• Semlan3

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Så sjukt. Har testat med cb digitala ägglossning test varje morgon i 9 dagar. Imorse negativt och strecket på stickan var ganska svagt. Har under hela dagen känt av ena äggstocken och nu på kvällen fick jag glad gubbe och strecket var superstark! Så roligt. Äntligen!!

  • Semlan3
    Juli1990 skrev 2021-08-30 20:25:25 följande:

    Vad roligt!! :) stort grattis! Vilken CD är du inne på? Jag har testat med CB advanced ÄL-test nu i typ 5 dagar. Igår och idag på morgonen hade jag blinkande glad gubbe, hoppas såklart på fast glad imorgon bitti, men känns inte som det kommer hända tyvärr! :( ska kanske även testa imorgon kväll. Är inne på CD13 idag och enligt NC ska jag ha ÄL på torsdag och högst fertilitet imorgon och onsdag! Så ny på detta.. :)


    Då är det nog på gång. Kändes som att jag inte skulle få glad gubbe innan stickorna var slut. Har en kvar som jag ska testa imorgon bitti. Är på cd 15. Skulle ha äl idag enligt appen men fick ju neg imorse så blev besviken. Kul att flera av oss är i samma del av cykeln :)
  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-31 12:48:31 följande:

    Välkommen. Jag har liknande historia som dig. Blev också gravid i juni. Gick till v11 men bebis hade slutat växa i v8. Var första försöket dock tredje barnet och aldrig haft missfall förut. Min kropp fick hjälp med cytotec. Började blöda 13 augusti. Hade inte fått negativt test ännu när jag testade i fredags men är väldigt säker på att jag hade ägglossning i helgen. Skulle tro 29 augusti men enligt appen 27 augusti. Men vi får se. Hoppas verkligen det tar sig denna månad. Har eventuellt bim 10 september. Håller alla tummarna för att det tar sig för oss båda. Känner dock som du att det var skönt att kroppen tog beslutet istället för att man själv behövde.


    Kan man få ägglossning så länge man har hcg kvar i kroppen? Man har ju inte ägglossning under tiden man är gravid.
  • Semlan3

    Var på återbesök idag och fick veta att vår dotter hade två kromosomavvikelse som orsakade ett ovanligt syndrom. Känns så sjukt tungt och jobbigt. Förstod ju att något var fel. Men när hon började prata om att ta prover för att kolla om vi bar på genen så kände jag för att ge upp. Vi kommer annars bli erbjudna moderkaksprov i vecka 12. Funderar liksom på om det är värt det. Är så ledsen idag. Vet inte om jag orkar.

  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-31 19:23:30 följande:

    Vilket jobbigt besked. Förstår att det känns jätte jobbigt. Hur vill ni göra?


    Vet inte. Kommer ju ta flera månader att få svar på ett sådant prov. Om vi vill gravida har jag ingen lust att vänta. Kommer oavsett vilja ta moderkaksprov för att utesluta något kromosomfel. Oron kommer ju vara så tung att bära. Jag vet inte hur mycket oro och smärta jag orkar med. Jag har ju två fina barn. Skaffa hund istället kanske....?
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-31 20:17:55 följande:

    Åh så jobbigt att behöva gå igenom, jag skickar en kram till dig <3 Era två andra barn är väl friska? Tänker om det var genetiskt, annars kanske det inte är fullständigt ärftligt. Förstår att det känns tungt nu. Men om ni skulle ta proven kanske ni kan få svar att det ser bra ut? Hundar är väldigt mysiga annars, inte samma sak som barn, men ni har som du säger två fina barn redan.

    Till er andra som skrivit, jag läser och tycker att ni alla är så trevliga och stöttande och det känns fint att få dela tankar och känslor med er. Alla nya som tillkommit, varmt välkomna! :) Har haft en lång dag idag så har inte haft tid att svara på allt så som jag velat.


    Nejfå ingen fara :) Nej vi får se helt enkelt. Är i chock idag. Ja våra barn är friska.
  • Semlan3
    Wave Mother skrev 2021-08-31 21:03:48 följande:

    Så tungt besked. Men hur kan det egentligen gå ihop med att ni har två barn som inte haft dessa avvikelser? Tänker att det då inte kan vara så stor risk att det måste bli så varje gång. Men jag förstår samtidigt att det är väldigt svårt att orka, när ni redan gått igenom detta tunga en gång, att våga prova på nytt. Kram <3


    Nej tänker samma sak. Kn ju uppstå mutationer spontant. Men när den är 50 procents rusk att få ett sjukt barn om man bär på genen känns det superläskigt. Vi har ju redan försökt denna månaden. Så tar det sig nu är det ju ändå försent om vi vill ta prover på oss först.
  • Semlan3
    Summertime skrev 2021-09-03 13:14:22 följande:

    Testlagrets, de kanske inte är bra? Första gången jag använder test så har ingen aning om vilka som är bra eller inte..


    Har testat testlagrets samt clearblue digital. Tyckte cb var bättre för då slapp man analysera sträcken.
  • Semlan3

    Ni som varit eller är gravida, när plussade ni? Har aldrig testat förrän mensen uteblivit. Men nu kliar det i testfingrarna. Imorgon är det en vecka sedan äl, bim - 7 imorgon då. Har beställt hem lite tidiga tester som jag ev ska ta i slutet på nästa vecka. Vi hann ju försöka innan vi fick beskedet av läkaren om det eventuellt ärftliga kromosomfelet vårt barn hade. Så vet liksom inte om jag kommer bli glad eller ledsen om jag är gravid eller om jag inte är det.

  • Semlan3
    Bez skrev 2021-09-07 09:28:46 följande:

    Jag fick de förra cykeln (har en regelbunden på 28dagar) både de och lite molnvärk kom typ direkt efter, Vet inte om de var för att man tänkte på det mer än vanligt? Var iaf inte gravid :( 

    Tar ju typ 5 dagar för ägget att fästa så som jag förstått de är de först efter de man får gravidsyptom om det vart något


    Jag tä ker att gravsymptom ofta är lite liknande pms. Jag vet att när vi började försöka med första barnet fick jag plötsligt ont i brösten inna mens. Hade aldrig haft det innan så trodde såklart att jag var gravid varje månad. Knäppt hur sådant kan ändras!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?