Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Bf augusti 2022

    Emjol, 5/8 - Första barnet

    Isoldelively 5/8 - Femte barnet

    Milhist 8/8 - Första barnet

    Lövsångerska1991 9/8 - Första barnet

    Semlan3 10/8 - Tredje barnet

    KLN, 16/8 -andra barnet

    Nilla6, 17/8- Fjärde barnet

    laurajane, 17/8 - andra barnet

    Ladyballistic 28/8 - andra barnet

  • Lövsångerska1991

    [quote=81549917][quote-nick]Emmaaaaa skrev 2021-12-20 13:38:33 följande:[/quote-nick]

    Nu har mina få gravidsymtom försvunnit totalt, bara så över natten. Inga ömma bröst kvar, inget illamående, ingenting. Är rätt övertygad om att det handlar om missfall. Hur får man beviljat ett ultraljud för att bekräfta det? Är helt förstörd nu?.

    [/quot]

    Jag tror att det är helt normalt att det kommer och går lite. Det finns dagar som jag känner mig mer gravid än andra faktiskt. Vissa dagar har jag tyckt att brösten varit mindre spända, sen nästa dag kan de komma tillbaka med full kraft. Mer molvärk en dag, sen knappt någon. Illamående till hundra en dag, nästa bara mer hungrig, nästa kanske inget speciellt. Tror att så länge du inte blöder och har jätteont så är det ingen fara. <3 men vet känslan av att något är fel, det tar liksom kål på en! Skickar en styrkekram, allt kommer ordna sig <3

  • Lövsångerska1991
    Emmaaaaa skrev 2021-12-21 11:34:14 följande:

    Tack snälla för alla svar! <3

    Gråtit konstant sen igår, känner så tydligt att graviditeten är över. Är inte så att jag fått mindre symtom utan alla försvann totalt bara över natten. Brösten krympte och blev slappa, illamåendet försvann, är inte längre äcklad på mat, ingen molvärk osv.

    Inte kollat upp något än för har inte haft ork att ringa någonstans, och vet heller knappt vart jag ska vända mig :(


    Känner verkligen med dig! <3 Tänker att så länge du inte blöder eller har väldigt ont så tror jag inte det kan vara något missfall. Men som andra skrivit, försök ringa och fråga efter råd, kanske till och med ett ultraljud. Att gå runt ensam med såna här tankar är för tungt!
  • Lövsångerska1991
    Jelumima skrev 2021-12-26 08:44:02 följande:

    Hej!

    Lider med er som mår illa.

    Här är enda symptomen på graviditet ömma bröst och en liten liten mage.

    Jag tycker det redan nu syns lite.. är snart I v. 7.

    Någon mer som upplever att det börjar synas?

    Tycker det är lite jobbigt då vi inte vill berätta för någon förrän efter ul i v.13.


    Tycker också att jag fått en mage. Går in i vecka 9 imorgon. Men vet inte riktigt vad det är som gör att magen blir utställd redan nu, om det är livmodern eller snarare att man inte kan hålla in magen (hört att musklerna blir slappa typ) eller om det är att man är så gasig jämt.
  • Lövsångerska1991
    Nathaliextnf skrev 2022-01-01 22:36:53 följande:

    Igår fick jag 3+ på veckoindikatorn, kändes så bra. Och nu när jag gick på toa kom rosa blandad flytning så är det kanske ett missfall på g? Känner mig så tom och ledsen.. Jag tror jag är i v5+4.. Har aldrig blödigt förut i någon graviditet utan att det slutat mf. Har inte haft sex men burit tungt idag.


    Skickar en kram <3 Man är mer lättblödande som gravid så det behöver verkligen inte innebära missfall. Tydligen kan en nysning t.ex orsaka lättare blödning.
  • Lövsångerska1991
    mickanmh skrev 2022-01-02 15:32:17 följande:

    Hej alla! Har läst igenom hela tråden, tänkte nu skriva själv också. Detta är min fjärde graviditet (har en dotter på 4,5 år samt två missfall i bagaget). Var på tisdag på tidigt vul, allt såg bra ut. Hjärtat tickade fint och läkaren sa att jag var i 7+5. Mina symptom är illamående, ömma bröst, svullen mage, trötthet, mycket flytningar.

    Igår kom det en mörkbrun liten flytning. Samtidigt märkte jag att mina bröst inte ömmade alls. Blev jätte rädd. Det har inte kommit något mera brunt efter det och lite symptom har jag idag. Men illamåendet är mycket mindre, likaså bröstens ömhet. Inga flytningar heller på ett dygn. Tycker detta är konstigt då symptomen hittills varit konstanta och inte kommit och gått. Orkar dock inte fundera mera så bokade ett till vul tills imorgon. Bättre att veta helt enkelt än att gå omkring och vänta och fundera.


    Jag upplevde att jag tappade symtom i v 8 som du är i, men att det kommit tillbaka. Brösten gjorde så himla ont före v 8, sen inte alls lika, men nu är de väldigt spända igen och nästan lika ömma. Känns lite på ett annat sätt. Tror de blivit lite större. Tyckte också magen blev mindre ett tag, men så har den kommit igen.

    Jag fick en lätt blödning (brun färg) för några veckor sedan och åkte faktiskt in akut för jag var så orolig för utomkvedshavandeskap. Men så fick jag se en frisk liten krabat och ett tickande hjärtat. Visade sig att blödningen kom ifrån livmodertappen och att det är vanligt när man har gjort en konisering tidigare.

    Har också hört att lätta blödningar och bruna eller rosa flytningar i princip alltid är helt normalt. Man är mer lättblödande som gravid, hörde det av en barnmorska i en podd.

    Men förstår din noja. Blev själv nojig när jag fick brun flytningar för någon vecka sen, fastän jag ändå vet att det troligtvis är från livmodertappen. Har faktiskt också bokat ultraljud på torsdag. Håller tummarna för oss båda! <3
  • Lövsångerska1991
    Nathaliextnf skrev 2022-01-02 16:29:48 följande:

    Tack för din omtanke <3 vet men efter några missfall och ett MA för 2 månader sen sätter det sig på psyket :( Det har inte kommit något mer, så hoppas bara att det var för att jag hade burit massor.. och så har jag ju faktiskt nyst ordentligt i ett par dagar ;)

    Längtar tills den 19 Jan då får jag äntligen göra ul <3


    Förstår verkligen att sånt sätter sina spår! Jag håller alla tummar och tår för att det ska få gå vägen för dig nu. <3

    Som sagt är lätta blödningar väldigt vanligt och normalt iaf.
  • Lövsångerska1991

    Ville bara uppdatera och skriva att mitt ultraljud idag gick väldigt bra. :) Fostrets hjärta slår och han/hon sprallar runt därinne! Beräknad födsel är nu 6:e augusti istället för 9:e.

  • Lövsångerska1991
    isoldelively skrev 2022-01-06 13:39:57 följande:

    Går in i vecka 11 imorgon och mår verkligen skit. Illamående från helvetet, känner mig svag och sjuk, orkar inget, konstant äcklig smak i munnen, lågt blodtryck, yrsel mm. Inget att göra säger vården, och jag har testat allt jag kan för att lindra. Vet inte om jag orkar detta mående mycket längre till även om graviditeten var planerad, känner för att avbryta varje dag <\3 Nej fy fan för att må såhär.


    Det låter väldigt jobbigt! <3 Så hemskt att det inte finns något som lindrar och att vården inte kan göra något heller. Men brukar inte illamåendet och mycket annat försvinna i typ v 12? Isf är du nära nu! Är du sjukskriven från jobbet? Annars är nog det bra så att du bara kan fokusera på att vila dig.
  • Lövsångerska1991
    Tino skrev 2022-01-06 12:02:45 följande:

    Skönt att det börjar kännas bättre. Mitt illamående är bättre vissa dagar och superilla andra dagar, så jag får ligga ner i princip hela dagen. Hoppas illamåendet håller sig borta för dig.

    När har du KUB, men även ni andra KUB. Jag har inbokat först i veckan 14, och är i vecka 11 nu. Jag grämer mig för min partner får inte följa med. Sist fick jag ju veta att fostret inte levde på KUB, vilket var så hemskt tufft. Och grämer mig att jag ska vara med om samma och vara helt själv.

    När brukar spökveckorna vara? Jag har googlat men hittar inte särskilt mycket om det.


    Har för mig att man brukar få ha med sig sin partner om man varit med om något så svårt i tidigare graviditet. Går det inte att kolla upp?

    Jag tänker också att risken att vara med om uteblivet missfall två gånger på rad borde vara väldigt liten. Vet att de olika graviditeterna har samma procentuella risk, men tror ändå att kombinationen med två efter varandra borde vara mer ovanlig. Tänker på sannolikhetslära och när man kastar tärningar. Håller tummarna för er! Tror det kommer gå bra den här gången. Skickar en kram <3
  • Lövsångerska1991
    bullmamman2 skrev 2022-01-18 18:44:11 följande:
    Har funderat en del och har en lång lista med namn men det lär nog inte vara något av de som blir skulle jag tro. Vi har alltid haft svårt att välja namn 
    Vi har också en lång lista, både med flicknamn och pojknamn :) vi började prata om det redan innan graviditeten XD
  • Lövsångerska1991
    Unmanageable skrev 2022-03-18 14:11:40 följande:
    Förstår inte varför allt känns så himla oroligt denna gången..hade önskat att jag blev lugnare efter RUL. Men nu är jag istället orolig över att jag läcker fostervatten pga vattniga flytningar...usch. Jag måste sluta oroa mig!

    Känner dock mycket kraftigare rörelser nu. Går in i vecka 20 idag. Så det känns himla skönt! Hoppas det fortsätter..????

    Spännande ändå med RUL. Hoppas allt ser bra ut! ????
    Hej, ville bara säga att jag också nojat över att att läcka fostervatten. Jag pratade med en barnmorska över nätet och sedan även min egen barnmorska och båda sa samma sak, tar man på sig ett trosskydd och det inte blir helt genomvått så kan det inte vara fostervatten. Mina flytningar la sig liksom mer som en hinna ovanpå trosskyddet, och trosskyddet torkade ju sen och höll sig torrt länge. Jag får lite olika flytningar, ibland vattniga, ibland vita, ibland mer gula. Det ska vara helt normalt med allting vad jag förstår. På RUL kollar de ju också att det finns tillräckligt med fostervatten.
    Ett tips är att inte hålla på och googla. Jag gjorde det jämt förut och mådde så dåligt. Nu försöker jag hålla mig till att kolla 1177 och Livsmedelsverket om jag behöver få svar på något. Är jag ändå orolig kontaktar jag min barnmorska och får jag inte tag på henne så chattar jag med en barnmorska i Min doktor appen.
    Försök att ta det lugnt, och ta hand om dig <3
Svar på tråden Bf augusti 2022