• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91

    Ljm; spännande! Hoppas det är något där. 
    Jag slutar tempa efter bekräftad äl. Vill ta ett men vågar inte. Det är kallare i lägenheten så min temperatur är lägre än vad det brukar vara. Orkar inte blir besviken. 
    Men jag har inte känt någon kramp. Brukar ha det en vecka efter äl. 

  • LJM91

    Har BIM den 20e, tack för tumhållningarna :)

    Dalarna, jag kommer nog också sluta tempa snart. Fortsätter nog 2-3 dagar till som max, sen ska jag försöka sluta. Vill inte bli deppig av låga tempar :P hoppas att dina uteblivna kramper är ett gott tecken!

  • Dalarna91
    LJM91 skrev 2022-12-12 18:04:54 följande:

    Har BIM den 20e, tack för tumhållningarna :)

    Dalarna, jag kommer nog också sluta tempa snart. Fortsätter nog 2-3 dagar till som max, sen ska jag försöka sluta. Vill inte bli deppig av låga tempar :P hoppas att dina uteblivna kramper är ett gott tecken!


    Jag fick lite lägre temp på dag 4. Så slutade tempa men det hade varit roligt och se tempen om man blir gravid. Blandade känslor. 
  • Dalarna91

    Ljm?; Hur va tempen idag? Är lite inne på fyrkövens inlägg. Väldigt spännande och se vilken hög temp du har. Men förstår om du inte vill fortsätta tempa.

    Vickan; du har väl passerat bim? Hur gick det?

  • Vickan31

    Sorry för sent svar, jag brukar vara inaktiv på FL på helgerna (pallar inte med mobilversionen, kollar mest på datorn på vardagarna, haha) plus att mensen kom i söndags så då var jag så låg och ledsen att jag bara ville dra något gammalt över mig :( 

    Fyrklöverns: Så otroligt tungt att du också fick mens i söndags, din kurva såg ju så bra ut och jag hoppades verkligen för din skull! Jag förstår precis det du beskriver, att man vissa gånger känner att det är något fel på en och att det t.o.m. är jobbigt att se på tv för att alla är ju gravida och "alla andra" plussar på första försöket. Skickar en stor kram till dig och en påminnelse om att du inte är ensam Hjärta

    Sophie: Igenkänning på den, du formulerar verkligen exakt vad jag och säkert fler här i gruppen känner. Ibland fattar jag knappt att man orkar försöka igen och igen när man bryts ned så mycket av sorgen vid alla misslyckade försök, men så loggar jag in här och möts av så mycket förståelse och värme så då minns jag igen att det kommer dagar när mensen är över och man vågar hoppas och försöka igen Hjärta

    LJM: Spännande med progesteron-provet, du får uppdatera oss när du vet mer. Och ännu mer spännande med din kurva ju, den ser oförskämt fin ut! Glad Håller tummarna! Glömde svara på det du skrev om AMH och min tempkurva, men skönt att letrozolen varit en hjälp för dig. Måste bara tillägga att precis som Fyrklöverns så hade jag velat klappa till din kollega som kläckte ur sig så korkade och ogenomtänkta kommentarer! Så otroligt dumt och sårande, jag blir så arg när jag tänker på det! 

    Dalarna: Tack för omtanken, tyvärr kom mensen punktligt precis på BIM som vanligt. Jag känner verkligen igen mig i det där du säger, när man får veta att någon annan precis ska börja försöka och man blir stressad över att de ska "köra om en" och plussa på första försöket när man själv har försökt i evigheter. Hur mår du nu i väntan på BIM?

    Önskar att vi hade kunnat ta en fika eller ett glas vin alla i den här gruppen och få sörja tillsammans när det inte går som vi önskat. Men jag är så glad att ni finns här och peppar mig och varandra, utan er hade jag inte behållit mycket vett och sans Hjärta

  • Vickan31

    P.S. Förlåt mitt dåliga minne, men är det någon som vet hur mycket man ska ta om man vill boosta D-vitamin innan ÄL? Jag gjorde det ett par gånger men det är ett år sedan eller mer så jag kommer inte ihåg mängden. 

  • Dalarna91

    Vickan; va tråkigt att din mens kom :'( 
    Förstår att man bara vill gömma sig under något och bara vara osynlig en stund. 

    Jag tog nu 40 000 IE d vitamin denna månad. 
    Men tror det är ca 20-50000IE folk brukar ta när jag googlat. 

    Jag mår bra. Känner inte sån stickningar en vecka efter äl. Inbillar jag hade det igår morse när jag halv sov, men har inte haft det när jag varit vaken. Ser det som ett positivt tecken. Men vem vet... Får se till helgen. 

  • LJM91

    Åh vad tråkigt med mensen Vickan :( höll tummarna så hårt ju! Hoppas att du snart kan känna peppen inför ett nytt försök <3

    Tack för era tumhållningar finaste gänget! Kommer nog tempa fram till helgen, sen får vi se :P man är ju nyfiken samtidigt som man inte vill riskera att bli besviken.. Fick svar på mitt progesteronprov idag, hade 31 nmol/L och referensvärdet för lutealfasen var 11-81. Så det var ju inom referensvärdet men känns ändå som att det går mot en lägre nivå? Hade känts bättre om den var typ 60-70. Har försökt googla på vad som räknas som en bra nivå men inte blivit så mycket klokare.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?