Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (K) skrev 2022-02-20 15:33:36 följande:

    Dra igång allting
    Då sätter vi igång
    Jag äter vitaminer
    Har börjat träna litegrann
    Tempar och har koll
    Nu när man ju vill ha sex som mest

    Kul att läsa så mkt om partners som hoppas på barn tillsammans och inte kvinnor som ställer om till barnfabrik. Låter riktigt mysigt hur ni beskriver närheten till era partners, det låter inte alls som klara färdiga gå. 4-5 dagars "fönster" där all träning, vitaminer och förberedelser resulterar i vidöppna ladugårdsdörrar - allt för att han ska träffa rätt så att planeringen håller. Stackarn om han missar, då följer 25 dagars väntan med orolig partner tills nästa fönster. 

    Lycka till allesammans men glöm inte att ni är två och att det är ngt man gör tillsammans, inte i en app eller excel och älska för ni vill älska inte för det är en väg mot graviditet, ni vill ju bli familj inte fabriksarbetare med skiftanställning


    Så onödig kommentar och off topic. Alla olika förutsättningar för att bli gravida och du har ingen aning om hur våra förhållanden är. Du har ingen aning om hur våra liv ser ut i övrigt, vad vi jobbar med och varför vi känner att ett barn passar just 2023. 
  • Anonym (F)
    Bruno97 skrev 2022-02-25 14:39:24 följande:

    Okej tack! 


    har ännu en till fråga. Jag slutade ju med p-piller i måndags för på kartan så ska jag ha mens nu men vanligtvis hoppar jag ju över de men denna gång lät jag de vara eftersom jag ska sluta äta de. Men min mens har inte kommit ännu. Är det lätt att de blir så när man inte har haft mens sen i december och innan de mer än 2ÅR? Har sån värk nertill magen som mensvärk men ingenting kommer.


    Hej! Får känslan att det här med fertilitet och menscykler är väldigt nytt för dig. Skulle rekommendera att du läser på 1177 och liknande sidor. Se tex informationen under den här frågan: www.1177.se/liv--halsa/sexuell-halsa/skydd-mot-graviditet/p-piller/ 

    Säger det i all välmening för jag förstår att det är mycket information att ta in från alla här på forumet. Att läsa på Vulverines sida är sjukt intressant men jag tror att det krävs en hel del förförståelse innan man ens kan ta in information om tex hur kalcium påverkar järnupptaget om du fattar hur jag menar? Glad

    Att bli gravid kan ta lång tid, så använd den här tiden till att lära känna din kropp och cykel. Det är värdefull kunskap oavsett om du vill bli gravid eller inte. Börja med att registrera symptom i en mens-app, typ huvudvärk, mensvärk, dåligt humör och mens när den kommer tillbaka. Oftast brukar man kunna se ett mönster efter ett tag och då kan man lättare räkna ut när ägglossningen är. 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-02-26 08:18:32 följande:

    Ägglossning har just passerat, detta innebär att jag nu endast har EN ägglossning kvar, därefter kör vi!

    Har ni tänkt på hur ni ska ta reda på en eventuell graviditet? Kissa på stickan tillsammans med er partner? Eller göra det själv och sedan överraska partnern?

    jag har tänkt ett tag att jag ska ta test ensam och sedan slå in det i en liten ask och ge till min kille, men har börjat ändra mig. Tror vi tar det tillsammans istället, känns mysigt att få se varandras första reaktion tillsammans!

    Har även insett att om det inte tar sig på första försöket, så kommer andra försöket bli lite knivigt för mig. Då hamnar nämligen min ägglossning och BIM mitt mellan en festival som jag och några vänner har haft biljetter till i 2 år som blivit framskjutet pga pandemin. så det blir den ökända 2 weeks wait under festivalen. Känns inte så bra? får se hur jag löser det. Vill inte gå nykter på festival precis, men vill ju inte riskera något IFALL det skulle ha tagit sig då och det är för tidigt att se på ett graviditetstest. Hur tänker ni andra inför dessa situationer kring alkohol? Är man på festival blir det inte en enkel öl precis utan då är det ju kalasfylla? :(

    en bekant till mig hade samma dilemma, dock tog det 1,5 år innan dom blev med barn och hon kände i efterhand att hon ?berövade? sig själv på ett avslappnat och roligt liv då hon undvek alkohol hela tiden i princip (utan att berätta för andra varför). Hon tycker att jag ska köra på och leva som vanligt även när vi försöker få barn. Jag förstår tanken bakom det, att det känns onödigt att ha levt så sparsamt om det visar sig ta lång tid att bli gravid liksom. Men samtidigt känns det som en onödig risk jag inte vill ta IFALL det skulle gå vägen. Det enkla svaret är ju att jag borde avstå såklart, men det är faktiskt svårt att undvika i samhället så som förväntan på att man ska dricka och vara rolig ser ut idag, tycker jag.


    Pirret när jag läste ditt inlägg! :D Tiden går så fort nu alltså! 

    Jag har alltid tänkt att det är klart att jag tar graviditetstestet tillsammans med min sambo. Känns mysigt och man är ju i det hela tillsammans. Men när jag tänker tillbaka på de graviditetstester man tagit tidigare i livet (när man inte velat bli gravid) så har man ju alltid tagit de testen själv. Så jag vet inte riktigt om jag ska vara realistisk. Är nog inte så mysigt egentligen att ta ett graviditetstest tillsammans en vanlig tisdag kl 6:30 innan man ska stressa till jobbet, haha fattar ni hur jag menar? 

    Men en sak jag är 100% är att jag inte är en sån som slår in i en ask, snarare att jag springer ut från badrummet med en nykissad remsa :D

    Alltså jag fattar ditt dilemma, som jag skrivit innan så har jag lite samma sak med event som innefattar alkohol. Och det är alltid lättare att ge någon annan råd än sig själv haha. Men jag tycker att du självklart ska gå på festivalen och bli full men kanske avvakta att försöka just den ägglossningen.

    Hade det varit 2019 så hade jag nog tänkt annorlunda att jaja det är bara ännu en festival och att man kan vara nykter. Men nu är jag för att leva life innan bebis just för att man haft ett så restriktivt liv i 2 år nu och det kommer automatiskt bli mer restriktivt ett tag framöver med graviditet och bebis.  

    Det finns såklart människor som festat som vanligt utan att veta att de varit gravida (och de har med stor sannolikhet inte tagit någon folsyra heller ;) ) men det känns lite som en annan sak när man försöker att bli gravid. Och din vän som försökte i 1,5 år drack kanske några enstaka öl/glas vin men hade kanske inte så många kalasfyllor innan sina BIMs? 

    Hoppas jag inte trampar någon på tårna nu men bollar bara lite av mina tankar kring alkohol och att försöka bli gravid :)
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-02-26 22:42:13 följande:

    #159 Anonym (F)

    blir galen på att det inte går att citera inläggen! Men jaaa visst går tiden fort nu ändå!! Så kul! Hur många ägglossningar har du kvar?

    Haha men såå sant, inte så mysigt att ta testet innan jobbet och sen åka iväg och inte träffa varandra på hela dagen?

    Hm ja, man kan ju såklart skippa att försöka en ägglossning. Men risken är ju att det blir att jag skippar varenda ägglossning hela sommaren sedan för att jag inte vill missa något av alla hundra event som alltid infaller under sommarmånaderna hehe. Tänker nog att jag kan festa så länge det inte är mellan ägglossning och BIM, så slipper jag oroa mig.

    Men som du säger så finns det ju de kvinnor som varit helt omedvetna om sina graviditeter och knappast tagit tillskott med folsyra och både druckit alkohol och rökt/snusat den första tiden. och trots detta fått till synes friska barn, svårt det där, tror jag hade haft fruktansvärd ångest om jag supit till det och det sedan visar sig att jag var gravid vid tillfället hehe så jag får försöka tillåta festande i 2 veckor för att sedan ta 2 veckors paus i sommar, om och om igen haha!


    Har minst 3st kvar innan vi kör för att inte riskera en december-bebis. Min cykel blev lite förskjuten efter 3e vaccinet eller något (eller bara stress på jobbet), så i så fall blir första ÄL som vi försöker någon gång i slutet på maj :)
    Meeen vi får se om vi kanske ändå väntar till min ägglossning i slutet på juli haha. 
  • Anonym (F)
    Bruno97 skrev 2022-02-27 19:17:50 följande:

    Allting är nytt. Ibland önskar man att detta togs i skolan för att ha någon kunskap i detta :)

    har börjat sen en vecka tillbaka och anteckna från en app. men ibland känns det som man antecknar för mycket än vad man behöver. som tex. man får en fråga är du glad eller lugnt osv. Då börjar man tänka och bara hmm har jag varit glad, ja men kanske de. Känns som svåra frågor ibland. hahah. 


    men tack för länk ska kolla på det :)


    Ja de borde verkligen ta upp sånt här i skolan! Man får ju bara lära sig att använda kondom och att undvika att bli gravid, sen får man veta långt senare att det bara handlade om ett par dagar...

    Brukar faktiskt inte anteckna humör varje dag utan bara de dagar det skiljer sig från en vanlig dag. Tex de dagar man känner sig deppig och inte vet varför eller bråkar med sin sambo utan anledning, eller tvärtom, känner att det här dagen var man på topphumör! Då är det oftast hormonerna som spökar ;)
  • Anonym (F)
    H0nd3ndär skrev 2022-03-26 20:46:37 följande:
    Tänk bara på att juni innebär att du inte får bada på hela sommaren i princip. Farligt att bada under avslaget, dvs ca 6-8 v. Min 3a föddes i juni förra året. Just att förlora i hela badsäsongen kändes trist. Men finns för- och nackdelar jämnt.
     Ja det är sant asså! Blir ett tight spann där mellan jul och innan sommaren om det ska gå på få försök? Sen kan man ju duscha ofta och köra vattenspridaren och hoppas på en kall sommar :D
  • Anonym (F)

    En liten uppdatering från mig sen sist är att spiralen är ute! Känns så konstigt och hormonerna spökar en massa i kroppen. Vågar inte ha sex eftersom jag vill lära känna min cykel och sånt igen, råkar jag bli gravid nu blir det en julaftonsbebis om min cykel fortsätter som innan!! 


    Sen har jag fått för mig att jag vill berätta för alla i min omgivning att jag tagit ut min spiral. Vill berätta för min bästa kompis (dels för att jag vill att vi ska få barn samtidigt) men också min mamma. Hur klarar folk att hålla sånt här hemligt?

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-03-27 09:00:49 följande:
    WOHO! Ett steg närmre målet nu!
    haha jag är exakt som dig, jag har redan berättat för alla jag känner att jag precis haft min sista ägglossning innan vi kör, och att vi från och med om typ 3 dagar kan köra oskyddat för då kan det är möjligt ta sig förrän ägglossningen i slutet på april kommer hehe. Jag förstår inte heller hur folk lyckas hålla babymaking hemligt och ännu mindre hur de lyckas hålla en graviditet hemlig i 12 veckor därefter!!??

    På vilket sätt känner du att hormonerna spökar då? Jag kände verkligen ingen skillnad alls när jag tog ut min spiral i november, jag har ändå känt efter extra mycket för jag trodde verkligen jag skulle känna mig annorlunda haha. Enda skillnaden är väl att jag får lite mer mens nu.

    vilka datum förväntar ni er mens/ägglossning ni alla som ska starta nu i april? Jag förväntar mig mens den 8e och ägglossning den 24e. Tror ni inte att jag och min sambo jobbar om varandra under den ägglossningsveckan? Så himla typiskt, första försöket och så kommer vi bara ses några korta stunder, får försöka få till någon snabbis då.
    Åh jag är så kluven alltså. Jag vill ju att folk i min omgivning ska vara peppade tillsammans med mig och redan nu börja ställa om tänket till att det kanske kommer finnas en bebis i släkten och i vår vänskapskrets. Vi kommer (förmodligen) vara de första bland våra vänner och den första på mammas sida. Å andra sidan vill jag att det ska vara så oväntat att alla får en chock och börjar gråta av lycka när vi berättar, jag är en sån drama queen :D

    Sen vill jag ju berätta för min familj före min sambos familj, men så kanske man inte får göra haha. Typ min familj redan v6 och min sambos familj v12. Har en känsla av att jag kommer bli sjukt mammig när jag blir gravid, vet inte riktigt varför jag tror det. Vi hörs inte ofta alls nu och vi bor inte i samma stad men det är henne jag vänder mig till när jag behöver livsråd. Antar att det blir något slags starkare band mellan en mor och dotter när man väntar barn. 

    Angående hormonerna så vet jag inte om jag kanske är ovanligt känslig för hormoner. Har varit väldigt nära till gråt och har tokgråtit en massa och typ "sörjt mitt gamla liv", jättemärkligt eftersom jag varit superglad innan av att se att gynbesöket var bokat i kalendern. Sen har jag haft dålig aptit och varit smått illamående och haft overklighetskänslor. Har varit ovanlig trött också. Men det tar en månad innan det stabiliserar sig och innan mensen kommer tillbaka och sånt :)

    Ah segt att ni inte hinner ses under ägglossningen, är det en hel vecka då eller är det några dagar? Spermierna kan ju leva i 5 dagar och så är det väl större chans till att få en tjej i så fall har jag hört :D
  • Anonym (F)
    Anonym (Trollet) skrev 2022-03-27 09:44:29 följande:
    Åh vad roligt! Ett spännande steg framåt ???? 

    Förstår känslan, gå på det ni tycker är bäst ??
    Ja så roligt! Var så kul också att barnmorskan var så pepp under besöket :)

    Jag avvaktar nog än så länge och låter mina hormoner lugna ner sig så jag inte handlar i affekt hehe. Om jag fortsätter känna  att jag måste berätta det så kanske jag gör det om ett par månader. 
  • Anonym (F)
    Anonym (S.A) skrev 2022-03-27 12:05:31 följande:

    Jag håller på att bli knäpp här hemma snart.

    Jag har INGEN aning om hur min naturliga menscykel är då jag haft p-piller sedan jag var 15-16 år och innan dess hade jag inte speciellt regelbunden mens och brydde mig inte jättemycket om att ha stenkoll på den.

    Slutade med p-plåster i början av Feb för att få koll på mina cykler innan vi sätter igång bebisverkstaden i typ maj. Fick mens bara några dagar efter att vi tog av plåstret (som beräknat).
    Idag är jag på dag 47 i min cykel...

    Tog ett test för inbillade mig att jag kanske redan hunnit bli gravid, inbillade mig att jag kände grav-symptom också (yrsel, kissade oftare) trots att vi inte haft så mycket sex och inte kring beräknad ägglossning under denna cykel men det var negativt. Haft mensverk vid ett par tillfällen och trott att mensen var påväg (brukar max ha mensvärk i en halv dag innan mensen kommer) men nej. 
    Men idag känns det som att mensen verkligen är påväg. 

    Samtidigt som jag just nu bara längtar efter mensen så vi kan komma vidare till nästa cykel och komma närmare att börja försöka "på riktigt" så kan jag inte låta bli att bli lite besviken över att testet var negativt (trots att jag inte vill ha en -22 bebis) för jag längtar så mycket efter att bli gravid och få en bebis att det nästan gör lite ont i mig.

    Känns som att kan komma att bli svårare att bli gravid om cyklerna fortsätter vara såhär långa men det är kanske bara som jag inbillar mig.


    Förstår att det är jobbigt att inte ha koll på cykeln. Det kanske kan hjälpa att tempa för att se om det blir någon slags skillnad under månaden? Och det kan inte vara PCO/PCOS eller liknande eftersom din mens var oregelbunden innan? Men annars är det tyvärr bara att vänta, ovisshet är inte kul alltså! 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023