• Semlan3

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej hörrni. Ät på vim-2. Fick bruna flytningar i lördags oh en liten blodfläck på pappret i lördags. Har alltid bruna flytningar ett par dagar innan mensen som blir mer och mer innan mensen drar igång. Men det har hpllig sig till sparsamma flytningar. Tog ett test nu på kvällen efter att ha hållit mig i 4 timmar, ett rfsu. Och jag ser ett svagt streck utan att anstränga mig. Ska ta digitalt imorgon men blir såklart direkt orolig över flytningar a. Och att jag har druckit massa vin och ingefärsshots eftersom jag trodde mensen kommit. Har blödit i tidig graviditet i 2 av 3 graviditeter, men man blir ju ändå orolig.... Vet inte om strecket syns på bild men irl syns det tydligt.

  • Semlan3

    Verkar inte gå att citera.... Men värphönan. Tack för lugnande, nej är ju så tidigt i så fall... Och jag har tagit många rfsu. Tycker dom är bra och har aldrig sett skymt av streck om jag inte varit gravid :) men hört av andra att de fått spök.

  • Semlan3

    Blev nojig och tog ett rfsu testa tidigt. Har bara hållit mig några timmar. Men är ett streck för också!!

  • Semlan3


    Har sovit så dåligt inatt. Tankarna har snurrat så. Fjärde försöket efter att vårt avbrytande i somras. Känns läskigt men superkul. Nu börjar oron och de långsamma veckorna.
  • Semlan3

    Kan fortfarande inte citera... Tack alla!!! Lövsångerska. Jo testa!! Jag har inga symptom förutom utebliven mens. Har aldrig haft symptom förrän vecka 8!

  • Semlan3
    Värphönan skrev 2021-11-30 15:16:07 följande:

    Stort Grattis!! =D 

    Jag tyckte det va skitjobbigt i början när jag fick plus igen. Det va ju något vi kämpat för men ändå blev jag sååå ledsen och rädd för att samma sak skulle hända igen. Tog upp kontakten med kuratorn igen för att jag blev personlighetsförändrad pga oron och stressen. Så har du någon samtalskontakt sedan i somras och känner att du kanske skulle behöva prata med hen så tveka inte att sök hjälp <3 För mig gjorde det stor skillnad i mitt mående och att få höra att det inte va konstigt att jag reagerade som jag gjorde.


    Tack! Ja vi har genomgått genetisk utredning men ej fått svar på om vi är bärare av genen som orsakade kromosomavvikelserna. Så har vi inte fått svar får vi göra mkp i vecka 12. Men tar en dag i taget tänker jag. Kommer inte ställa in mig på bebis på ett bra tag. Men är ändå glad att jag kunde bli gravid igen :)
  • Semlan3
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-30 18:03:12 följande:

    Det känns som en dröm!!!!! Är så tacksam


    Men wow!!! Så stort grattis! Vad roligt, vi är tre stycken som plussat idag!
  • Semlan3

    Blir så nojig. Tog rfsu idag igen och det är ett extremt svagt streck. Alltså knappt synbart. Har inte blivit något starkare sedan i förrgår. Jag har aldrig testat innan bim förut... Utan oftast testat när mensen varit sen. Men blir ju så himla orolig.

  • Semlan3
    nomina skrev 2021-12-01 06:03:22 följande:

    När har du bim? Jag hoppas att din oro är utan grund...


    Idag. Förra gången jag var gravid testade jag med rfsu på äl +13 är på äl+12 idag. Och då var det inget streck, bara svag skugga med rfsu. Tog digital på äl+15 som visade positivt. Så hoppas bara att jag är så tidigt ute.
  • Semlan3
    Värphönan skrev 2021-12-01 11:27:48 följande:

    Förhoppningsvis är det bara att det är tidigt. För mig blev strecken inte starkare förrän efter bim, dock inte testat med rfsu. 

    Det kan vara svårt att se någon stegring när man testar varje dag i början men eftersom hcg fördubblas ungefär varannan dag så borde du se ett starkare streck imorgon :) Försök att bara testa varannan dag om du vill testa flera gånger i början. Då är det större chans att du får se en stegring tydlig för ögat.


    Tack!! Ja som sagt var har jag bara testat från bim tidigare, rfsu är väl inte så känsliga. Tänkte att jag skulle vara chill men kan typ inte. Trodde jag skulle bli överlycklig över att vara gravid igen eftersom jag längtat så sedan i avbrytandet. Men känner mig helt likgiltig. Tänker inte ens att jag är gravid.
  • Semlan3
    Värphönan skrev 2021-12-01 14:05:16 följande:

    Känner igen den likgiltiga känslan =/ Själv varvade jag likgiltighet med meltdowns av oro och rädsla i första månaderna. Skulle säga att det är helt normalt <3 

    Hållert tummarna att allt går bra för er denna gången. Fick ni någon uppföljningsplan för om och när du skulle bli gravid igen? Och någon samtalskontakt från i somras om du skulle behöva det?

    Det är svårt att hålla sig från att testa! Är själv en testoholic. Imorgon blir det säkert en tydligare ökning när du jämför med gårdagens test :)


    Skönt att inte vara ensam :) om vi får svar att vi är bärare av genen ska vi ta moderkaksprov i vecka 12. Annars räknas vi väl som en vanlig graviditet. Hinner vi inte få svar måste vi ta moderkaksprov ändå i vecka 12. Nej pratade med en kurator på sjukhuset en gång som jag inte fick förtroende för. Har ju fortfarande inte bearbetat allt som hänt.
  • Semlan3
    Värphönan skrev 2021-12-01 14:54:24 följande:

    Tror inte att man någonsin kommer bli färdig med att bearbeta allt, eller ja det är säkert väldigt individuellt. Jag personligen kommer nog aldrig bli klar med det, det gör bara ont på ett annat sätt och tar upp lite mindre utrymme bland tankarna.

    Fick också en kurator först som jag kände noll förtroende för. Vi fick träffa henne innan vi fått alla resultat men vi visste redan åt vilket håll det lutade åt. Alla ultraljud som bara såg sämre ut men när jag ville prata om döden och hur man skulle hantera eventuell begravning stoppade hon mig och tyckte att vi inte skulle prata om det än. Pga det så va det mycket jag fick veta när det va försent.. Hade gjort annorlunda val om jag hade fått all information innan som jag behövt istället för när avbrytandet va klart. Blev telefonmöten senare istället med en annan kurator som kändes bättre och som jag ringde upp igen nu strax efter vi plusade. Jag blev personlighetsförändrad, likgiltig och kunde brusa upp och bli extremt arg för saker. Fick tips om appar med meditationsövningar, små andningeövningar när jag fick sammabrott av det ena eller andra slaget, skriva någon slags dagbok med tankar och känslor och det hjälpte mig mycket. Bara ordbajsa på ett papper, behövde inte gå att förstå helt men bara få ur sig ocensurerade ord och känslor utan något dömmande va väldigt skönt.

     

    Oj va långt det blev hehe.. ja tänkte bara försöka ge ett par tips. inte alls säkert det funkar för dig men värt att testa kanske? Och förhoppningsvis släpper likgiltigheten när du fått se att allt är okej <3 


    Tack <3 är så skönt att prata med andra som verkligen förstår!! Uppskattar då att du tar dig tid att skriva.
  • Semlan3
    Dalarna91 skrev 2021-12-02 11:37:58 följande:

    När jag fick mitt missfall så blev jag ledsen. Googlade en del och blev så glad och hade stora hopp att det skulle ta sig fortare. Men i mitt fall så är jag inne på tredje försöket efter missfall, blir lite besviken att det inte har gått än. Men hoppas att det går fortare för dig :)


    Tänkte samma, blev gravid så enkelt förra gången (fick avbryta i vecka 19) och tänkte att vi var så fertila och med alla hormoner i kroppen skulle vi bli gravida lätt. Men blev inte gravid förrän på fjärde försöket nu.
  • Semlan3
    Juli1990 skrev 2021-12-02 17:55:21 följande:

    Så hemskt att höra att du fick avbryta så sent :(. Du kanske har skrivit om det innan, men var det något kromosomfel som upptäcktes? Upptäckes det på KUB?


    Ja men långt tillbaka. Nej kub såg bra ut. I vecka 18+6 på rutinultraljudet fanns inget vatten kvar och huvudet var 3 veckor för litet. Valde att avbryta. Visade sig vara två kromosomfel som orsakat det. Så var inne frisk graviditet. Men var hemskt.
  • Semlan3
    Dalarna91 skrev 2021-12-02 18:43:48 följande:

    Vilken mardröm! Över allt kan har läst om nu så undrar jag om jag kommer verkligen kunna njuta av framtida graviditet. Kommer ha det i bakhuvud allt som kan gå fel.


    Ja jag har alltid vetat för mycket så har oroat mig mycket. För mycket kanske. Jobbigt att veta allt som kan gå fel, även om det oftare inte gör det :)
  • Semlan3
    Juli1990 skrev 2021-12-02 19:05:06 följande:

    Fruktansvärt att höra :(. Usch blev orolig nu! Har RUL 30/12 och allt såg jättebra ut på kub.. ändå kan man inte vara lugn! <3


    Jag tänker att det inte är så vanligt. Jag har ju två friska barn. Där allt har gått bra. Det ser säkert jättebra ut på ert ultraljud :) vet inte hur vanligt det är att man upptäcker avvikelser på rutinultraljudet, men mycket vanligare att det ser bra ut.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?