Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Bf augusti 2022

    Tino skrev 2021-12-09 16:33:02 följande:

    Ja, jag fryser men det är också så himla kallt generellt. Jag frös även förra gången jag var gravid. Jag pratade med en läkare om det då som sa att det låter som en reaktion på hormonerna. Kan vara bra dock att kolla sköldkörteln också. Det kan nog mvc hjälpa till med. Jag har kollat för någon vecka sedan, och tror det var normalt.


    Jag är frusen av mig, men faktiskt mindre frusen nu sen jag blev med barn. Framför allt gäller det när jag är inomhus på jobbet och i rörelse, då blir jag snabbare varm nu än tidigare. Har iofs bättre ytterkläder denna vinter så vägen till och från jobbet blir mindre plågsam, så det spelar också in.
  • Lövsångerska1991
    Semlan3 skrev 2021-12-09 18:16:57 följande:

    Tips är att titt på janusinfo egentligen med alla läkemedel och liknande. På fass står det alltid att man inte ska ta vissa saker när man är gravid, men janusinfo är det som sjukvården använder sig av för att kolla om man får ta ett visst läkemedel som gravid.


    Tack!

    Jag kollade där, men de hade inte med den produkten. Finns inte på FASS heller.
  • Lövsångerska1991
    Tino skrev 2021-12-10 18:23:04 följande:

    Tack så mycket för den virtuella kramen! Blödningen kommer och går. 1177 säger att jag ska ställa in mig på missfall men att det inte behöver bli så. Bara att vänta och se.


    Skickar också en kram! Livet är så fruktansvärt orättvist. Hoppas innerligt att det inte är missfall. Har hört att ibland kan blodkärl spricka. Får du inte komma in till akut-gyn?
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-10 19:04:15 följande:

    Hej plussade för några dagar sen med barn nummer 4, shit sambon sa på en gång att vi inte kan behålla men idag är han med på det. Dock så tidigt så man vet ju aldrig, 4+2 idag????


    Stort grattis! :) <3 håller tummarna för att allt går superbra! Min syster har fyra barn, hon tycker att det bara är härligt med så många. :)

    En sak jag kom att fundera på. Om nu allt går bra, när borde man berätta på jobbet? Jag jobbar på en skola och kommer bli avstängd i v. 20 troligtvis. Är det ändå okej att inre berätta förrän i v. 12? Vad tycker ni?
  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-10 19:24:10 följande:

    Jag kommer också få gå hem i vecka 20 troligtvis tyvärr och jag är med på samma spår som dig. Kommer berätta efter KUB :) Vill gärna se bebis innan jag berättar ;)


    När kan man göra KUB nu igen?
  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-10 19:37:03 följande:

    Vill bara höra mer er andra, har ni emellanåt molvärk i korsrygg och/eller ibland fram på magen?

    V6 imorgon


    Har framförallt molvärk i magen (livmodern). Den kommer och går varje dag. Helt normalt :)
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-10 19:51:49 följande:

    Tack, jo men vi får en stor ålderspann på våra, de kommer då vara 5 år, nästan 7 och en på 14 hehe. Men hoppas på en frisk graviditet. Är inte pyr ung längre så????

    Nu är jag arbetslös men berättade förr iaf tidigt för om nåt hände så kunde dom förstå bättre varför. Jag har blivit sjukskriven med de andra 3 runt vecka 20 så lär bli samma nu.


    Det är väl bra om den stora kan passa den lilla ibland kanske :) jag var väldigt mycket äldre syskon (vi är också fyra tillsammans). Ser ingen nackdel med det faktiskt. Som vuxna spelar det ingen roll alls. Som barn kanske jag velat ha någon i min ålder att leka med, men jag tyckte det var härligt med mina storasystrar som jag såg upp till och lärde mig av.
  • Lövsångerska1991
    Fyyyyran skrev 2021-12-10 21:09:34 följande:

    Gud, längtar ihjäl mig efter den här bebisen, samtidigt som jag är livrädd för mf igen. Imorgon är den dagen i graviditeten som jag började blöda sist, så den känns lite som en milstolpe. Tycker dock att symtomen blir starkare och starkare vilket lugnar lite.

    Hörrni, jag tror att vi har valt helt rätt tid att bli gravid om man tänker hur snabbt tiden går. Nu är det jul och allt och när vi är igenom allt det så är vi helt plötsligt +- v.10. Sedan är det våren som ju är en härlig tid och som går fort och sedan är det helt plötsligt midsommar och då är vi i +- v.32. Sommaren går ju alltid snabbt och innan den är över kommer våra små vara hos oss. #någonsomgillarattövertänkasaker haha


    Längtar också så mycket! Du har helt rätt i att det är en bra tid. :) Vintern kan dessutom bli så tråkig annars tycker jag. Nu har vi något att glädjas åt i januari och februari när man är så trött på vintern och det känns som inget händer i övrigt. Mysigt med bebis lagom till hösten, för då blir inte hösten grå och deppig trots regn rusk väder!
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-10 20:06:43 följande:

    Haha yngsta är tjej med energi som den där kaninen i batteri reklamen, de andra 2 är killar, äldsta håller ju koll på dom nu oxå när jag lagar mat och omvi andra handlar men vill inte lägga ansvar på han heller. Men lär väl behöva lite hjälp, tur att min mamma går i pension nu oxå så man kan få lite extra hjälp???? vi har dock lovat att inte skaffa fler barn så hur och när vi ska säga nåt är frågan hehe


    Förstår att ni inte vill lägga allt på den äldste då han ändå är ung fortfarande. Tror ni kommer fixa det här bra hur som helst :) vill ni så går det! Ni kan ju säga att ni bara råkade bli med barn? :D
  • Lövsångerska1991
    Tino skrev 2021-12-10 19:58:36 följande:

    1177 sa att ingen kommer tycka jag är dålig som åker till gynakuten. Men rent krasst kan de ändå inte göra något för att stoppa ett missfall. Det är i så fall om smärtan blir värre och jag störtblöder. Alltså om det blir fara för mitt liv. Så jag tänkte avvakta till måndag om inte blödningarna tilltar för då vill jag nog utesluta uteblivet missfall. För två år sedan upptäckte man just uteblivet missfall på KUB, och jag får fullständig panik av tanken på uteblivet missfall igen. Men eftersom jag gjort ivf kommer jag ändå bli kallad på vul om 1-2 veckor så borde väl avvakta. Men vet inte om jag orkar det.


    Har du ont också? Om inte finns kanske ändå en del hopp? Förstår om du inte vill vänta 1-2 veckor. Även om de inte kan stoppa ett missfall, kan man inte få svar på om det är missfall eller inte, om man kommer till akut-gyn och får göra er t vaginalt ultraljud? Tänker att även om beskedet kan vara hemskt, är nog väntan ännu värre? Önska du slapp det allt det här! <3
Svar på tråden Bf augusti 2022