• Anonym (Onekligen)

    Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.

    När en tjej frågar om hur man mår så är det bästa att absolut säga att allt är bra / ok för när är en tjej frågar så gör de inte för att de faktiskt undrar över hur man mår, utan det är endast något som man säger. 


    Hänt flera gånger då man sagt att man inte mår så bra eller att man är trött och sunkig så avtar deras intresse helt och hållet.


    Vad ni än gör, spela teater och var macho så får ni åtminstone ligga sedan därefter när ni har utvecklat er relation något så kanske ni kan bli mer ärliga men under inga omständigheter u dejtingfaser så ska ni vara ärliga.


    Detta kommer få mycket kritik men kvinnor kan man ärligt inte lyssna på, det är dubbelhykleri av kvinnor som säger att de vill ha någon som är ärlig och snäll, sure kan finnas 10% av hela andelen som kanske genuint känner så men innerst inne handlar allt om vad man KAN leverera och om det ger minsta huvudvärk eller bekymmer så blir man ointressant.


    Svenska feminister och dylikt som skriker vi är lika och män borde vara snällare och mer i kontakt med deras känsloliv och ärliga... killar ärligt lyssna inte på detta pladder det är bara ett sken av PK kulturen vi lever i. Vi behöver teater masken i dejtingfaserna så är det bara, sen när relationen utvecklats så kan ni bemöta er själva och er partner mer ärligt men om ni är ute efter ligg så kan jag bara ge er rådet att var er själva så länge det utstrålar makt, energi, positivitet för personen så går det. 


    Innan feminazi's som kommer och säger "nej nej lyssna icke, det är ett hemskt råd till alla män" - Killar ärligt, lyssna inte på detta. Praktik och verklighet är inget kvinnor förstår sig på när man är som man, det kanske är omedvetet hos dessa men ta det från någon som sett vart det är. Hur negativt detta än låter så kan det bara vara positivt så länge ni spelar spelet rätt, lycka till.

  • Svar på tråden Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.
  • Anonym (Fia)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-25 11:30:30 följande:

    Nejdå, visst stämmer det säkert att ingen vill ha ett förhållande med någon som har problem för att inte dra på sig mer problem än man behöver men skillnaden är att tjejer som inte mår bra får ligga ändå medan killar som inte mår bra får inte ligga alls.


    Det där är den tröttaste generaliseringen i samhället just nu. Kom med nåt nytt garn att sticka offerkoftan med.
  • Anonym (Tessan)
    Anonym (C) skrev 2021-11-25 09:14:53 följande:

    Jag kommenterar ofta dåligt väder för ytliga bekantskaper men man får göra det med rätt attityd så att det inte blir för negativt och gnälligt. "Sådana här dagar vill man helst bara sitta framför en brasa med en katt i knät" funkar bättre än "Jag hatar november!".


    Ja, precis.
  • Anonym (skillnad)
    Anonym (Fia) skrev 2021-11-25 12:02:17 följande:
    Det där är den tröttaste generaliseringen i samhället just nu. Kom med nåt nytt garn att sticka offerkoftan med.
    Och det där är det tröttaste förnekelsen bland kvinnor sen länge.
    Att påpeka fakta är inte att ha offerkofta. 
  • Anonym (Fia 2)

    Alltså det här är inte en könsfråga utan en allmän social kompetensfråga. 

    Som någon med AS som har extremt svårt att inte svara ärligt på "hur är läget?" frågan som återkommer i alla sammanhang (det är alltså förväntat i alla sammanhang förutom i nära relationer att du ska besvara den med något enkelt och positivt helt oavsett hur du mår "jo, bara bra tack - själv?" och liknande - svarar du något annat kommer du få negativa/obekväma reaktioner för det är en social fråga och snarare en hälsning än en faktisk fråga om hur det är) har jag fått utveckla strategier för att inte behöva ha att folk blir obekväma och/eller faktiskt undviker allmänsocialt umgänge med en. En variant är "jo kunde varit värre", det får inte mig att må dåligt och stressat för att jag ljuger (behöver ju vara bra katastrof för att det inte kunde varit värre och är det sådan kris brukar folk ha överseende då man oftast behöver ursäkta sig ur situationen ändå) och är tillräckligt neutralt och ospecifikt för att ignoreras/accepteras i de allmänna sammanhang som gäller med t ex kollegor etc. Handlar det däremot om specifikt mer formella sammanhang är även det för avvikande (arbetsintervju, tillfällen som kräver klädkod med okända och ja t ex dejt med någon man inte känner än - även om det just då kan vara ok att medge att man är lite nervös/har fjärilar i magen). 

    Att svara ärligt på den frågan med någon du inte har en nära relation med och det inte är något positivt är helt enkelt att göra sig socialt obekväm - det är bara så det är och det gäller oavsett kön det är bara att lära sig leva med konsekvenserna av. Visserligen kan just män ha överseende med en socialt obekväm kvinna om de är kåta nog att de även överser med andra saker, desperation helt enkelt. Kvinnor är oftast inte sexuellt desperata på det sättet. Men jag lovar att folk reagerar negativt på dig som kvinna också om du är ärlig och negativ i det läget. 

    Själv är jag naturligtvis inte lika känslig för det som den stora majoriteten då jag inte själv har den spärren och menar faktiskt oftast en ärlig fråga (inte alltid då jag ibland tvingar mig att ställa dessa sociala frågor som egentligen bara är till för att hälsa för att inte göra andra obekväma med att vara konstig). Men även jag skulle reagera på om någon jag precis fått kontakt med på en datingsite medgav allmänt depressivt tillstånd i ett tidigt skede. Det är helt enkelt extremt avvikande att göra. Vore det däremot något specifikt som hänt "förlåt om jag verkar lite disträ men min hund dog häromdagen och är så himla ledsen/är orolig för en vän var fru just lämnade och får inte tag på honom" är det inte ett problem - men en del kan nog reagera på i alla fall det andra exemplet. Vara allmänt nere är helt enkelt TMI i en sådan situation och inte nödvändig information som om något stort och tragiskt just hänt. 

    Talar vi däremot om någon som jag är i ett förhållande med så är det absolut dealbreaker med någon som inte kan visa både positiva och negativa känslor. Hade ett 7 år förhållande med en kille som grät 1 gång totalt och det var precis i början och inte inför mig (fick reda på av den som var där) när han supit sig full och spytt på mina skor och trodde jag skulle dumpa honom - det gjorde jag naturligtvis inte då jag bidragit till att han blivit så full och vi fortfarande var tonåringar. Men aldrig någonsin efter det oavsett vad som hände, det gjorde att jag svor på att aldrig vara med någon som aldrig grät igen, brukar oftast fråga om det redan tidigt. Naturligtvis är det inte roligt med någon som gråter för allt hela tiden, men det är fortfarande mindre illa än någon som aldrig gör det, som aldrig släpper fram sina känslor eller ännu värre inte känner dem. 

    I vilket fall som helst så är det inte en könsfråga utan en fråga om social kompetens att man inte svarar ärligt på den frågan innan man har en nära relation. 

  • Anonym (Fia)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-25 13:00:14 följande:

    Och det där är det tröttaste förnekelsen bland kvinnor sen länge.

    Att påpeka fakta är inte att ha offerkofta. 


    Och när man påtalar att det minsann finns massor av kvinnor som inte heller får sex så kommer motsvaret att det beror på att kvinnor inte ligger med vem som helst. Är man bara redo att sänka sina krav så får man ligga. Så det fel kvinnan gör är att man har en gnutta självrespekt och inte vill bli påsatt av kreti och pleti. Och så gnäller män över det. Jo, det är offerkofta.
  • Anonym (skillnad)
    Anonym (Fia) skrev 2021-11-25 15:03:16 följande:
    Och när man påtalar att det minsann finns massor av kvinnor som inte heller får sex så kommer motsvaret att det beror på att kvinnor inte ligger med vem som helst. Är man bara redo att sänka sina krav så får man ligga. Så det fel kvinnan gör är att man har en gnutta självrespekt och inte vill bli påsatt av kreti och pleti. Och så gnäller män över det. Jo, det är offerkofta.
    När man utgår ifrån undantagen och lägger fram det som att det skulle gälla allmänheten så är man på helt fel spår ja.  Det blir lite såhär....

    A: Gaseller springer snabbare än grisar
    DU: Men det finns faktiskt gaseller som saknar bakben och de kommer inte springa lika fort som grisar

    Ja precis, att inte kunna och inte vilja är två helt skilda saker, en kvinna som inte mår bra KAN ligga om hon vill men VÄLJER att inte göra det. En man som inte mår bra KAN inte ligga vare sig han vill det eller ej.... dvs inte riktigt samma sak.

    Sen exakt VARFÖR man inte vill ligga är en helt annan diskussion. Man kan ha vilka anledningar man vill och ingen har sagt att man måste om man inte vill men fakta är fortfarande att vilja och kunna är två skilda saker.

    Det vore bra om du kan hålla isär känsloargument och fakta.
  • Anonym (azky)

    Hur mår du är en artighetsfras, nästan ingen vill höra om ditt mående vare sej killar eller tjejer.

    Det fåtal som faktiskt bryr sej känner dej tillräckligt väl för att veta svaret innan frågan ställs.

  • Anonym (Håller med)

    Jag håller med ts, men det gäller också omvänt. Jag kommer ihåg när jag nyligen hade blivit lämnad av min exman och första dejten efter det. Jag bara grät och grät och killen höll om mig i 6 timmar, när jag sedan lugnat mig och ville ha sex ville inte han utan då gick han hem. 

  • Anonym (Fia)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-25 15:26:20 följande:

    När man utgår ifrån undantagen och lägger fram det som att det skulle gälla allmänheten så är man på helt fel spår ja.  Det blir lite såhär....

    A: Gaseller springer snabbare än grisar

    DU: Men det finns faktiskt gaseller som saknar bakben och de kommer inte springa lika fort som grisar

    Ja precis, att inte kunna och inte vilja är två helt skilda saker, en kvinna som inte mår bra KAN ligga om hon vill men VÄLJER att inte göra det. En man som inte mår bra KAN inte ligga vare sig han vill det eller ej.... dvs inte riktigt samma sak.

    Sen exakt VARFÖR man inte vill ligga är en helt annan diskussion. Man kan ha vilka anledningar man vill och ingen har sagt att man måste om man inte vill men fakta är fortfarande att vilja och kunna är två skilda saker.

    Det vore bra om du kan hålla isär känsloargument och fakta.


    Det finns många kvinnor om inte kan få sex. Det finns många män som mår dåligt som kan få det. Man kan inte generalisera som du gör utan att gå in på varför. Det vore bra om du kunde hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt.
  • Anonym (ööö)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-25 13:00:14 följande:
    Och det där är det tröttaste förnekelsen bland kvinnor sen länge.
    Att påpeka fakta är inte att ha offerkofta. 
    vilken fakta har du kommit med, menar du? 
Svar på tråden Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.