• Anonym (Djurvän)

    Äta kött

    Hej! Ni som äter kött ; får ni dåligt samvete när ni tänker på hur grisar, kycklingar etc föds upp (inomhus, trångt), transporteras och sen slaktas? Eller förtränger ni eller bryr sig inte alls? Är genuint nyfiken och ej ute efter att döma ut folk.

  • Svar på tråden Äta kött
  • Anonym (Japp)

    Ja, jag fick dåligt samvete och det är därför jag inte äter kött.

  • Anonym (laserkvinnan)

    Gris äter jag inte, de är väldigt smarta djur och jag tycker inte ens om griskött.

    Köper bara svenskt kött, åker ibland till gård nära och köper gårdsslaktat, vilt. Försöker aktivt minska mängden kött vi äter i familjen.

    Har en soppdag i veckan och väljer gärna vegetariskt på lunchen, har slutat äta köttpålägg.

    Men jag vill inte vara helt utan kött, det är alldeles för gott. Rent näringsmässigt är det dessutom mycket svårare för mig p.g.a. allergier och covidkomplikationer och jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag väljer det som är gott och ger mig ett mycket enklare matliv.

  • FuckGoggleAskMe

    Jag äter kött utan att ha dåligt samvete. Jag tycker att djurhållning ska skötas så att djurens lidande minskas men ugglan i Fablernas Värld hade fel, djuren är inte människor. 

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Djurvän) skrev 2021-08-01 11:18:34 följande:

    Tycker du det är "bra djurhållning" som kycklingar föds upp i Sverige? Tycker du det är "bra djurhållning!

    Det där med ekonomin köper jag ej; att folk avstår kravkött pga priset.

    Många har definitivt råd men prioriterar semestrar, teknikprylar, kläder etc. De tycker det är finemang att man kan fynda dansk fläskfile.

    Så himla bekvämt att alltid kunna tänka att utomlands är det ännu värre och folk vill inte bli veganer ändå så bara att köra på.


    Anonym (Djurvän) skrev 2021-07-31 12:04:35 följande:

    Är genuint nyfiken och ej ute efter att döma ut folk.


    Var det inte du som inte var ute efter att döma folk?
  • Anonym (Vego!)

    Jag tycker att alla som gladeligen smaskar i sig kött varje dag ska tvingas kolla på alla hemska videos från djurfabrikerna.

    Förstår inte hur man kan tycka såååå synd om djuren men samtidigt äta upp dom samvetslöst

  • PrimalTänk

    Kan låta konstigt, men som en före detta "rabiat" vegan får jag idag inte ett dugg dåligt samvete över att äta kött. Blev så galet sjuk efter 5 år som vegan att jag behövde söka hjälp i stödgrupp för ex-veganer på nätet för att få hjälp med att bli av med skamkänslorna över tanken på kött behövs för vår hälsas skull. Det tog mig år att läka ut de skadorna jag fick på tarmen av att bara äta växter, och jag trodde länge att det skulle vara permanent. Idag kan jag äta stärkelse med så lite fiber som möjligt, men majoriteten av kalorierna på min tallrik är animaliskt. Och det här är några punkter jag har lärt mig på vägen för att inte känna skuld över att äta kött:

    - Liv kan inte existera utan död! Det samma gäller din grönsallad, för växter är också köttätare. De molekyler och atomer som du består utav har cirkulerat genom otaliga växter och djur sen livets begynnelse på den här planeten. Och äter du växter kan du räkna med att något djur har dött för den växtens näring.

    - Säg nej till dålig djurhållning med hjälp av plånboken. Visst kan man gnälla över att det ändå är hemskt på slakterier osv, men djur dör under bra mer humana förhållanden på slakterier än i det vilda. Det är en vanlig företeelse att djur äts upp medan de fortfarande lever i det vilda. Kan rekommendera att söka efter videos på tex hur afrikanska vildhundar, vargar eller hyenor tar ner sina byten. Eller kika in på Instagramkontona @natureismetal eller @natureissavage för en dust of reality. Fler djurungar når vuxen ålder i fångenskap än i det vilda, samt våra betesdjur erbjuds skydd och trygghet utan att behöva oroa sig för mat, vatten eller rovdjur.

    - En åker med grödor tänkta till oss människor tillåter ingen biomångfald och inkräktande djur, växter och insekter som tar sig in på dessa åkrar bekämpas. Detta leder till svält för djur och insekter även utanför dessa åkrar. De insekter, möss och harar som annars hade kunnat livnära sig på betesmarker för kor dödas av när de tar sig in på åkrar, vilket leder till att de djur som livnär sig på dessa djur också i sin tur får dåligt med mat. Åkrar är kyrkogårdar.

    - Det mesta av koldioxiden vi har i luften tas upp av gräsmarker och inte av träd. Gräsmarker har mäktiga rotsystem där koldioxiden förvaras och bökas ner allt mer i backen ju mer djur går där och betar. Det är vetenskapligt bevisat (och praktiserat av många bönder runt om i världen) att betesdjur kan väcka liv i öknar skapade av människor och få växter och annan mångfald att hitta tillbaka till platser som vi brukat sönder.

    - Metangas från kor är en överdrift utan dess like. Metangas kan inte skapas ur tomma intet, för allt som förmultnar avger metangas. Så den soja eller sallad som passerar ditt magtarmsystem avger lika mycket metangas som om det skulle passera en kod magtarmsystem. Mest metangas kommer ifrån träsk och risfält, och ris är dessutom den mest odlade grödan i världen.

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Vego!) skrev 2021-08-01 12:54:09 följande:

    Jag tycker att alla som gladeligen smaskar i sig kött varje dag ska tvingas kolla på alla hemska videos från djurfabrikerna.

    Förstår inte hur man kan tycka såååå synd om djuren men samtidigt äta upp dom samvetslöst


    Ungefär på samma sätt som folk gladeligen köper nya mobiler, åker på semesterresor, har både hus och sommarstuga, köper nya kläder jämt osv trots att det finns barn som svälter ihjäl varje dag.

    Allt är inte svart eller vitt och vi alla har saker på vårt samvete, vissa mer, andra mindre.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Ja) skrev 2021-08-01 12:49:30 följande:

    Var det inte du som inte var ute efter att döma folk?


    +1
  • Anonym (Nej)

    Haft älg i frysen i många år och saknar det. Bästa köttet och handhavandet enligt mig. Köper nu nötfärs men alltid svenskt. Skulle aldrig någonsin köpa dansk ff även om den så gick på en tjuga. Svenska charkprodukter till 100 %

    Väljer även kattmat med svensk tillverkning.

    Ägg frigående ute om det finns. Kyckling svensk.

  • Anonym (Köttätare)
    Anonym (Djurvän) skrev 2021-07-31 12:04:35 följande:

    Hej! Ni som äter kött ; får ni dåligt samvete när ni tänker på hur grisar, kycklingar etc föds upp (inomhus, trångt), transporteras och sen slaktas? Eller förtränger ni eller bryr sig inte alls? Är genuint nyfiken och ej ute efter att döma ut folk.


    Nej.

    Människor har ätit kött i alla tider och det är vår mest naturliga föda. Inget att få dåligt samvete över.

    Varför skulle det vara det?
Svar på tråden Äta kött