Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Skufsan skrev 2022-01-16 12:39:18 följande:
    Jag pratade också med min sambo igår om kosttillskott. Jag har gjort så mycket för min fertilitet så tycker inte det är mer än rätt att han åtminstone tar lite kosttillskott iallafall haha. Han ska börja med D-vitamin och magnesium iallafall. Vad är det för något din sambo ska ta?

    Ja 3 månader, inte länge alls!! Hoppas det går snabbt tills dess! Bara jag som räknar ner i ägglossningar dock? Haha jag har tre ägglossningar kvar innan vi börjar försöka.
    Det där är så sant, vi kvinnor anpassar ofta så mycket i våra liv för att gynna fertiliteten medan männen helst inte vill veta när ägglossningen ens är Skrattande

    Räknar också ner ägglossningar fast det kanske inte alls kommer stämma....

    Håll i er nu, här om dagen gjorde jag en tabell, med hjälp av en graviditetsuträknare, med olika scenarion beroende på när befruktningen sker under det här året. Skrev ner datumet för sista mensen, ägglossningen, när vecka 12 inträffar och när BF är. Sen betygsatte jag de olika cyklerna(?) hur bra de var och hur bra det passar med lite olika event som kommer hända under sommaren.

    Kändes bra att få ett hum om vilken vecka jag skulle eventuellt vara vid midsommar och andra saker som händer i sommar när man träffar släkt och vänner. Då vet man om man tex måste hålla det hemligt eller om det är lagom att berätta det då osv. Förstår ni hur jag menar? Flört

    Obs, fortfarande stor respekt för att detta kan ta tid och att det inte är säkert att allt blir som man tänker sig!

    3 ägglossningar kvar här med innan vi kör Glad
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-01-16 17:51:59 följande:
    Åh, vad jobbigt. Hoppas inte att han ändrar sig eller vill dra ut på det! :( Men om ni kommit överens om det och ändå planerat för detta ett tag så har han ju haft tid på sig att tänka att det sker snart så då kanske det känns självklart för honom att köra när det väl är dags, så hoppas att det blir så! :D
    Hehe ja han har ju haft 5 år på sig att vänja sig vid tanken så det är ingen överraskning direkt. Det handlar nog också mycket om det här att man aldrig kan vara 100% redo för ett barn. Jag är livrädd jag med men någon i förhållandet måste ju vara drivande för att saker och ting ska bli gjorda :D Men ja vi får hålla tummarna! 
  • Anonym (F)
    Skufsan skrev 2022-01-16 21:34:08 följande:
    Haha så roligt, älskar också!! Sånt här kan jag med sitta och filosofera kring. Jag brukar kika in på babyhjälp.se som har en uträknare för bf, där kan man också se när man passerat trimester 1 osv, samt hur många veckor det är kvar till graviditeten (om man nu har ägglossning enligt uträkning redan nu samt om det tar sig första gången såklart) roligt att drömma sig bort ibland!
    Ja precis, det var på den här sidan som jag hämtade ut datumen www.babyhjalp.se/gravid-forlossningsdatum/. Sen får man räkna ut tex midsommar och andra event i förhållande till tex v12 som känns lite som det avgörande datumet. 

    Kan ju ge ett exempel på en av mina cyklar kan se ut: 
    Mens: 22/4 ÄL: 2/5-5/5 v12: 14/7 BF: 26/1
    Kommentar: Bättre BF. Midsommar v9 (kan berätta för de närmaste) osv.

    Blir jag gravid månaden efter det så är jag i v5 på midsommar, då blir det liiite knepigare eftersom jag verkligen inte vill berätta så tidigt. 

    Kul att drömma lite Glad
  • Anonym (F)

    Jättebra tips med alla vitaminer! Hade dessutom ingen aning om att man ska dosera olika i cykeln.

    Än så länge kör jag bara på min multivitamin kvinna och ser till att komma upp i 400(enhet?) folsyra. Känns som man blir mer motiverad att börja rota i vitamindjungeln om det inte tar sig på direkten. Har iofs funderat på omega-3 rent allmänt men känns som att de kapslarna är svåra att svälja? Har en nära döden upplevelse från när en såndär mjuk Ipren-kapsel fastnade i halsen och kunde varken få upp eller ner den haha :D

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-01-23 19:21:35 följande:

    Har precis förberett veckans tabletter för mig och sambon, wiho! Känns som en liten milstolpe faktiskt haha!

    Har en fundering, jag har alltid haft fertilt sekret, alltså varenda cykel, även när jag har haft min hormonspiral (Jaydess). Tog ut spiralen för 3 cykler sedan, cykeln därpå hade jag fertilt sekret precis som vanligt, men de senaste 2 cyklerna har jag inte sett spåret av det. Rynkar på näsan

    Då menar jag att jag alltid ser det så tydligt att jag får ut en stor blobb i trosan som jag kan plocka upp och som är strechig.

    Det känns ju inte så kul att det försvunnit nu när jag tagit ut spiralen, det är ju nu sekretet borde dyka upp/öka kan man ju tycka haha. Men antar att det blir tumult för kroppen när man slutar med hormonerna sådär, men ändå? vill ju gärna se sekretet återkomma tills vi ska börja försöka med bebisverkstad. Har inte ändrat min kost eller någonting, har i för sig börjat nytt jobb om det nu skulle kunna ha med saken att göra (omedveten stress?), fast sekretet var ju borta precis innan jag började nya jobbet också? äsch jag vet inte!

    Har ni andra här tydligt fertilt sekret? Hur ofta får ni det och hur många dagar per cykel isåfall?


    Kul! Alltid roligt att beta av milstolpar när man närmar sig :) 

    Hm, låter märkligt när du säger det. Med det sagt är jag inte jättekunnig inom området fertilt sekret. Hur är det med mensen, har den fortsatt som vanligt efter uttaget? 

    Har också haft den där blobben ett flertal gånger men skulle nog säga att det är fler gånger som jag inte fått den än fått. De gånger jag haft den har den kommit ca dag 10-11 på en 28 dagars cykel. Och då har jag fortfarande spiral (Mirena). Så jag vet inte riktigt om avsaknaden av den betytt att det inte kommer någon ägglossning eller om man kanske inte alltid märker av den varje gång. 

    Och bara för att förtydliga, du menar att sekretet aldrig blir sådär långt mellan fingrarna när man kollar? :)
  • Anonym (F)

    Hur går det för er alla? Bumpar tråden nu när det varit inaktivt ett tag :) 

    För min del har det varit lite veligt sen sist. Nu när restriktionerna släpper och man KANSKE kan gå tillbaka till ett normalare liv så börjar man tänka i banorna om att man vill passa på att "leva lite" innan det är dags för bebis. Jag och sambon (och folk i vår bekantskapskrets) har ju skjutit upp på inflyttningsfester och bröllop och liknande event som innehåller mer än 4-5 pers och alkohol. Det har heller inte varit någon utlandsresa sen 2019, men tror inte att det blir av i år heller för att vara på den säkra sidan. 

    Men ändå är jag supertaggad på att ta ut spiralen (bara några veckor kvar!) och lära känna min kropp och cykel på riktigt. Har ju verkligen längtat efter det här året för att sätta igång! Men sen kommer jag på att då måste jag ha mens igen efter alla år som mensfri och leva som en "vanlig kvinna" igen. Ni vet, ha bindor/tamponger i alla badrum, necessärer, jackor, väskor. Blöda genom kläder, gärna under ett viktigt möte eller på väg någonstans utan toalett i närheten. Är ju inte alls sugen på att ha mens i sommar :D

    Haha ja ni hör ju hur jag velar. Är supertaggad och livrädd på samma gång för att bli gravid.

    Hur går era tankar? :)

  • Anonym (F)
    Laktrisens skrev 2022-02-08 14:40:09 följande:
    Hej! Förstår och känner igen mig i dina tankar?
    Länge sen jag skrev nu men tog ut preventivmedel i december, så försökt sen dess. Har redan nu bokat tid för att få letrozol utskrivet. Får se vad läkaren säger men jag hoppas jag kan få det. då kan jag redan plussa i mars. så de känns läskigt typ och funderar med om man ska vänta några månader eller bara köra på?! Är glad att vi tar kontakt snabbt med vården denna gång för att få letrozol. Vet ju att jag ej har någon ägglossning så knappt lönt att försöka utan letrozol då ju:) men ja är nog lite fundersam, tycker de känns lite läskigt att jag kanske plussar om några månader, om letrozol funkar så bra som förra gången (gravid på första kuren)..
    Ja det är klurigt det där hur man kan gå all in med alla förberedelser för en graviditet men just det där sista steget är läskigt att ta. Men skönt att du har koll på att letrozol behövs så att den startsträckan inte är lika lång när ni väl bestämt er för att köra 100%: 
    Om det gick så bra förra gången kan du ju lugnt vänta ett par månader som några av oss andra :) Är inte heller sugen på bebis sent 2022 utan hellre vår 2023 om man kan välja. 
    Hur är det, följer de upp dig efter att de skrivit ut letrozol? Eller är det du som hör av dig? 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-02-08 17:00:06 följande:

    #127 Anonym (F)

    nu går det inte att citera inlägg igen?. Obestämd


    Jaa jag tycker verkligen att vi ska passa på att ?leva lite? som du säger nu när restriktionerna släpper. Tänk om vi blir gravida om 3 månader och sedan får gravidillamående superlänge liksom! Bäst att passa på att njuta av tillställningar nu medan man kan. 


    Hehe, ja det är helt klart mer bekvämt att inte ha mens (jag har alltid haft mens även med spiral iförsig men vääldigt lite), jag har fått mens nu och idag var vi iväg på en resa med jobbet och det fanns ingen toalett där vi var. Kände av min menskopp konstant och kände bara ?åååhhh vill bara ta ut den? haha!

    När ryker din spiral?

    Jag ser såå mycket fram emot min mens i April, så kan vi köra på sen haha. Jag och sambon har faktiskt fuskat lite nu och kört utan kondom, jag tempar ju däremot så vi har kört avbrutet samlag efter att jag sett tempskifte/att ägglossning passerat. Men ska bli skönt att inte behöva tänka på att skydda sig något mer från och med April. just nu känns det som att jag springer i ett hamsterhjul och bara väntar på att April ska vara förbi så att man kan dra igång allting. Senaste månaden har jag 2 närstående som berättat att de väntar barn också så allt känns väldigt aktuellt nu. Jag har även blivit himla orolig för att få ett sjukt barn helt plötsligt, är verkligen rädd för det.


    Hehe jag skriver på datorn, vet inte om det gör någon skillnad? 

    Ja haha det vore katastrof om man blev soffliggande första trimestern under sommaren. 

    Nä fy asså, ingen toalett? Menskopp var inte min grej heller när jag provade. Tyckte att man kände av piggen och så kändes det som att det läckte hela tiden. Och så blev man lack på alla offentliga toaletter som har handfaten utanför!!! 

    Den ryker nu i slutet på februari :) Läskigt men skönt, har kommit på att jag har typ mensvärk nästan varje dag som jag visserligen vant mig vid så det ska bli skönt att bli av med. Alltså det är inte mycket, typ ett hugg ibland eller överkomlig värk i 15 min.

    Oj, läskigt ändå att ni "fuskat" med tanke på zikaviruset. Men du verkar ändå ha koll på cykeln, får hoppas att inget händer bara! 

    Ja jag har känt mig som i hamsterhjul fram tills nu när det är sista månaden innan spiralen plockas ut, har iofs varit en hel del på jobbet på senaste så fokuset har inte varit på att bli gravid :) 

    Ah har haft den känslan med, oro över ett sjukt barn. För min del stöter man på det mycket på instagram, barn och bebisar med funktionsvariationer osv. Är eran discovery på instagram också smockad med bebisar och gravidmagar apropå det? :D
  • Anonym (F)
    Laktrisens skrev 2022-02-10 16:26:15 följande:

    Anonym (F)
    ja de känns jätteskönt att vi tagit kontakt iaf, så får jag förhoppningvis recept på letrozol när jag är där och kan plocka ut de så de finns hemma! Sen när vi sätter igång får vi väl planera lite här hemma. Just nu är det mycket. Sonen har börjat förskola precis, vi har vabbat/varit sjuka mycket. Så kanske skönt avvakta ett par månader iaf. De lutar åt det, att göra första kuren i maj eller juni. 


    ja vi hör av oss o bokar tid för man ska göra ett ultraljud cykeldag 12/13 för att se hur de ser ut.


    precis! Tänker att de kanske är bättre vänta lite. Börjar ni i maj?


    Ja precis det är skönt att ha de hemma lättlillgängligt. Usch förstår att det är mycket, har många kollegor som också vabbat var och varannan dag. Kan inte vara lätt! Låter vettigt att avvakta lite tills det lugnat ner sig lite. 

    Vi tänker nog försöka i början på maj eller i slutet på juli, just nu lutar det nästan åt juli. Vore härligt med en sista corona- och bebisfri sommar även om det är en bra period att berätta att man väntar barn när man träffar mycket vänner och släkt. Får se om man kan hålla ut, kommer träffa mycket bebisar i sommar...
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-02-10 18:43:28 följande:

    #135 Anonym (F)
    Kan inte citera ditt inlägg nu igen.

    Offentliga toaletter med handfat utanför är inte OK, håller med hahaha!
    men gud, har du mensvärk varje dag? Eller menar du varje dag när du har mens? Låter inte kul? men så skönt att ta ut spiralen, skyddar ni er på annat sätt sista tiden sen?

    Ja har också funderat på det med zikaviruset, men jag känner mig väldigt trygg i min cykel nu, och kände av min ägglossning väldigt tydligt senast så tänkte att avbrutet samlag under lutealfasen får funka hehe. Tänker också att om vi har oskyddat nu ett tag innan vi påbörjar bebisverkstad så borde jag bli smittad av zika nu, och att det hinner gå över tills om 3 månader när vi ska börja försöka (om sambon nu skulle bära på det alltså). Sen är risken väldigt låg att någon av oss har fått det över huvud taget, men man vet ju aldrig såklart. Kanske är dumt att chansa egentligen.


    Hoppas att veckorna går fort när vi alla väl ska sätta igång också, och att det inte bara är nu innan vi börjar som tiden går snabbt haha. Tänker att de två veckorna från ÄL till BIM kommer kännas som en evighet när man hoppas på ett plus.

    oh ja, Instagram är bombarderat med gravidmagar, minst sagt!!!!


    Har mensvärk, alltså så att det hugger till lite i livmodern åtminstone varannan dag. Ingenting jag störs av jättemycket men hade inte så innan spiralen. Men runt mens och ägglossning är det värre, då kan det bli vetekudde och alvedon i någon timme typ. 

    Tror inte att vi kommer skydda oss på något sätt efter att spiralen är ute, får väl bli avbrutet samlag eller liknande. Vi har inte sex så ofta ändå så, men ändå lite trist att undvika det när man kanske vill som mest. Men lite ironiskt ifall det skulle bli ett oplanerat fast planerat barn :D
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023