Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Och grattis till dig Jojjans! Hoppas det går bra den här gången Hjärta

  • Anonym (F)

    Hej igen, trodde jag skulle ha bra nyheter idag men går fortfarande och väntar på min mens. Måste skriva av mig lite :)
    Har ju en lutealfas på 10-11 dagar och idag är det ÄL+14 och har varken fått mens eller plus på stickan. Min temp är inte så hög heller, fortfarande över coverline men inte så hög som den brukar vara. Sjukt frustrerande! Förra månaden plussade jag på ÄL+13 men väldigt svagt och det slutade i missfall V5+0.
    Förstår att det fortfarande låter "tidigt" om man jämför med en "vanlig" lutealfas haha. Men det är sjukt vad man hinner analysera tiden mellan ÄL och BIM och nu när mensen är sen. Men hade verkligen förväntat mig att den här gången skulle jag plussa tidigare och starkare av någon anledning eftersom förra omgången var "första pannkakan" eller något :)
    Sen har jag blivit orolig att det skulle ha blivit något fel i kroppen efter missfallet. Borde man ha kollat upp det? Har inte ringt och avbokat min inskrivning än eftersom den är i början av september och tänkte att jag kanske hinner bli gravid igen innan dess. Är rädd för att om jag kontaktar barnmorskan så kommer de säga att jag ska avvakta i 3 månader för att se om mensen kommer tillbaka. Och det känns ju fel när man har koll på hur ens ägglossning och lutealfas brukar vara.
    Läser man om mens efter missfall hittar man att mensen kan komma en vecka sent, men det beror väl på när ÄL sker? Tekniskt sett är jag ju snart "en vecka sen" eftersom jag är på dag 33 och har aldrig haft en cykel längre än 28 dagar. 
    Är det inte sjukt för övrigt att jag skulle ha varit i V14 innan både inskrivning, blodprov och ultraljud (antar att det är KUB även om det inte står det i kallelsen) om allt gått bra? Det har såklart varit sommarledigt men det låter helt galet. Dessutom uppdelade på 3 olika besök under samma vecka... Hur har ni som är/varit gravida haft det?

    Det är nästan så att jag önskar att få min mens nu hellre än att leva i ovisshet :( Sorry för det långa inlägget! 

  • Anonym (F)

    Fy vad tråkigt Jojjans! Hjärta

    Min temp var låg imorse och mycket riktigt var mensen tillbaka. Tråkigt men skönt att bara få mensen "överstökad" nu istället för att fundera varför den inte kommer. 

  • Anonym (F)
    Muurrreeee skrev 2022-08-14 22:51:14 följande:

    Hejsan! Färm man hoppa in? Jag och sambon planerar första barnet för fullt, tog ut p-stav i april och haft mens 2 gånger sedan dess, är nu på cd17 och ingen ägglossning Ännu?


    Hej! Ja absolut! Känner att den här gruppen har stannat av lite nu under sommaren men förhoppningsvis blir det lite mer liv när folk kommer tillbaka från semestern :) 

    Tempar du eller kör ÄL-test eller någon annan metod för att ha koll på ÄL? :)
  • Anonym (F)
    Anonym (Nummer4) skrev 2022-08-11 12:04:11 följande:

    Nej det är såklart bara teorier :) men det kan ju inte skada att prova! 

    Idag fick jag första tecknet på att ägglossning är på G. Jag har vanligtvis rikliga äggviteflytningar i någon/några dagar innan ägglossning. Och idag fick jag dem men med lite blodstrimmor i. Har haft så någon gång tidigare men inte vanligtvis. Googlade mig till att det kan komma en liten blödning i samband med att ägget lossar. Så hoppas nu inte att vi sexade för nära ägglossningen :S
    Haha jag har också hört den teorin. Gillar ändå tanken på att ?tjejspermierna? är starkare och därför överlever längre ;) Hade varit spännande och se om den teorin stämde när jag blev gravid efter att ha haft sex 4-5 dagar innan ÄL. 
  • Anonym (F)
    Hej! Såg att den gamla BIM-listan var helt utdaterad. Så feel free att lägga till er själva som vill :) 

    Har mitt fertila fönster nu den kommande veckan så vi ska försöka köra så mycket vi kan. Min kära sambo kommer förmodligen vara bortrest under min ägglossning och några dagar innan, vart väldigt stressad när jag fick veta det. Men lyckades bli gravid när han var bortrest sist så det är bara att hålla tummarna. 
     
    7/9 F (4:e försöket, 1:a barnet) 
  • Anonym (F)
    Barbrastreisand skrev 2022-08-17 23:41:43 följande:

    Jag lägger in mig i listan även om det ibland är svårt att hänga med i tråden:D 
    Är inne i mitt fertila fönster, äl verkar komma senare denna cykel (vet inte om det beror på att jag varit sjuk covid i början på månaden?)
    Ingen lh-stegring än men ikväll fick jag en rejäl äggviteflytning så hoppas det vänder.

    25/8 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    3/9 Barbrastreisand (3e försök, 2a barnet)
    7/9 F (4:e försöket, 1:a barnet)


    Har inte haft covid men däremot märkte jag att vaccinet rubbade cykeln rejält, så det kan absolut bero på det :) 
  • Anonym (F)
    Cykelhjul skrev 2022-08-18 08:41:26 följande:

    25/8 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)


    27/8 Summer13 (1a försöket, 3e barnet)


    2/9 Cykelhjul (6e försöket, 1:a barnet)


    3/9 Barbrastreisand (3e försök, 2a barnet)
    7/9 F (4:e försöket, 1:a barnet)
    Jag hoppar in i denna tråd :)
    Bör ha ÄL nu men har inga känningar, sekret eller positivt på testerna. Så jag hoppas inte det här är en månad man inte får ÄL. Börjar kännas "hopplöst" att det inte tagit sig ännu
    Åh, trist när man inte har några symtom och bara måste vänta! Får hoppas att det kommer igång om inte allt för länge. Har du haft månader innan där du inte haft ÄL förut?
  • Anonym (F)
    Cykelhjul skrev 2022-08-19 07:47:57 följande:
     Jag säger som ovanstående, inte haft rubbningar pga corona men cykeln blev helt knasig efter andra sprutan av vaccinet :) 
    Anonym (F) skrev 2022-08-18 19:33:49 följande:
    Åh, trist när man inte har några symtom och bara måste vänta! Får hoppas att det kommer igång om inte allt för länge. Har du haft månader innan där du inte haft ÄL förut?


    Jaa visst! Jag har lite bråkig cykel med spottings och så som jag försökt få bukt med. Ska påbörja provera den här cykeln, som ska tas efter ÄL och inte innan då man istället stoppar ÄL.


    Jag vet helt ärligt inte om jag brukar missa ÄL, förra månaden var första gången jag fått glad gubbe på CB testet efter flera månaders testande men jag har aldrig någon ÄL flytning. Dock kan jag känna i magen runt tiden för ÄL ibland att det hugger och sticker, så antar det är något som sker iallfall haha  Skrattande


    Brukar du känna något runt ägglossning? :) Jag ser du också hållt på några månader nu och vi är snarlik i dagarna, så du går också och väntar på ägglossningen nu antar jag? Skrattande


    Ah okej, brukar dina cykler vara ovanligt långa då också? Har också funderat på om man skulle behöva lite progesteron eftersom jag brukar ha en lutealfas på 10 dagar. Men min förra cykel var lite konstig eftersom jag hade en lutealfas på 14 dagar men inget plus. 

    Nä det är inte det lättaste att pricka in ÄL, speciellt om den inte kommer samma tid varje månad. Tror inte alla har typiska ÄL-flytningar heller, har läst om flera som blivit gravida utan det. Men härligt att du ändå fick en glad gubbe, då känns det som att din kropp är på gång ändå. 

    Jag brukar ändå känna en hel del runt min ÄL men inte något specifikt symtom just dagen jag ägglossar, utan snarare känner jag av mitt fertila fönster. Jag antar att jag kör någon slags Justisse-metod också, mäter temp, kollar sekret och hur tappen känns. Det har varit bra när man kanske inte kan ha med sig ÄL-test på semestern och liknande. Sen gäller det att ha en partner som är lika sugen under det fertila fönstret som inte har alla de här sprudlande hormonerna som bara skriker bebis, det har inte varit det lättaste i vårt fall :D

    Ja vad kul att vi är några som har snarlika BIM :) Jag borde ha ÄL när som helst, har fertilt sekret och hög och mjuk tapp så vi får se. Apparna säger 25/8 eller 22/8. Har haft fertila fönster upp till 10 dagar så det gäller att ligga i så man inte missar ifall den kommer sent :) 
  • Anonym (F)
    amandakollb skrev 2022-08-19 10:34:57 följande:
    Jag har plussat! Jag tog ett till test nu på morgonen och tycker att det har ökat väldigt lite motför i förrgår. Det översta är idag. Plus att borde inte strecket vara starkare idag då jag är på bim? Vad säger ni? 
    Grattis! Tycker det ser bra ut! Som Jojjans säger, det spelar ju roll hur långt från ÄL du är :) Förstår att det är stressigt med att strecket ska öka, googlade en massa själv för hur ett normalt streck skulle se ut och öka. Man blir helt slut av oro och analysering till slut. Bästa man kan göra är egentligen att sluta testa och tänka att man inte kan göra så mycket åt saken och hoppas på det bästa Hjärta 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023