar ens chanser? :)


    Jag vet inte. Jag är sjuksköterska och tror aldrig på någonting som det inte finns evidens på. Men är ju värt att prova :) skadar ju inte!
  • Semlan3
    Bez skrev 2021-11-07 06:30:35 följande:

    Någon som vart med om att inte få ägglossning en månad? Verkar kört här, fick utslag på äl test tillslut men nu är 3 dagar sen utan minsta temp höjning och är på cb 20 av 28 cykel ?

    Har dock mycket flygningar? Får man det trots att äl uteblir?


    Jag vet bara att jag har läst att man ägglossar ca 10 gg per år. Men det kan väl vara individuellt också. Vet dock inte hur man märker det eller inte. Förra månaden hade jag inte alls lika ont i magen som jag brukar vid äl. Vet inte om det betydde något...
  • Semlan3
    Sophiee92 skrev 2021-11-14 09:26:39 följande:

    Har BIM idag, men ingen mens i sikte. Skulle egentligen haft BIM redan i onsdags men NC flyttade upp den till idag söndag pga senare temphöjning än beräknat.

    Jag tog ett "testa tidigt" test i fredags men det var så blankt som det kunde bli. Så hade redan hunnit ställa in mig till 100% på att jag inte blev gravid denna månad... Har haft lite molvärk till och från i ca 1 v. men ingenting i brösten alls. Så konstigt för brukar ha rejäl mensvärk dagarna och framförallt dagen före mens + spänningar och svullnad i brösten några dagar innan, så känns inte direkt som att mensen kommer att komma idag men kan ju såklart ändras.

    Tror ni att det ändå kan finnas en chans att det tog sig denna månad eller är det liksom kört pga att testet var så blankt i fredags...?


    Tänker att det inte är kört förrän mensen kommer? Hur många dagar efter äl är du på?, senast jag var gravid testade jag negativt på äl+13. Fast var ändå typ en skugga på testet på inte helt solklart. Gravid 1-2 på äl +15.
  • Semlan3

    Är på dag 16 i cykeln nu. Brukar alltid få äglossningssmärtor på dag 15 eller 16.förra månaden hade jag inte ont alls. Känner ingenting nu heller. Får panik. Har aldrig behövt testa med ältest eftersom jag känner av när jag får ont och få ger också ältest en utslag. Nu känner jag att jag måste köpa test för att se om den är på g.... Eller ägglossar jag huxflux inte?!

  • Semlan3
    Semlan3 skrev 2021-11-18 13:57:28 följande:

    Är på dag 16 i cykeln nu. Brukar alltid få äglossningssmärtor på dag 15 eller 16.förra månaden hade jag inte ont alls. Känner ingenting nu heller. Får panik. Har aldrig behövt testa med ältest eftersom jag känner av när jag får ont och få ger också ältest en utslag. Nu känner jag att jag måste köpa test för att se om den är på g.... Eller ägglossar jag huxflux inte?!


    Fast såg nu att jag bara är på dag 15.puuuh. Hoppas jag får ont imorgon.
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-25 03:04:06 följande:

    Ja, kolla läget tycker jag. Det är så svårt att få gyntider så har du fått en är det väl jättebra. Alltid bra att kolla så det ser bra ut där nere. Själv verkar jag inte få någon tid och vet inte om jag ska acceptera att gå runt med klåda och rött könsorgan och att bara kunna ha ett par byxor, eller om jag ska uppsöka gynakuten?


    Stackars dig! Men sök till vc? Dom kan ju också behandla svamp och bv :)
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-25 16:29:30 följande:

    Har ringt dem. Vårdcentralen hänvisade till barnmorskemottagningen som hänvisade tillbaka till vårdcentralen alternativt gynekolog?


    Men fy vad dåligt.
  • Semlan3
    Wave Mother skrev 2021-11-27 16:10:16 följande:

    Tyvärr kom mensen här, som vanligt, så ny BIM i december väntar. Försöker fokusera på att det snart är julledigt istället för att bli less på att det aldrig tar sig.


    Min mens är också på gång. Fått bruna flytningar typ 3 dagar innan den ska komma. Skönt iaf att det kommer för tidigt än försent. Men såklart besviken.
  • Semlan3
    Emmissss skrev 2021-11-27 18:56:42 följande:

    Så brukar jag också ha, men även haft det båda gångerna jag varit gravid! :)


    Okej :) jag får alltid det innan mens. Men när jag har varit gravid har jag inte haft någonting alls. Så det är tyvärr mensen.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?