• Lör 1 jan 19:22
  91291 visningar
  691 svar
  Inlägg från Skufsan Visa alla inlägg
  691
  91291

  Vi som planerar barn 2023

  Hej, roligt med en tråd för 2023, jag hoppar in här också!

  Jag och min sambo ska börja försöka i maj och om vi lyckas, får vi då vårt första barn. Vi är 27 år och jag har längtat efter barn i 3 år nu, men nu passar det bra i våra liv. Vi flyttar från lägenhet till hus i vår och kommer ha gott om plats för barn. Vår dröm är att ha tre stycken i framtiden men vi börjar med att hoppas att vi får till den första.

  Jag har tidigare varit ganska orolig över att vi ska ha svårt att bli gravida, men känner idag ett större lugn. Jag kan inte göra mer än vad jag gjort nu för att göra positiva val för min fertilitet, så nu väljer jag att lita på min kropp (och min sambos) och hoppas att det går vägen!

  Är det någon av er andra som också haft en enorm barnlängtan länge? 2021 har jag ibland haft svårt att tänka på annat för att jag längtar så mycket, jag har lyssnat på mycket poddar om graviditet och bebislivet osv. Jag älskar att prata om barn och avundas vänner som har barn. Hoppas så att vi snart är där!

  Lycka till alla!

 • Tis 4 jan 14:30
  #36
  19977 skrev 2022-01-04 06:27:32 följande:

  Vad kul! Hoppas det kommer gå snabbt för er! Vad har du gjort för att främja din fertilitet? :)

  Jag vet inte om jag haft någon barnlängtan särskilt länge, är ju bara 24 och har alltid tänkt att jag får väl barn runt 30 liksom. Men då min sambo är ganska mycket äldre samt att jag har många i umgängeskretsen som har barn så har en stark längtan blivit påtaglig sedan 1,5 år tillbaka ungefär. Men har känt att jag vill vänta lite till för att inte vara så påverkad av alla andra runt om. Men nu ibland känner jag bara PANIK jag vill ha barn NU?. Typ, haha! Så nu längtar jag jättemycket och kan typ inte tänka på annat?.. jag blir riktigt nördig när jag väl vill någonting också, så jag har precis som du lyssnat på gaaanska många poddar, läst böcker om föräldraskap och att föda, kollat web-kurser för att lära mig mer om fertilitet osv, detta har jag gjort i drygt 1 år nu haha, men ska som sagt börja försöka med bebistillverkning i april/maj.


  Den historian är egentligen ganska lång, men kort sagt har jag genom 2021 tragglats med en del ohälsa, bland annat höga värden av tungmetaller m.m. Så jag har ändrat om min kost helt och hållet, dricker inget kaffe eller alkohol, äter inget som triggar kroppen till inflammation så som socker, för mig gluten och mejeri. Under året har jag också börjat följa min cykel så jag har stenkoll på när jag har ägglossning.

  Detta har gjort att jag känner mig lugnare och har tilltro på min kropp vad gäller min fertilitet. Men där är vi ju alla olika :)

  Jag är likadan där, nördar ner mig totalt när det väl gäller. Har spenderat så mycket tid åt läsning i detta ämnet, älskar det!

  Och som sagt, jag längtar något oerhört och vill ibland spola fram tiden till maj, men det är ändå något särskilt med att ha detta framför sig. Längtan till det är ju fantastiskt i sig så jag försöker njuta av det med, så gott det går.
 • Tis 4 jan 14:31
  #37
  Madelen21 skrev 2022-01-04 11:51:11 följande:

  Bättre bild


  Ja det ser det ut som, grattis till dig! Vad härligt!
 • Tis 4 jan 21:28
  #46
  19977 skrev 2022-01-04 15:18:12 följande:

  Jaså okey! Usch och fy! Mår du bättre nu efter omläggningar i hälsan och kost? Det låter ju som att du har den ultimata kosten för en fertil kropp i alla fall, har läst en del hos Jenny Koos och sedan efterforskat lite kring det hon pratat om. Och det låter ju som att din livsstil är den ?optimala? utifrån den faktan! Det kommer säkert gå hur bra som helst för er! <3 Jag är inte lika ?strikt?, dricker inget koffein men kan dricka alkohol då och då och gluten äter jag även fast jag vet att många inte tål det egentligen utan att veta om det, och möjligtvis gäller det även för mig! Försökte börja äta glutenfritt för ett tag sedan och köpte hem glutenfria skafferivaror samt bakade glutenfritt bröd osv, men jag tyckte det var så svårt att undvika gluten i vardagen och när man hälsar på folk som bjuder på mat osv så jag gav upp rätt så snabbt haha.

  Men så himla kul med en till nörd! :D Jag vågar inte riktigt berätta för min omgivning HUR mycket jag satt mig in i detta för jag har fått lite kommentarer tidigare när jag tagit upp det som ?tänk inte så mycket, då kommer det aldrig ta sig? osv haha..

  Jag känner precis samma som du med att jag bara vill spola fram tiden till maj, men det är verkligen roligt att ha det framför sig också! Det är ju en del av resan det med!


  Jag mår mycket bättre överlag. Haft lite problem med min mage tidigare och det har jag aldrig längre, om jag inte ?fuskar? någon dag med att äta av allt det jag inte är van vid längre - då får jag magkatarr några timmar senare. Min hy har även blivit bättre, mycket mindre finnar och då har jag ändå inte varit så strikt så länge, ett par månader bara. Men som sagt, jag unnar mig ibland också!

  Roligt att du nämner Jenny Koos, följer henne på Instagram och tycker det mesta hon lägger ut är så intressant. Är glad att kvinnor idag har henne, hon står ju verkligen upp för så mycket bra värderingar, främst att kvinnor ska få göra medvetna och informerade val.

  Det kommer säkert gå jättebra för er även att du inte väljer bort tex gluten. Jag hade kanske önskat att jag var mer lugn med mina val och om det inte går att bli gravid - då ta till olika förändringar. Men det är nog mitt kontrollbehov som avspeglar sig i detta. Nu kan man ju inte bestämma över sin fertilitet, men som sagt, kontrollbehovet gör att jag åtminstone gör mycket för att främja den..

  Jag sa inte heller så mycket om hur nördig jag var i början, men har börjat berätta mer och mer för mina närmsta vänner på sistone. Säger dock inte allt, eftersom jag är nödig på en typ galen (?) nivå haha. Härligt att veta att det finns fler iallafall! :)
 • Sön 9 jan 00:54
  #65
  Anonym (Jöns) skrev 2022-01-08 12:01:05 följande:

  Säger ganska mycket om vilket liv man har när ens enda hobby 24 timmar om dygnet är att försöka avlösa diverse symtom i livmodern och utförligt läsa om andra anonyma personerna flytningar och ägglossningars på nätet sida upp och sida ner och som alltid slutar med att mensen kommer eller med ett missfall följt av en massa floskler och pipande. Samla allt i samma tråd är så jäkla tjatigt skaffa något vettigt att fokusera på istället.


  Härlig energi du sprider!

  Jag fortsätter gärna diskutera i tråden, det är första tråden någonsin jag skriver själv i. Icke intresserade kan ju enkelt skippa att läsa, bra ju!
 • Sön 9 jan 03:40
  #66
  amandakollb skrev 2022-01-07 13:59:06 följande:

  Jag har ett barn som är född i mars och jag tycker att det var en perfekt månad! Första två månaderna satt jag ändå bara i soffan och ammade konstant typ och efter det så var det maj och började bli finare och varmare väder och vi började va ute mer.

  Tänker också att om man får barn på sommaren så får man inte bada och behöver ha binda på sig pga avslaget vilket kanske är lite trist haha! :)


  Jag hade också föredragit mars om det bara handlar om att välja födelsemånad, men jag är så barnsugen så jag kan inte vänta längre än att börja försöka i maj. Är ödmjuk åt att det inte är så enkelt heller, så ju tidigare vi börjar försöka desto bättre ur fertilitetssynpunkt tänker jag. Blir kanske att man med barn nr 2 tänker till mer i förväg när bebisverkstan ska sätta fart, och kan då planera mer för mars :)
 • Tis 11 jan 10:00
  #68
  Roxwell skrev 2022-01-10 09:12:06 följande:

  En till här som hoppas på första barnet 2023 <3

  Är otroligt taggad och har varit redo i flera år, dock inte sambon. Vi har varit tillsammans i 8 år och bor i hus sedan 3 år tillbaka. Nu väntar en intensiv badrumsrenovering i vår (inte bestämt men eventuellt maj) därefter har vi sagt att då kan vi tänka på barn.

  Vi är nyblivna 30 år och har många vänner som redan har 2 barn osv, så det gör ju inte att man längtar mindre direkt. Längtan har i många år varit olidlig stundtals. Jag tror ni vet vad jag menar.

  Fram tills att det är dags tänker jag att jag ska förberreda mig på bästa sätt genom att äta bättre, minska koffein och alkohol, spara pengar och sånt.

  Sen får man bara hålla tummarna att man lyckas plussa ganska snabbt. Finns ett par i min närhet som det tog 8 år för så såklart är man alltid lite orolig <3


  Vad roligt, nu är vi ganska många här i tråden!

  Håller med att det finns en oro över att det ska ta lång tid, eller om det ens kommer gå över huvud taget. Man får försöka ha tillit till processen, jag försöker att inte ta ut något i förskott, varken positivt eller negativt, även om det är svårt..
 • Tis 11 jan 22:17
  #73

  Jag kommer nog inte använda ägglossningstest, det stressar mig nog mer än vad det gör nytta. Har bra koll på när jag ägglossar ändå, och kommer fortsätta bekräfta med temp även när det är dags. Tycker tempskiftet är skönt att se så man inte behöver vara orolig att ägglossningen inte blivit av när man anat det.

  Vad gäller liggfrekvensen haha så har jag tänkt att vi ska ha sex första dagen jag har fertilt sekret, sedan ha sex kanske varannan eller var tredje efter det, och definitivt på den dagen jag har som mest fertilt sekret. Hoppas det ska funka så. Sen kanske planerna ändras när vi väl är där men så tänker jag nu iallafall :)

 • Tis 11 jan 22:23
  #74

  Vad får ni för känslor när vänner och så berättar att dom är gravida? Jag har haft två vänner denna veckan som berättat om sina graviditeter med bara några dagars mellanrum. Sen känner jag ytterligare 4 stycken som ska ha barn. Jag blir verkligen glad för deras skull, men min barnlängtan är så stor nu så kan inte låta bli att känna att det är lite jobbigt också.. Vill så gärna vara där själv, nu. Men vill ju samtidigt fokusera på min egen hälsa några månader till innan vi börjar försöka. Likaså min pojkvän tycker att det känns som en bra plan. Det är en balansgång, längtan och att hålla sig fast vid sitt beslut.

  Hur känner ni i liknande situationer?

 • Tor 13 jan 15:40
  #81
  Anonym (Hoppfull) skrev 2022-01-13 08:37:16 följande:

  Jag hoppas på en tvåa 2023.

  Har åldern emot mig (fyller 40 sent i höst i år) och får inte börja försöka enligt sjukvården innan dess pga kejsarsnitt och ett års ?blir inte gravid?- karantän på det, så det känns lite motigt men hoppas går ju!


  Jaså, det visste jag inte, att man rekommenderas vänta ett år efter kejsarsnitt.

  Blev du snabbt gravid förra gången eller tog det tid? Håller tummarna att det går snabbt för er nästa gång, även om du har åldern ?emot? dig! :)
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.