Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Bf augusti 2022

    Emjol skrev 2021-12-11 17:22:40 följande:

    Helt sjukt hur smaklökarna kan ändras från en dag till en annan :o

    Igår åt jag en macka som var det godaste jag ätit på länge och idag gjorde jag exakt en likadan och det bara vände i munnen. Nu mår jag sjukt illa och vill aldrig äta igen haha ;)


    Haha, jag har precis samma problem! Det jag tyckte var gott igår känns vidrigt idag. Har varit sugen på saker precis i början som jag nu blir kräkfärdig av att tänka på.

    Mått mer illa senaste dagarna, särskilt idag, men på en konstigt sätt.

    Det är som att jag behöver rapa, men det går trögt och så mår jag illa av det känns det som. Känns som åksjuka tycker jag, när man suttit och läst samtidigt som man åker bil. Dock inga kräkningar. Mest allmänt äcklad över viss typ av mat och lukt.

    Kämpar verkligen med att tygla oron nu och tänka positivt. Försöker tänka ut positiva grejor med varje dag fram till ultraljudet den 27:e. Hur mår ni alla denna helg?
  • Lövsångerska1991
    Emmaaaaa skrev 2021-12-12 13:21:03 följande:

    Åh, va skönt att höra att det inte bara är jag som inte mår illa än! Är så fruktansvärt orolig att det inte står rätt till när man inte har de klassiska symtomen som illamående? Är i v.6+1 och bara längtar efter illamåendet så det känns som att det är på riktigt.:(

    E det någon annan som inte fått så mycket symtom än? Har varken illamående eller humörsvängningar, utan fortfarande bara lite ömma bröst och vissa dagar lite molande värk.


    Jag mår inte superilla, är mest lite äcklad av allt möjligt och så blir jag illamående, men inte så att jag kräks. Och det är korta stunder några gånger om dagen. Har hört att alla inte mår illa och att det inte är något konstigt.

    Jag har framför allt molande värk, uppsvälld mage, ömma bröst och känner en extremt trötthet.
  • Lövsångerska1991

    Känner en sådan oro nästan hela tiden. Kommer inte kunna slappna av förrän första ultraljudet den 27:e.

    Har så svårt att helt glädjas för är som att jag hör i huvudet hela tiden ?kanske ligger inte fostret i livmodern utan har fastnat i äggledaren? eller ?kanske kommer det inte höras några hjärtslag?. Två veckor kvar tills jag får svar. Hur ska jag klara det här?

  • Lövsångerska1991
    Emmaaaaa skrev 2021-12-12 19:17:49 följande:

    Känner så igen mig! Ena stunden drömmer jag mig bort o känner mig sådär euforiskt lycklig över detta, för att andra stunden deppa ihop totalt och tänka att något är fel och att detta e alldeles för bra för att vara sant. Har också ultraljud den 27e och vet heller inte hur man ska klara sig i 2 veckor utan att veta!! Vilken vecka är du i?


    Tack för ditt svar <3 Precis så för mig med, kastas mellan hopp och förtvivlan. Men allt oftare oro känner jag. Jag är i vecka 6 (v. 5+6). Imorgon går jag in i vecka 7 :) viken vecka är du i? Är det ett tidigt ultraljud du gör också? Spännande att vi fått samma datum :)

    För varje dag som går utan att det kommer blod känns det iaf lite tryggare tyckte jag. Läste att i v. 6-7 är missfallsrisken mellan 5-10 %. Det är egentligen väldigt låg risk, troligare att det går bra. Försöker intala mig det iaf. Sen börjar jag tänka att jag ju jämt har sån otur så varför skulle detta gå bra.

    Men trodde i princip att jag var steril och så tog blev det ju graviditet efter fyra försök, så borde kanske sluta vara så negativ nu!
  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-12 18:50:44 följande:

    Åh önskar jag kunde ta en del av din oro :( kämpa <3 Riktiga katastroftankar.. Man oroar sig för det värsta innan man ens vet något. Är otroligt vanligt men fruktansvärt att uppleva :( 2 veckor går fortare än man tror även fast vi alla vill att tiden ska gå liiite snabbare nu ;)


    Så fint du skriver till mig <3

    Ja, det är verkligen jobbigt! Hur gör du för att tänka positivt? Tycker det är så svårt.

    Var hemma sjuk nästan hela förra arbetsveckan, så kanske tiden kommer gå fortare nu när jag jobbar! :)
  • Lövsångerska1991
    Tino skrev 2021-12-13 09:21:21 följande:

    Jag ringde kvinnokliniken direkt på morgonen och fick en tid direkt för att kolla upp blödningarna jag haft. Allt såg fint ut och blödningen kom troligtvis från slemhinnan i livmoderhalsen. Man kan få så om man anstränger sig eller tex har sex. :)


    Så skönt att du fick tid direkt och att allt såg bra ut. Fick du göra ultraljud? Vilken lättnad det måste vara! Så härligt med glada nyheter :)
  • Lövsångerska1991
    Tino skrev 2021-12-13 12:12:34 följande:

    Tack! Ja, jag fick göra ultraljud. Eftersom jag haft ett uteblivet missfall i v 13 för två år sedan så förstod läkaren min oro. Hen sa tom att det bara är att ringa igen om jag skulle börja blöda igen. Det syntes rester av en blödning i livmoderhalsen, så borde varit det denna gången. Så overkligt att kunna blöda så mycket men ändå att det är bra.


    Så hemskt med det uteblivna missfallet, men vilken lättnad att det gick bra idag! Har hört att man kan blöda mycket om det är något sår eller blodkärl som brister, just pga de sköra slemhinnorna.

    Min sambo och jag har glidmedel vid sex, det är nog bra just när man har mer känsliga slemhinnor.
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-13 22:25:06 följande:

    Okej jag har delade magmuskler och navelbråck men helvete kan inte ha på mej vanliga trosor eller byxor, kan inte sitta då det är så ömt och svullet. Är det pga att man har 3 ungar redan eller? Aldrig vart såhär svullen vecka 5.


    Det låter jobbigt! Jag har svårt att ha på mig tighta trosor och kan inte ha byxor för magen är konstant uppsvälld, gaser antar jag. Den känns liksom lite öm när jag knäpper en knapp där. Men sitta kan jag göra utan problem.
  • Lövsångerska1991
    laurajane skrev 2021-12-14 09:33:46 följande:

    Har varit toktrött de här veckorna och i natt när jag lite snabbt ställde mig upp och gick på toaletten så svimmade jag efteråt. Ringde barnmorskan och bokade in första besöket nu på morgonen och då sade hon att det var helt normalt. Men nu efter en hektisk morgon känner jag mig helt matt och är livrädd att svimma igen. Fy! Har aldrig varit med om det tidigare.


    Stackars dig! <3 fick du inga tips på vad som kan hjälpa? Jag är också extremt trött, men tack och lov inte svimfärdig.
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-14 17:08:03 följande:

    Ja jätte jobbigt, får inte på mej nåt, allt gör jätte ont, speciellt när jag sitter, jätte svullen nertill, sitter här på nålar nu då jag inväntar ett hcg blodprov jag tog idag. Dock hinner jag inte göra fler innan nästa onsdag då jag även ska göra ett vul till.


    Ush då! Varför tar man hcg-prov? Skönt att du får hjälp iaf <3
Svar på tråden Bf augusti 2022