• Semlan3

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 09:31:16 följande:

    Jag tänker så där också. Och min sambo vill helst inte att vi använder spermier från en donator om det är så att det inte går. Jag hade kunnat tänka mig det, och även äggdonation. Han hade hellre adopterat om det inte gick på det traditionella sättet eller med ivf (hans spermier). Kan också tänka mig adoption, men det är ju en lång process och egentligen vill jag bära ett barn i magen, allra helst vårt biologiska barn.

    Är det någon här i tråden som nojar över att väga sig hos barnmorskan sen när det väl blivit en graviditet? Jag väger 5 kg för mycket enligt BMI (har gått ner två på lite mindre än en månad så jag jobbar på det) och jag tycker det är lite jobbigt. Min sambo vet inte min vikt och jag vill inte att han ska höra den. Jag blir orolig att barnmorskan ska säga något taskigt, för har läst skräckhistorier här på familjeliv. Det med vikt har varit jobbigt för mig genom livet, jag har när jag varit yngre haft någon typ av ätstörning och varit underviktig. Jag ser faktiskt inte tjock ut nu (inte smal heller) så tycker vikten är lite missvisande. Har framförallt fett på höfter, rumla och lår.


    Jag har bett om att jag inte vill veta min vikt hos barnmorskan. De har aldrig sagt någonting om det utan gillat läget. Jag har gått upp sjukt mycket under alla mina graviditeter men på eftekobtrollerna gått ner till ursprungsvikten utan att ha försökt gå ned i vikt. Så säg bara att du inte vill veta :)
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 11:35:35 följande:

    Har du inte behövt väga dig då eller har du blundat när du stör dig på vågen? Jag väger mig hemma, och känns okej att väga mig för mig själv, men att väga mig inför andra känns jobbigt.


    Har vägt mig men inte tittat och hon har inte berättat vad jag väger.
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 13:29:50 följande:

    Så vill jag nog också göra! Pratade ni något om vikt eller kost generellt?


    Ja men tror det ingår i inskrivnings/hälsosamtalet. Jag är sjuksköterska och har gått kurser på överviktsenheten så känner att jag har koll på hur man bör äta. Sen är det svårt när man är gravid och mår illa. Har inte direkt varit sugen på sallad och gröt de första månaderna.
  • Semlan3
    Jenek18 skrev 2021-08-25 16:45:41 följande:

    Jag tänker mest att om det är negativt kan jag kanske kan ta mig något glas vin eller så då vi är bjudna på festligheter de kommande helgerna. Jag har sagt till min man att jag kör helt alkoholfritt så han skulle kanske undra lite om jag tog ett glas vin, haha men egentligen tror jag inte att han skulle bry sig alls. Men jag har själv tänkt att jag kör helt alkoholfritt från ägglossningen. Så mkt fokus kring detta vilket känns jobbigt men alla som känner mig skulle verkligen reagera om jag valde alkoholfritt. Tycker att det känns lättare att låtsas dricka än att hitta på ursäkter. Vill inte berätta öppet för alla att vi försöker liksom. Hur tänker ni med alkohol kör ni helt alkoholfritt nu när ni försöker bli gravida?


    Nej. När vi försökte få vårt första barn tog det 9 månader. Ångrar så i efterhand att jag inte levde mer som vanligt. Blev lång tid utan alkohol och att kunna leva mer normalt. Är ju småbarnsförälder nu så dricker sällan. Men om jag skulle ta ett glas vin dagarna innan bom så oroar jag mig inte, det är så tidigt.
  • Semlan3
    hurtänktedunu skrev 2021-08-26 18:14:35 följande:

    Jag tror att jag kanske fått ägglossning. Fick en sådan flytning i morse men inget mer men är öm precis som vid mens nästan. Både fram och i ryggen. 2 veckor sedan missfallet i morgon. Skulle egentligen vilja testa med äl test men jag vet inte. Kanske bli besviken. Vad brukar ni har för symtom på äl?


    Men skulle ju kunna vara det! Jag brukar få mer flytningar. Märks främst när jag typ torkar mig. Sen får jag ont i ena äggstocken under några timmar.
  • Semlan3

    Känns som att tiden går fort men menscykeln går långsammare än långsammast. Enligt kalendern ska jag ha äl på måndag. Testar med cb digitalt ältest varje morgon. Känns som att jag har noll koll på cykeln eftersom min senaste riktiga mens var i februari innan jag blev gravid. Har blivit att vi legat ca varannan till var tredje dag. Förra gången jag blev gravid låg vi bara en gång, dagen efter mina smärtor i äggstocken. Vet inte om man ska våga chansa på att köra likadant nu eller om man ska försöka ligga varannan dag för att inte missa.

  • Semlan3
    Juli1990 skrev 2021-08-27 08:02:41 följande:

    Håller helt med dig, såå segt! Enligt NC ska jag ha ÄL på torsdag nästa vecka och började testa med NC Advanced äl-test (de blåa) igår.. såklart toknegativa, börjar bli orolig att mina ÄL-test ALLTID visar negativt :(. Har testat med stickor också i några dagar med förmiddagsurinet, då är det ändå ganska starka streck, men oförändrade så antar att ingen stegring sker än och att det inte är ägglossning i sikte än. Vi kommer förmodligen köra att börja ligga varje dag från och med imorgon om vi har möjlighet, och eventuellt två gånger per dag när NC säger att jag har högst fertilitet, men vi får se om det går att få till.. så jobbigt detta är haha. 


    Ja men verkligen. Blir att man inte alltid orkar ligga men typ tvingar sig för att man verkligen inte vill missa en potentiell chans!
  • Semlan3
    Kiwikiwi skrev 2021-08-28 18:12:58 följande:

    Hej allihop,

    Kanske jag som är lite uttråkad denna regniga lördag men tänkte ändå att de vore kul att "lära känna" varandra lite här inne, eftersom många av oss är aktiva i tråden vore de kul att veta lite mer om er (som vill dela med er).

    Jag bor i Stockholm, är 31 år och min sambo är lika gammal. Vi har varit tillsammans i 7 år och sambos sen 2015. Vi jobbar idag inom IT båda två, har precis flyttat till en större lägenhet som vi helrenoverat. Jag har 2 syskon som inte har barn än (så lite speciellt att förhoppningsvis få vara först i den mening att mina syskon båda är singlar och att jag hoppas att vi snart kan få plus). Min mamma är väldigt barnkär och jag längtar efter att få berätta att hon ska bli mormor, jag och pappa skulle säkert få en bättre kontakt med. Har en hund tillsammans med mamma och älskar och värnar väldigt mycket om djur, speciellt hundar. Vill inte vara för långrandig här så de var allt om mig :)


    Jag är 28 år, min man 30. Vi bor i radhus i Örebro och har varit gifta i ett år, men tillsammans sedan 2013. Har två små tjejer, 4,5 och 3 år gamla. Första barnet tog 9 månader att få till, andra kom av bara farten. Blev oplanerat gravid med nummer tre i början på året men fick avbryta i vecka 20 efter rutinultraljudet. Vår tredje lilla tjej. Vi jobbar båda inom vården och känner nu att vi vill satsa på en trea trots att det egentligen inte var planerat från början.
  • Semlan3
    Dalarna91 skrev 2021-08-28 20:05:06 följande:

    Så roligt att höra om alla. Jag är 30 och min sambo 34. Har inga barn sen tidigare. Vi bor i Örebro. Bor i lägenhet men drömmer om ett hus i framtiden.

    Jag har 2 syskonbarn som bor i Norrland så träffar dom inte så ofta. Är först i min vänkrets som försöker få barn det jag vet iaf.

    Har ÄL 3/9 men har idag varit lite extra sugen på mys. Kunde idag göra sån bro alla pratar om men tänker de kan lika gärna vara upphetsning.

    Har en fråga; hur kan man veta skillnaden på ÄL sekret eller om de är upphetsning/sperma?


    Kul men en till örebroare :)
  • Semlan3
    chouette skrev 2021-08-30 08:01:58 följande:

    Såhär ser dagens sticka ut. Starkare än igår!


    Jag har tagit många rfsu och de har alltid varit tokblanka om det varit negativt, ingen snack om saken liksom. Så det där ser ju klart positivt ut!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?