• Anonym (Rädd)

    Är det fel val?

    Hej!

    Jag och min man bor just nu nära min hemort och nära mina syskon och föräldrar med våra 3 barn. Det är en trygghet jag värdesätter högt? nu har jag däremot efter flera års diskussion gått med på att eventuellt flytta till min mans hemort för att ta över hans farfars gård. Min man brinner för att sköta om skog, mark och vill gärna förvalta gården där nere. Det är 11 mil dit så det är inget jätteavstånd, men det skulle ju inte fungera att spontanbesöka min familj som jag gör nu.

    Han är rastlös och vill gärna göra saker hela tiden medans jag gärna går runt och påtar med blommor och tar hand om mina djur.

    Det känns som att jag har låst fast honom här, har vill ofta åka ner och fixa med gården och det blir krångligt för honom eftersom han gärna vill göra barnen delaktiga i det. Jag ser att jag är skyldig honom och barnen att ?prova på detta?. Men det är ju ingen liten grej utan vi kommer behöva sälja vårt hus, låta barnen byta skola och bryta upp med vänner som vi träffar till vardags här idag och förlora tryggheten med att ha min familj nära. Jag träffar idag min familj ca 1 gång per vecka under väldigt avslappnade former (oftast spontant). Vi har bott här tillsammans i 10 år och barnen är alla tre under 7 år.

    Ska tillägga att barnen har en fin relation även till hans föräldrar så dom kommer inte bli ?ensamma?.

    Jag mår skit över detta.

    Nu till min fråga; tycker ni det är rätt beslut? Och måste det betyda att det inte är rätt om jag har en stor klump i magen och gråter varje kväll?

  • Svar på tråden Är det fel val?
  • Anonym (Rädd)
    Anonym (Old McDonald) skrev 2021-08-02 19:01:48 följande:

    Varför skulle det bli sämre? Det skulle bli annorlunda. Men varför sämre?

    Det enda som verkligen kommer att skilja är att du får längre till dina föräldrar men inte så långt att du inte kan hälsa på dem över dagen.

    Och så det är med att ha en gård då, förstås.


    Ja och dom sakerna du nämnt är ändå två ganska stora saker i vardagen. Men nej, det behöver inte bli sämre. Men det kan jag ju inte veta.
  • Anonym (X)

    Hur svårt är det för dig att byta jobb?
    Byter mannen jobb eller kommer han att helt fokusera på gården?

  • Anonym (Rädd)
    Egon den stora skrev 2021-08-02 22:53:12 följande:

    Är det sådan panik att byta jobb? Jag vet många som pendlar den sträckan. Vet en familj som gjorde motsvarande detta och det är jättebra. Barnen stormtrivs och har skaffat flera olika djur.

    Du bor ju fortfarande nära dina föräldrar. Du kan ju spontanbesöka dom om du vill, så långt är det ju inte.


    Nej jag skulle absolut inte kunna tänka mig att pendla 3 timmar per dag. När skulle jag hinna träffa mina barn? Och när skulle jag hinna ta hand om djuren?

    Okej! Vad fint att dom fick det bra :)
  • Anonym (Rädd)
    Anonym (X) skrev 2021-08-03 11:02:08 följande:

    Hur svårt är det för dig att byta jobb?

    Byter mannen jobb eller kommer han att helt fokusera på gården?


    Det är lite av ett projekt för mig. Jag har akademisk utbildning och ett ganska specialiserat jobb, men det är ingen omöjlighet.

    Min man sköter sitt jobb på distans så han skulle inte behöva förändra något på den fronten.
  • Anonym (X)
    Anonym (Rädd) skrev 2021-08-03 11:03:24 följande:
    Det är lite av ett projekt för mig. Jag har akademisk utbildning och ett ganska specialiserat jobb, men det är ingen omöjlighet.

    Min man sköter sitt jobb på distans så han skulle inte behöva förändra något på den fronten.
    Tiden räcker till för att sköta gården också?
    Vad är det för typ av gård? Du skrev skog, men finns det även mark som brukas så hela semestern kommer gå åt till att skörda vall, havre et.c., djur som ska skötas om varje dag..?
  • Anonym (Andreas)
    Anonym (Rädd) skrev 2021-08-03 10:59:16 följande:

    Tack för din input! Du har säkert rätt! Samtidigt som jag kan tycka att många vill göra förändringar bara för sakens skull trots att man redan har det bra. En förändring KAN ju faktiskt leda till det sämre? men du har rätt, jag har problem på denna front!


    Fast fortfarande handlar det inte om dig utan om din man. Han har fått stå tillbaka i flera år och liksom betalat priset för att du inte gillar förändringar. Det om något är ju en viktig aspekt som kan bli sämre. Han kan bli bitter och besviken på att du förhala hans vilja och känslor. Hans känslor och vilja är väl också viktigt?

    För hans skull måste du ta dig samman och ta dig i kragen. Det här handlar inte om dig.
  • Kvittning

    Jag tycker det låter som en fantastisk möjlighet för er att få prova på ett helt annat liv. 11 mil är ju inte mycket alls, vad tar det? Typ 1,5 timme? Jag har 1 timme till mina föräldrar och spontanbesöker titt som tätt och en halvtimme till på det skulle inte ändra på den saken.

  • Anonym (K)

    Hur blir livet för dig (och barnen) om han lämnar dig eller avlider?

  • Anonym (xxx)

    Alltså, du kan ju inte hindra din man från att ta över sin släktgård. Det här måste ni väl ha pratat om tidigare, att det kommer att bli så - eller kan bli så - en dag? Sådana saker har högsta prio. Dessutom blir det väl jättebra för barnen att växa upp på landet? Det är ju sådant som stadsbarn bara kan drömma om! 

  • Anonym (Fia)

    Jag skulle fundera lite på hur livet blir när barnen börjar skolan. Har båda ställena bra skolor? Hur långt är det till skolan? Kommer barnen ha aktiviteter? Hur långt är det till dem? Tycker även att ditt jobb är lite av en avgörande faktor. Har du börjat söka jobb på nya orten? Jag för min del hade aldrig kunnat ha ett jobb jag inte älskar då man jobbar mer än man är ledig. Om du bortser från din familj hur kommer ditt liv förändras? Vad gör du idag på ledig tid och går motsvarande att göra där? Hur långt har du idag till affären och hur långt skulle du få? Går det att åka till gården en vecka och testbo? Inte ha semesterhjärna utan försöka tänka hur det skulle vara att bo där?

Svar på tråden Är det fel val?