Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Bf augusti 2022

    Ellie9301 skrev 2021-12-14 20:05:34 följande:

    Jag är nu i vecka 7(6+2) men jag känner typ ingenting?

    Lite trött absolut men inte den där extrema tröttheten, mått lite illa en kort stund någon dag men det är nog mest för att jag känner efter. Inte mer arg/lätt för gråt.

    Endast lite ömma bröst om jag trycker på dem och känner mig lite uppsvälld.

    Jag vill ju känna mig gravid (kommer säkert få ångra mig haha), ska på tidigt ultraljud nästa vecka så håller tummarna allt ser ut som det ska men några fler symtom borde jag ju känna! Har gått och väntat på ordentligt illamående men nej..


    Det verkar vara så himla olika hur mycket man känner så här tidigt. Tror inte man ska tänka så mycket på hur en graviditet borde vara. Det är så olika. Alla mår inte illa, att inte kräkas är vanligt.

    Så spännande med tidigt ultraljud. :) Där jag bor får man inte gå på något ultraljud förrän i v. 8+0 om man inte har typ kraftig värk eller haft problem i tidigare graviditet. Har tid hos barnmorskan nästa vecka och då ska berätta om min oro och fråga om man inte kan få göra ett ultraljud ändå.
  • Lövsångerska1991

    Ibland när jag vaknar på natten känns brösten extra spända, det nästan bränner till runt vårtgårdarna/bröstvårtorna och nästan lite som att brösten är sprickfärdiga. Någon annan med såna symptom? Tycker också att vissa dagar är de extra spända och hårda. Sen någon dag mjukare igen och sen tillbaka till det spända. Har läst att det är helt normalt, tycker bara det känns lite spännande. :P

  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-15 20:46:10 följande:

    De senaste nätterna har mina bröst varit mer jämnömma, men innan dess vaknade jag flera nätter i rad och mina bröst var otroligt spända, framförallt på sidorna och knappt kunnat peta på dem

    Haha ja allt med graviditeten är spännande!

    Skulle dock vilja ha en stor mage redan nu, längtar!! :))


    Så märkligt att de blir mer spända på natten, undrar varför! Längtar också efter stor mage och att det liksom syns.

    Jag har inte vågat väga mig dock. Tycker sånt känns jobbigt. Just att se siffrorna, inte att se kroppen växa för det vill jag ju.

    Vill inte titta på vågen hos barnmorskan tror jag. Är ni andra känsliga för sånt?
  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-15 21:44:52 följande:

    Ja verkligen! Har haft ätstörningar större delen av mitt liv. Har de senaste två åren nått normalvikt och mår bra, men undviker att väga mig för att det gör mig inget gott.

    På första hälsosamtalet vägdes jag inte, hon bara frågade min vikt.

    Första gången jag var gravid minns jag att jag vägdes, gör de alltid det?


    Okej. <3 Jag hade ätstörningar i min ungdom framför allt. Fortfarande är jag lite känslig just för vägning. Jag behövde gå ner förut (pga några kg övervikt) och vägde mig iom det, gick ner fem kg. Då kändes det ju bra att väga sig. Men när det går uppåt kommer jag inte gilla att just se siffrorna, fastän jag vill få stor mage (som väger). Det är frivilligt att vägas, men det rekommenderas att göra det så man kan upptäcka t.ex. diabetes eller havandeskapsförgiftning tror jag. Jag tänker kolla om jag kan vägas, men blunda och att barnmorskan kollar. Jag tror min syster gjorde så.
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-15 22:15:58 följande:

    Ja vul i 4+3 och blodprov igår 5+0, tror bara jag kommer bli mer orolig imorrn om han inte ser nåt för jag vet oxå att det är för tidigt. Har gjort en ivf förut och då var det inte förren 7+3 som vi såg hjärtat och mer av en böna typ. Jag har googlat massor på hcg och det har vart olika för så många, vissa hade runt 100 och andra runt 10000 samma vecka så bara gå på siffran känns mer oroande. Denna gyn var inge bra heller och en dålig maskin men den enda som finns i kommunen tyvärr.


    Tycker din gynekolog verkar lite okänslig i hur han lägger fram information. Det verkar ju helt normalt att inte se något så tidigt. Viktigt att inte skrämma upp i onödan! Men det är bra att ni kollar upp tidigt att det inte är utomkvedshavandeskap för det vill man ju inte få med länge isf. Håller tummarna för dig idag, tror det kommer gå bra! <3
  • Lövsångerska1991
    Nilla6 skrev 2021-12-17 08:46:36 följande:

    Ja eller läkaren har skrivit "viss misstanke om embryoliknande struktur inuti hinnsäcken" ja är i 5+3 idag så ska dit igen nästa onsdag i 6+1 ca så hoppas på att få se mer då. Ska ta blodprovet nu så hoppas på bra stegring men är inte jätte orolig då jag gjort detta många ggr förut men är inte helt nöjd förren jag ser hjärtat.


    Jag kan inte mycket om sådant där, men jag tycker att läkaren verkar okänslig. Förstår om du är lite orolig, snart är det iaf onsdag och då får du veta mer. Tror säkert det ordnar sig, tycker inte det låter som tecken på utomkvedshavandeskap. <3
  • Lövsångerska1991
    Emjol skrev 2021-12-18 10:51:53 följande:

    Tips på vad man kan äta?

    Legat förkyld i flera dagar nu och lever inprincip på yoghurt och nudlar..

    Är vrålhungrig imellanåt men mår så illa också så har oerhört svårt att äta :(

    Har försökt få i mig vanlig mat men det vänder liksom i munnen. Smakar skit. Har dock inte spytt men har som en konstant illamående i bakgrunden.

    Vet inte om illamåendet är en blandning av graviditeten och dåligt intag av mat dom senaste dagarna hehe.

    Känner mig så orkeslös och så irriterande att känna hunger men inte lyckas få i sig nått :/


    Åh det är låter jobbigt! Rostat bröd med smör och lite salt har jag kunnat äta när jag varit dålig i magen och mått illa, men inte så mycket näring i det heller. Vad känner du för tomatsoppa? Tycker det är svårt, det som någon tycker känns äckligt, tycker någon annan är gott. Som förkyld brukar jag må extra illa pga snor i halsen och sånt täppt näsa som gör att man blir så torr i svalget.

    Kan du äta någon typ av frukt? Det är ju vitaminer i det iaf.
Svar på tråden Bf augusti 2022