Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Bf augusti 2022

    Emjol skrev 2021-12-08 05:53:32 följande:

    Håller med om att det går sååå långsamt haha.. Angående oron så har jag inte så mycket tips då jag rätt allmänt inte är orolig av mig :/ Däremot är jag sjukt nyfiken och vill gärna se bebis innan RUL då det känns alldeles för lång tid. Men ta en dag i taget :)


    Så skönt att kunna ha en så positiv inställning! :)
  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-08 07:00:05 följande:

    Ja faktiskt! Dock har jag tränat upp den under ett par år men underlättar enormt i livet gällande allt :) Fick dock besked en vecka innan jag plussa att jag har lätta cellförändringar med HPV.. Men liksom där så orkar jag helt enkelt inte oroa mig i flera månader för att det kanske ser bättre ut vid nästa provtagning. Enligt vad jag läst så självläker det oftast för de flesta så håller tummarna :D


    Förstår det verkligen. Jag hade behövt öva. Är som Ior i Nalle Puh ibland :,D

    Lätta cellförändringar är ingen fara. Man kan inte ta bort dem när man är gravid eller? Annars är det nog ingen fara att vänta. Jag har haft allvarliga cellförändringar. När jag skulle ta bort dem så blev hela tiden gynekologen sjuk eller något annat hände. Tog nog ett helt år och efter att jag gjort en anmälan, innan jag fick komma till en gynekolog och ta bort dem. Men allt blev ju bra ändå. Så är de lätta tror jag verkligen man kan vänta, men kolla upp så fort du får möjlighet sen <3
  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-08 09:41:19 följande:

    Först ska man göra ett till cellprov innan det är aktuellt att "ta bort något". Ska helst göra det cellprovet innan andra trimestern läste jag precis. Men vid det provsvaret så kanske det har läkt av sig själv :) Annars får jag vänta till efter graviditeten ifall svaret visar något annat samt att man med HPV har en risk att föda för tidigt.. Men ska ringa MVC nästa vecka och även meddela om detta så kanske jag kan ta ett nytt cellprov innan det är försent. :)


    Okej, låter klokt att kolla med MVC.:)
  • Lövsångerska1991
    Fyyyyran skrev 2021-12-08 15:17:55 följande:

    Önskar också tvillingar. Tycker allting med tvillingar är så fascinerande och underbart.

    Min farmor var tvilling, så vet inte om det skulle öka mina chanser. Man kan ju alltid hoppas.

    Idag är första dagen som jag vågar känna att bebisen nog kanske stannar kvar därinne. Vi funderar på att berätta för släkten på julafton. Och för våra andra barn. Längtar! Då kommer jag vara i v 7, så det är väl egentligen lite tidigt att berätta. Men vi kan nog inte hålla oss. Vår sexåring kommer bli såååå glad att hon äntligen får bli storasyster.

    Hur tänker ni kring berättande delen?


    Jag har berättat för mina föräldrar och min ena syster. Tänker berätta för mina andra systrar när jag träffar dem, vet inte exakt när det blir. Känner inte att jag vill samla alla och berätta på ett högtidligt sätt. Jag är lite blyg av mig och gillar inte riktigt att stå i centrum på det sättet. Går in i vecka 7 nästa vecka, borde man känna sig lite mer trygg då?

    Min sambo har inte berättat för sin familj än, han vill vänta tills vi går in i vecka 12.

    Har berättat för de som står mig närmast, för känns bara bra att ha deras stöd om något händer.
  • Lövsångerska1991

    Är inne i en så orolig tankeloop nu. Har svårt att släppa tanken på utomkvedshavandeskap. I ungdomen var jag inte så noga med att testa mig och det är ju jättedumt, men kan inte göra så mycket åt det nu. Rädd att jag då för länge sedan ska ha fått något som sen lett till äggledarinflammation utan att jag har märkt det eller fått reda på det på något sätt. När man läser om utomkvedshavandeskap är det ju väldigt få procent det handlar om, men när man läser om klamydia utan symtom verkar det så otroligt vanligt. Känns som jobbigt att inte få veta något förrän i slutet av månaden. :/

  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-09 04:35:24 följande:

    Det är vanligt att oroa sig för mycket när man är gravid med alla extra hormoner <3 Kommer nog kännas bättre vid ultraljud men ring MVC ifall det blir värre så kanske du får komma in tidigare.


    Förstår att oron är vanlig. Sedan har jag OCD också (som blivit mycket bättre, men får nog alltid leva med den) och har extra mycket benägenhet till ältande.

    Jag gör ultraljudet privat den 27 dec. Mitt första möte med barnmorska har jag den 21 dec. Har kollat om det finns tidigare tider för inskrivningen, men det är fullbokat. Ultraljudet får man inte gå på före vecka 8+0. Men kanske att jag kan berätta för barnmorskan den 21:a om min oro och se om de inte kan göra något slags ultraljud redan då? Eller är det en ekonomisk fråga tror ni? Att maskinen slits mycket varje gång den används kanske.

    Drömde hemska drömmar inatt om missfall. Så hemskt, men skönt att det bara var mardrömmar!

    Hur mår ni alla idag? <3
  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-09 09:39:20 följande:

    Så bra att du snart får träffa barnmorska och även göra ul, hoppas det kommer kännas bättre efter det <3

    Tacksamt atr vakna och fortfarande vara gravid :))

    Jag har tagit graviditetstest varje dag sen jag plussade förra veckan. Imorse tog jag ett nytt digitaltest och drömde att det visade att det gått kortare tid. Tack och lov var det bara en dröm!

    Mina symtom har börjat bli lite värre, mår mer illa och brösten ömmar mer. Blir tröttare för varje dag som går.


    Ja, det är skönt, men tiden går så långsamt. Väldigt skönt att vakna och inse att det bara var en dröm.

    Varför tar du test varje dag, är det något man borde göra? Jag tog ett test på BIM + 1, ett digitalt. Sedan tog jag ett vanligt med streck på BIM + 6 för att se hur starkt strecket var. Det var nästan lika starkt som kontrollstrecket, men inte riktigt (bifogar bild). Hade nog inte hållit mig så länge dock. Borde jag kolla så att det ökar? Känns som att jag kanske skulle bli helt hispig av det? kanske det är svagare ibland om man inte hållt sig så länge?

  • Lövsångerska1991
    limons skrev 2021-12-09 12:16:37 följande:

    Hej! Googlade mig hit och kul o hitta andra som nyligen plussat:) Plussade förvånansvärt nog i v. 4? o är väl nu i vecka 5+4 o har väl BF då typ 4 augusti (på min andra sons födelsedag!)

    Hur mår ni? Har ni också mycket molvärk?


    Grattis :) jag var i v 5 (4+1) när jag plussade. Är nu i vecka 6 (5+3).

    Jag har ganska mycket molvärk. Den kommer och går under dagen. Ingen stark värk, utan just molande, likt svag mensvärk. Ibland kan det hugga till lite. Tror det oftast är gas. Övriga symtom jag har är framför allt trötthet. Är oftast helt däckad vid klockan nio på kvällen, ibland tidigare. Ömma hårda bröst, stora vårtgårdar (någon annan som fått det? Känns lite ovanligt). Lite illamående ibland, t.ex när jag är hungrig eller törstig eller när jag ätit något som jag inte tycker är gott längre.
Svar på tråden Bf augusti 2022