• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91

    Sophie; jag har inga ord. Är så himla ledsen för din skull! Har tänkt på dig mycket och ha hoppas så att det äntligen skulle vara din tur. 
    Skönt du ha 3 embryon kvar så du slipper sprutorna och biverkningarna. Men förstår det inte är någon tröst i nuläget och jag ska inte säga att du ska försöka tänka positivt. Va negativ och ha dina mörka tankar. Det är okej. 

  • Fyrklöverns

    Sophie jag har tänkt på dig så mycket, hjärtskärande att läsa ditt inlägg <3 Jag vet att det kommer att ta sig förr eller senare. Kan det vara så att du testat för tidigt och att blödningen är nidblödning eller genombrottsblödning? Det känns tryggt att veta att det finns flera bra embryon i frysen <3 

    Dalarna vad skönt att äntligen få ägglossningen bekräftad! Jag har också haft fertila flytningar upp till någon dag efter äl. Baserat på din temp skulle du kunna ha ägglossat på fredagen också eventuellt, för mig verkar det ibland ha varit så att det släpper inte förrän tempen börjat stiga lite. Härligt att ha läkarbesöket att se fram emot snart och det är inte fel att ha BIM så nära :) 

    Chilins oj vad snabbt det går nu! Så bra med så många blåsor, hoppas det blir många mogna att plocka och att du får tillbaka ett befruktat ägg snart :) 

  • Dalarna91

    Jag är glad jag har förberett med ex Trombyl ifall läkaren inte vill skriva ut några om jag skulle plussa innan utredningen är färdig. Har bara lite osäkerhet om jag ska ta prednisolon också eller inte. 

  • LJM91

    Åh Sophie vilka otroligt tråkiga nyheter :( skickar dig en stor varm kram! Förstår att det känns tungt och läskigt att tänka framåt. Ni har ju fler embryon i frysen och någon av dem måste ju bara vara den rätte <3 förstår att tankarna snurrar kring varför det inte funkar, men så länge inte utredningen visade något ?fel? så tror jag inte du behöver oroa dig för det. Ibland krävs det några försök även med IVF innan det lyckas. Vet du om du får sätta in ett embryo direkt i nästa cykel, eller vill du kanske ha en paus emellan? Tillåt dig att känna alla känslor, det är okej att det känns tungt och pissigt <3

    Jag är på CD8 idag, tog sista letrozolen igår och inväntar ägglossningen. Min sambo ska på jobbresa ett par dagar i nästa vecka, så jag ber till högre makter att det inte blir ägglossning de dagarna. Ska även ringa en till IVF-klinik imorgon och fråga lite om hur det fungerar hos dem.

    Dalarna, vad gör prednisolon för något? Jag trodde man var tvungen att ha recept för trombyl, vet du om det finns någon risk med att ta dem utan att veta om man egentligen behöver så att säga? Funderar på att testa något sådant jag också.

  • Dalarna91

    Ljm; Trombyl måste man ha recept på men om man köper bamyl utan koffein. En tablett är 500 mg blandar med 14 ml vatten och dricker 2 ml så är det nästa 75 mg. 
    Det är egentligen bara lite blodförtunnande. Har läst många har fått det på recept vid upprepade missfall när det inte visar något på utredningen. Så tänker då är det säkert att testa. 

    Prednisolon ska dämpa immunförsvaret om det är det som är problemet. Men jag tror inte jag har för bra immunförsvar då jag blir sjuk ibland. Så därför är jag lite osäker på detta. 

  • Sophiee92

    Tusen tack för era fina ord tjejer ❤️ Ja det är en tröst att vi har 3 till i frysen (som iof måste klara upptining också) men sen har vi inga fler försök via landstinget och jag bävar inför att vi ska behöva gå privat, kostar närmare 100.000 i Sthlm... Men ska försöka tänka att tre till embryon är superbra och förhoppningsvis kommer ge oss tre till försök. Vet inte om vi får sätta in i nästa cykel, jag tror det men vet ärligt talat inte om jag orkar. Resonerar kanske lite knäppt här men tänkte att man skulle hoppa över mars månad för att sätta in rest två i april och maj (innan dom stänger för sommaren) och sen, ifall det inte blir något, ha ett embryo kvar att sätta in i höst. Kan inte tänka mig någon värre sommar än att både vara barnlös och inte ha något embryo kvar i frysen efter den enda landstingsbekostade IVF:en vi får. Tycker ni jag resonerar knäppt och bara ska köra på ist?

    Och Dalarna, jag glömde ju kommentera din ÄL, vad härligt att den äntligen blivit bekräftad! Bra preppat också med Trombyl ❤️

  • LJM91

    Låter som en rimlig variant att testa Dalarna, funderar på att prova samma.

    Sophie, det är bara du som kan känna vad som känns rätt i din situation. Hade det varit skönt med en paus så kör på det, det finns ju inga rätt eller fel. Jag förstår hur du tänker kring att spara en chans till efter sommaren, om inte det lyckas innan dess. Men varför får ni bara ett försök via landstinget?

  • Sophiee92

    Ja jag kommer nog behöva fundera igenom detta ordentligt, kan ju också bli väldigt jobbigt att vänta en cykel... Har nämnt det lite löst i tråden tidigare, känns lite för privat för att skriva här (då man ju inte vet hur många personer som läser hehe...) men kan skriva till dig i pm ❤️

  • Dalarna91

    Sophie; skriv gärna i pm. Jag är en väldigt nyfiken person, inte alltid min charmigaste sida xD 

    Men jag hade nog resonerat som dig. Väntat med åtminstone ett embryo till efter sommaren. Tänker sommaren ger och massa goda vitaminer från solen :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?